Dodaj do ulubionych

Międzywodzie

10.06.06, 13:41
WITAM!
co mozecie mi powiedziec o wczasach w międzywodziu, wybieramy się tam z
rodzinką i nie wiemy czego się spodziewac ... :)
bedziemy "mieszkać" na ul.Morskiej, z tego co wiem , to pierwsza równoległa
ul od morza, ale interesi mnie jakie tam jest zejście na plażę, bo jedziemy z
małym dzieckiem, a z tego co sie orientuje to zbocza tam wysokie...
Z góry dzieki za jakiekolwiek info :)
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Re: Międzywodzie 10.06.06, 16:55
      Bo ja wiem czy wysokie zbocza? Tam zwykla wydma, klify sa w Miedzyzdrojach i
      Wiselce. Sa schody, chodnik, piach - dziecku nie sprawia klopotow, a i z wozkiem
      mozna sobie poradzic, nie jedziesz sama. Jak zajrzy tu Netbot to na pewno opisze
      Ci zejscia na plaze, bo byl w Miedzywodziu i chodzil z wozkiem po plazy :)
      A samo Miedzywodzie jest bardzo ladnie rozlokowane wsrod sosnowych drzew, wokol
      lasy, sporo knajpek z ogrodkami, straganow, kino nawet jest - zabytkowe, bo
      wnetrze i ekran jak z czasow PRL-u, ale to tez ma swoj urok :) Pamietajcie, ze
      M, to nie tylko centralne uliczki. Gdy pojdziecie szosa na zachod,dojdziecie do
      mini-zoo z kozami, swinkami wietnamskimi, strusiami. Zwierzeta maja tam bardzo
      dobre warunki. Mozna tam usiasc, kupic cos do picia, jedzenia...Gdy potem od
      szosy skrecicie w strone morza to zrobicie sobie cudny spacer po lesie ( szlak
      turystyczny ) i poogladacie ladnie rozlokowane osrodki wczasowe i nie tylko.
      Koniecznie zaliczyc tez powinniscie Zalew Kamienski, stamtad piekne widoki. No i
      nie bojcie sie dzikow, sporo ich wokol M., trzeba je zostawic po prostu w
      spokoju. Popodziwiajcie tez stara architekture, pozostalo tam kilka stuletnich
      perelek...Bedzie fajnie!
      • netbot Re: Międzywodzie 12.06.06, 06:00
        tak jak pisała przedziwna byłem w tamtym roku we wrześniu w międzywodziu
        aczkolwiek mieszkałem na ulicy słonecznej to jest za główną drogą w
        międzywodziu ale z zejściem na plaże nie było problemu jedno zejście jest
        przystosowane dla wózków z dziedzmi i inwalidzkich więc można zjechać na
        wózkiem na samą plaże, jak masz jakiś lekki wózek to nie będziesz miałą
        problemu zejść po schodach, polecam wycieczke do międzyzdroi bardzo dużo
        atrakcji czytaj wcześniejsze posty przedziwnej to nie będziesz zawiedziona, no
        i obowiązkowo odwiedz pobliski Dziwnów.
    • easy_come Re: Międzywodzie 28.06.06, 14:26
      Międzywodzie to miejscowosc dla tych którzy chcą świętego spokoju - stosunkowo
      mała miejscowosc, wszędzie blisko, fantastyczna długa piaszczysta plaża i czysta
      woda.
    • mo1717 Re: Międzywodzie 06.07.06, 18:34
      Dzięki za wszystkie info , juz sie nie mozemy doczekac wyjazdu, a dzieki wam
      wiemy czego się spodziewać :)
      dzieki jeszcze raz i POZDRAWIAMY!!!
      • egraa Re: Międzywodzie 09.07.06, 21:23
        Ośrodek Morski leży przy głównej, przelotowej, bardzo ruchliwej ulicy
        Międzywodzia. Prezentuje sie dość skromnie, ale wewnątrz nie byłam. Blisko do
        morza i do zejścia z pochylnią dla wózków.
        • egraa Re: Międzywodzie 09.07.06, 21:25
          Ups, pomyliłam ul. Morską z Ośr. Morski. Sorry!
          • mo1717 :)) 27.07.06, 11:08
            a my sie wybieramy właśnie na ul.morską do ośrodku Zielona - kojarzysz taki???
            ponoc żadne luksusy, ale tanio - a o to nam chodzi , bo w ośrodku zamierzamy
            jedynie spać i czasem cos zjeść ... :-)
            • egraa Re: :)) 27.07.06, 16:34
              Tak, jak mówisz, żadne luksusy...Trzeba liczyć na pogodę i bliskość morza!
    • mo1717 WRÓCILIŚMY!!! 24.08.06, 10:00
      wczasy były super!!! tylko za krótkie :( Miedzywodzie bardzo bardzo nam się
      podoba!!! nocowaliśmy jednak na bałtyckiej, bo ośrodek zielona to PORAŻKA!!!
      wyśmiałam ich bo oni uważają ze kuchnia w kuchni to luksus :))) no i ciepła
      woda też nie jest ponoć non stop dostępna, więc jeżeli takie rzeczy to dla nich
      luksus to ja przepraszam.... no więc kwatere mielismy fajową (na bałtyckiej
      oczywiście) 3 pokoje łazienka / z oknem na kościół, więc na kazanie mozna sie
      było załapać:)))/ i aneks kuchenny, ale nie to najwazniejsze

Międzywodzie nas mile zaskoczyło, niby malutka miescina a my ciągle mielismy
      wrażenie ze zwiedziliśmy 1/10 :) super klimacik, ludzie mili, plaza piękna
      morze fajowe wogóle same ochy i achy :) pewnie tam wrócimy - moze za rok...
      w dziwnowie też bylismy /bez obrazy ale międzywodzie bardziej nam sie podoba/
      poszlismy na lody do kapitana i ... niezłe są ale w międzywodziu w pubie na
      wydmach /chyba tak to sie nazywało/ są o niebo lepsze :) byliśmy też w
      swinoujściu i międzyzdrojach. w świnoujsciu zaskoczyła nas przepiękna plaża!
      jeszcze takiej nad bałtykiem nie widziałam :) super! wybrzeże a-la zatoka
      neapolitańska.

acha i zejscia na plaze w międzywodziu są super, z wózeczkiem nie było
      problemów choć juz nasz maluszek coraz żadziej chce zasiadać w wózku, wolał
      biegać po plaży zafascynowany niekończącą się piaskownicą :)))

dzieki jeszcze raz za wszystkie info i na pewno bede do was zaglądać :)
      • przedziwna1 Re: WRÓCILIŚMY!!! 24.08.06, 10:27
        Ciesze sie, ze Wy sie cieszycie :) Tak po cichutku sie przyznam,ze mnie tez
        Miedzywodzie jako samo miasteczko podoba sie bardziej...:) Lody? na wydmie?!
        lepsze?!! zaraz jade sprawdzic :)
        Tak, plaza w Swinoujsciu jest przecudowna, mam nadzieje, ze mieliscie dobra
        widocznosc i widzieliscie z naszej plazy niemieckie kurorty, a moze wybraliscie
        sie do sasiadow?
        Zostancie z nami i jak zwykle prosze o fotki na forum fotograficznym, choc
        kilka...jesli mozecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka