Gość: Jarecki Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.08.09, 11:17 Nie wiem gdzie autor trafił, ale ja miałem przyjemność być obsługiwany w kilku placówkach banku w różnych miastach i w każdym byłem witany przy drzwiach, odprowadzony do stanowiska, i obsłużony w kilka minut. Ja się spotkałem z inną kulturą bankowości, kto wie, może ta kultura powinna iść w obie strony? Co do wspomnianej lokaty, nikt nie każe Ci zakładać konta, jak się nie podoba, to nie. Reklama i informacje jasno określają, że połowa środków działa na 8 procent, a nie całość ( czyżby to była celowa dezinformacja z Twoje strony??). A te 3 zł za kartę... co za różnica, czy płacę za nią przez cały rok, czy dwa lub razy w ratach po 25 zł jak w innych bankach? Nigdzie nie jest za darmo. Mimo wszystko, Alior to najlepszy bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kultura bankowosci na drodze IP: 151.193.220.* 05.08.09, 11:45 Debile z tego banku nie respektuja zadnych regul na drodze. Potwierdzone empirycznie w kilku przypadkach w KRK i malopolsce. Nie dajcie sie nabrac na ta wypchana banke mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Kultura bankowosci na drodze IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 12:02 Zarówno ten jak i inne banki objęte są takim samym nadzorem bankowym jak również tymi samymi gwarancjami. Co więcej, kapitał tego banku jest wyższy niż niektórych starych banków. Nie przenoś tego, że jacyś ich pracownicy podpadli ci na drodze na płaszczyznę ich działalności. Jesteś z konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Kultura bankowosci na drodze 05.08.09, 12:28 Lecz sie kolego na glowe. Jak bedziesz mial stluczke z winy przedstawiciela handlowego "Bayern" to pewnie nigdy wiecej w zyciu aspiryny nie wezmiesz bo to chamy i lobuzy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto Re: Kultura bankowosci na drodze IP: 151.193.220.* 05.08.09, 13:34 nie zrozumiales pajacyku co autor mial na mysli... wez aspirynke i reszte lekow Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Kultura bankowosci na drodze 05.08.09, 13:38 Mowisz o sobie w 3 osobie ? Czesto tak masz ? To moze mi wyjasnisz glupolu co "autor mial na mysli" przekladajac jazde przedstawicieli handlowych na dzialalnosc banku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzdunek@gmail.com Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:56 Proponuję bardzo dobrze zapoznać się przede wszystkim z tabelą opłat i prowizji przed założeniem konta w Alior Banku bo można się bardzo zdziwić po otwarciu rachunku... Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 14:04 Zapoznanie się z tabelą opłat jest wskazane w każdym przypadku. Ja jednak nie znalazłem tam żadnych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.rnjsa.com.pl 05.08.09, 12:14 4% to i tak lepiej niż 01% w PEKAO SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.09, 12:20 rzeczywiste oprocentowanie konta na lokacie nocnej w Alior... www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/konta_osobiste/konto_z_lokata_nocna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomia troche ekonomii dla autora IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 12:22 skoro lokata nocna i połowa środków z konta to nie mamy 4% a 2% mamy 1/2 środków na 8% i tylko na 1/2 dnia czyli 1/2 * 1/2 * 8% =2% /rok, umiesz liczyć licz na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: troche ekonomii dla autora IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 12:33 Przepraszam, ale albo robisz sobie jaja albo jesteś ... Wybór należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: troche ekonomii dla autora IP: *.c158.petrotel.pl 05.08.09, 12:34 tyle że lokata nocna jest traktowana jak cały dzień młotku więc wychodzi 4% ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: troche ekonomii dla autora IP: *.inetaccess.pl 05.08.09, 12:39 Gość portalu: ekonomia napisał(a): > skoro lokata nocna i połowa środków z konta to nie mamy 4% a 2% > > mamy 1/2 środków na 8% i tylko na 1/2 dnia czyli 1/2 * 1/2 * 8% =2% /rok, > > umiesz liczyć licz na siebie nie uwzględniłeś jeszcze jednej rzeczy, że ta lokata jest bardziej opłacalna w grudniu, niż w czerwcu...;-) Do swoich wyliczeń weź pod uwagę ilość godzin nocnych w tych miesiącach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: troche ekonomii dla autora IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 12:42 powinien jeszcze uwzględnić, że lokata będzie bardziej opłacalna na północy niż na południu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartekpawel Re: troche ekonomii dla autora IP: *.pol-net.pabianice.pl 05.08.09, 12:42 Gość portalu: ekonomia napisał(a): > umiesz liczyć licz na siebie Ty niestety liczyć nie umiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.nordeabank.pl 05.08.09, 12:35 reklama dźwignią handlu..ja także byłam w Aliorze i to wszystko prawda, a dotego olewanie klientów...w dzisiejszych czasach banki powinny zabiegać o względy klientów bo jest duża konkurencja.Obsługa klienta jest bardzo ważna(dla mnie ) dlatego poszłam sobie do Nordei i tam załozyłam konto:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 12:40 No to zrobiłaś niezły interes. Dla poprawy nastroju sprawdź ile zyskałaś: konto-z-lokata-nocna.aliorbank.pl/porownaj_z_innymi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:45 Od kilku miesięcy mam konto w Alior Banku. Przeniosłam się tam z PKO BP, gdzie opłaty przekroczyły granice zdrowego rozsądku. W Aliorze można wszystkie przelewy zatwierdzić jednym (!) SMS-em, wystarczy skorzystać z funkcji "zatwierdź później" - tak więc w zupełności wystarczy mi 10 darmowych SMS-ów. Część opłat dokonuje się w ramach zlecenia stałego i tu też nic nie płacę. Karta płatnicza w każdym banku wydawana jest odpłatnie, a w Aliorze ta opłata rozbijana jest na miesięczne "raty". Łącznie za konto w Aliorze płacę TYLKO (!) te 36 zł w skali roku. Jeśli policzyć ile w ramach tej kwoty mam różnych możliwości (wszystkie przelewy - ok. 20 miesięcznie, zlecenia stałe -6 miesięcznie, możliwość pobierania pieniędzy we wszystkich bankomatach na całym świecie) to ta kwota naprawdę wydaje się symboliczna. Dodatkowo korzystam z linii kredytowej w wysokości 3000 zł w rozliczeniu miesięcznym, za którą za każdy tysiąc zł płacę 10 zł w skali roku, czyli łącznie 30 zł. W PKO BP płaciłabym za tę linię kredytową ok. 100 zł rocznie. Poza tym płaciłam za każdy przelew, za każde zlecenie stałe, za korzystanie z dostępu do konta przez Internet, za samo prowadzenie konta, za kartę do bankomatu, za pobranie w obcym bankomacie i sama nie wiem, za co jeszcze, a oprocentowanie moich pieniędzy było po prostu żadne- jakiś ułamek procenta. W tej sytuacji Alior Bank mnie po prostu zachwycił. Obsługa w placówce, z której korzystam też jest bez zarzutu (Wrocław, ul. Powstańców Śląskich). Uważam więc, że autor artykułu po prostu się czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:54 hę? A czy aby te "bezpłatne" wypłaty z bankomatów nie dotyczą tylko jeden wypłaty w miesiącu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:41 Możesz wybierać ile razy chcesz. Sprawdziłam to, również za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackabc Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.opera-mini.net 05.08.09, 13:25 FAKTY, FAKTY,FAKTY,FAKTY -ROZMAWIAJMY O FAKTACH Mam konto w Aliorze (z lokat nocną)-szczegółowy opis!! -o za prowadzenie konta -o za przelewy internetowy(do 10/ms)-ale mona dodac zaufane konta(o zł)jest tez chyba opcja "przelej później"(kilka przelewów jednym sms) czyli mozna wykonąc nawet 15-30 przelewów za darmo -o za wszystkie bankomaty (polska + świat)-to co mnie do nich przekonało! ( przeliczni euro-średni) - lokata lokata nocna 8% (czyli realnie nieco ponad 4%(bo "procent" składany).W skali roku (czyli jeśli masz na końcie średnia 900 zl przez rok wypracuje ci to zysk dokładnie 36.99 zł(co pokryje opłatę za kartę 3zł/ms),(połowa środków jest przelewana na tą lokatę i nie można w nocy nimi dysponować)- -do 22 700 zł na nocie brak podatku Beli co równa to lokate= z lokatą Tradycyjna 5,1-5,3% (w zależności od wkładu) wszystko jednak można włączyć/wyłączyć w przez internet -bezpłatne ubezpieczenie karty na wypadek kradzieży w Hestii (do 150 euro) -Prowadzenie kont w: Euro ,Funtach, Dolarach -0 zł -obsługa przy kasie: 0 zł (wypłaty/wpłaty),(przelewy- 6zł) -przelewy mobile (internet= 0-zł) -przelewy telefoniczne -5 zł -Polecam tabele opłat i prowizji Aliora -żeby sie samemu przekonać o detalach Kapital założycielski banku to 1,5 mld PLN(zyski spodziewają sie osiągnąć po 3 latach działalności-przy 1mln klientów- glównie z kont płatnych(7zl)i dodatkowej działalności) Dodatkowe inf. o Aliorze plusy: miła obsługa,nowoczesny sprzęt(monitory dotyk,podpis elektr, brak kolejek(na razie),zakupy przez internet za pomocą kary' "pay pass" Mastercard"(najbardziej akceptowana) +( przelewy bezstykowe do 50zł/dzien)/wydanie karty =10zł(później standardowe 3zł) -akcje promocyje np.(karta za darmo na rok,100zł,symboliczne prezenty) minusy:(brak wpłatomatów(na razie)- przynajmniej w oddziale:ul kalwaryjskiej,Kraków) -oprocentowanie na lokacie nocje -zmienne, -mała jak na razie ilość oddziałów poza dużymi miastami(ewentualne utrudnianie przy wpłacie pieniędzy dla "niemiastowych") Generalnie jednak warto-(w porównaiu do innych)- zdowolony klient Ps. 3 taryfy w Aliorze 1. Darmowa debetówka,- pierwsza wypłata w miesiącu z każdego bankomatu za darmo, każda kolejna wypłata z obcego bankomatu za 5 zł). To by pasowało osobom, które rzadko wypłacają z bankomatów i chciałyby mieć całkiem darmowe konto (0 zł za prowadzenie). 2. Druga taryfa 3 zł w koncie z lokatą nocną. 3. Trzecia taryfa np. 7 zł/mies stanowiąca połączenie obecnej taryfy (u mnie drugiej) z cashbackiem. Po przekroczeniu pewnej kwoty zaczynałoby się to opłacać. Tym samym zamiast oddzielnego konta zakupowego byłoby konto z lokatą nocną z droższą kartą, ale dającą cashback. Kto uzna, że mu się to kalkuluje wybiera taką taryfę za kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorek Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:48 Przychodzi Ci zrobić dziś 10 przelewów po kolei. Wypełniasz każdy i wybierasz "zatwierdź później" po 10 przelewie zatwierdzasz wszystkie na raz 1 kodem sms. Dodajesz odbiorcę do zaufanych i tylko przy 1szym przelewie do odbiorcy potrzebujesz kod sms. Nie wiem gdzie takie buraki wpuszczają i do którego banku ale jeśli na wsi Warszawa to możliwe. Ja byłem w mniejszej placówce. Z wejścia zostałem przywitany, poczęstowany kawą bo troszkę się zeszło gdyż zakładałem rachunek maklerski również. Ad Aliora jestem jak najbardziej ZA na chwilę obecną a jak będzie za rok - kto to wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak się liczy!!!!! Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 78.8.79.* 05.08.09, 14:12 Dla tych, którzy nie wiedzą, podaję wzór jak liczone są odsetki od lokaty nocnej (może już był podawany, ale nie chcę mi się czytać całego forum) Przyjmijmy, że mamy dziś na koncie 2.000 PLN, na lokatę trafia połowa czyli 1.000 PLN Wyliczamy: 1.000 x 1 (jeden dzień) / 365 (ilość dni w roku - oprocentowanie liczone jest w stosunku rocznym) x 8% = 0,22 zł - odsetki za jeden dzień. I tak codziennie, w zależności od posiadanego salda na koncie wraz z dopisanymi wcześniej co dnia odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:24 Wydaje mi się, że autor tego artykułu był mocno sponsorowany przez konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Przestańcie reklamować usługi Aliorbanku 05.08.09, 14:36 Bo ten dziennikarzyna pójdzie drugi raz i chyba znowu nie zdąży założyć konta . I po co mu robicie smaka na ładny uśmiech aliorki i kawę jak on przecież tego nie dostanie ;) Bo trzeba umieć zakręcić się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskarek Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:21 eeech, ty buraku... wchodzi potykajacy się Maciek Samcik do A.Banku, a pani z banku mówi - następny, byle normalny proszę... cierpisz chłopie na kompleks niższości, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:21 > 3) Na jakim koncie osobistym ma sie nawet te 4% oprocentowania? Polbank - tam jest nawet 5 (rachunek oszczednosciowy, ktory jednak w prezciwienstwie do wiekszosci,m a moze wszystkich bankow ma suepr zalete - mozna do niego bezposrednio podpiac karte visa electron - ofc darmowa :P no ale nie ma juz darmowych wyplat ze wszystkich bankomatow..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:15 Coś podejrzanie dużo tu wpisów gloryfikujących pod niebiosa Alior i potępiających w czambuł Gazetę... czy to nie jakaś zmasowana akcja (przypadkiem)? A ja wybrałem Nordeę - i też mam wszystkie bankomaty za darmo (w kraju, za granicą nie opłaca się wyciągać kasy z bankomatów ze względu na kursy bankowe), za kartę płacę 1,5 zeta i to cały koszt konta. Oprocentowanie wynosi 0,01%, tyle co nic, ale ROR to nie konto oszczędnościowe, tylko rachunek do bieżacych wydatków, na którym pod koniec miesiąca i tak już nic nie ma. A więc lokata nocna nie robi na mnie wrażenia. Poza tym Nordea to znana marka, a Alior, z całym szacuneczkiem, wyskoczył nie bardzo wiadomo skąd i kto za nim stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 18:21 Niedawno zmieniałam bank i zastanawiałam się co wybrac: Alior czy Nordea. Wybrałam Nordee. Przeczytałam w necie, że właściciel Aliora ma we Włoszech (Alior to włoski bank) duże kłopoty finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:41 Ano właśnie. Trochę też dziwi i drażni jednocześnie ta nachalna reklama Aliora i ten wywyższający ten bank slogan "o wyższej kulturze". A inni to co? Podkultura? Z Kultury w moim banku jestem bardzo zadowolony. I jeszcze na rzecz Nordei przemawia bezpłatna karta z hasłami jednorazowymi (zdrapka), w Aliorze musiałbym mieć pod ręką komórkę, czekać na smsa i drżeć, by nie przekroczyć określonej liczby przelewów, powyżej której już słono się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: o kłopotach Aliora 05.08.09, 18:53 np tutaj: www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16788642,alior-bank-wystartowal-ale-jego-wlasciciel-ma-klopoty.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: o kłopotach Aliora IP: *.chello.pl 05.08.09, 20:08 Ten news ma jakis rok, zreszta co to ma do rzeczy, skoro Alior to jest osobna spolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.chello.pl 05.08.09, 20:14 Z ciekawosci sprawdzilem jeszcze to bezplatne prowadzenie konta. Niestety.. 0 zł za prowadzenie konta, (wystarczy tylko, że średnie miesięczne wpływy na rachunek z ostatnich 3 miesięcy będą wynosić przynajmniej 1 500 zł), To bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 20:35 Podany link do artykułu był tylko przykładem. Artykułów o tej tematyce jest znacznie więcej - wystarczy wpisac w wyszukiwarkę. Co do Nordei to nie uprawiam żadnego marketingu. Akurat dla mnie wymóg - wpływ 1500 zł miesięcznie nie jest problemem. Konto dobierałam pod kątem własnych potrzeb i możliwości. W Nordei jeszcze inne produkty bankowe są drogie, ale ja nie zamierzam z nich korzystac. Zobacz sobie w tabeli opłat i prowizji. To z czego zamierzałam korzystac i korzystam dla mnie jest tanie lub za darmo. Bo 1,5 zł za kartę to dla mnie tanio. Prowadzenie konta 0 zł przy miesięcznych wpływach na konto 1500 zł, (mam trochę większe) przelewy przez net 0 zł, wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce 0 zł. Do oszczędności mam konto oszczędnościowe w Eurobanku oprocentowane 6,06 bez podatku Belki i też za darmo. A informacje o kłopotach finansowych Aliora we Włoszech skutecznie mnie od Aliora odciągnęły. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 20:47 Zresztą o co toczymy ten spór. Ty jesteś zadowolony ze swojego banku, ja ze swojego i niech tak zostanie. Niech każdy dobiera sobie konto według własnych potrzeb i możliwości. Mnie jak Nordea wytnie jakiś numer np. podniesie opłaty lub wprowadzi opłaty za coś co teraz jest za darmo, to zmienię sobie bank. Przez 13 lat byłam klientem Pekao SA. Wkurzyłam się na Pekao SA ostatnią podwyżką za kartę do bankomatu, która wcześniej była bezpłatna, za prowadzenie konta płaciłam 11,5 zł, i zmieniłam bank. Teraz jak mi nie będzie coś pasowało to nie będę czekac 13 lat, tylko zrobię to dużo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 06.08.09, 08:42 >I jeszcze na rzecz Nordei przemawia bezpłatna karta z hasłami To szkoda ze Nordei nie widziales kilka lat temu, kiedy przesylali hasla na zwyklej zlozonej kartce papieru..... Kiedy napisalem do nich pismo, ze przeczy to wszelkim normom bezpieczenstwa bo nietrudno wyobrazic sobie sytuacje (hipotetyczna af kors ale nie niemozliwa) kiedy zlosliwy sasiad otwiera moja skrzynke, kseruje hasla i ponownie ladnie skleja koperte. W takim przypadku nie mialbym pojecia ze hasla zostaly skompromitowane i radosnie uzywalbym ich - tylko razem z moim sasiadem. Na moje pisma odpowiedzieli mi belkotem o wysokich standardach bezpieczenstwa, ze maja klucze 128 bitowe w przegladarkach i certyfikaty..... po tej odpowiedzi zabralem wieksze pieniadze z nordei a konta uzywalem tylko zasilacza do dystrybutorow i zakupow spozywczych.... (wtedy konto kosztowalo mnie 2 PLN wiec nie zawracalem sobie glowy likwidacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.chello.pl 05.08.09, 20:11 to rownei dobrze moze byc (w co ja bardziej wierze) po prostu grono zadowolonych klientow, do ktorego ja rowniez naleze :)) Wiecej wiary w ludzi, mniej podejrzliwosci.. niedawno jeden profesor mowil ze brakuje tego w naszym spoleczenstwie, jestes tego swietnym przykladem :/ Jeszcze konczac: gwizdze na marke, patrz na AIG bankrutujaca czy Barclays (ktory w pewnym momencie byl wart mniej niz PKO BP). Zlosliwi ciebie moga za to oskarzyc za szeptany marketing na konto Nordei i odwracanie kota ogonem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 06.08.09, 08:35 > A ja wybrałem Nordeę - i też mam wszystkie bankomaty za darmo (w > kraju, za granicą nie opłaca się wyciągać kasy z bankomatów ze > względu na kursy bankowe), za kartę płacę 1,5 zeta i to cały koszt > konta. Zeby nie bylo ze jestem z Aliora jak co poniektorzy idioci tu wolali. Sam mialem konto w N. ale wlasnie dlatego ze Alior mial lepsza oferte przenioslem sie do Aliora. Otoz kolego troche mijasz sie z prawda - Nordea kosztuje 1,5 PLN za karte ale pod warunkiem, ze srednie miesieczne saldo i na dodatek liczone z 3 ostatnich miesiecy jest conajmniej 1500 PLN inaczej dolicza Ci dodatkowe 8 PLN. Jesli komus splywa pensja i jego srednie 3 miesieczne saldo jest powyzej 1500 to ok ale jesli ktos (jak ja wlasnie) potrzebuje karty do bankomatow, platnosci na stacjach i w restauracjach i konto uzupelnia sobie od przypadku do przypadku nie patrzac na 3 miesieczne saldo to Alior tu wygrywa bo kosztuje tylko 1,5 PLN wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 06.08.09, 11:03 Gość portalu: Mikołaj napisał(a): > Coś podejrzanie dużo tu wpisów gloryfikujących pod niebiosa Alior i > potępiających w czambuł Gazetę... czy to nie jakaś zmasowana akcja > (przypadkiem)? Rozwieję Twoje podejrzenia: ten żenujący tekst jest w Gazecie i dotyczy Aliora. Ot i cała zagadka i jej rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Osoby w stanie nietrzeźwym ...... IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 13:34 Potykałeś sie o próg ??? Tam ludzi po wódzie nie obsługują musisz iść do SKOKU ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
doopa1 Najlepszy jest eurobank 06.08.09, 20:27 6% rocznie bez belki na 5 kontach nie więcej jak ok 15200zł na każdym - sprawdzone i potwierdzone. Lepszej oferty aktualnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 212.244.232.* 07.08.09, 12:12 załozylam konto osobiste z lakatą nocna, dlaczego oprocentowanie mojego rachunku wynosi tylko 0,10% czy ktos moze mi pomoc? czy na tym koncie tylko opocentowana jest lokata nocna, caly rachunek juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 18:07 No bo to konto ma takie właśnie oprocentowanie, tylko trzeba było poczytac dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_maliniak Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... 07.08.09, 20:19 Z tymi darmowymi bankomatami na swiecie to bym nie przesadzal. Sprobujcie wyplacic z karty Aliora w bankomacie w Stanach. Tam kazdy bankomat pobiera oplate. A co na to Alior? "My nie pobieramy zadnej prowizji. To bank, z ktorego bankomatu sie korzysta pobiera oplate za wyplacenie pieniedzy." Uwazaja, ze maja czyste rece, ale jak dla mnie to wprowadzanie ludzi w blad. Przez wmawianie w reklamach, ze korzystanie z bankomatow na calym swiecie jest darmowe, stracilem tylko pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 21:02 > 2) Można sobie ustawić najczęściej wykonywane przelewy jako "pewne" i >wówczas kod SMS-owy nie jest potrzebny pomóżcie znależć ,gdzie zmienić tak ustawienia do przelewów, aby nie wymagały potwierdzenia sms, gdzie ustawia się przelewy jako pewne"? www.aliorbank.pl/demo/content_OF/platnosci/przelew_krajowy_pulpit.html (wersja demo) Odpowiedz Link Zgłoś
lidiaa Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 20.08.09, 14:09 Pytanie o kartę kredytową Aliro ma tylko jedną w systemie Master Card - czy ona działa w Ameryce Północnej i Południowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goło i wesoło Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 03:44 Wyborcza i te jej "artykuły"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A..... Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.centertel.pl 16.09.09, 18:51 Może byście porównali Alior Bank np z PKO BP?? bo tam za wszystko płacisz!!wybierz 600 zł z innego bankomatu to zaplacisz ok 20 zl prowizji.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 16.09.09, 21:13 Dlaczego porównywać z najgorszym? Nie sztuka być lepszym od tego reliktu PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histe Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 07:54 Nie wiem jak lokata ale WYŻSZA kultura bankowości jest tylko na filmie. Chciałem wyrobić w Alior Banku karte kredytową i musiałem chodzić do oddziału 3 RAZY, dodam, że zanim poszedłem 1 raz wysłałem im wniosek przez internet, a także miałem przygotowane zaświadczenie o dochodach...po prostu ludzie niekompetentni do kwadratu, brak ustalonych procedur kompletna amatorszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniol Odc. 9: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdz... IP: 84.38.160.* 03.10.09, 20:52 W Egipcie karta z Alior nie działa nie bierzcie tego gowna, dobrze że nie zlikwidowałem konta w poczciwym PekaoSa - karta bez problemu wypłaciła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_prawda Alior Bank oszukał mnie IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 10:36 Ja od siebie dodam, że poprosiłam o zamknięcie konta w Alior Bank. Było to w styczniu 2010 r. Skasowali za to bez kilku groszy 80 złotych!!! Nie widzę NIGDZIE w tabeli opłat tego banku pt. Alior Bank kwot ani operacji, które by usprawiedliwiały taką stawkę, jaką skasowali. Nadmieniam, że konto było internetowe a więc darmowe bo na takie się godziłam, nie miałam ŻADNYCH kart, kredytów, nic. Jedyne, co mi przychodzi na myśl - to że konto internetowe wcale nie było darmowe i że mnie oszukano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Alior Bank oszukał mnie IP: *.realestate.net.pl 14.02.10, 15:37 Nie wiem jak jest w Aliorze, ale ja mam konto internetowe w innym banku i w "moim" banku jest tak, że jeżeli chciałabym zamknąc konto przed upływem roku od otwarcia, to płacę jakąś opłatę - za każdy miesiąc brakujący do roku (nie pamiętam ile za miesiąc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Odc. 9: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdz... IP: *.147.15.42.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.05.10, 13:15 Zraziłam się strasznie do tego banku. Wzięłam drugi kredyt w HSBCna zakup mebli w IKEA. Swój pierwszy kredyt również spłacałam w tym banku bez problemów. Niestety HSBC sprzedał mój kredyt do ALIOR-u. I tu zaczęły sięmoje problemy. Spóżniłam sięz ostatnią ratą amiast 3.02 wpłynęła 4.02. Spodziewałam się że mogą minaliczyć jakies odsetki karę czy itp. Zero kontaktu z ich strony w sprawie mojego kredytu. Nie wiem czy ktoś próbował kontaktować się z tym bankiem. Nie mohę się zalogować bo nie mam u nich konta a operator gada jak najęty w kółko to samo. To nie jest "wyższa kultura bankowości". W połowie maja dostałam sms z kancelarii żebym to ja (na moj koszt!!!) skontaktowała sie z nimi po takim i siakim numerem. Dowiedziałam się ze o zgrozo musze zaplacic jeszcze 60zl. To sporo bo kredyt był na ok. 450 zl. Alior nie kontaktował sie ze mna i za marzec kiwiecien i maj policzyli sobie po 20zl. Podobno w umowi jest ze mieli na to 3 miesiace. Nie zmienia to faktu , że postąpili nie fair bo moje zadłuzenie moglo wyniesc 20zl gdyby wczesniej mnie poinformowali a nie czekali do ostatniej chwili. Nie polecam nikomu tego banku. Jedyny plus to karta z aniołem, która według mojego faceta projektanta jest najładniejsza na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś