Dodaj do ulubionych

plażą do Ahlbeck?

23.06.08, 11:39
Witam serdeczie mieszkańców Świnoujścia,

Mam pytanie czy da się przejść plażą do Ahlbeck?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • uznam4 Re: plażą do Ahlbeck? 23.06.08, 13:11
      Witam również. Oczywiście, że się da. Do Ahlebeck i dalej też.
      Życzę miłych spacerów. Pozdrawiam
      • Gość: gada Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.uznam.net.pl 24.06.08, 09:36
        Po drodze idzie sie przez plaze dla nudystow.
        • Gość: asiulinek1989 Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:56
          a ja jak byłam pare razyu w świnoujściu na na plazowej granicy był taki stary
          łot i sie przejść nie dało. zlikwidowali go i można normalnie przejść ??
          • Gość: ewa Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.uznam.net.pl 10.07.08, 12:16
            Tak,płotu już nie ma.Można mijając plażę dla naturystów spokojnie wędrować.Nie
            wiem czy to prawda,że wlepiają mandaty za spacer po płatnej plaży...Mnie to nie
            spotkało
            • Gość: asiulinek1989 Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 14:00
              a wstęp na płatną plaże ile kosztuje i gdzie sie to płaci ??
              cała długość plaży do mola jest płatna??
              • Gość: kasia Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 19:05
                Mnie też interesuje czy spacer plaża do Ahlbeck jest płatny. Jadę na
                przełomie sierpnia i września.
                • Gość: mm Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.globalconnect.pl 10.07.08, 20:56
                  Spacer na pewno nie jest płatny, tak plażą jak i promenadą.
                  • Gość: asiulinek1989 Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:19
                    bo słyszałam że wstęp na niemiecką plażę jest płatny więc już niewiem. ale jak
                    bede szła plażą ze Świnoujścia to mnie raczej nikt nie zaczepi na plaży czy
                    zapłaciłam i żebym pokazała na to jakiś dowód bo to bez sensu... ;/
                    wiec raczej za darmo jest. wiem że wstęp na molo w ahlbecku jest płatny chyba
                    2,5 euro o ile się ni mylę.
                    a wiecie może jak daleko jes spacerem plażą do molo w ahlbeck i jak daleko jest
                    do molo od przejścia granicznego (gdyby iść tam do ahlbeck pieszo przez ten
                    lasek taki co tam ta droga od granicy prowadzi). chodzi mi o przybliżoną
                    odległość w kilometrach lub ewentualnie czas przejścia spacerem. (bo niewiem ile
                    czasu na to poświęcić).
                    a wiecie może czy tam w tym ahlbeck są jakieś publiczne toalety w razie
                    potrzeby ? i czy sa płatne (ile?) bo niewiem ile euro bym musiała wziąść na taką
                    wycieczke (nie bede tam kupować jedzenia ani picia raczej. jedynie kasa na molo
                    i ewentualnie toaleta...)
                    • wislok1 Re: plażą do Ahlbeck? 10.07.08, 22:21
                      Z tego co pamiętam, to toalety nie są płatne w tamtejszych knajpach.
                      Zresztą ceny się w zasadzie wyrównały (no, prawie) i nie ma co robić dramatu z
                      kupna lodów, coli lub piwa po spacerze ( kilka euro ). Jest tam taka fajna
                      kawiarnia przy wejściu na molo, mają pysznego zimnego Paulanera.
                      Autobus powrotny do Świnoujścia kosztuje 10 złotych lub 4 euro ( tak wyczytałem )
                      • Gość: bb Re: plażą do Ahlbeck? IP: 80.54.123.* 10.07.08, 23:13
                        Autobus kosztuje 10 zł, ale jest to 6-cio przejazdówka w danym dniu.
                        • wislok1 Re: plażą do Ahlbeck? 10.07.08, 23:18
                          A ha, czyli jeszcze można po drodze wysiąść, zrobić zakupy i wsiąść do innego.
                          Zazdroszczę wam tego autobusu. W Cieszynie też mamy Unię, Schengen,
                          a nie da się uruchomić autobusu między polskim i Czeskim Cieszynem. Wrogo
                          nastawione są władze polskiego Cieszyna, które siedzą w kieszeniach miejscowych
                          "biznesmenów" bazarowych. Ci ostatni mają kramy przy samej granicy i nie chcą
                          aby Czesi jechali na zakupy busem, tylko szli na piechotę
                          • Gość: mm Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.globalconnect.pl 11.07.08, 08:22
                            > A ha, czyli jeszcze można po drodze wysiąść, zrobić zakupy i
                            wsiąść do innego.
                            Tak ale mówimy o autobusie jednej Linii Europejskiej. Bilet
                            całodzienny 6- przejazdowy za 10 zł. Ale np robiąc sobie spacer
                            plażą lub promenadą do Heringsdorfu i kiedy nie mamy siły juz
                            wracać to można kupic bilet jednorazowy 1,90 Euro normalny lub 1
                            euro ulgowy.
                            • Gość: asiulinek1989 Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:55
                              a czy spacerując po ahlbeck lub bansin(do bansin płyne promem) można sie dogadać
                              chociażby po angielsku ? np kupujac bilet na molo itp. albo czy np niemcy są na
                              tyle kumaci i pojętni że po polsku troche mówią(przy granicy to powinni ale
                              znając niemców to wątpie). bo jak oni do nas przyjeżdżają to My musimy mówić po
                              niemiecku więc sprawiedliwie by było gdyby oni po polsku też coś umieli(mówie o
                              tych przy granicy).
                              jak myślicie? /da sie coś po polsku załatwić? bo niemieckiego nie kumam ni w
                              ząb(mimo ze w liceum miałam przez 3 lata i to podstawy). jedynie to po angielsku
                              jakoś może by sie szło dogadać(zaznaczam że umiem ang na średnim poziomie). no
                              chyba że polski znają to nie ma problemu...
                              • Gość: Konrad Re: plażą do Ahlbeck? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:43
                                Niemcy uczą się w szkołach angielskiego tak jak my, teoretycznie powinni coś
                                umieć, w praktyce bywa różnie,
                                starsi eks-enerdowcy znają rosyjski, najstarsi z nich poznali go jeszcze na
                                Froncie Wschodnim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka