Gość: nauczycielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:43 jestem na macierzyńskim może ktoś z kadry wie kiedy wypłacą nam 13-stkę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia9989 Re: 13 14.03.06, 15:14 juz dawno byla zdazylam zapomniec bo wszystko i tak poszlo na latanie domowego budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:50 no coś ty no jak była??? w Mieszku??? dzwoniłam pod koniec lutego były ale tylko listy a o 13 sza...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: 13 IP: 217.97.193.* 16.03.06, 13:38 nie naleza sie wam 13 z jakiej racji ?? marnotractwo i glupota mam nadzieje ze to sie zmieni ;/ niedosc ze kasujecie kupe kasy za korki to jeszcze szmaciarze prosicie o 13 ;/ zacznijcie leiej uczyc a nie sie opie..c szma... Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: 13 17.03.06, 16:44 moze nie tak ostro ale uczen ma nieco racji, nauczyciele prowadza nudne, nieciekawe lekcje a po godzinach ciekawe i wiele objasniajace korki. do tego dochodzi ze maja wolne latem przez co moga rowniez zarobic nawet i 14 i 15 pensyjke. nie mowiac o tym ze na kazde swieta tez maja sporo wolnego . calkiem niezle uprzywilejowana grupa zawodowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: 13 17.03.06, 22:09 To i nauczyciele maja trzynasta pensje??? Kiedys trzynastke dostawalo sie jesli jakas fabryka dobrze produkowala, no ale to bylo za komunizmu. Ciekawi mnie czy WSZYSTKIE ZAWODY maja wyplacana trzynasta pensje? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: 13 18.03.06, 10:13 No coż, zawiśc chyba przez was przemawia, nie zapomnajcie, ze aby zostać nauczycielem trzeba się teraz długo uczyć, bo same studia już nie wystarczą. Ja tam nauczycielom życzę wysokich pensji, bo wiem, ze te "wolne" którzy tak innych kłują w oczy wcale nie są czasem wolnym od ich pracy, która zresztą w dzisiejszych czasach wcale łatwa nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: 13 18.03.06, 17:22 przeze mnie nie przemawia zawisc ale poparlam w pewnym senseie wypowiedz ucznia ktory skrytykowal prace nauczycieli. niech sobie maja te 13 ale i tez niech pomoga ucznom w nauce a nie kaza przepisywactresci ksiazek jak to jets w wielu przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: 13 18.03.06, 22:44 Ty to nazywasz krytyką? - to zwykłe chamstwo ! Moja przyjaciółka pracuje w Zespole Szkół przy Gdyńskiej. Wyobraż sobie, ze jest tam zwyczaj, ze nauczyciele zostają po lekcjach (nieodpłatnie) w czasie tzw. konsultacji, jest tez kilka kół zainteresowań do wyboru. Co sie okazuje??? - że nikt z uczniów na nie nie przychodzi, dlaczego? - bo im sie nie chce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: 13 19.03.06, 08:35 czyzby?lepiej sie zorientuj jaki maja program napiety, spora liste przedmiotow. to sa naparwde lenie skoro musza najperw opanowac material podstawowy. co wiecej daej upieram sie przy tym ze leksce sa po prostu nudne. i nie mow ze nie, wprawdzie ja juz nie uczeszczam do szkoly od prau latek ale nie sadze aby cos sie zmienilo i nagle pojawila sie odmieniona kadra. nauczyciel musi umiec dotrzec do serca mlodzezy aby byc prawdziwym , docenianym nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: 13 19.03.06, 12:27 Niewątpliwie masz rację, ale chyba nie powinno sie tak uogólniać, bo byli i są źli i dobrzy mauczyciele, tak jak lekarze, prawnicy itp. bo nie każdy sie do danego zawodu nadaje. Takie generalizowanie jednak, ze wszyscy nauczyciele prowadzą nudne lekcje jest dla nich krzywdzące (i nieprawdziwe), nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: 13 19.03.06, 18:17 owszem, ale tych dobrych jest naprawde niewielu ! Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: 13 18.03.06, 11:58 Ustawowo trzynastki pracodawca ma obowiązek wyplacic do konca marca. Wiec troszke cierpliwości, to juz niedlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:45 aż strach się odezwać;-( jakby to moja ustawa o 13 pensji była,jednakże dziękuję za wpisy;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen [...] IP: 217.97.193.* 19.03.06, 17:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś