Dodaj do ulubionych

A jeśli nie żłobek to co?

IP: 217.97.193.* 31.03.08, 19:28
Jestem zła, niania mnie wystawiła z dnia na dzień, cóż, niepoważna młoda
osóbka, nie ważne o resztę, bo to już nic nie zmienia. MUSZĘ pracować, w
żłobku miejsc brak :( ... a może są małe klubiki dla takich półtorarocznych
maluchów, nie wiem, nie pochodzę stąd, może wiecie? Kolejnej niani, która mnie
oszuka i zawiedzie nie chcę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Billa Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:13
      Ja po 2 miesiacach szukania rozejrzałam sie po...sąsiadach w bloku.
      Okazało sie ze sąsiadka zajmie się chętnie synkiem...
      I tak jest już 3 rok. A tak daleko szukałam....
      • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 31.03.08, 22:29
        Niestety w moim "bloku" niewiele osób mieszka na stałe w sumie trzy rodziny i
        nie nadają się albo pracują zawodowo
        • Gość: Billa Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:40
          Pójdz do żłobka i zapytaj o pracownice tego żłobka które są na
          emeryturze lub rencie, tak samo wpadnij do przedszkola i zapytaj o
          to samo....może sa takie dawne pracownice, i chetnie dorobią ....a
          masz gwarancje że sa profesjonalistkami.
          Idz do pielegniarek srodowiskowych w Świnoujściu,tez być może znają
          jakie kolezanki na emeryrturze, lub takie co szukaja pracy....
          • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 31.03.08, 23:33
            dzięki, dzięki, nie pomyślałam o tym
            • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 02.04.08, 15:03
              i nic, nie chcą, są zmęczone po tylu latach z dziećmi, pozostało mi szukanie
              niani z ulicy ;)

A są może jakieś zajęcia dla młodych matek z dziećmi, nie wiem,śpiewanie
              piosenek czy inne, ale nie takie "fikumiku", czy teŻ nic
              • Gość: niania Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 02.04.08, 22:02
                napisz do mnie dam Ci namiary na rewelcyjną Pania ,ktora opiekowala sie
                dzieckiem.Dziecko poszlo do przedszkola więc kobieta jest do
                dyspozycji.ksanta@o2.pl
                • Gość: niania1 Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 03.04.08, 11:06
                  ja tez moge dac ci namiary na fajna Pania ktora zajmowala sie kilka
                  lat moim synkiem , Pani ma ok 40,zadbana,zdrowa,wesola.Moj syn ja
                  uwielbial.
                  jesli wciaz szukasz napisz;
                  beasy13@gazeta.pl
                  • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 03.04.08, 15:45
                    dzięki, dzięki, na ogłoszenie odzew jest dość duży i myślę, że znajdę wśród tych
                    pań kogoś odpowiedniego, choć chyba wolę kogoś młodszego, ale nie aż za bardzo,
                    bo nie chcę znów tego co nam się przydarzyło ani też starszej pani, bo trudno
                    będzie się nam pewnie dogadać ;) ... no ale to też zależy od samej osoby, więc
                    nie skreślam póki co, spotkania trwają
                    • Gość: ja@ Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 03.04.08, 16:58
                      moim zdaniem starsza lepsza bo juz ma wprawe w wychowaniu swoich
                      dzieci.Mlode maja fiu-bzdziu , ostatnio widzialam z okna jak
                      dziewczyna stala ze swoim chlopakiem palili papierosy a male dziecko
                      ok 2/3 latka paplalo sie w blocie na jezdni.Wiem,ze to
                      byla "opiekunka"mojej sasiadki.A strach pomyslec co moglo sie stac
                      gdyby jechal samochod brrr
                      • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 03.04.08, 21:46
                        w pewnych sprawach lepsza w innych nie, jedna się pochwaliła,że ona co NAJWYŻEJ
                        dziecku klapa sprzeda w tyłek i potelepie ... i skórkę od chleba da i pocałuje w
                        usta a fee plus próchnica, także zależy od osoby jeszcze i można znaleźć kogoś
                        po środku czyż nie ?
                  • Gość: gość Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.chello.pl 15.04.08, 23:36
                    jesli ta beasy13 to slynna w necie beatka k. to nie polecam.
                    • Gość: an Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 02.05.08, 14:56
                      Hej sil?!

Znowu jestes w punkcie wyjścia ???
                      Zyczymy powodzenia ;-))

no i pozdrawiamy,
                      Ania
    • Gość: mama Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 04.04.08, 20:42
      Lepszej niani niż własna matka dziecko nie będzie miało.Najlepiej samemu
      zaopiekować się dzieckiem.Ja tak zrobiłam.Pieniądze to nie wszystko.Jeszcze się
      napracujesz.Poświęciłam cały swój czas dzieciom.Nie wyobrażam sobie zeby ktoś
      miał w pierwszych latach życia moich dzieci uczyć ich wszystkiego od
      podstaw.Wychowałam je tak jak chciałam,a nie tak jak chciałaby jakaś niania.To
      oczywiście moje zdanie,ale myślę, że na pracę jest pora dopiero wtedy gdy
      dziecko chodzi do szkoły.
      • Gość: Jola Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 04.04.08, 20:48
        Całkowicie popieram. Też tak robię. W życiu nie oddałabym swojego
        dziecka obcej osobie na wychowanie. Nigdy do końca nie wiemy kim
        niania jest tak naprawdę i czego nauczy nasze dzieci.
        • Gość: Billa Do Sil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 23:03
          Czasem trzeba pójśc do pracy, i myślę że to przemyślana decyzja.
          Sil, życzę ci powodzenia w szukaniu opiekunki. Dasz radę rozwiazać
          ten problem. Życzę powodzenia.Trzymaj sie.
      • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 05.04.08, 10:01
        Czasem się tak nie da, niestety jakbym była z córką cały czas to nie miałybyśmy
        co jeść ;) ... ja i tak jestem w super sytuacji, bo nie muszę lecieć na daną
        godzinę, jak zrobię co moje mogę wcześniej wrócić do domu. Choć faktycznie po
        tym co nam ta ostatnia niania wywinęła trudno będzie mi komuś zaufać, i też źle,
        bo nie można mierzyć wszystkich tą samą miarą. Córeczka jest nieufna wobec osób
        których nie zna, więc na początku muszę pracować w domu aż przyzwyczai się choć
        trochę, a ja będę mogła poznać nianię bliżej, no ale nie ukrywam, że najbardziej
        to chciałabym miejsce w żłobku, jak będzie chora to będę z nią siedzieć,
        przetrzymamy, ale żłobek nie zostawi klucza pod wycieraczką bez słowa
        wyjaśnienia z dnia na dzień
        • nijaki20 Re: A jeśli nie żłobek to co? 06.04.08, 12:26
          Piszesz, ze gdybys NIE pracowala to nie mialabys co jesc ...
          A przeciez niania tez nie jest za darmo!!!
          To co jej placilas to wlasnie starczy Ci na jedzenie,
          i to na bardzo dobre!
          • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 06.04.08, 15:30
            Posłuchaj, nie znasz mojej sytuacji, wiec nie oceniaj, ja też nie zamierzam
            zmieniać tematu wątku ;) i opowiadać o swojej sytuacji życiowo zawodowej ...
            także nie mierz innych własną miarą i nie oceniaj, żyj i daj żyć innym
            • jednapani Re: A jeśli nie żłobek to co? 07.04.08, 08:22
              "jedna się pochwaliła,że ona co NAJWYŻEJ dziecku klapa sprzeda w
              tyłek i potelepie ... i skórkę od chleba da i pocałuje w
              usta a fee plus próchnica"

PRZECIEZ PORADZONO CI WYPROBOWANE NIANIE ...
              CZY TO ONE TAK POWIEDZIALY?

O calowanie w usta musialas die sama zapytac bo nikt spontancznie
              o tym nie powie

• Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 07.04.08, 09:13
                poradzone nie, z tymi się jeszcze nie spotkałam ... z ustami to było na zasadzie
                opowieści,że poprzednia mama zakazywała, ale ona i tak nie słuchała bo to taki
                słodki chłopczyk był
                • Gość: madzia do sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 06.05.08, 12:09
                  sil moge sie chetnie zaopiekowac twoim dzieckiem. sama siedze w domu z moim
                  synkiem ma rok i 4 miesiace. daj znac jak jestes zainteresowana na maila
                  magdalenka_1987@wp.pl, wstepnie jestem do dyspozycji do konca czerwca
                  • Gość: Sil Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: 217.97.193.* 06.05.08, 19:28
                    dziękuję, teraz jakoś sobie radzę, choć kiepsko, ale ponieważ od września uda
                    się prawdopodobnie małą dać do żłobka to w końcu nie szukam niani, ale dziękuję
                    Wam za pomoc i że po prostu jesteście i można na Was liczyć.
                    • Gość: an muszelki IP: 217.97.193.* 14.05.08, 18:27
                      Sil,znalazłam takie ogłoszenie w sieci.Dzisiaj się o tym miejscu
                      dowiedziałam:
                      www.ogloszenia.e-swinoujscie.pl/muszelka__opieka_dydaktyka_i_wychowanie_dla_dzieci_w_w
                      ieku,20080511235842.html

Wiedziałąbym więcej ale dodzwonic sie nie mogłam,....
                      Może jest tu ktoś wtajemniczony??

pozdrawiam:)
                      An
                      • Gość: Sil Re: muszelki IP: 217.97.193.* 14.05.08, 22:32
                        a wiem o tym miejscu i dzięki, ale nie, gdzieś tu czytałam, że średnio się
                        zapowiada, może coś się zmieni, będę obserwować temat
                        • aninia1 Re: mini przedszkole. 26.08.08, 14:13
                          Znalazłaś już nową niańkę?Jeśli nie to dowiedziałąm się, że w sali
                          zabaw fiku-miku otwierają takiem mini pzredszkole na 4 godzinki
                          dziennie:)
                          pozdrawiam,
                          An

• Gość: Sil Re: mini przedszkole. IP: 217.97.193.* 26.08.08, 21:47
                            dzięki, miło mi, że o mnie pamiętasz, moja córeczka idzie do żłobka od
                            września, ale dobrze wiedzieć, zależy jak się zaaklimatyzuje tak będę zmieniać
                            plany
    • aninia1 Re: A jeśli nie żłobek to co? 03.01.09, 15:16
      Dzungla - 3h dziennie -200zł
    • Gość: ika Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 27.04.09, 12:45
      Poszukuję opiekunki do bliźniaków od września, czy ktoś może kogoś polecić i ile
      taka opiekunka bierze od dwójki dzieci??
      • Gość: nana Re: A jeśli nie żłobek to co? IP: *.uznam.net.pl 06.05.09, 18:10
        ja znalazla opiekunke wlasnie na forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka