Dodaj do ulubionych

nazwali nas "podupadającym kurortem"!!!!

14.06.02, 16:32
W dzisiejszym Głosie Szczecińskim! W związku ze zlewką absolutną jaką nasz
prezydent Kwaśniewski okazał dwukrotnie(!) pomysłowi obdarowania go rezydencją
nadmorską! Pomysł był autorstwa wiceprezydenta Świnoujścia, który dwa razy
przekazywał przy różnych okazjach projekty takiego zamierzenia wyżej
wspomnianemu. Projekty zaginął (wg. Kancelarii Prezydenta RP).
Obserwuj wątek
    • gosia-s Re: nazwali nas 14.06.02, 16:33
      Shittt, jutro popatrzę na stronę Głosu, jak się czegoś dowiem to się wypowiem...
      • wook Re: nazwali nas 14.06.02, 17:08
        czyżby naszej głowie państwa nie podobało sie Świnoujście?
        • kokabura Re: nazwali nas 18.06.02, 13:33
          Kwach potrzebowal tylko naszych glosow wyborczych.. teraz to ma nas w d.. a
          zreszto.. my go tez... :) blizej nam do Berlina niz do Wawy...
    • millenik1 Re: nazwali nas 14.06.02, 22:48
      ja mimo wszystko bede u was na wakacjach...
      • wook Re: nazwali nas 15.06.02, 09:25
        może Prezydent się zastanowi i się spotkacie:)
        • gosia-s Re: nazwali nas 17.06.02, 09:16
          Ależ bez łaski, w Ś-ciu turystów nie brakuje. A na stronie Głosu nic, niestety,
          nie znalazłam.
      • kokabura Re: nazwali nas 18.06.02, 13:34
        plaze mamy caly czas najladniejsza na polskim wybrzezu.. :)
    • gosia-s Re: nazwali nas 17.06.02, 09:20
      Tak przy okazji, chciałam dyskretnie zwrócić P. Prezydentowi uwagę, że kurort
      rzeczywiście znalazłby się nad przepaścią, gdyby nie nasi zachodni sąsiedzi.
      Znakomita większosć inwestycji to (niestety) z ich kieszeni.
      • ga Re: nazwali nas 17.06.02, 14:46
        A jeszcze dodam jedną ciekawostkę- otóż Zarząd Miasta DŁUUUGO zastanawiał się
        nad... kandydatem do tej rezydencji!!! Żadna z naszych krajowych osobistości,
        bądź aktorów, bądź polityków nie spełniała kryteriów ( nie wiem, czy za skromna
        kasa czy prasa?:)) więc wybór padł na Presidenta. Ale to z kolei chyba był za
        duży kaliber! I nie lepiej było uderzyć np. do Wiedźmina?
        • gosia-s Re: nazwali nas 17.06.02, 15:04
          Odpuść Wiedźmina, lepiej ściągniemy Harrego Pottera i Władcę Pierścieni. Ruch
          turystyczny przez cały rok!
          • Gość: Muminek Re: nazwali nas IP: *.polpak-karton.pl 17.06.02, 16:52
            Albo sciągnąć na lato Muminków ;))))
            To się załapie i nie będę wybrzydzał :)))))
            Z muminkami było by ciekawiej w takim kurorcie, rozlazły by się inne skrzaty po
            wydmach straszyły nocą i stanowiły atrakcję :)))))
            • ga Re: nazwali nas 18.06.02, 09:11
              Po wydmach?!!! Muminku, to takie "niepedagogiczne" :)))
              • gosia-s Re: nazwali nas 18.06.02, 09:16
                Ciekawe, jaką minę miałby skrzat w momencie wręczania mu mandatu.
                • ga Re: nazwali nas 18.06.02, 11:00
                  Trzymałby rączki z tyłu i wiercił bucikiem w piachu- z zażenowaniem,
                  oczywiście! A czapa zsunęłaby mu się na nos- bardzo już opalony od biegania po
                  wydmach. A może próbowałby numeru z trzema życzeniami?
                  • gosia-s Re: nazwali nas 18.06.02, 11:13
                    To ostatnie mi się podoba. Przebieram się w mundur i ruszam na polowanie!
                    • wook Re: nazwali nas 18.06.02, 13:24
                      to ja uciekam, zamykam oczy i nikt mnie nie znajdzie:)
                      • gosia-s Re: nazwali nas 18.06.02, 13:35
                        Wook, to Ty krasnoludek?!
                        • ga Re: nazwali nas 18.06.02, 13:44
                          A życzenia spełniasz?:))
                          • gosia-s Re: nazwali nas 18.06.02, 13:53
                            Toż to właśnie ja chciałam na krasnoludka zapolować!
                            • wook Re: nazwali nas 18.06.02, 18:44
                              dlatego ja uciekam, nie lubię być łapany, przezprzypadek możesz mi krzywdę
                              zrobić:)))
                              • gofa Re: nazwali nas 18.06.02, 20:06
                                o prosze...ale sie bajkowo zrobilo...skrzaty, krasnale...Muminki ;)...ooo i
                                wook? ;)
                                • Gość: Muminek Re: nazwali nas IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 21:58
                                  Ale widzicie sami
                                  jak byłoby ciekawie ze skrzatami :))))
                                  • gosia-s Re: nazwali nas 19.06.02, 08:39
                                    Taak, dla tych 3 życzeń warto się w mundur przebrać...
                                    • ga Re: nazwali nas 19.06.02, 11:03
                                      Tylko proszę mi uważać na dziki!:)))
                                      • gosia-s Re: nazwali nas 19.06.02, 11:12
                                        Że też te cholery żadnego respektu przed mundurem nie mają.
                                        • Gość: Muminek Re: nazwali nas IP: *.polpak-karton.pl 19.06.02, 16:17
                                          A w jaki mundurek przebrałabyś się Gosiu? Chyba nie szkolny..hehehe
                                          • gosia-s Re: nazwali nas 20.06.02, 08:41
                                            Szkolny mundurek? Ja nie wypożyczam eksponatów z muzeum. Oczywiście,
                                            policjantki!
                                            • wook Re: nazwali nas 21.06.02, 13:46
                                              a spódniczka chyba mini co? do mundurku oczywiście:)))
                                              • gosia-s Re: nazwali nas 21.06.02, 14:06
                                                Pewnie, że mini, żeby krasnoludek na widok policjantki wrósł w ziemię i nie
                                                ukrył się na wydmach!

(Rany, ale głupoty gadamy. A tymczasem nienajlepiej się dzieje w Ś-ciu...)
                                                • wook Re: nazwali nas 21.06.02, 19:31
                                                  W takim układzie mogę być krasnoludem, tylko proszę nie stosować terapii
                                                  pałkowej, każda inna dopuszczalna:)

A co takiego złego dzieje się w Ś-ciu???
                                                  • gosia-s Re: nazwali nas 22.06.02, 16:22
                                                    Cóż, nienajlepiej układa się z naszymi zachodnimi sąsiadami.
                                                  • wook Re: nazwali nas 22.06.02, 20:28
                                                    tzn???
                                                  • Gość: Muminek Re: nazwali nas IP: *.polpak-karton.pl 22.06.02, 21:17
                                                    Zabierają nam naszych krasnali.. hehehe
                                                  • gosia-s Re: nazwali nas 23.06.02, 13:13
                                                    Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Zabierają nam naszych krasnali.. hehehe

Eee tam, mają własne, ogrodowe. Rany, jak można coś takiego przy furtne postawić!

• gosia-s Re: nazwali nas 23.06.02, 13:12
                                                    wook napisał(a):

> tzn???

Tzn:

Konflikt pomiędzy dwoma armatorami (blokowali jeszcze niedawno swoje nabrzeża)
                                                    nie wróży nic dobrego.
                                                    Jest jeszcze sprawa oczyszczalni (a konkretnie opłat, jakie muszą ponosię nasi
                                                    sąsiedzi), a także, już trochęz innej beczki, subwencji drogowej (przyznają?...),
                                                    ale z tym nie jestem na bieżąco i chyba całe szczęście, bo by mnie chyba krew
                                                    zalała. Cóż, brak wiadomości to dobra wiadomość.

• Gość: Muminek Re: nazwali nas IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 16:46
                                                    Mają własne bo już wcześniej nam zabierali :))))
                                                  • Gość: oliwa Re: nazwali nas IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.02, 20:01
                                                    Eeee... tam, niech sobie piszą, co im się podoba. Dla mnie Świnoujście i tak
                                                    jest ładnym miastem z najpiękniejszą plażą.
                                                    Jedyną uciążliwością był częsty brak wody w kranie ( zwłaszcza w sezonie ), a
                                                    jeśli już była, to ruda.

pozdr :)))
                                                  • gosia-s Re: nazwali nas 24.06.02, 08:19
                                                    Gość portalu: oliwa napisał(a):

> Eeee... tam, niech sobie piszą, co im się podoba. Dla mnie Świnoujście i tak
                                                    > jest ładnym miastem z najpiękniejszą plażą.

Otóż to!

> Jedyną uciążliwością był częsty brak wody w kranie ( zwłaszcza w sezonie ), a
                                                    > jeśli już była, to ruda.

No, teraz już właściwie nie jest problem.

:)))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka