999mamuska 04.04.09, 17:42 Jestem samotną matką,wychowuję syna 23 lata,który studiuje i otrzumuje rentę rodzinną po ojcu.Czy mogę odliczyć ulgę na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: ulga na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:43 Może Pani odliczyć ulgę na dziecko. Z ulgi można skorzystać jeśli rozlicza się podatek na zasadach ogólnych tj. według skali podatkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eksperci.gumulka Re: ulga na dziecko 06.04.09, 09:15 Tak może Pani odliczyć ulgę na wychowanie dzieci. Ulga przysługuje z tytułu wychowywania dzieci własnych lub przysposobionych m.in. w przypadku wychowywania dzieci do ukończenia przez nie 25 lat uczących się w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
999mamuska Re: ulga na dziecko 07.04.09, 19:51 Ale chodzi mi o rentę rodzinną,którą pobiera syn,czy mimo tego mogę odliczyć ulgę na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
eksperci.gumulka Re: ulga na dziecko 08.04.09, 08:16 Tak może Pani skorzystać z ulgi na dziecko, ale dziecko nie może uzyskiwać dochodów opodatkowanych według skali podatkowej w wysokości powodującej obowiązek zapłaty podatku. Odpowiedz Link Zgłoś