Dodaj do ulubionych

dom w Świnoujściu

IP: *.uznam.net.pl 06.01.09, 12:23
Kupię dom w Świnoujściu... do 1000000 zł. Bez pośredników. Znam oferty biur nieruchomości, ale może ktoś wie o innych domach.
Pozdrawiam Wyspiarzy
Obserwuj wątek
    • Gość: mjnhn,m Re: dom w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:06
      w kariborzu?
      po tej stronie bedzie drozej
      • Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 06.01.09, 15:49
        W Świnoujściu
        • Gość: makler Re: dom w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:00
          to chyba do remontu.
          i na pewno nie w dzielnicy nadmorskiej
    • Gość: evi36@wp.pl Re: dom w Świnoujściu IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:50
      Sprawdź na www.swinoujscie.com.pl w dziale ogłoszenia w
      nieruchomościach, tam są oferty sprzedaży bez pośredników. Jeśli
      jesteś zainteresowany to napisz do mnie a ja wyślę Ci oferty z
      lokalnej gazety z wczorajszego dnia.

Pozdrawiam, Margo.
      • Gość: womitarium Re: dom w Świnoujściu IP: *.bredband.comhem.se 08.01.09, 06:30
        nie przesadzaj, stac cie podobno na dom za miljon zlotych a nie stac
        na 3%-5% ,30.000-50.000 na posrednika...ta sume mozesz przeciez
        utargowac...

kto sprzedaje dzisiaj dom prywatnie...puknij sie w glowe,
        rower mozesz sobie kupic z ogloszenia prywatnego
        • Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 09:20
          skoro 30-50 k zł za "pośrednictwo" to dla Ciebie mała kasa to tylko
          pozazdrościć... ja nie zamierzam płacić takich pieniędzy za NIC ( bo trudno
          nazwać skontaktowanie dwóch osób, zaniesienie dokumentów do notariusza i itp
          drobiazgi - pracą wartą 30 000 - 50 000 zł)... a co do sprzedaży domu prywatnie
          - oglądałem już kilka domów na sprzedaż, bez pomocy pośredników... puk
          puk...pozdrawiam
        • Gość: Anka do womitarium posredniczka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:44
          T sie sklada ze dom kupuje sie w Polsce prywtnie, zeby nie
          przeplacac takiemu nierobowi leserowi jak ty!
          posrednik nieruchomosci czyt makler buhahahahah, to nikt inny a
          ludzik z srednim wyksztalceniem który prace ma bo ma swoj samochod
          bo takie sa wymagania w biurach nieruchomosci.
          polski makler a amerykanski to ZNACZNA róznica , wiec u nas kupuje
          sie bezposrednio u dealera albo wlasciciela TYLE!
      • Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 09:25
        dzięki za podpowiedź... przejrzałem, niestety wszystko się powtarza z
        e-świnoujście lub i-świnoujście. pozdrawiam
        • Gość: maczo kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.bredband.skanova.com 08.01.09, 10:05
          no i ryzyko...posrednicy maja ubezpieczenia...jak nie sprawdza ksiag
          wieczystych, lub jezeli dana para jest po rozwodzie, podzial
          majatku,itp.
          kupujac prywatnie jest wieksze ryzyko i niedogodnosci,

ludzie nie chca takich problemów, nie chca by na ich prywatny
          telefon dzwonili niepowazni ludzie, którym trzeba poswiecac czas,

gdy´by bylo inaczej 90% sprzedawana bylaby prywatnie...
          ty jestes taki hojrak,kozak, cwaniak, spryciarz, zwykli ludzie sie
          boja robic transakcje swojego zycia bez fachowca posrednika, zrozum
          to

• Gość: mm Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.globalconnect.pl 08.01.09, 10:21
            A ja sie mu nie dziwie. Polscy pośerdnicy biora 3-5% od kupującego i
            sprzedającego. Tak wiec za co ma płacić klient który znalazł
            interesująca ofertę na stronie biura nieruchomości? To jest chore.
            Przy takich sumach można negocjować prowizje, ale czekam kiedy
            będzie tak jak w innych krajach, że prowizje płaci tylko sprzedający
            i jest ona już wliczona w cene.
            • Gość: gosc Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.xs4all.nl 08.01.09, 11:27
              bardzo madra wypowiedz ""MM"" to jest chore i musi sie zmienic!!
              nabijac kase posrednikowi? a po co?
          • Gość: Obeserwator Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 15:27
            nie trzeba być maczo, kozakiem etc żeby wybrać pomiędzy wydaniem 30-50 tyś PLN,
            a poświęceniem pewnego czasu na wizytę w Wydz. Ks. Wieczystych, biurze
            meldunkowym, popytaniem sąsiadów itp.
            Jeśli ktoś chce sprzedać nieruchomość musi się liczyć z odwiedzinami
            nieoglądających niezależnie czy sprzedaje sam czy poprzez biuro... chyba że mamy
            do czynienia z kupcami "kota w worku"...ale to bajki...
          • Gość: Anka do macza ! chyba na leb upadles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:48
            Posrednik nic innego nie zrobi jak ty sam!Sprawdzasz obiciązenie
            mieszkania wlasciciela i masz to samo!
            I ile zaoszczedzisz!!!
            Biura nieruchomosci dzisiaj swieca pustakami i beda zamykane!!!!!
            Bo nikt nie jest frajerem zeby placic komus za cos co moze zrobic
            sam!
            • Gość: :) Re: do macza ! chyba na leb upadles! IP: *.uznam.net.pl 16.01.09, 21:11
              śmiać mi się chce na te wasze komentarze :) przede wszystkim żeby być
              pośrednikiem trzeba zdać egzamin państwowy lub skończyć studia w tym kierunku
              niestety posiadanie tylko marnego średniego wykształcenia i auta nie wystarczy
              ......... poza tym gdybyście to wy byli pośrednikami gadali byście zupełnie
              inaczej punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia :)
              Ja kupowałam i sprzedawałam już kilka nieruchomości i zawsze korzystałam z
              pomocy pośrednika i powiem wam że nie zawsze płacą dwie strony poza tym są
              negocjacje ......
              Jeśli chodzi o domy to widziałam w jednym z biur bardzo ładny dom nowo
              wybudowany (wykończony) na ładnej działce .... niewiele ponad 120 0000 ....

pozdrawiam wszystkich
              • Gość: cdwcdcdecf do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 01:25
                chce.
                zeby dostacpraece w biurze nieruchomosci trzeba miec swoj
                samochod!!!!
                to sa wymagania.
                Jak chcesz otworzyc biuro to trzeba zrobic licencje .
                tyle,
                • Gość: do cdwcdcdecf Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.uznam.net.pl 17.01.09, 14:48
                  jak bys dobrze czytał pisze o posdnikach ze muszą miec licencje nie
                  pisze o pracownikach biur nieruchomości Czytaj dobrze ..........
                  • Gość: dd Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: 217.97.193.* 17.01.09, 17:40
                    www.gazetapodatnika.pl/artykuly/zmiana_zasad_przyznawania_licencji_dla_zarzadcow_i_posrednikow_w_obrocie_nieruchomosciami-a_5877.htm
                    nie każdy pośrednik musi mieć licencję
                    • Gość: :) Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.uznam.net.pl 18.01.09, 20:54
                      przecież ja o tym pisałam że trzeba zdać egzamin państwowy LUB ukończyć studia w
                      odpowiednim kierunku ........
                      • Gość: ksanta dom IP: 217.97.193.* 04.02.09, 19:17
                        jeżeli jestes nadal zainteresowany to zapraszam.Mam dom niedaleko centrum w
                        cichej dzielnicy,.ksanta@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka