IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:43
jestem na macierzyńskim może ktoś z kadry wie kiedy wypłacą nam 13-stkę ?
Obserwuj wątek
    • kasia9989 Re: 13 14.03.06, 15:14
      juz dawno byla zdazylam zapomniec bo wszystko i tak poszlo na latanie domowego
      budzetu
    • Gość: nauczycielka Re: 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:50
      no coś ty no jak była??? w Mieszku??? dzwoniłam pod koniec lutego były ale
      tylko listy a o 13 sza...;-(
    • Gość: uczen Re: 13 IP: 217.97.193.* 16.03.06, 13:38
      nie naleza sie wam 13 z jakiej racji ?? marnotractwo i glupota mam nadzieje ze
      to sie zmieni ;/ niedosc ze kasujecie kupe kasy za korki to jeszcze szmaciarze
      prosicie o 13 ;/ zacznijcie leiej uczyc a nie sie opie..c szma...
      • carmelaxxx Re: 13 17.03.06, 16:44
        moze nie tak ostro ale uczen ma nieco racji, nauczyciele prowadza nudne,
        nieciekawe lekcje a po godzinach ciekawe i wiele objasniajace korki. do tego
        dochodzi ze maja wolne latem przez co moga rowniez zarobic nawet i 14 i 15
        pensyjke. nie mowiac o tym ze na kazde swieta tez maja sporo wolnego . calkiem
        niezle uprzywilejowana grupa zawodowa.....
        • pia.ed Re: 13 17.03.06, 22:09
          To i nauczyciele maja trzynasta pensje???
          Kiedys trzynastke dostawalo sie jesli jakas fabryka dobrze produkowala, no
          ale to bylo za komunizmu.
          Ciekawi mnie czy WSZYSTKIE ZAWODY maja wyplacana trzynasta pensje?
          • jusytka Re: 13 18.03.06, 10:13
            No coż, zawiśc chyba przez was przemawia, nie zapomnajcie, ze aby zostać
            nauczycielem trzeba się teraz długo uczyć, bo same studia już nie wystarczą. Ja
            tam nauczycielom życzę wysokich pensji, bo wiem, ze te "wolne" którzy tak innych
            kłują w oczy wcale nie są czasem wolnym od ich pracy, która zresztą w
            dzisiejszych czasach wcale łatwa nie jest.
            • carmelaxxx Re: 13 18.03.06, 17:22
              przeze mnie nie przemawia zawisc ale poparlam w pewnym senseie wypowiedz ucznia
              ktory skrytykowal prace nauczycieli. niech sobie maja te 13 ale i tez niech
              pomoga ucznom w nauce a nie kaza przepisywactresci ksiazek jak to jets w wielu
              przypadkach.
              • jusytka Re: 13 18.03.06, 22:44
                Ty to nazywasz krytyką? - to zwykłe chamstwo ! Moja przyjaciółka pracuje w
                Zespole Szkół przy Gdyńskiej. Wyobraż sobie, ze jest tam zwyczaj, ze nauczyciele
                zostają po lekcjach (nieodpłatnie) w czasie tzw. konsultacji, jest tez kilka kół
                zainteresowań do wyboru. Co sie okazuje??? - że nikt z uczniów na nie nie
                przychodzi, dlaczego? - bo im sie nie chce !!!
                • carmelaxxx Re: 13 19.03.06, 08:35
                  czyzby?lepiej sie zorientuj jaki maja program napiety, spora liste przedmiotow.
                  to sa naparwde lenie skoro musza najperw opanowac material podstawowy.
                  co wiecej daej upieram sie przy tym ze leksce sa po prostu nudne. i nie mow ze
                  nie, wprawdzie ja juz nie uczeszczam do szkoly od prau latek ale nie sadze aby
                  cos sie zmienilo i nagle pojawila sie odmieniona kadra.

nauczyciel musi umiec dotrzec do serca mlodzezy aby byc prawdziwym , docenianym
                  nauczycielem.
                  • jusytka Re: 13 19.03.06, 12:27
                    Niewątpliwie masz rację, ale chyba nie powinno sie tak uogólniać, bo byli i są
                    źli i dobrzy mauczyciele, tak jak lekarze, prawnicy itp. bo nie każdy sie do
                    danego zawodu nadaje. Takie generalizowanie jednak, ze wszyscy nauczyciele
                    prowadzą nudne lekcje jest dla nich krzywdzące (i nieprawdziwe), nie sądzisz?
                    • carmelaxxx Re: 13 19.03.06, 18:17
                      owszem, ale tych dobrych jest naprawde niewielu !
    • yvonne33 Re: 13 18.03.06, 11:58
      Ustawowo trzynastki pracodawca ma obowiązek wyplacic do konca marca. Wiec
      troszke cierpliwości, to juz niedlugo...
      • Gość: nauczycielka Re: 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:45
        aż strach się odezwać;-( jakby to moja ustawa o 13 pensji była,jednakże
        dziękuję za wpisy;-) pozdrawiam
    • Gość: uczen [...] IP: 217.97.193.* 19.03.06, 17:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka