Dodaj do ulubionych

Lekarz bez serca.

IP: *.slowianin.pl 27.05.06, 22:20
Sytuacja zaslyszana dzisiaj. Opowiedziana przez poszkodowana przez lekarza.
Chora kobieta, wijaca sie z bolu , nie majaca sily chodzic, zglosila sie na pogotowie.
Starsza pani.
-Lekarz mi mowi, ze mnie nie przyjmie, bo strajkuje.Ja mowie: Niech pan mnie przyjmie, bo nie moge juz chodzic, wszystko mnie boli. Lekarz powiedzial, ze strajkuje, ale jak ja chce ,to moze mnie przyjac prywatnie, za 50 zlotych. Ja mowie: Panie, ale ja nie mam tylu pieniedzy, to dla mnie bardzo duzo.
Lekarz byl niewzruszony.
Pielegniarka mi poradzila, zebym poszla na Pilsudskiego do przychodni. Tam mnie przyjma. Ale ja nie mialam sily sie ruszyc. Wzielam taksowke. Zaplacilam az 16 zlotych. A tam nic, nie bylo lekarza......
Nie wiem jak sie skonczyla historia tej schorowanej, starej kobiety.
Co o tym myslicie?
Bo dla mnie to skandal. Jak to jest , lekarze strajkuja i nie lecza. Ale jak im zaplacic, to juz nie strajkuja?
Moze ten lekarz sie wypowie? Moze on nie skladal przysiegi Hipokratesa?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Lekarz bez serca. 27.05.06, 22:51
      Masz racje to skandal, tym bardziej, że ja osobiście biednego lekarza nie znam :(
      • Gość: ania Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.06, 21:19
        Może i tak jest że lekarze są bez serca ale z tego co się oriętuje to w
        Świnoujściu nie ma strajku. Szpitale pracują normalnie więc coś tu jest nie
        tak.
    • Gość: XY Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 27.05.06, 23:25
      16 ZŁ za taxi,kto tą babciowinkę okradł,tyle kasy za kurs po S-c iu?cośż tu nie
      gra.A ten strajk to nie zobowiazuje do tego by olewać chorych,przysię ga
      Hipokratesa czy mamona przesłania oczka naszym lekarzom?????
    • erykxxx Re: Lekarz bez serca. 27.05.06, 23:34
      to Ją złotówa ,,wysterował'' na 16 zeta :(((( a lekarz...w tym kraju już mało
      kto wie co w ogóle znaczy słowo przysięga ....niestety :(((( to nie był
      szczęśliwy dzień tej Pani...
      • Gość: mann_swinoujscie Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 28.05.06, 01:13
        A ja znam jednego bardzo dobrego i z powolaniem - dr Koss, nie jest
        najzasobniejszy, ale jest prawdziwym przykladem dla wielu lekarzy, chce wyleczyc
        a nie zarobic.
        • Gość: xxxxx Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 28.05.06, 09:12
          Ciekawe ile jeszcze czerwonej hołoty zabierze głos na temat wirtualnej babci i
          wirtualnego złego lekarza.
          • Gość: ?????????? Re: Lekarz bez serca. IP: *.slowianin.pl 28.05.06, 10:38
            Akurat sytuacja jest z zycia wzieta.
            A ciebie mi szkoda...
            • Gość: ??????? Re: Lekarz bez serca. IP: *.slowianin.pl 28.05.06, 10:39
              A moze ty jestes tym lekarzem ????
    • carmelaxxx Re: Lekarz bez serca. 28.05.06, 10:51
      ja tez znam lekarza nie bogatego ale dobrze pracujacego dr Mucha. To ze trafil
      sie jeden pazerniak to nie znaczy ze kazdy jest taki.
    • Gość: my scene Re: Lekarz bez serca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:33
      Nazwisko tego "lekarza" jest znane ?
      • Gość: ????? Re: Lekarz bez serca. IP: *.slowianin.pl 28.05.06, 11:43
        Nie.
        Ona najpierw byla w szpitalu nad morzem. Pozniej na pogotowiu na Jana z Kolna. A pozniej na Pilsudskiego. Wszyscy chcieli jej pomagac, ale za kase, bo strajkuja.
        Jak stoczniowcy strajkuja to chyba wyglada to inaczej. Jak myslicie?
        • Gość: gal Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.06, 21:24
          nie wszyscy są bez serca to są ludzie jedni są lepsi a drudzy gorsi
    • Gość: Magda Re: Lekarz bez serca. IP: 217.97.193.* 04.06.06, 10:04
      Ktos tu klamie i robi krecia robote,po pierwsze w Świnoujściu nikt nie
      strajkuje, sluzba zdrowia pracuje normalnie,po drugie pogotowie ratunkowe jest
      teraz obok Fregaty a nie na Jana z kolna bo tam przeciez jest budowa,w poradni
      rodzinnej na pilsudskiego jest zawsze lekarz!!!ZAWSZE!! Nie dajcie sie tak
      latwo sprowokowac, bo ludzie lubia klamac i pluc na innych,jestem ciekawa tylko
      w jakim celu??Nie rozumiem tej naszej zawisci.O co tu chodzi? Jaki masz w tym
      cel ze opowiadasz takie bzdury a reszta forum łyka to jak mlody rekin i nikt
      nie zada sobie trudu zeby pomyslec.Rece opadaja,
      • Gość: buba Re: Lekarz bez serca. IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 04.06.06, 10:54
        Magda masz w 100% rację! Łykam teraz kawę i też się zastanawiam kto tu sieje
        wietr i chlapie jęzorem!? No chyba, że chlapie dla samego... chlapania aby
        zaistnieć:) Nie jestem pracownikiem służby zdrowia, zatem nie prostowałem tych
        wcześniejszych "sensacji" Ale dobrze, że choć Magda merytorycznie podeszła do
        sprawy!
        • carmelaxxx Re: Lekarz bez serca. 04.06.06, 13:12
          ha swieta racja
      • Gość: ??????? Re: Lekarz bez serca. IP: *.slowianin.pl 04.06.06, 22:00
        Az mi sie nie chce komentowac. Nie klamalam, ale mozecie uwazac jak chcecie.
        • carmelaxxx Re: Lekarz bez serca. 05.06.06, 10:04
          no to moze w przychodni na pilsudskiego lekarz wyszedl akurat do tolatety a baci
          nie chcialo sie czekac i nie pokapowala ze lekarz na chwileczke wyszedl?
          • Gość: eryk Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 05.06.06, 13:50
            yhy,a lekarz był sam w budynku i nie miał kto poinformować ,że zaraz wróci.....
            jasne....
            • Gość: soltys Re: Lekarz bez serca. IP: 217.97.193.* 06.06.06, 17:32
              czyli sami widzicie,sytuacja wyssana z palca
    • Gość: lockdown Re: Lekarz bez serca. IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 10.06.06, 22:38
      Trzeba było podejść do doktora Muchy.On przynajkniej nie odmówił w godzinach
      strajku nikomu potrzebującemu. jakby nie było- facet na wysokim poziomie, czego
      nei można powiedzieć o Dr Laska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka