Gość: Obserwator IP: *.uznam.net.pl 06.01.09, 12:23 Kupię dom w Świnoujściu... do 1000000 zł. Bez pośredników. Znam oferty biur nieruchomości, ale może ktoś wie o innych domach. Pozdrawiam Wyspiarzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mjnhn,m Re: dom w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:06 w kariborzu? po tej stronie bedzie drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 06.01.09, 15:49 W Świnoujściu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: dom w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:00 to chyba do remontu. i na pewno nie w dzielnicy nadmorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi36@wp.pl Re: dom w Świnoujściu IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:50 Sprawdź na www.swinoujscie.com.pl w dziale ogłoszenia w nieruchomościach, tam są oferty sprzedaży bez pośredników. Jeśli jesteś zainteresowany to napisz do mnie a ja wyślę Ci oferty z lokalnej gazety z wczorajszego dnia. Pozdrawiam, Margo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: womitarium Re: dom w Świnoujściu IP: *.bredband.comhem.se 08.01.09, 06:30 nie przesadzaj, stac cie podobno na dom za miljon zlotych a nie stac na 3%-5% ,30.000-50.000 na posrednika...ta sume mozesz przeciez utargowac... kto sprzedaje dzisiaj dom prywatnie...puknij sie w glowe, rower mozesz sobie kupic z ogloszenia prywatnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 09:20 skoro 30-50 k zł za "pośrednictwo" to dla Ciebie mała kasa to tylko pozazdrościć... ja nie zamierzam płacić takich pieniędzy za NIC ( bo trudno nazwać skontaktowanie dwóch osób, zaniesienie dokumentów do notariusza i itp drobiazgi - pracą wartą 30 000 - 50 000 zł)... a co do sprzedaży domu prywatnie - oglądałem już kilka domów na sprzedaż, bez pomocy pośredników... puk puk...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do womitarium posredniczka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:44 T sie sklada ze dom kupuje sie w Polsce prywtnie, zeby nie przeplacac takiemu nierobowi leserowi jak ty! posrednik nieruchomosci czyt makler buhahahahah, to nikt inny a ludzik z srednim wyksztalceniem który prace ma bo ma swoj samochod bo takie sa wymagania w biurach nieruchomosci. polski makler a amerykanski to ZNACZNA róznica , wiec u nas kupuje sie bezposrednio u dealera albo wlasciciela TYLE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: dom w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 09:25 dzięki za podpowiedź... przejrzałem, niestety wszystko się powtarza z e-świnoujście lub i-świnoujście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczo kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.bredband.skanova.com 08.01.09, 10:05 no i ryzyko...posrednicy maja ubezpieczenia...jak nie sprawdza ksiag wieczystych, lub jezeli dana para jest po rozwodzie, podzial majatku,itp. kupujac prywatnie jest wieksze ryzyko i niedogodnosci, ludzie nie chca takich problemów, nie chca by na ich prywatny telefon dzwonili niepowazni ludzie, którym trzeba poswiecac czas, gdy´by bylo inaczej 90% sprzedawana bylaby prywatnie... ty jestes taki hojrak,kozak, cwaniak, spryciarz, zwykli ludzie sie boja robic transakcje swojego zycia bez fachowca posrednika, zrozum to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.globalconnect.pl 08.01.09, 10:21 A ja sie mu nie dziwie. Polscy pośerdnicy biora 3-5% od kupującego i sprzedającego. Tak wiec za co ma płacić klient który znalazł interesująca ofertę na stronie biura nieruchomości? To jest chore. Przy takich sumach można negocjować prowizje, ale czekam kiedy będzie tak jak w innych krajach, że prowizje płaci tylko sprzedający i jest ona już wliczona w cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.xs4all.nl 08.01.09, 11:27 bardzo madra wypowiedz ""MM"" to jest chore i musi sie zmienic!! nabijac kase posrednikowi? a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obeserwator Re: kto chce byc nachodzony przez ciekawskich? IP: *.uznam.net.pl 08.01.09, 15:27 nie trzeba być maczo, kozakiem etc żeby wybrać pomiędzy wydaniem 30-50 tyś PLN, a poświęceniem pewnego czasu na wizytę w Wydz. Ks. Wieczystych, biurze meldunkowym, popytaniem sąsiadów itp. Jeśli ktoś chce sprzedać nieruchomość musi się liczyć z odwiedzinami nieoglądających niezależnie czy sprzedaje sam czy poprzez biuro... chyba że mamy do czynienia z kupcami "kota w worku"...ale to bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do macza ! chyba na leb upadles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:48 Posrednik nic innego nie zrobi jak ty sam!Sprawdzasz obiciązenie mieszkania wlasciciela i masz to samo! I ile zaoszczedzisz!!! Biura nieruchomosci dzisiaj swieca pustakami i beda zamykane!!!!! Bo nikt nie jest frajerem zeby placic komus za cos co moze zrobic sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do macza ! chyba na leb upadles! IP: *.uznam.net.pl 16.01.09, 21:11 śmiać mi się chce na te wasze komentarze :) przede wszystkim żeby być pośrednikiem trzeba zdać egzamin państwowy lub skończyć studia w tym kierunku niestety posiadanie tylko marnego średniego wykształcenia i auta nie wystarczy ......... poza tym gdybyście to wy byli pośrednikami gadali byście zupełnie inaczej punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia :) Ja kupowałam i sprzedawałam już kilka nieruchomości i zawsze korzystałam z pomocy pośrednika i powiem wam że nie zawsze płacą dwie strony poza tym są negocjacje ...... Jeśli chodzi o domy to widziałam w jednym z biur bardzo ładny dom nowo wybudowany (wykończony) na ładnej działce .... niewiele ponad 120 0000 .... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdwcdcdecf do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 01:25 chce. zeby dostacpraece w biurze nieruchomosci trzeba miec swoj samochod!!!! to sa wymagania. Jak chcesz otworzyc biuro to trzeba zrobic licencje . tyle, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cdwcdcdecf Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.uznam.net.pl 17.01.09, 14:48 jak bys dobrze czytał pisze o posdnikach ze muszą miec licencje nie pisze o pracownikach biur nieruchomości Czytaj dobrze .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: 217.97.193.* 17.01.09, 17:40 www.gazetapodatnika.pl/artykuly/zmiana_zasad_przyznawania_licencji_dla_zarzadcow_i_posrednikow_w_obrocie_nieruchomosciami-a_5877.htm nie każdy pośrednik musi mieć licencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do;-) smiac mi sie z ciebie IP: *.uznam.net.pl 18.01.09, 20:54 przecież ja o tym pisałam że trzeba zdać egzamin państwowy LUB ukończyć studia w odpowiednim kierunku ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksanta dom IP: 217.97.193.* 04.02.09, 19:17 jeżeli jestes nadal zainteresowany to zapraszam.Mam dom niedaleko centrum w cichej dzielnicy,.ksanta@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś