Dodaj do ulubionych

Karta kredytowa. Pomocy!

26.07.09, 16:10
Witam, mam 18 lat i chcialbym wyrobic sobie karte kredytowa. Glownie do
wyplacania pieniedzy
z bankomatu, placenia nia w sklepach oraz do robienia przelewów przez
internet. Nie zarabiam
na sobie jestem uczniem. Nie studiuje ponieważ chodzę do technikum. I tutaj
moje pytanie?
Czy jest możliwość założenia sobie konta? Szukam banku który ma najlepsze
warunki dla mnie..
Proszę o pomoc!

Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: MlasKacz tronkowy Re: Karta kredytowa. Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:48
      bystry_mateusz napisał:

> Witam, mam 18 lat i chcialbym wyrobic sobie karte kredytowa. Glownie do
      > wyplacania pieniedzy
      > z bankomatu, placenia nia w sklepach oraz do robienia przelewów przez
      > internet. Nie zarabiam
      > na sobie jestem uczniem. Nie studiuje ponieważ chodzę do technikum. I tutaj
      > moje pytanie?
      > Czy jest możliwość założenia sobie konta? Szukam banku który ma najlepsze
      > warunki dla mnie..
      > Proszę o pomoc!

Mateuszu, ty to raczej "bystrym" nie jesteś, skoro chcesz używać karty kredytowej "Glownie do wyplacania pieniedzy z bankomatu" ;)
      • billy.the.kid Re: Karta kredytowa. Pomocy! 26.07.09, 17:16
        PRZELEJESZ SE NA PEWNO Z PUSTEGO W PRÓŻNE-LUB NA ODWRÓT.
      • pawel_zet Re: Karta kredytowa. Pomocy! 27.07.09, 09:45
        I po co te złośliwości? W wieku 18 lat nieznajomość produktów
        bankowych jest całkowicie zrozumiała.
        Mateuszu, nie posiadasz zdolności kredytowej, więc kredytu nie
        dostaniesz. Jednak prawdopodobnie nie chodzi Ci o kartę kredytową,
        umożliwiającą zaciąganie kredytu, ale o kartę debetową, która też
        pozwala płacić w sklepach czy w Internecie lub wypłacać pieniądze z
        bankomatów (i nadaje się do tego celu lepiej, bo wypłata pieniędzy z
        bankomatu przy pomocy karty kredytowej wiąże się z prowizją) do
        wysokości salda rachunku. W takim przypadku odpowiednie oferty dla
        Ciebie ma wiele banków - choćby wspomniany przez kogoś mBank,
        pamiętaj tylko, że za usługi bankowe się płaci.
    • Gość: luna Re: Karta kredytowa. Pomocy! IP: *.acn.waw.pl 27.07.09, 00:53
      Witam! Znacznie lepszym produktem niż karta kredytowa jest dla Ciebie konto i
      karta np.mbanku, która daje Ci możliwość płacenia w sklepach (takze w
      internecie), dostep do konta przez internet i oczywiście darmowych wypłat z
      bankomatow. Pomaga przy zakupach na Allegro gdyż wielu użytkowników ma konto w
      mbanku. Kartą kredytową jako taką odradzam wypłaty z bankomatów, gdyż są to
      kosztowne operacje, nawet jeśli kredyt jest spłacany terminowo. Tutaj mozesz
      przeczytac wiecej. Najlepsze dla Ciebie będzie eKONTO:

Kliknij tutaj,
      żeby dowiedzieć się więcej.

Powodzenia
    • bystry_mateusz Re: Karta kredytowa. Pomocy! 27.07.09, 20:13
      Dziękuję bardzo za wyjaśnienie..Rzeczywiste te złośliwości nie były
      mile..naprawdę nigdy się tym nie interesowałem itp..Dziękuję ze wyjasnilisice mi
      co oznacza nazwa karta "kredytowa" rzeczywiście nie chodzi mi o kredyty
      itp..chodzi mi o to ze jadę na wakacje i nie chce nosić przy sobie gotówki..A
      czy możecie mi powiedzieć jak jest z dostępnością bankomatów mBanku?

Pozdrawiam serdecznie
      • jan-w Tak na marginesie... 27.07.09, 21:27
        Prezes Citi Handlowego apeluje o narodową strategię edukacji finansowej

Do zaangażowania się w prace nad „Narodową strategią edukacji finansowej” Sławomir S. Sikora, prezes banku Citi Handlowy, zaprosił instytucje publiczne oraz organizacje pozarządowe. Opracowywany dokument „Narodowej strategii edukacji finansowej” określałby i hierarchizował podstawowe cele edukacji finansowej, wskazując możliwość realizacji tych celów.
        Ustalone w nim zostaną standardy kształcenia w obszarze edukacji finansowej. Kompetentnym instytucjom przypisane będą konkretne zadania w zakresie nauczania o finansach dzieci oraz dorosłych. Stworzony zostanie program wyrównywania szans w dostępie do wiedzy fachowej osób wykluczonych finansowo. Intensywne prace nad „Narodową strategią edukacji finansowej” rozpoczęła już Fundacja Kronenberga przy Citi Handlowy.
        www.bankier.pl/wiadomosc/Prezes-Citi-Handlowego-apeluje-o-narodowa-strategie-edukacji-finansowej-1962510.html
    • mysterious1988 Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 12:04
      Ja polecam BZ WBK. Ma wiele placowek na terenie calego kraju. Konto >30 jest
      bezplatne,wyplaty z bankomatu banku takze. Kontem mozna latwo zarzadzac przez
      internet.

A co do mbanku - nie posiada wlasnych bankomatow, co troszke utrudnia zycie.
      Niemniej jednak bezplatnie mozna wybrac kaske z bankomatow BZ WBK.
      • jan-w Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 14:25
        < 30? ;-)
        • mysterious1988 Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 23:02
          spostrzegawczy :P
      • jan-w Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 14:27
        Dlaczego brak własnych bankomatów miałby w jakimkolwiek stopniu utrudniać życie?
        Istotna jest ilość i rozmieszczenie bankomatów z których można korzystać
        bezpłatnie w kraju i zagranicą, nie ilość własnych.
      • krzysztofsf Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 20:01
        Jak wspomnial przedpisca <30.
        Najlepiej polaczyc to z kontem w mBanku, wlasne ze wzgledu na wieksza ilosc
        bezplatnych bankomatow dostepnych dal kart mbanku.
    • bystry_mateusz Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 20:59
      A co myslicie o ING i koncie DIRECT?
      • mwilq Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 23:22
        IMHO najlepsza wersja.
        Miałem konto w mBanku(teraz mam w ING) i jest ono rzeczywiście darmowe,ale jeśli masz jakis problem,to możesz skorzystać tylko z infolinii,a wiadomo,ze nie zawsze są ta ludzie kompetentni.
        W ING Direct masz to wszystko,co w mBanku,ale w razie jakiegoś problemu zawsze mozesz skorzystać z pomocy ŻYWEGO pracownika w oddziale.Także w przypadku np. awarii wpłatomatu (co zdarza się zarówno w mBanku,jak i w ING) mozesz wpłacić pieniadze w kasie ING-jeśli potwierdzą awarię wpłatomatu,nie pobiorą od Ciebie prowizji.
        WAŻNE!Jeżeli normalnie będziesz chciał wpłacić/wypłacić pieniadze w kasie banku (a nie przy uzyciu wpłatomatu/bankomatu) - zapłacisz 4pln prowizji.
        Prowadzenie konta jest bezpłatne,ale moze być opłata za kartę do bankomtu (2 pln./miesiac),jeżeli miesięcznie nie wykonasz nią transakcji BEZGOTÓWKOWYCH na conajmniej 100 pln.
        Do konta bez żadnych warunków możesz dostać kartę KREDYTOWĄ z limitem 500 pln - wygodna rzecz do np.płacenia w internecie.Ona też może być bezpłatna,jezeli rocznie zapłacisz nią nie mniej niż 1200 pln.ABSOLUTNIE nie polecam wypłacania kartą kredytową pieniędzy z bankomatu,bo jest to po prostu koszmarnie drogie (prowizja za wypłate + oprocentowanie liczone od chwili wypłaty).
        • bystry_mateusz Re: Karta kredytowa. Pomocy! 28.07.09, 23:42
          Dzis zlozylem wniosek u pani z ING.czekam teraz na karte. Kolego ile na nia
          czekales dni? +/-
          • mwilq Re: Karta kredytowa. Pomocy! 29.07.09, 00:47
            Oj,nie pamiętam :( .Ja wziąłem od razu obie - i bankomatową i kredytową,i przypominam sobie,że na którąś czekałem dość długo - ale za cholerę nie pamiętam : na którą?
            • bystry_mateusz Re: Karta kredytowa. Pomocy! 29.07.09, 09:23
              kk dzieki:) mam nadzieje ze nie czekales tyle na "bankomatowa" Pozdrawiam i
              dziekuje za wypowiedzi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka