yaga20 12.02.07, 11:49 Witam wszystkich. Wybieram się na wakacje do Dziwnowa. Ponieważ nigdy tam nie byłam nie mam żadnych sprawdzonych miejsc. Proszę napiszcie gdzie było by warto się zatrzymać. W miarę przystępne ceny dla 4 osób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przedziwna1 Re: Kwatery,Ośrodek 13.02.07, 17:26 Witaj Yago :) Nie moge polecic Ci nic konkretnego, bo tworzymy to forum tak, by nikt nas nie posadzil o kryptoreklame :) Wybrac kwatere muisz sama, ofert w necie jest mnostwo, na pewno znajdziesz cos odpowiedniego. Natomiast bardzo chetnie pomoge Ci w zdobyciu dodatkowych szczegolow dotyczacych konkretnej kwatery i jej okolicy :) Ceny sa u nas bardzo zroznicowane w zaleznosci od standardu. Wolisz kwatere na uboczu czy raczej w centrum? Ma by cicho czy rozrywkowo? Chcesz osrodek wczasowy, pensjonat czy maly stary domek z dusza? Napisz, wtedy cos doradze blizszego :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maj29 Re: Kwatery,Ośrodek 02.03.07, 13:40 Czy ja mogę prosić także o pomoc :) Przedziwna wspaniale się Ciebie czyta ;) Chcemy najpierw wyjechać w maju (mąż i ja) z 11 miesięcznym dzieckiem. W maju to chyba wszędzie raczej cicho jest więc opiszę co innego bym chciała. Pokój na parterze-żeby nie targać wózka-bo Synek zasypia w wózku. Łazienka (prysznic) w pokoju, mała lodówka i jakaś kuchenka w pokoju żeby kaszkę chociaż zrobić Synkowi. Później w pierwszej połowie sierpnia też chcemy pojechać. Na tych samych warunkach. Nie zależy mi bardzo na ciszy-bo mąż zapewne będzie chciał wyskoczyć na jakieś piwko więc musi być niedaleko (no i mówi, że musi dobrze zjeść-więc chcielibyśmy być usytuowani raczej blisko knajpek i niedaleko zejścia do morza. Mały już zapewne będzie sobie biegał trochę sam (początek 13 miesiąca) i nie chcę byc blisko ruchliwej i dużej ulicy ani przez nią przechodzić np.na plażę. Da się coś wymyślić :) Czy za dużo napisałam:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Kwatery,Ośrodek 02.03.07, 15:44 Dziekuje za mile slowa, staram sie jak moge :) Zaraz postaram sie pomoc, ale nie liczcie na konkretny adres. Tak jak pisalam wczesniej - unikam promowania kwaterodawcow, bo to powinni oni robic sami na wlasna odpowiedzialnosc.Ale oto co proponuje: 1. obejrzyjcie w necie mape Dz., moze uda sie Wam wejsc ze strony gminy Dziwnów, ale cos dzis zle chodzi www.dziwnow.pl/strony/19.dhtml a jak nie to inna 2. poszukajcie ulic blisko morza, a potem kwater na tych ulicach 3. jezeli przyjezdzacie tu w maju to lokalizacja nie ma znaczenia - jak pisalas wszedzie jeszcze cisza i spokoj, za to bedziecie mogli zrobic rozpoznanie co do kwatery w sierpniu, sami zobaczycie gdzie glosno, gdzie blisko, gdzie daleko, gdzie piwo, gdzie soczek itp. Tutaj najbardziej oblozony jest lipiec, mysle ze znajdziecie kwatere na sierpien bez problemu 4. ogolnie mowiac: centrum jest glosne, im dalej od centrum - ciszej i milej, ale tez im blizej morza tym ciasniej, im dalej - tym swobodniej i bezpieczniej dla dziecka. Nie mozna miec wszystkiego, kompromis wskazany :) 5. dla rodzin z dziecmi polecalabym Osiedle Rybackie, sa tam piekne parterowe lub jednopietrowe domki. Wschodnia czesc Dz. to w wiekszosci duze wille i pensjonaty 6. w maju wiekszosc knajpek jest pozamykana, nieliczne robia rozruch na majowy weekend i juz tak trwaja dalej az do sezonu. Cos na pewno znajdziecie, ale gdzie? nie wiem... 7. pomyslcie tez nad Miedzywodziem, jest mniejsze od Dz. ale przyjazniejsze dziecku Na razie tyle, moze jeszcze cos mi sie przypomni, albo czegos sie dowiem. Pozdrawiam :) 5. Odpowiedz Link Zgłoś
maj29 Re: Kwatery,Ośrodek 02.03.07, 17:33 Dziękuję bardzo za wyczerpującą i satysfakcjonującą odpowiedź :) Też myśleliśmy o Międzywodziu-jeszcze wcześniej sami byliśmy tam 4 razy (w tym także w maju). Bardzo nam się tam podoba. Niestety będąc w Międzywodziu nie zwiedziliśmy Dziwnowa ani Dziwnówka i to był nasz błąd-teraz zapewne byłabym bogatsza o te wiadomości. Ale Ty Przedziwna wszystko uzupełniasz:) Mapę i ulice właśnie studiuję:) ps.Przedziwna jesteś nauczycielką? (nie wiem czemu przyszło mi to do głowy-bo chyba takich nauczycieli to ze świecą szukać...:)) Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zenusia Re: Kwatery,Ośrodek 09.03.07, 15:39 moge prośić o komentarz dotyczący Ośrodek Wczasowo - Rekreacyjny "Porta Mare" poszukuje czegoś taniego na turnus rechabilitacyjny a może mi coś doradzicie Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnow22 Re: Kwatery,Ośrodek 09.03.07, 23:47 Porta Mare chyba nie organizuje turnusow rehabilitacyjnych, ale pewnosci nie mam. Inne osrodki w Dziwnowku ktore cos takiego organizuja: www.turnusy.rehabilitacyjne.pl/index.php/miasto?n=10 Co do cen i warunkow najlepiej pytac bezposrednio w osrodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zenusia Re: Kwatery,Ośrodek 10.03.07, 08:35 A moge coś wiecej na temat tego ośrodka Porta Mare -jakie tam są warunki(jak sie dzwoni to karzdy mówi że super) Odpowiedz Link Zgłoś