Dodaj do ulubionych

Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku...

• Gość: Michal Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 57.66.197.* 05.08.09, 06:22
      Wszystko to prawda poza obsluga,wszystko pewnie zalezy od oddzialu ja
      zalozylem konto w Chorzowie i obsluga rzeczywiscie jest nieporownywalnie
      lepsza niz w poprzednim banku PEKAO.
      Dodatkowo jesli porownac te 3 zl z 11zl za prowadzenie kontaw "Zuberku" to
      nawet platne sms-y sie zwracaja.10 przelewow miesiecznie to zreszta sporo.
    • ichmordy Jakość obsługi bankowej 2008 r. 05.08.09, 06:54
      Miejsce. Firma . Śrdenia jakości obsługi (z ocen od -5 do +5)

1. MultiBank 2,83
      2. Alior Bank 2,80
      3. BZ WBK 2,22
      4. AIG Bank 2,14
      5. BGŻ 1,89
      6. Raiffeisen Bank 1,72
      7. Deutsche Bank 1,71
      8. ING Bank Śląski 1,71
      9. mBank 1,67
      10. LUKAS BANK 1,58
      11. Kredyt Bank 1,49
      12. Citi Bank Handlowy 1,41
      13. Euro Bank 1,40
      14. GETIN BANK 1,23
      15. Inteligo 1,17
      16. GE Money Bank 0,91
      17. BPH 0,88
      18. Millennium Bank 0,68
      19. Pekao SA 0,57
      20. Polbank 0,35
      21. Dominet Bank -0,11
      22. PKO BP -0,19
      23. Nordea Bank -0,27
      Firmy nieujęte w klasyfikacji ze względu na niewystarczającą próbę (liczbę zgłoszonych obserwacji): BOŚ, SKOK, BRE Bank, Banki Spółdzielcze, DnB Nord, Bank Pocztowy, Santander Consumer Bank, Sygma Bank, Noble Bank, Cetelem Bank, HSBC, Invest Bank, Toyota Bank, Volkswagen Bank.

Banki 1,22▼
      Jakość obsługi w branży bankowej niższa od przeciętnej jakości obsługi w Polsce wynoszącej 1,38.

jakoscobslugi.pl/downloads/raport_jakosc_obslugi_w_polsce_2008.pdf
      • Gość: Janse Jasne IP: 80.50.235.* 18.08.09, 15:42
        Trzeba byc frajerem aby wierzyc w te zestawienia, i trzeba byc kompletnym durniem sadzac ze ktokowiek w nie wierzy.
    • Gość: Wiwi Mbank bankomaty - 120zł , Alior bank - 0zł IP: 217.98.20.* 05.08.09, 07:39
      1:0 dla Alior banku, zrezygnowałem z usług mbanku, artykuł jest śmieszny nie ma nic za darmo ale i tak mi się opłaca za 3zł karta bo na bankomantach oszczędzam co najmniej 50zł i dużo czasu bo ide do pierwsze lepszego bankomatu.
    • vontomke marketingowcom proponuję 100% lokatę godzinną 05.08.09, 07:42
      Czyli na odsetki pracuje 1/24 kapitału. To będzie na pewno świetny
      chwyt!
    • Gość: Pracuś Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 07:55
      Ten art nie jest słaby - on jest żałosny. Szkoda że nie ma takiej pozycji przy ocenianiu pod artem bo chętnie bym go wybrał.
    • Gość: ktoś Autor jest chyba przewrażliwiony, albo udaje mało IP: 193.201.167.* 05.08.09, 07:57
      rozgarniętego. Najpierw trzeba coś przeczytać - może umowę,
      cennik ... czy jak kupuje się np. samochód to sprawdza się tylko czy
      ma koła i kierownicę? Artykuł mówiąc delikatnie nawet nie pod psem
    • Gość: Tomek R Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 91.203.248.* 05.08.09, 07:58
      Porażka! Powinni zabronić takich „kłamstw” tak jak to było w przypadku tanich
      lini lotniczych!!
    • Gość: gość Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 165.72.200.* 05.08.09, 08:16
      Przecież wszedzie gdzie alior się ogłaszał było napisane na noc od
      połowy środków na koncie. Druga sprawa pierwsze klikanascie
      przelewów jest bezpłatnych później musisz płacić :)

tu zlinkuje coś - gazeta się spóźniła :)

grzegorzzalewski.blox.pl/2008/11/Wyzsza-kultura-reklamy-bez-gwiazdek.html
    • Gość: DAMIAN Za duży spread IP: *.tpnet.pl 05.08.09, 08:30
      Z samego rachunku jestem bardzo zadowolony. Jak na razie nie kosztował mnie
      ani grosza (mam kartę, robię więcej niż 10 przelewów w miesiącu i wszystkie
      potwierdzam smsem).
      Ale wypłata ze wszystkich bankomatów na świecie to lipa. Owszem, prowizji ani
      opłaty nie ma, ale spread niestety powoduje, że za granicą ani razu nie użyłem
      karty aliora (zarówno bankomat jak i płatność bezgotówkowa). Znacznie lepiej
      przed wyjazdem przelać kasę np. do mBanku i używać tej karty - wypłaty z
      bankomatow za granicą też będą za darmo, a spread jest (a przynajmniej kiedyś
      był) niższy!
    • Gość: Pani Stenia Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:46
      Widać, że biedny autor. Szeregowy pracownik gazety wybiórczej, jest
      rozgoryczony. Związał się biedaczysko pewnie z jakimś drogim bankiem PEKAO na
      przykład, tu karta kredytowa, tu kredycik hipoteczny, gotówkowy, raty i już od
      nich do końca życia nie odejdzie. W końcu w metroseksualnej redakcji trza się
      pokazać. I wkur.ia go, że ludzie mają tańsze konta, polowe środków na lokacie
      nocnej i inne bajery.
      Artykuł o zerowej wartości merytorycznej. Jak niestety przeważająca większość
      w GW.
    • Gość: airdaro Głupoty Pan piszesz! IP: 217.153.8.* 05.08.09, 08:54
      Konto jest darmowe
      Jak się je założyło w promocji, to karta debetowa przez rok jest gratis
      Płatne smsy z kodami do przelewów są dopiero po wykonaniu 50 przelewów w miesiącu.
      Ja tam w życiu nie czekałem na obsługę, a za każdym razem osoba było kompetentna.
      Nie mówię już o 100 zł które wpłynęły na konto za założenie konta w promocji.
    • Gość: Klient Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 08:59
      Teraz wystarczy powrównac z ofertą innych banków np pkobp oplata za kazdy
      przelew 50 gr, prowadzenie konta zaleznie od rodzaju okolo 3-5 zł, oplaty za
      wszystko np korzystanie z wersji online +1zł odsetki 0,0000...1 faktycznie
      alior jest "słaby":P
    • Gość: T. Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.comarch.com 05.08.09, 09:13
      Bzdurny artykuł.

Gość wszedł do oddziału, pokręcił się i wyszedł. A czego oczekiwał?
      Powitania chlebem i solą? Pracownicy banku mogli pomyśleć, że się
      pomylil i wszedł nie do tego lokalu co trzeba.
    • Gość: lolek Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 80.51.167.* 05.08.09, 09:18
      "bank ściąga 3 zł miesięcznie za kartę do bankomatu"
      "największą zaletą konta w Aliorze są darmowe bankomaty w całej Polsce"
      Czy tylko mi się tu coś nie zgadza? A możę autor korzysta też z pakietów
      darmowych minut, 10 zł za każdy ? :P
      • steady_at_najx Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 09:21
        > Czy tylko mi się tu coś nie zgadza?

Tylko tobie. Bo nikt inny nie zrownuje oplaty za karte z oplata za
        uzycie bankomatu.
        • Gość: lol Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 09:46
          a można użyć bankomatu nie mając karty?:) stary przestań się
          ośmieszać:D
          • steady_at_najx Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 10:17
            Czytaj glupolu ze zrozumieniem.

Jesli nie widzisz roznicy miedzy oplata "za karte" a za "uzycie
            bankomatu" to znaczy ze masz problem z logicznym mysleniem. I nikt
            nie jest w stanie ci pomoc. Poprostu taka ulomnosc umyslowa.
            • Gość: LOL Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 10:31
              hahaha a Ty idź skorzystać za darmo z bankomatu. Powciskaj guziczki:D
              LOL ale w sumie mnie to nie dziwi, jeden gość tu pisał że założył konto
              bo dali mu kwiatka w doniczce, a drugi że można było wygrać w konkursie
              darmowe konto przez rok:) Jacy bank tacy klienci, czego jesteś
              dowodem:>
              • steady_at_najx Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta 05.08.09, 10:39
                Jeden hint glupolu.

Jak karty z banku ani razu nie wykorzystasz w bankomacie to za co
                zaplaciles ? Za uzycie bankomatu czy za uzywanie karty ? Juz
                zrozumiales meandry swojejego rozumowania ?
                • Gość: lol Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 10:46
                  wolałbym żebyś nie mówił do mnie jak do swojej mamusi, słabo się znamy
                  jednak.

co do karty, to tak jak kupowanie fajek w klubie - kosztują tyle co
                  wszędzie natomiast nie można ich kupić bez zapałek które kosztują
                  drugie tyle. Czy można wypłacić pieniądze z bankomatu w tym banku nie
                  płacąc 3PLN miesięcznie? Nie można. I tyle w tym temacie. Ale skoro
                  lubisz przepłacać, proszę bardzo. bez odbioru.
    • Gość: marych I weź tu takiemu klientowi dogodź... IP: 83.238.109.* 05.08.09, 09:33
      1/4 pieniędzy pracuje z oprocentowaniem 16%, albo do wyboru 1/8 na 32%.
      Może być tez 1/16 na 64% - takiego wyboru nie ma w żadnym banku!!! a takiego
      oprocentowania nie ma nawet w Zimbabwe!!
    • Gość: Katarzyna Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 09:34
      Szkoda ze w Gazecie pojawiają się tak ewidentnie sponsorowane przez
      konkurencje tego banku artykuły... przykro sie czyta coś takiego,
      zwłaszcza, ze sama jestem klientką Aliora i nie mam żadnych
      zastrzeżeń - szczególnie co do kultury ;)
    • Gość: klientka aliora Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.toya.net.pl 05.08.09, 09:36
      taaaaaa, a teraz porównaj sobie Alior np. z PKO BP albo SA. Co do
      obsługi również nie generalizuj. Ja chodzę w Łodzi do 2 różnych
      oddziałów i ani razu nie czułam się olana, za to w PKO BP za zwykłą
      likwidacją salda debetowego wystałam się 2 godziny!! W ostatecznym
      rozrachunku Alior i tak wychodzi taniej. przebić może go jeszcze
      mBank, ale tu jest inny problem- nie ma kasy. Kolega wpłacał
      pieniądze we wpłatomacie, wpłatomat się pomylił, więc chłopak złożył
      reklamacje, zablokowali mu konto i środki na 2 miesiące. przez
      pierwszy miesiąc tułał się po znajomych żeby pożyczyć coś na
      jedzenie, więc mBank w moich oczach został skreślony. Teraz jestem z
      Aliorem, póki co jest super (i ciesz się, że tylko połowę środków z
      konta zabierają Ci na noc, z reszty możesz korzystać, a nie znam
      żadnego normalnego konta, które byłoby oprocentowane nawet te 4%,
      zazwyczaj trzeba mieć konto oszczędnościowe i tu albo wysoko płatny
      przelew z konta oszczędnościowego jeśli chcesz przelać pieniądze na
      normalne konto, albo dozwolony 1 bezpłatny przelew w miesiącu).
      Zapewne Alior też kiedyś odwali coś co zrazi do niego ludzi, ale na
      chwilę obecną jest wg mnie najlepszą propozycją
    • Gość: osiris mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Aliora IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 09:36
      konto-z-lokata-nocna.aliorbank.pl/porownaj_z_innymi.html
      Wybrałem mBank, wpisałem kwoty,kliknąłem "sprawdź ile możesz zyskać"..
      i wyszło że w Aliorze traciłbym:) (nie wiele ale w tym czasie w mBanku
      zarabiam).
      • marekmarek44 Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio 05.08.09, 09:54
        A ja przeniosłem się z PKO B.P. do Aliora i jestem zadowolony.
        Policzmy:w PKO BP płacimy 6.90 za prowadzenie konta,1.50 za dostęp do konta
        internetowego i po 50gr za przelewy wykonane samemu.
        Poza tym 20 zł rocznie za kartę do bankomatów.
        W Aliorze tylko 3 zł/mies. za kartę do wszystkich bankomatów w całej Europie bez
        prowizji.
        • Gość: to ja Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 10:04
          no jak miałeś konto w PKO BP to już wszystko po tym jest lepsze:D
          Z tymi darmowymi bankomatami w Europie nie jest ponoć tak wesoło, bo
          ktoś tu pisał o fatalnym kursie Euro podczas wypłacania, może się
          okazać że wyjdzie więcej niż w jakimś innym banku z prowizją..:)
      • fletniapana Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio 05.08.09, 10:53
        Ale tylko dla eMax Plus, w którym nie ma karty. W takim przypadku powinieneś
        zrezygnować z karty również w Alior. Wtedy okaże się, że jednak Alior będzie
        tańszy.
        • Gość: ??? Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 11:05
          jak to nie ma karty? przecież można założyc ekonto, emax, emax plus na
          raz. nawet pare emax plusów. i karta jest, o co ci chodzi?
          • Gość: Finwal Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 11:19
            Wszedłem z ciekawości na to porównanie i tylko przy wyborze konta eMax Plus
            Alior był gorszy. Nie znam mBanku, jeżeli napisałem jakąś głupotę, przepraszam.
      • Gość: analizator Re: mBank jest lepszy - tak wynika z reklamy Alio IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 16:01
        fajny kalkulator - mi wyszła różnica z mbankiem na korzyść dla aliora rocznie
        1226 zł !!!
    • Gość: comodo Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: 195.182.52.* 05.08.09, 09:51
      ten dziennikarz kompletnie nie zna się na niczym! porównajcie sobie
      konta Alior Banku z innymi, gdzie sms są za darmo? gdzie wszelkie
      wypłaty z bankomatów są za darmo? gdzie zwykłe konto jest
      oprocentowane? nie mówcie tylko, że Mbank bo ostatnio było o nim
      głośno...i wcale nie jest tam kolorowo. Dodatkowo w Alior jest
      bezpłatne ubezpieczenie karty, gdzie w innych bankach trzeba za to
      płacić 2-3 zł miesięcznie!!! oj porozmawiałbym chętnie z takim
      nieukiem dziennikarzem!!! paranoja!!!
      • Gość: Konrad Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: 194.181.94.* 05.08.09, 10:12
        całkowicie zgadzam się z przdmówca - uważam że dziennikarz jest
        stonniczy - WSTYD
    • lkan Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... 05.08.09, 10:12
      Stara szkoła: prawie pół wieku temu widziałem tę metodę na rynku w
      Zamościu. Kilkunastoletni, wyszczekany wyrostek pytany o cenę owoców
      informował, że wynosi ona 3 zł za małe kilo, jak to określał.
      Wówczas do ważenia używano odważników, a to małe kilo było
      odważnikiem półkilogramowym. Reakcje były różne, jak zapewne obecnie
      w banku: część kupujących robiła awanturę i kazała wysypać owoce,
      część tylko oburzała się, niektórym, jak już mieli zapakowane, nie
      starczało odwagi i płacili, a byli i tacy, którzy nie zorientowali
      się w podstępie.
      Reasumując: Alior Bank = małe kilo.
      • Gość: K Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.nokia.com 05.08.09, 10:23
        A niektorzy kupowali bo gdzie indziej bylo po 8 zl za prawdziwy kg ...
    • Gość: Finwal Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 10:48
      Ale tylko dla eMax Plus, w którym nie ma karty. W takim przypadku powinieneś
      zrezygnować z karty również w Alior. Wtedy okaże się, że jednak Alior będzie
      tańszy.
      • Gość: Finwal Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 10:54
        to miała być odpowiedź na: forum.gazeta.pl/forum/w,383,98562976,98651150.html
    • fletniapana Przewrotna myśl 05.08.09, 10:52
      A może jest tak, że to Alior maczał palce w tym artykule. Sądząc po reakcjach
      internautów (również własnych) można się spodziewać, że wpływ tego artykułu
      będzie dla Alior Banku pozytywny. Może to jest sposób: zlecić przedstawienie
      firmy w złym świetle po to by sami klienci zaczęli jej bronić.

Jakby co, zastrzegam sobie prawa do pomysłu.
      • Gość: marketer Re: Przewrotna myśl IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 16:10
        stara prawda marketingowa mówi - dobry produkt jest się w stanie sam obronić a w
        tym przypadku mamy do czynienia z taką sytuacją. Gdyby artykuł był o PKO BP to
        niestety posypałby się gromy i dlatego ichni marketing nie może sobie na to
        pozwolić. Nie doszukiwałbym się teorii spiskowej i tego czy akurat alior maczał
        w tym palce bo to tak naprawdę NIE MA TO ŻADNEGO ZNACZENIA. Konto jest OK a
        autor nie wie o czym pisze mówiąc delikatnie. Chciał zaszkodzić aliorowi (??) -
        będzie odwrotnie i bardzo dobrze. Promocja dobrych rzeczy jest ok i dlatego ja
        zawsze polecam oszczędności trzymać bez podatku belki w Eurobanku a konto ror
        tylko w Aliorze :)
    • Gość: justysiu Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.chello.pl 05.08.09, 10:54
      Ja konto w tym banku załozyłam w Gdańsku na ul. Tkackiej i nie mogę się z autorem zgodzić co do jakości obsługi. Niemalże od progu powitała mnie sympatyczna, jak przeczytałam z plakietki - opiekunka klienta. Cała formalność założenia konta trwała góra 10 min, bez stosu papierów - wszystko w formie elektronicznej. A jesli Pan autor spodziewał się, że w tym kraju dostanie coś za darmo, to życzę powodzenia ;)
    • Gość: Tom Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta ku... IP: *.olsztyn.net.pl 05.08.09, 10:59
      Widać że autor tekstu nie do końca słucha reklamy, tam cały czas mówią, że od
      połowy środków, a te 3 zł za kartę co miesiąc, do odrobienia na właśnie
      lokacie nocnej, bez problemu. Za kartę to biorą wszystkie banki więc po co ten
      żałosny artykuł. Proponuję PeKao SA tam za darmo przelewyy internetowe, ale za
      rachunek 19,90 i 2 zł. za kartę. Rocznie to około 250 zł a w ALIORZE tylko 36.
      PROSTE
      • Gość: Pawełek Re: Konto z lokatą nocną w Alior Banku: Gdzie ta IP: *.inetaccess.pl 05.08.09, 12:42
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> Widać że autor tekstu nie do końca słucha reklamy,

może i słucha, ale napewno nie rozumie ;-)

• Gość: zzx a czego spodziewac się po smorszczu? IP: *.aster.pl 05.08.09, 11:05
      ;-)
      • optymistyczny2 Re: a czego spodziewac się po smorszczu? 05.08.09, 11:10
        Alior Bank ma błąd na swojej stronie internetowej. Niedawno
        reklamowana lokata (dostępna tylko do 31.07) na 10 m-cy miała
        oprocentowanie stałe 7%. Jednak na stronie jest informacja, że
        oprocentowanie wycofanej z oferty lokaty 10-miesięcznej wynosiło 5%.
        Więc jak jest naprawdę?
        • Gość: Finwal Re: a czego spodziewac się po smorszczu? IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 11:21
          Do 31.07 ta lokata miała stałe 7%
        • Gość: anty alior!! Re: a czego spodziewac się po smorszczu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:49
          niech sie wezma w tym aliorze za co niektorych dyrektorow, ktorzy gnoja swoich pracownikow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka