Dodaj do ulubionych

Na niepogode

05.07.07, 08:11
Martwicie sie brzydka pogoda? Naprawde nie trzeba myslec az tak czarno. Caly
problem lezy w tym - co juz napisala Egraa - ze za bardzo(!) morze kojarzy sie
Wam tylko z wygrzewaniem na piasku i kapielami. Ja to rozumiem, tez to lubie
:) ale co zrobic jesli pogoda plata figla?
Podrzucmy sobie wzajemnie pomysly na ciekawe spedzenie brzydkich pogodowo dni
wlasnie tu nad morzem, tu w Dz i w okolicach.
Kto pierwszy?
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Rozrywka we wnetrzach 05.07.07, 10:49
      No dobra, to ja pierwsza :)

Latem jest tu od groma otwartych knajpek, salonow gier, lodziarni...Takie salony
      gier sa fajnym miejscem zabaw nie tylko dla dzieci. Mozna pominac te oglupiajace
      automaty, a pograc na tych sprawnosciowych: dance ( taki do tanczenia, super ),
      symulatory jazdy na nartach, motorach, skuterach, samochodach, gry w kosza,
      hokej stolowy, rzutki do tarczy...Cala rodzina moze sie bawic i to calkiem
      swietnie. No kaski troche trzeba zainwestowac :) Ale za to deszcz moze lac do
      woli a Wy i dzieci nie zmokniecie. W dzien jest tam spokojnie i bezpiecznie,
      dopiero wieczorami zlaza sie tam amatorzy piwa i nie tylko...Ale i to jest pod
      kontrola wlascicieli.
      • ania19771 Re: Rozrywka we wnetrzach 05.07.07, 13:43
        Super
        Jak zwykle można na Przedziwna1 liczyć

Juz zabierałam sie do nowego wątku ale mnie cos podkusiło zeby jeszcze raz
        zerknąć i jest....

Mam malutką prosbe wynikającą oczywiście z tej a nie inne aury- jedziemy w
        Wasze cudowne okolice w sierpniu z 4 dzieciaków(2 4 6 12) i to o nie nam
        najbardziej "chodzi" ...czy znajdziemy dla nich jakieś zajecie??
        W planach mamy zwiedzanie wszystkich pobliskich miast pod warunkiem ze nie
        bedzie bardzo lało-bo te młodesze tego "nie zniosą"
        Czy jest w poblizu -lub w większym mieście miejsce z suchym basenem(kulki)
        zjeżdzalnie itp..???

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
        Anka
        • przedziwna1 Dla dzieciuuufff :) 05.07.07, 22:22
          Sa kulki, sa. W Dz. dwa "baseny",moze nie porazaja wielkoscia, ale dzieci zdaza
          sie spocic :) Malo tego, jest tez wesole miasteczko: karuzele, hustawki...Dla
          fanow pajakow zaraz obok miasteczka jest ich wystawa ( w naszym najwiekszym
          zabytku w "Bałtyku". Co jeszcze? No na plazy pewnie sa "skakawki", choc jeszcze
          ich nie widzialam, bo na glownej plazy jeszcze nie bylam :)A moze wezmiecie
          rolki dla dzieci? Na boisku szkolnym jest calkiem fajny asfalt i mini skate
          park. Jest tez jazda konna, takie prowadzanie, tez glownie dla dzieci - kon
          bardzo spokojny, lagodny i posluszny.
          Zle nie jest, co?
          • ania19771 Re: Dla dzieciuuufff :) 06.07.07, 12:13
            NO to pogodą nie mamy co sie przejmować!!!
            Przedziwna1 jestes WIELKA

DZIEKUJE ZA POMOC

Buziaki z zimnego podkarpacia :-)
            • przedziwna1 Re: Dla dzieciuuufff :) 06.07.07, 14:39
              Dzieki i prosze bardzo :) Ja tu tylko pisze i martwie sie troche ze sama...Ale
              na szczescie Starbos napisal nizej cos bardzo madrego, tez dla dzieciuuufff ;)
    • przedziwna1 "Polowanie" na starocie 05.07.07, 22:35
      Poszukajcie w necie starych fotografii z Dz. Wydrukujcie je sobie. A potem
      wedrujcie po Dz. i szukajcie tych samych miejsc obecnie. Moze zrobicie zdjecie?
      Sporo tego u nas jest, czasu Wam moze zabraknac :)
      Niesamowicie wciagajaca sprawa, sama przez to przeszlam. A takie polowanie tez
      moze byc swietna rozrywka dla dorastajacych dzieci. I nauka przy okazji.
      Tu troche podpowiedzi - ogladajcie tez kolejne posty
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1005,44266619,49540650.html
    • przedziwna1 Rejsy statkiem 05.07.07, 22:47
      Wyruszaja z portu. Sam rejs trwa dwie godziny wiec gdy doliczysz dojscie i
      powrot to juz sporo czasu jest zapelnionego. Pewnie ze fajniej plynac w morze
      czy na zalew przy slonecznej pogodzie, ale nudno... Gdy wieje i buja - to
      dopiero frajda :) Poczujecie sie jak prawdziwi piraci w akcji na pirackim
      statku. Prosze mocno machac, gdy bedziecie przeplywac kolo osiedla wojskowego na
      drugim brzegu rzeki - zrobie Wam zdjecie :)
      A wiec - ahoj przygodo!
      • starbos Proste patenty 06.07.07, 09:50
        Moja córa mówi „w czasie deszczu dzieci się nudzą” . Klucz do sukcesu to robić
        coś razem, zabawa w „ciepło-zimno”, gry planszowe, karty. W ciągu roku, gdy
        zmęczeni wracamy po pracy nie ma na to siły, może teraz jest okazja? Gdy wieje
        wiatr, polecam latawce i gotową odpowiedz na pytanie „jak to się dzieje, że
        leci?”. Po deszczu niezbędna do zabawy jest łopatka i wiaderko. Osuszanie
        kałuż czy mała Wenecja na plaży zapewni uśmiech na buzi dziecka. U mnie to
        działa. W domowych zakamarkach znalazłem ringo, rzucanie z innymi dziećmi już
        się znudziło, z rodzicami nigdy. Proste patenty, prawda? Spróbujcie, może
        zadziałają.
    • przedziwna1 Basen kryty 06.07.07, 14:48
      Jest w Dziwnówku w osrodku "Jantar", widac go z drogi do Kamienia po lewej
      stronie. Ładny, nowy, moze nie oszalamiajacej wielkosci, ale oprocz glownej
      niecki jest tam tez basenik z solanka, brodzik dla dzieci, jaccuzzi, sauna mokra
      i sucha. No i tylko tlok moze jeszcze tam byc, gdy wszyscy turysci sie tam rzuca :)
      Jest tez basen w Kamieniu Pomorskim, mniejszy, starszy i bez bajerow, ale jest.
      Mysle, ze warto zadzwonic do obydwu i dowiedziec sie o mozliwe godziny wejsc,
      wieksza szansa wtedy na unikniecie szalejacych kolonistow :)
      • serrnik Re: Basen kryty 06.07.07, 19:43
        Sa jeszcze dwa kryte baseny w Miedzywodziu.
        • egraa Re: Basen kryty 06.07.07, 20:32
          A spróbuj się tam dostać ...:( Zwłaszcza w Millennium...
    • przedziwna1 Wycieczki rowerowe 06.07.07, 15:25
      Wypozyczenie rowerow nie powinno byc problemem. I w osrodkach i na kwaterach (
      nie wszystkich, wiadomo ) dzialaja wypozyczalnie. Mozna pojechac do Miedzywodzia
      wzdluz szosy a wrocic szlakiem wiodacym wzdluz jeziora Martwa Dziwna przez las.
      Mozna pojechac lasem za Miedzywodzie na zachod lub na poludnie szosa na Wolin.
      Mozna pojechac z Dziwnowa do Dziwnowka wzdluz szosy a potem szlakiem przez las
      do Łukęcina. I dalej jak ktos chce.
      I tylko rada, a raczej prosba: unikajcie jazdy sama szosa, takze ta biegnaca
      przez Dz. nad rzeka. Teraz jest tu spory ruch a liczba szalencow za kierownica
      znaczaco wzrosla. Lepiej wybrac chodnik, choc niezle na nim Was wytrzesie -
      potem napiszecie zazalenie do wladz gminy, ktora do tej pory nie pomyslala o
      sciezce rowerowej z prawdziwego zdarzenia :( Ale poza szosa w lesie - bedzie
      cudnie, gwarantuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka