Dodaj do ulubionych

do Moli i innych "nozyczek"

27.12.09, 21:03
nie wiem co tutaj siędzieje ale dzieje się źe.Molu nie jesteś
wyrocznią nie bardzo wiem dlaczego wycinasz wąki i kto Cięo to
prosił?
forum to niestety ówniez "słup ogłoszeniowy" czy to Ci się odoba czy
tez nie.Nie spotkałam tutaj przez tyle lat ( jestem od 4 )żadneg
ogłoszenia, które miałoby charakter matrymonialny chyba czytać nie
umiesz dziewczyno. Nie wycinaj wąkow gdzie dzieczyny pilnie
poszukująze sobą ontakt w sprawach rozwodowych a konkretnie
podziałowych, to forum temu ma słuzyc. Wiele osób podczytuje forum
natomiast z róznych przyczyn nie pisze i nie masz prawa
niczego "wycinać", pozwól innym kontaktowac sie ze soba bo czas
leci, toczą się sprawy sądowe a każada podpowiedź na tym forum i
poza nim dla niejednych jest na wagę złota biorąc pod uwage ceny
usług adokackich i czas przede wszystkim czas a do tego jesli dodac
bezsilność wobec wymiaru" sprawieliwości" to u licha Molu kto dał Ci
prawo odbierac ludziom taką mozliwość? ja nie dałam i ostro sie temu
sprzeciwiam, powtarzam to forum ma pomagac WSZYTSKIM a nie tylko
Tobie i twojemu widzimisie. I jeszcze jedno ja nie chce aby
moderatorem były dziwczyny, które z forum zrobiły sobie "prywatny
folwark".Powtarzam forum jest dla wszystkim i na litośc Boską nie
wycinajcie watków gdzie dziewczyna prosi inna forumowiczkę o pilny
kontakt a czas w jej sprawie o podział goni jak diabli.Tylko o to
proszę o chyba Molu nie jest za duzo jak dla Ciebie?
Obserwuj wątek
    • mola1971 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:10
      Plujeczko, Jarkoni już mi zabiera nożyczki. I może ma rację. Może to
      znak, że to już nie jest moje miejsce? Chyba tak.
      Dziękuję wszystkim forumowiczom, których tu poznałam za wiele
      rozmów.
      I tym samym żegnam się z tym forum a wszystkim Wam życzę wszystkiego
      najlepszego w nowym 2010 roku.
      A sama idę dalej smile
      • sbelatka Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:32
        no weź...

węszę w tej sprawie nieporozumienie komunikacyjne - najczęściej
        spotykane ale najłatwiejsze do wyjasnienia.. w gruncie rzeczy

a pisałam jak jaka mądra.... nabrac dystansu!
        znaczy sie co najmniej sie przespac

jesli to Ty Jarkoni już szybciutko wywaliłeś Mole - to do Ciebie
        jesli Mola pierdyknęłas nożyczkiem - to do Ciebiesmile
        • mola1971 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:38
          Sabelatko, moja decyzja jest przemyślana i nieodwołalna. Choć może
          inne wrażenie sprawiać. Niemniej za dobre słowo dziękuję smile

Jarkoni, odbierz mi proszę narzędzia administratora. Samo usunięcie
          mnie z nagłówka forum niestety nie wystarczy. Chyba się pomyliłeś bo
          nadal mam nożyczki i to w wersji rozszerzonej smile
          • handra Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:41
            Pozostan z nami. Lubie czytac Twoje wywazone odpowiedzi.

Wycinac powinno sie chamskie watki/odpowiedzi.
            • kami_hope Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:55

handra napisała:

> Pozostan z nami. Lubie czytac Twoje wywazone odpowiedzi.
              >
              > Wycinac powinno sie chamskie watki/odpowiedzi.

Też tak myślę. Zdanie swoje już wypowiedziałam wcześniej. I fakt też
              jest taki, że przejawy chamstwa i personalne wycieczki są dość
              często tolerowane, a nie powinny być.

Mola, absolutnie musisz zostać na tym forum! Twoja mądrość wniosła
              tu dużo światła, cennych rad i wsparcia. Wciąż jesteś TĄ SAMĄ Molą,
              choć teraz niedocenioną, źle ocenioną, niezrozumianą. Trudno. Tak
              też bywa. Problem ma ten, kto ŹLE ocenił, a nie Ty. Zostań tu, bo
              dla ludzi jesteś i jesteś potrzebna i przez ludzi jesteś doceniana.
        • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:39
          Usunąłeś Jarkoni Molę z grupy Moderatorów to tylko świadczy o Tobie. Sory ale
          mam wrażenie, że nie przemyślałeś tematu do końca. Ona nie wróci a Ty sobie
          wywaliłeś wizytówkę....smutne.

p.s. wiem, ze sama tego nie zrobiła....

sbelatka napisała:

> no weź...
          >
          >
          > węszę w tej sprawie nieporozumienie komunikacyjne - najczęściej
          > spotykane ale najłatwiejsze do wyjasnienia.. w gruncie rzeczy
          >
          > a pisałam jak jaka mądra.... nabrac dystansu!
          > znaczy sie co najmniej sie przespac
          >
          > jesli to Ty Jarkoni już szybciutko wywaliłeś Mole - to do Ciebie
          > jesli Mola pierdyknęłas nożyczkiem - to do Ciebiesmile
          • jullianna Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:54
            Czytam to foum od dawna,ale sie nie udzielalam tzn nie pisalam watkow, jeszcze
            przed rozwodem zaczelam czytac, dodawalo mi otuchy wiele sie nauczylam. Dzieki
            temu forum sama napisalam pozew rozwodowy, wszyscy mnie wpieraliscie tym ze nie
            jestem sama. Wczoraj sie odwazylam po raz pierwszy cos napisac i moj watek
            zostal wyciety (ciesze sie ze pozniej przywrocony dzieki jarkoniemu). Jestem z
            natury osoba, ktora ma opory zeby mowic o sobie.
            Jarkoni to wielki czlowiek zalozyl to forum..i nikt kto nie ma predyzpozycji do
            zarzadzania nim nie powinien psuc swietnej jego opini i roli. Jeszcze raz
            dziekuje jarkoni ze jestes, jestes iskierka dla nas wszystkich zblakanych, na
            prawde dajesz nam tu nadzieje ze jest sens zyc, ze zycie toczy sie dalej pomimo
            rozwodu. Dajesz nam nadzieje ze sa ludzie, ktorzy na prawde maja serce i z
            natury sa pomocni tak bezinteresownie.Ty masz powolanie do tego co robisz,
            robisz to dobrze. Dziekuje Ci za to ze jestes.
            • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:02
              Droga Julianno.

Wiem o czym piszesz bo sama jakiś czas temu byłam w podobnej sytuacji. I jesteś
              w błędzie, bo nie sam Jarkonii jest tutaj ISKIERKĄ a cała reszta. Nawrzeszczałaś
              na Molę a nie o to tu chodzi. I uwierz mi, Mola większej ilości osób tu pomogła
              niż sam ojciec założyciel.
            • zabelina Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:05
              Każdy "ojciec założyciel" ma swój sztab "mocherowych beretów"big_grinbig_grinbig_grin
      • sonia_30 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:37
        Mola tworzysz to Forum, przemyśl pls decyzję raz jeszcze. Wniosłaś
        bardzo wiele, z dużą przyjemnością Cię czytałam.
    • fifinda Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:45
      a mowilam,ze to glupi pomysl
      forum.gazeta.pl/forum/w,24087,104296986,104311488,Re_O_forum.html
      • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 21:59
        Słuchaj Fifinda, forum PP stworzyła Monique (dużo dawniej niz rok temu) i
        moderuje je ona i ja. Powstało w czasach
        kiedy na forach o Moli ani Liter nie było. Pojawiły sie najpierw na RICD a potem
        na PP i NIE SA ANI ZAŁOZYCIELKAMI ani modami na PP, wiec nie pisz głupot.
        Jedyne do czego moge sie przyznac to do tego, ze z Literami po tym jak sie
        pojawiła zaprzyjazniłam sie szczerze i w realu i tego nie mam zamiaru sie
        wypierac. Kłamiesz kochana i zastanawiam sie czy celowo czy z niewiedzy.

Jarkoni, Twoje forum, słusznie, ze robisz co chcesz. Ale nie pisz, ze Ci nie w
        smak było babskie moderowanie, skoro moderatorki sam szukałes.

I jeszcze cos, na PP pisze tez Majkel, Mazur, pisał Tricolor i kilka lub
        kilkanascie innych osób. Widze ze Ci to strasznie przeszkadza, ze ludzie mogą
        pisac w kilku miejscach naraz. Nam jakos RICD w poprzek z PP nie jest. Bo to dwa
        różne fora. Z takim charakterem jednego jestem pewna, na PP Ciebie bym nie chciała
        • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:03
          Ja się szczycę przyjaźnią z Tobą Kaś smile.
          • jullianna Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:07
            Z tego co widze wiecej zepsula co i pomogla.
            • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:12
              Szybko oceniasz i szybko krytykujesz...a taka niesmiała i miła podobno jestes.
            • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:17
              Źle widzisz.
              • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:18
                Mam dzisiaj wenę. Czy drogie koleżanki nie widzą jaka to konkurencja?
                • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:21
                  Oczywiscie ze konkurencja...panowie tam pisza w postaci np. Rybaka albo Majkela
                  albo Mazura...same wygłodniałe harpie na PP siedza i tych facetów podbieraja.

Zgroza ogarnia jak czytam takie wypociny.... konkurencja. Niezłe. Tylko profitów
                  z tego brak big_grin
                  • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:28
                    E...noooo...nie sadziłam, ze jest drugie dno;P Nie wmawiaj mi Kas, ze ciągle o
                    facetów chodzi bo wymięknę;P
                    • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:29
                      Donia, jak nie wiadomo o co idzie to albo o kase (ale fora jej nie generuja)
                      albo o facetów, albo o baby...no bo jaka inną konkurencje widzisz?

big_grin
                      • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:34
                        Kas to trzeba było mówić to bym się bardziej udzielała. W końcu jestem panną na
                        wydaniu a tu sprawdzone towary. I wolna od jakiegoś czasu...;P
                        • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:36
                          Kurna, no piszesz tez na PP myslałam, ze wiesz po co powstalo...coby konkurencje
                          do RICD robić.

Ale ludzie to maja pod deklem nierówno czasem smile
                      • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:36
                        I się wydało, że o facetów idzie!
                        Echhh...z Wami nie można mieć żadnej tajemnicy... Baby wink
                        • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:39
                          No bo w jakiejs dziedzinie jestesmy (znaczy PP jest) konkurencja dla
                          RICD,...własciwie to Fifinda powinna powiedziec nam o co z RICD rywalizuje.

A moze nie o facetów a o rzad dusz? hehehehehehe, ja sama jestem ciekawa tego
                          sposobu rozumowania.
                          • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:43
                            Ech...szkoda gadania. Mola się wkurzyła i dała sobie na wstrzymanie. Podkreślam,
                            nie dziwie się jej wcale! A jeśli chodzi o konkurencyjność PP do RicD to kurcze
                            nie kumam tej ideologii...poza facetami of course;P
                            • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:47
                              Akurat nie jedna Mola odeszła z RICD bo jarkoni faula zrobił. Kiedys pisało tu
                              kilka fantastycznych babek i tez sie skonczyło tym, ze przestały tu zagladac. A
                              szkoda wielka.

Za to macie nowa kolezanke. Post przywrócony, kolezanka skrzydła rozwinęła,
                              widac, ze wyzywac umie ...Jarkoni powinien byc zadowolony.

nie moj cyrk nie moje małpy. Czesto z Mola sie nie zgadzam, teraz tez uwazam, ze
                              niepotrzebnie wycieła ten watek, ale zachowanie Jarkoniego i nowej osoby na RICD
                              ponizej krytyki. Tricolour jak zawsze w takicj sytuacjach zimna krew i fason
                              zachował.

Ide po drinka. W koncu jeszcze swieta, szkoda nerw.
                              • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:55
                                Jeszcze przez godzinę...pij ile zdążysz ;D.
                              • dsz27 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:56
                                W 90% się zgadzam bo tych co odeszli niewielu znałam. Ale Moli mi szkoda. I ten
                                faul to do doooopu jest.
                                Świątecznie pozdrawiam
                                • woman-in-blue Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 23:22
                                  Mam nadzieje, ze Mola mimo wszystko na forum zostanie.... Uwazam, ze to
                                  madra babka z klasa. Co do moderowania, hmm... uwazam, ze jednak lepiej
                                  zostawic cos co powinno byc wyciete niz wyciac cos co wyciete byc nie
                                  powinno. To forum straci sens jesli bedzie ocenzurowane. Pod tym wzgledem
                                  Jarkoni ma racje.
          • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:08
            No ba, też Cię kocham Litery, mimo iz ani nie zkałdałas PP bo jak ono powstawalo
            to Ty kochana szczesliwa i doskonała Pani Domu byłas i nie w głowie Ci ani
            rozwody ani przejścia były....ale widac tak nam szybko poszło to zaprzyjaznianie
            sie, ze za fundament PP Cie wzieto. Wyrazista masz osobowosc kochana a to
            sympatii nie przynosi czasami smile

Ja mimo iz moderuje i tworze PP lubie RICD, lubie wiele osób stad. Nie zamierzam
            ukrywac, ze stad sie wywodze a własciwie to jeszcze z czasów swietnosci forum
            kochanki kontra zony wink
            • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:22
              To były czasy! Obiadki, śniadanka, wyprasowane skarpeteczki, ech.... się
              rozmarzyłam big_grin.
              Mi tam miło, że takiego dobrego fundamentu opinię mam big_grin.
              • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:27
                Jakby nie patrzec mimo iz powstało PP wiele osób stamtad pisze tu i odwrotnie.
                To nie sa KONKURENCYJNE fora. Ja raczej uwazam je za ZAPRZYJAZNIONE mimo iz
                powstało na fali nieporozumien podobnych do dzisiejszego. PP ma zupełnie inny
                klimat i czemu innemu słuzy. Tam sa głownie off topowe watki i tak ma byc. Tam w
                przeciwienstwie do RICD ma byc wesoło, malo powaznie, ciepło, zabawnie i na
                wszystkie tematy jakie tylko komuś do glowy wpadna. Bo PP to NIE jest forum
                rozwodowe i stad to NIE jest forum konkurencyjne dla forum Jarkoniego. Mimo iz
                sa zadymiarze którzy chcieli by taki antagonizm wzbudzić.

A Ty jakby nie patrzec jestes fundament PP teraz bo wszedzie Cie tam pelno i
                dobrze, bo bez Ciebie PP bardzo by stracilo.
                • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:33
                  Bo na PP mogę na każdy temat co mi wpada...choćby najdurniejszy i śmieszny big_grin.
                  Ja to na drugie naprawdę mam "kaszana" big_grin.
                  • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:37
                    Mało tego masz wielkie chody u moderatorki, nie wiem na jaki durny pomysł
                    musiałabys wpasc bym Cie wycieła...chociaz nie, raz psułas mi i Trimixowi nasz
                    uporzadkowany watek i Cie wycielam w pien big_grin
                    • ekscytujacemaleliterki Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:45
                      Przyznać musisz, że sprytnie nabałaganiłam w wątku idealnym...chyba do Ciebie
                      oficjalny protest za wycięcie napisze wink
                      I zganię Trimixa za ten wątek big_grin
        • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:05
          Ostatni mój akapit by do Fifindy nie do Jarkoniego. Jarkoni jak kiedys sobie
          zechce zajrzec na PP zapraszam.

Zastanawiam sie komu zalezy tak mocno na tym by te dwa w sumie zaprzyjaznione
          przez osoby piszace i tematyke fora zantagonizować do siebie koniecznie?
          • nangaparbat3 Śnię? 29.12.09, 00:50
            to.ja.kas napisała:

Jarkoni jak kiedys sobie
            > zechce zajrzec na PP zapraszam.
            >
            > Zastanawiam sie komu zalezy tak mocno na tym by te dwa w sumie zaprzyjaznione
            > przez osoby piszace i tematyke fora zantagonizować do siebie koniecznie?
        • fifinda Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:07
          Odpowiedzialam Ci na watku "O forum",ale zostal skasowanysmile
          Wiec ponawiam

"Kłamiesz kochana i zastanawaiam sie czy celowo czy z niewiedzy"

A coz Ty za bzdury wypisujesz.
          Piszac,ze ktos tworzy forum mialam na mysli forumowiczow,ktorzy na danym forumie
          pisza.Przeciez ani admin ani modowie forum nie tworza.
          I tyle z mojej strony,a takze Ty - adminka forum konkurencyjnego powinnas spasowac.
          • to.ja.kas Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:13
            jakiego konkurencyjnego? big_grin Ty masz jakas paranoję czy fobie?
            Ja pierwsze słysze bym rywalizowała z RICD z Samodzielna czy forum Macochy albo
            Góry....bo tam tez pisze.
            • koloroweszkielko Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:44
              Jestem nowa, mało odzywająca się. Jeszcze nie wiem czy przed rozwodem ale na
              pewno po zdradzie mężusia. Na forum trafiłam kiedy było po najgorszym i odbiłam
              się od dna. Więcej czytam niż piszę bo Wy wszyscy macie problemy podobne do
              moich, czasami wystarczy poczytać. Pomagacie i wspieracie nie tylko te osoby
              które często piszą. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym moderowaniem ale przydałby
              się kubeł zimej wody wszystkim. Jesteście świetnymi ludźmi i bardzo się dziwię
              że tak daliście się ponieść emocjom. I nie ważne czy mnie wytniecie czy nie,
              będę do Was zaglądać tak często jak się da, chyba że będziecie kłócić się w
              sposób który zupełnie nic nie wnosi.
              • esterka8 Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 22:47
                nie ma to jak spojrzenie z boku osoby mało zaangażowanej. Najbardziej racjonalna
                ocena chyba.
    • six_a Re: do Moli i innych "nozyczek" 27.12.09, 23:01
      smile w życiu nie widziałam tak bojowego forumwink

nożyczki powinny otrzymać jakieś w miarę jasne instrukcje, co ciąć i dlaczego,
      bo inaczej robi się bajzel - jeden tnie, drugi przywraca, a każdy ma swoją wizję
      forum. publiczne debaty na ten temat też tak sobie wyglądają, szczerze mówiąc.

imo wątek zapoznawczy nie stanowi jakiegoś zagrożenia, a uzasadnianie tym, że
      napisał go zeropostowy forumowicz jest trochę hmm, dziwne. albo wątek łamie
      zasady albo nie łamie, a nie w zależności od stażu czy znajomości.
    • plujeczka Re: do Moli i innych "nozyczek" 28.12.09, 06:37
      moi drodzy nikt tutaj nikogo nie wyrzuca tylko zaleca wiecej rozwagi
      i umiaru a Mola być moze i sympatyczna osoba troche przxeholowała i
      nie na tym polega rzecz aby kogos obrzucic błotem ale na tym by
      komus pomagać a nie spierac sie i wzajemnie sobie dowalać.Jak wiecie
      rzadko wtracam sie do rozmów na forum, staram sie swoją juz zdobyta
      wiedza dzielic ale wciaz uwazam ,ze forum prowadzone do tej pory
      przez Jarkoniego miało swój styl, poziom itp. i naprawde nie
      podlizuje sie tutaj zadnym facetom bo chyba zaliczam sie do grona
      troche starszych forumowiczów zarówno wiekiem jak i stazem ale nie
      propaguje chamstwa i ordynarnych pyskówek.Wasza wiedza równiez
      powinna innym być przydatna, ludzie po przejsciach, którzy bolesnie
      zetkneli sie z proza zycia i sadownictwme powinni sie wspierac a nie
      upraweiac dyskusje na poziomie magla. A jesli ktos ma za długie rece
      i swierzbi go jezyk oraz " nozyczki' wykorzystuje bo tak mu sie
      podoba to powinien zweryfikowac swoje postepowanie. Na forum o czym
      pisałam zdarzaja sie takie sytuacjie w których kontakt z kimś kto
      tutaj bywał jest pilnie potrzebny i nie nalezy tego rodxaju watków
      matychmiast usuwac bo ktos uwaza ze forum to nie słup ogłoszeniowy a
      jak trafic do kogos kto nie czyta poczty a podczytuje forum? i tylko
      o to chodziło.Miłe Panie i Panowie pora puscic w niepamieć sfary i
      kłótnie wszak do konca starego roku niewiele pozostało , świeta za
      nami, czas przebaczania równiez zatem...nikt nie powinien czuc sie
      obrażaony i odchodzic, Molu mój wpis nie miał na celu zranienie
      Ciebie, to mirjsce dla wszystkich tylko odpuśc sobie machanie
      forumowymi nozyczkami skoro jeszcze nie umiesz z nich robic
      właściwego uzytku, zostaw to innym, którzy maja wieksze
      doswiadczenie .I to tyle, pozdrawiam Was serdczenie i mam
      nadzieje ,ze dziewczyny , które powinny sie pilnie ze soba
      skontaktowac to uczynia ku własnemu zadowoleniu bo ich sprawy trudne
      oj trudne, nie utrudniajcie tych kontaków a zróbice wszystko aby
      mogły sie ze soba skontaktowac to wszystko......
      • nangaparbat3 Plujeczko 29.12.09, 01:08
        ja się zgadzam co do meritum - nie powinno sie wycinac wątkow, w ktorych ludzie
        szukaja sie wzajemnie, proszą o kontakt etc. Uważam, ze są potrzebne, i to
        bardzo. Czasem mam taka schizę: ktos, kogo znam od lat, ale wylącznie z forum,
        nagle znika. Przejsc nad tym do porzadku dziennego? Jakby nigdy nic? Czasem to
        tylko zmiana nicka, czasem decyzja niepisania na forum - ale czasem strach, ze
        cos się stało. Na przyklad.
        Jednocześnie uwazam jednak, ze niesprawiedliwie bardzo potraktowalas Molę - jest
        moderatorką od niedawna, moze nie miec pewnosci, co wycinac, czego nie, moze
        miec inne zdanie na ten temat niż forowicze czy szanowny OZ.
        Ja bym była za dyskusją. Otwartą, jawną, nie zapytania na priv, a teza Tri, że
        raz wręczone nozyczki daja prawo wycinania czego sie tylko zechce, jest po
        prostu obezwładniajaca.
        Kiedy sie rozmawia, mozna wiele spraw przemyslec, rozwazyc z róznych stron,
        zrozumiec. Uwazam, ze potrzebne są dyskusje o forum - przede wszystkim potrzebne
        moderatorom i moderatorkom właśnie. Wyobrażam sobie, ze ich rola wcale nie jest
        łatwa, a dyskusje pomogly im tej roli sprostac.
        Postuluję też, zeby zostawiac jakis ślad po wycietych postach - że był, kto go
        napisal, ale juz bez tresci.
        Im bardziej jawne jest zycie forum, tym lepiej.
        Bardzo mi przykro ze wzgledu na Molę - nie zasluzyla na takie napasci w zaden
        sposób.
        Mam nadzieję, Molu, ze bedziesz tu pisac.
        • maheda Postulat 12.01.10, 09:05
          > Postuluję też, zeby zostawiac jakis ślad po wycietych postach - że był, kto go
          > napisal, ale juz bez tresci.

To jest niemożliwe w chwili aktualnej - gazeta.pl nie udostępnia nawet
          właścicielom takich możliwości.

Postulat wnieś do administracji forum gazety.
          • lima To jest dobry pomysł 12.01.10, 11:15
            To co? Robimy zbiorczy postulat do administracji gazety, zeby taka funkcje
            wprowadzili?

Bo tez mnie zaczyna denerwowac, gdy uczestnicze w jakims watku, ma on np 40
            wpisow, ktore wg mnie sa zwykla dyskusja, a gdy za godzine zagladam na watek to
            wpisow jest np 35 i nie wiem kto znowu ktoremu moderatorowi podpadl ze go
            wygumkowal z watku...
            wqu...ajace
            • lima To sie prosze tam dolaczyc do apelu :) 12.01.10, 11:22
              forum.gazeta.pl/forum/w,299,105568966,105568966,Postulat_do_administracji_forum.html

• lima I już wszystko wiadomo- teraz pora na Jarkoniego! 12.01.10, 12:24
                Odpowiedź z administracji gazety:

" Takie uprawnienia mają założyciele forów i administratorzy z prawami
                założyciela. W dolnym menu jest [cenzura]. Użycie tej opcji daje efekt o którym
                mówisz, czyli [...] i info: Wiadomość została usunięta.
                Tyle, ze korzystanie z tej opcji zależy od dobrej woli założycieli. "

forum.gazeta.pl/forum/w,299,105568966,105570605,Re_Postulat_do_administracji_forum.html
                • leptis ... 12.01.10, 12:40
                  Oni to doskonale znaja.
                  Jedna z zabaw moderatorow/-a; migac czyims tekstem
                  by wkur.... piszacego, wyprowadzic z rownowagi.

Zaden z zalozycieli jakiegolwiek forum nie pozwoli
                  sobie na stracenie takiego czlowieka na forum-pisze duzo, pisze czesto
                  Wazny jest szum na kazdym forum, ilosc wpisow przede wszystkim

• lima Re: ... 12.01.10, 12:46
                    Ej smile nie kracz, bo wykraczesz wink
                    Zakładam, że Jarkonim nie kierują niskie pobudki, raczej brak wiedzy o tym, że
                    taka funkcja jest dostępna i że to on może o tym zadecydować. A jak już wiemy,
                    że taka mozliwośc istnieje to pozostaje ładnie mu zasugerować zaznaczenie tam
                    haczyka i wtedy na forum będzie czystsza sytuacja.

• lima Re: ... 12.01.10, 12:54
                      wkleje jeszcze raz link do odpowiedzi z gazety, bo zostal na inny dzial przeniesiony

forum.gazeta.pl/forum/w,10003,105568966,,Postulat_do_administracji_forum.html?v=2
                    • z_mazur Re: ... 12.01.10, 12:57
                      Jarkoni może nie chcieć dzielić się swoimi prawami założyciela.

Jego prawo.

Forum od kilku lat funkcjonuje na tej zasadzie i mimo pewnych
                      niedostatków ma się dobrze. Jak dla mnie to kolejne bicie piany.

Każdy może sam popracować nad merytorycznością i jakością swoich
                      postów, a nie czepiać się ciągle założyciela forum.

To uczestnicy forum tworzą jego kształt w znacznie większym stopniu
                      niż właściciel i moderatorzy.

Jak dla mnie znikanie postów bez śladu jest lepsze.
                      Jak sprzątać to definitywnie.

Jak dla mnie EOD.
                      • lima Re: ... 12.01.10, 13:10
                        Z mazur zacznij wreszcie czytać ze zrozumieniem. Jest możliwość by na forum
                        ustawić opcję, by po usuwanych wypowiedziach pozostawał widoczny slad. Uważam, i
                        nie tylko ja, że to lepsza opcja, niż gdy wątki znikają bez sladu i tylko
                        moderatorzy widzą to co usuniąte a cała reszta społeczności tego nie widzi i nie
                        ma zadnej możliwości by się do czegoś czego nie widzi odwoływać. Będzie mniej
                        podejrzeń co do stronniczych działań moderatorów i manipulacji wypowiedziami.
                        Podniesie to też etyczną świadomość moderatorów za swoje działania.

Nikt nie chce by Jarkoni dzielił się prawami założyciela, tylko by w
                        ustawieniach forum zaznaczył opcję "moderacja" i na forum cała reszta techniczna
                        sama się zrobi.

• z_mazur Re: ... 12.01.10, 13:21
                          To chyba Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem

Po pierwsze, tą opcję trzeba ustawiać, przy usuwaniu każdego postu,
                          a nie jednorazowo i może to zrobić tylko ktoś z uprawnieniami
                          właściciela forum, dlatego jarkoni musiałby się podzielić swoimi
                          uprawnieniami (a nie musi chcieć tego robić), albo robić to
                          osobiście (co przy tak aktywnym forum jest niemożliwe).

Po drugie napisałem wyraźnie, że dla mnie znikanie postów bez śladu
                          jest lepsze, bo nie pozostawia niekorzystnego wrażenia dla kogoś kto
                          okazjonalnie wchodzi na forum. Aktywni uczestnicy i tak wiedzą mniej
                          więcej kto i za co wylatuje.

I tyle.
                          • lima Re: ... 12.01.10, 13:28
                            A ja uważam, że władza powinna mieć czyste ręce. A czyste ręce to nie znaczy
                            tajne przed społeczeństwem i ukryte przed osądem publicznym ale jawne i
                            przejrzyste. Jako moderator takie sprawy powinieneś rozróżniać w pierwszej
                            kolejności.

Jeśli na pewno nie da się takiej opcji moderacji ustawić odgórnie dla całego
                            forum i działalności wszystkich moderatorów to trzeba ruszyć do gazeta.pl z
                            postulatem by taka możliwość była. Proste.

• z_mazur Re: ... 12.01.10, 13:31
                              Nie widzę takiej potrzeby.

Może na aktywnych moderowanych przez adminów forach to ma sens, ale
                              nie na prywatnych.

To tak jakby ktoś sprzątając mieszkanie zostawiał karteczki "tu
                              leżał paproch".

I dajmy już spokój postulatom o jawności i przejrzystości, to
                              prywatne forum internetowe, a nie publiczna służba, w tym kontekście
                              one brzmią śmiesznie.
                              • lima Re: ... 12.01.10, 14:30
                                To forum akurat już dawno jest bardziej niż publiczne i dzięki małemu
                                ingerowaniu przez Jarkoniego miało szansę zostać ukształtowane przez własnie
                                forumowiczów na nim uczestniczących.
                                Moderator uważający za śmieszny lub za >bicie piany< postulat zgłoszony przez
                                stałych forumowiczów (i zasłużonych jak Nanga) jest jakims nieporozumieniem.
                                Sorry
                                • z_mazur Re: ... 12.01.10, 14:34
                                  Postulat nanga zgłosiła dwa tygodnie temu, bez praktycznie żadnego
                                  odzewu. Wyciąganie go teraz ponownie jest dla mnie biciem piany.

Za śmieszny uznałem nie postulat, tylko jego uzasadnienie.
                                  • lima Re: ... 12.01.10, 14:39
                                    Ja postulat Nangi czytam po raz pierwszy, nie iwdziałam wcześniejszego i
                                    popieram go.
                                    • z_mazur Re: ... 12.01.10, 14:50
                                      Ok, no to uzasadnię szerzej swoją opinię.

Pozostawienie śladu po usuniętym wpisie nie inforumje dlaczego
                                      został usunięty. Starzy bywalcy widzą przeważnie, że jakiś wpis
                                      wyleciał i najczęściej domyślają się za co wyleciał. Reguły
                                      moderacji są tu dosyć jasne, więc przeciętnie zaangażowany uczestnik
                                      forum może się w tym zorientować.

Na forum natomiast pojawiają się czasem (szczególnie gdy nasze forum
                                      pojawi się na głównej stronie gazety) reklamodawcy, trolle i
                                      zakładają różne głupie wątki. W tym samym czasie na forum pojawia
                                      się też nowa fala użytkowników, którzy tą drogą dowiadują sie o
                                      istnieniu forum.

Obawiałbym sie cokolwiek napisać na forum, na którym co drugi wątek
                                      byłby oznaczony jako usunięty. Dlatego pozostawianie śladu uważam za
                                      zły pomysł.

Jakoś moderatorzy na tym forum nigdy nie byli specjalnie oskarżani o
                                      stronniczość. Zresztą stronniczość wobec czego, kogo? To nie forum
                                      polityczne, tylko pomocowo wspierające. Jeśli ktoś tu jest w takim
                                      celu i w takim się udziela, absolutnie nie ryzykuje tego, że
                                      jakakolwiek jego wypowiedź zostanie wykasowana.

Udzielanie się w kontrowersyjnych dyskusjach niesie ryzyko
                                      usunięcia, ale o tym stali bywalcy wiedzą. Zawsze staram się
                                      ograniczać cięcia do minimum. Gdy ktoś jednak daje sie sprowokować i
                                      odpowiada na wyraźne zaczepki i obraźliwe posty, to nie powinien się
                                      dziwić, że jego post może wylecieć razem z zaczepką, nawet jeśli był
                                      najgrzeczniejszą odpowiedzią.
                                      • kami_hope przerost ego 12.01.10, 18:53
                                        z_mazur napisał:

> Obawiałbym sie cokolwiek napisać na forum, na którym co drugi
                                        wątek
                                        > byłby oznaczony jako usunięty. Dlatego pozostawianie śladu uważam
                                        za
                                        > zły pomysł.
                                        >
                                        Grunt to robić dobre wrażenie.
                                        I rzeczywiście odnosi się to (tylko!) do sytuacji, gdzie pożądana
                                        jest ilość, a nie jakość. Nie trzeba wybitnej inteligencji by
                                        dostrzec, że o masówkę właśnie tu chodzi. Nie ważne jak, ale by
                                        popularność osiągnąć ( przy pomocy choćby z_mazur itp. służbistów).
                                        Jest taka część społeczeństwa, która sądzi iż wszystko co popularne
                                        jest do dupy, ja do tej części się zaliczam, stąd mam odwagę
                                        populistom powiedzieć, że są właśnie DO DUPY.

I po raz kolejny manipuluje się tu ideą, na której rzekomo to forum
                                        się osadza. Najciekawsze, że szafują podobnymi hasłami ci, którzy
                                        właśnie jak najmniej potwierdzają ową ideę.

Popieram pomysł Nangi. Zostawienie śladu po cenzurze jest dowodem na
                                        posługiwanie się narzędziami służących do cenzury w zgodzie z
                                        ogólnie przyjętymi zasadami (społecznym poczuciu sprawiedliwości).
                                        Jedynie osoby obawiające się krytyki i uciekające od
                                        odpowiedzialności mogą obawiać się przed ujawnianiem własnych
                                        działań (tu zabiegów zw. z usuwaniem tekstów).

Kolejna sprawa, to zagadnienie związane z tytułem "forum prywatne".
                                        To się odnosi do założycielstwa forum i związanych z tym
                                        przywilejów, jednak ponad wszelką wątpliwość NIE OZNACZA ono prawa
                                        własności. Przywłaszczenie sobie pracy społecznej jest mówiąc w
                                        skrócie - ZUCHWAŁE. A pracą tą jest każdy wpis forumowicza. Sukces
                                        tego forum wypływa z potrzeby społecznej (poważnego problemu
                                        społecznego) i nijak się tu ma do (przecenionej!!) roli założyciela.

Liczba postów najwyraźniej negatywnie wpływa na ego poszczególnych
                                        osób. I podkreślę jeszcze raz dla ścisłości - one NIE SĄ WŁASNOŚCIĄ
                                        Jarkoniego, ani też żadnego innego założyciela forum.
                                        Prywatny, to jest komputer Jarkoniego, Z-mazur, Kas..., a nie
                                        INTERNET.

• scarlet.secret.sky Re: przerost ego 12.01.10, 19:31
                                          Też bym wolała wiedzieć, że coś zostało usunięte. Faktycznie jest
                                          tak, że to administrator i moderatorzy mają prawo usuwąć posty
                                          naruszające netykietę i luz. Pozostawienie śladu wydaje mi się
                                          jednak uczciwsze względem forumowiczów również tych rzadziej
                                          zaglądających lub mniej piszących. Nie rozumiem dlaczego ktoś kto
                                          rzadko zagląda na to forum miałby dostać jego wyidealizowaną wersję.
                                          Każdy ma prawo wyrobić sobie swoją własną opinię.
                                          No i jednocześnie nie ma co ukrywać denerwujące jest to, że często
                                          znika WSZYSTKO, jakby dyskusji nigdy nie było, znika każdy post za i
                                          przeciw, sama nie wiem jak to określić, ale jest w tym coś
                                          fałszywego. Sorry jeśli niektórych uraziłam, to tylko takie moje
                                          odczucie.
                                          Zazwyczaj omijają mnie zadymy na tym forum i nigdy nie wiem o co
                                          poszło, a ważne jest dla mnie by opierać swoje opinie na konkretach,
                                          a nie domysłach wyciąganych z "obserwacji" wzajemnych sympatii i
                                          antypatii innych forumowiczów.
                                          • z_mazur Re: przerost ego 13.01.10, 08:01
                                            Nikt nie usuwa merytorycznych dyskusji.

Jeśli jakiś troll, lub urażony forumowicz w przypływie emocji
                                            napisze "jesteś głupi", na co inny odpisze "wcale nie jestem, to
                                            niegrzeczne z Twojej strony", a paru innych skomentuje ten wpis o
                                            głupocie, to jaka wiedza dla kogokolwiek z zewnątrz wynika z tego,
                                            że zobaczy 5 usuniętych postów? Jaka z tego korzyść, poza tym że
                                            forum zacznie wyglądać niechlujnie i mało spójnie?

Usuwanie tylko postu naruszającego netykietę a pozostawianie
                                            odpowiedzi na niego nie ma również sensu. Dlatego w takich
                                            sytuacjach wylatuje zawsze całe drzewko, które zapoczątkował taki
                                            post. Dobrze, że moderatorów jest teraz więcej, to takie drzewko nie
                                            zdązy się rozrosnąć, więc "pokrzywdzonych" użytkowników,
                                            których "niewinne" posty są usuwane nie powinno być wielu.
                                        • z_mazur Głupota, albo brak umiejętności czytania..... 13.01.10, 02:07
                                          ...ze zrozumieniem

Nie wiem jak to jest z własnością, ale regulamin forum każdy podpisuje zakładając konto, a w regulaminie jak byk są opisane prawa założyciela forum prywatnego w tym również prawo do zlikwidownia forum razem ze wszystkimi wpisami.

Każdy zaczynając tu pisać, powinien mieć tego świadomość, że myśli są może jego, ale to założyciel forum może z nimi zrobić to co zechce. Czyli np. usunąć.

Pierwszy raz w życiu ktoś mnie nazwał służbistą, to miłe nawet, bo przeważnie większość moich znajomych zna moje dość liberalne i zdroworozsądkowe podejście do wszelkiego typu regulaminów. Ale co mi tam, mogę być zamordystycznym tyranem. smile)))

> Jest taka część społeczeństwa, która sądzi iż wszystko co popularne
                                          > jest do dupy, ja do tej części się zaliczam, stąd mam odwagę
                                          > populistom powiedzieć, że są właśnie DO DUPY.

Czytając to po prostu padłem ze śmiechu, no to mamy nonkonformistkę, męczenniczkę i bojowniczkę o wolność słowa. smile))))))

I nie wiem skąd pomysł o szafowaniu jakimikolwiek hasłami.

Cały czas tłumaczę cierpliwie, że to prywatne forum i stosuje się tu pewne reguły ustalone i wypracowane przez lata. Nie muszą się one wszystkim podobać. Hasłami to co chwila szafujecie Ty i parę innych osób. A to szafowanie mnie jednocześnie śmieszy i żenuje.

Populizm????? Idee????? To prywatne forum, na którym sobie można pogadać na pewien określony temat (chociaż nie tylko, ciekawe offtopicowe pogaduchy są mile widziane) i tyle. Szczerze mówiąc wolałem te forum jak dziennie przybywało po kilkadziesiąt wpisów a nie kilkaset, było bardziej ludzkie, przyjaźniejsze.

I mylicie pewne pojęcia. Moderowanie to nie cenzura. Moderator na forum ma podobną rolę jak np. dziennikarz publicystyczny w studio podczas dyskusji polityków. Czy to że taki dziennikarz odbierze komuś głos i uspokoi dyskusję, to jest cenzura? To chyba nie wiecie nic o cenzurze.
                                          • kami_hope przerost ego 13.01.10, 18:06

forum.gazeta.pl/forum/w,24087,104851366,105613235,Re_przerost_ego.html

no to teraz usuń sam siebie

w następnym poście już w tytule można odczytać styl obrony, oparty
                                            na klasycznej manipulacji ośmieszenia przeciwnika.
                                            z_mazur napisał:
                                            Głupota, albo brak umiejętności czytania.....
                                            > ...ze zrozumieniem

> Czytając to po prostu padłem ze śmiechu, no to mamy
                                            nonkonformistkę, męczennicz
                                            > kę i bojowniczkę o wolność słowa. smile))))))

Mało tego. W kolejnym poście jest kolejna manipulacja, która ma na
                                            celu odebrać przeciwnikowi możliwość ewentualnej kontrodpowiedzi
                                            (obrony)
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,24087,104851366,105613385,Re_.html
                                            > Trochę mi to przypomina stwierdzenie, że na tym forum każdy może
                                            > mieć własne zdanie pod warunkiem, że jest ono dokładnie takie samo
                                            > jak zdanie kami_hope.

Chcesz się pobawić dalej (w „ja to ja, ty to ty, kto jest głupi ja
                                            czy ty”wink?
                                            Dziwnym sposobem, przytoczone przez Ciebie stwierdzenie (hm?)
                                            bardziej pasuje do prezentowanej przez Ciebie postawy. No przecież
                                            to Ty propagujesz autorytatywne traktowanie wypowiedzi forumowiczów.

Wolno Ci się śmiać ile wlezie. A im więcej drwin w moim kierunku,
                                            tym więcej argumentów Ciebie samego dyskredytujących.
                                            Tak, stoję w obronie takich wartości jak wolność słowa, to jest w
                                            zgodzie z moim sumieniem, z moją naturą i nie myślę się tego
                                            wstydzić.
                                            Drwiąc z wartości, ukazujesz swój brak wartości lub przynajmniej
                                            ignorancji.
                                            Nie ma takiej możliwości aby zbudować autorytet zaniżając lub i
                                            wyszydzając wartości innych. Można osiągnąć poczucie wyższości lub
                                            nawet satysfakcji domniemanego zwycięstwa, jednak aby autorytet był
                                            autentyczny, musiałby być oparty na dokonaniach WŁASNYCH i do tego
                                            jakość owych dokonań musiałaby być dowiedziona empirycznie.

Dałeś pokaz własnego „autorytetu”.
                                            Jak dla mnie, zaistniało wystarczająco dużo przesłanek by ustalić
                                            sobie jednoznacznie opinię.

A i jeszcze jedno.
                                            Nie ma ludzi niezastąpionych. I ostatecznie ani Jarkoni, ani żaden
                                            inny pretendujący do miana właściciela forum nim nie jest, wszak
                                            Agora SA tworzy regulamin i jednocześnie zastrzega sobie prawo do
                                            zmian, gdzie koniec końców forum może być zamknięte.
                                            I im bardziej Ci do śmiechu z głupoty mojej, tym bliżej jesteś błędu.

• tricolour Najzabawniejsze jest to... 13.01.10, 18:11
                                              ... że gdybyście się spotkali w realu, to Mazur okazałby się
                                              szarmanckim i dobrze wychowanym mężczyzną, a Ty wrażliwą i
                                              zdystansowaną kobietą.

smile
                                              • kami_hope Re: Najzabawniejsze jest to... 13.01.10, 18:36
                                                hm...
                                                hm...?
                                                pozwól mi to przemyśleć
                                                smile
                              • nangaparbat3 Re: ... 12.01.10, 19:09
                                z_mazur napisał:
                                > I dajmy już spokój postulatom o jawności i przejrzystości, to
                                > prywatne forum internetowe, a nie publiczna służba, w tym kontekście
                                > one brzmią śmiesznie.
                                >
                                Nawet w zyciu najbardziej prywatnym jawnosc i przejrzystosc zwyczajnie sie
                                opłacają.
                                • kami_hope Re: ... 12.01.10, 19:21
                                  nangaparbat3 napisała:

> z_mazur napisał:
                                  > > I dajmy już spokój postulatom o jawności i przejrzystości, to
                                  > > prywatne forum internetowe, a nie publiczna służba, w tym
                                  kontekście
                                  > > one brzmią śmiesznie.
                                  > >
                                  > Nawet w zyciu najbardziej prywatnym jawnosc i przejrzystosc
                                  zwyczajnie sie
                                  > opłacają.
                                  >
                                  Bo prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
                                  • z_mazur Re: ... 13.01.10, 08:07
                                    Jakby się bała, to by tego wątku nie było. Jaki byłby problem go
                                    wyciąć.

A że różnimy się zdaniami na jakiś temat (o którym jak widać można
                                    podyskutować i nikt nie tnie tej dyskusji) i to nie Twoja propozycja
                                    zostaje przeforsowana...

Trochę mi to przypomina stwierdzenie, że na tym forum każdy może
                                    mieć własne zdanie pod warunkiem, że jest ono dokładnie takie samo
                                    jak zdanie kami_hope.
                                    • nangaparbat3 Re: ... 13.01.10, 08:52
                                      z_mazur napisał:

> A że różnimy się zdaniami na jakiś temat (...)
                                      i to nie Twoja propozycja
                                      > zostaje przeforsowana...
                                      >
                                      > Trochę mi to przypomina stwierdzenie, że na tym forum każdy może
                                      > mieć własne zdanie pod warunkiem, że jest ono dokładnie takie samo
                                      > jak zdanie kami_hope.
                                      >

No, Chłopaku z Mazur - mistrzostwo swiata.
                            • maheda A ja uważam, że to forum prywatne 12.01.10, 15:15
                              Nie ma obowiązku przebywania na tym forum.

Czym innym władza w kraju, którego jesteśmy obywatelami z urodzenia, i którego
                              to obywatelstwa nie można zmienić ot, tak sobie - wtedy istotne jest patrzenie
                              władzy na ręce.

To forum jednak jest forum prywatnym i właściciel (a także ustaleni przez niego
                              administratorzy) nie muszą się nikomu z niczego tłumaczyć ani niczego nikomu
                              udowadniać.

Jestem za pozostawieniem dotychczasowego zwyczaju usuwania postów bez śladu -
                              forum dla osoby z zewnątrz wygląda bardziej spójnie i nie trzeba się przekopywać
                              przez mnóstwo wątków z trzema kropkami.
                              • to.ja.kas Re: A ja uważam, że to forum prywatne 12.01.10, 15:28
                                Jestem adminem na prawach właściciela pewnego forum i nie wyobrażam
                                sobie bym musiała spowiadac sie z kazdego posta jaki wycinam czy
                                formy jaka wybieram (z cenzura czy bez....zreszta zawsze jeśli
                                wycinam robie to tak by ślad nie został).

To forum to forum Jarkoniego. Jest WŁASCICIELEM, ciekawe czy forumki
                                które tak lubia rozporządzac cudzą własnoscia w swoim domu
                                pozwoliłyby rządzić się choćby i znanej sobie osobie? Czy jednak
                                uważają, że jak się do kogos przychodzi to sie dostosowuje do zasad
                                jakich oczekuje właściciel...albo się nie bywa.

Proste.
                                Panie zapominają, że jestesmy tu gośćmi a nie włascicielami ....a
                                gość nie ma prawa do przemeblowania chałupy bo mu sie wydaje, że
                                stół stoi w złym miejscu. Od tego jest właściciel...czyli Jarkoni.
                                • majkel01 Re: A ja uważam, że to forum prywatne 12.01.10, 18:54
                                  > Jest WŁASCICIELEM,

nie chcę się sprzeczać ale raczej ZAŁOŻYCIELEM.

Tak czy siak z tego faktu wypływają określone skutki. Np. w postaci tego, że to
                                  założyciel decyduje komu nadaje uprawnienia i sam decyduje o treści i kształcie
                                  forum. Może wyciąć lub zostawić to co mu się podoba, a administracja forum się
                                  do tego nie wtrąca. To tyle, jeżeli chodzi o uprawnienia.
                                  Nie zauważyłem żeby OZ Jarkoni nadużywał swoich uprawnień. Do moderowania
                                  wyznaczył osoby które są osobami godnymi zaufania. Nie wiem dokładnie w jaki
                                  sposób część męska otrzymała uprawnienia, ale to stali bywalcy z długim stażem.
                                  Część żeńska otrzymała uprawnienia po niedawnej debacie na forum, czyli można
                                  powiedzieć że to vox populi. Szkoda że Mola tak szybko zrezygnowała.
                                  Na forum jest mnóstwo osób, więc nie ma możliwości żeby wszyscy byli zadowoleni.
                                  Jeszcze się taki nie narodził coby wszystkim dogodził.
                                  • maheda Re: A ja uważam, że to forum prywatne 12.01.10, 19:46
                                    majkel01 napisał:

> > Jest WŁASCICIELEM,
                                    >
                                    > nie chcę się sprzeczać ale raczej ZAŁOŻYCIELEM.

Nie chcę się sprzeczać, ale nie ja zakładałam jedno takie forum, którego
                                    "założycielem" jestem teoretycznie, a w praktyce jestem po prostu kolejną osobą,
                                    która te prawa ma. Istnieje bowiem przekazanie forum.

A ci szczególni administratorzy z rozszerzonymi prawami określani są jako
                                    "Administratorzy z prawami właściciela", a nie "z prawami założyciela", więc
                                    jeśli chodzi o ścisłość, to osoba figurująca jako właściciel forum jest
                                    określana publicznie jako założyciel wyłącznie chyba ze względu na prawne
                                    względy i prawo własności do forum, które ma oficjalnie agora.
                                    Ale z punktu widzenia praktycznego wcale nie musi być założycielem. Chociaż -
                                    oczywiście - może nim być smile

Ale to tak całkiem na marginesie, nie zamierzam nikomu niczego udowadniać big_grin
                                    • ekscytujacemaleliterki Nie rozumiem 12.01.10, 20:34
                                      wolałybyście wiedzieć, że coś jest usunięte - przecież wiecie, inaczej nie
                                      byłoby tej dyskusji.
                                      Rozumiem, że chcecie wiedzieć KOGO się usuwa?
                                      • panda_zielona Re: Nie rozumiem 12.01.10, 21:39
                                        ekscytujacemaleliterki napisała:
                                        > Rozumiem, że chcecie wiedzieć KOGO się usuwa?

Kogo to wiadomo na ogół,ale Kto?wink
                                        • ekscytujacemaleliterki Re: Nie rozumiem 12.01.10, 21:58
                                          Jak to kto? My wink
                                          • lamia.lamia Re: Nie rozumiem 12.01.10, 22:07
                                            lidzie - czy ktś mi powie co to za forum PP???
                                            • to.ja.kas Re: Nie rozumiem 12.01.10, 22:23
                                              Maheda juz pisała. Ale masz:
                                              forum.gazeta.pl/forum/f,48555,Po_przejsciach.html
                                              Myslałam, ze każdy to wie big_grin

Zarowałam big_grin
                                          • z_mazur Re: Nie rozumiem 13.01.10, 01:43
                                            ekscytujacemaleliterki napisała:

> Jak to kto? My wink

No tak grupa trzymająca władzę.

Postuluję powołanie forumowej komisji do zbadania sprawy wyciętych postów.

Pewnie kami i luna się zgłoszą. smile))))
                        • ekscytujacemaleliterki Re: ... 12.01.10, 13:44
                          W jaki sposób chcesz się odwoływać do : "post został usuniety przez
                          admina lub założyciela forum"?

I dlaczego chcesz mnie uświadamiać skoro świadoma swoich czynów
                          jestem?
                          • lima Re: ... 12.01.10, 14:32
                            A choćby taki, ze będzie widać kogo lubisz wycinać. To bardzo wychowawcze tongue_out
                            • z_mazur Re: ... 12.01.10, 14:37
                              Nie ma opcji która pozwalałaby podejrzeć, który wpis usunął który z
                              moderatorów.
                              • lima Re: ... 12.01.10, 14:39
                                Nic się nie bój, tu inteligentni ludzie pisują smile
                                • tricolour Jestem za pozostawieniem dotychczasowej formy... 12.01.10, 14:51
                                  ... która zdaje egzamin.

Slad po wyciętych postach bardziej jawi mi się jako zaspokajanie
                                  nieposkromionej ciekawości niż mający cokolwiek wspólnego z
                                  merytoryką forum.

Właściciel forum może być tylko jeden więc rozumiem Jarkoniego, że
                                  sobie pozostawia tylko sobie takie uprawnienia jako załozycielowi.
                            • ekscytujacemaleliterki Re: ... 12.01.10, 14:50
                              skąd przypuszczenie,że lubię?
                              forumowicze dawno wychowani, admini i właściciel forum też ;p
                • maheda Nu właśnie... n/t 12.01.10, 13:03

• lamia.lamia Re: Nu właśnie... n/t 12.01.10, 13:07
                    co to za forum PP?
                    • maheda Re: Nu właśnie... 12.01.10, 13:30
                      Po przejściach.
          • maheda Pomyiłam się :) 12.01.10, 13:02
            Nigdy nie wiedziałam, do czego służy taka jedna opcja wink

Ale okazuje się, że jest to możliwe, ale wyłacznie dla właściciela forum oraz
            dla adminów z prawami właściciela.
            • lima Re: Pomyiłam się :) 12.01.10, 13:16
              to znaczy? bo zaczynam się zastanawiac, czy to kwestia ustawienia funkcji <dla
              całego forum> czy tylko dla działań jednego admina?
              Maheda, przetestuj u siebie, bo pewnie zanim przyjdzie Jarkoni to trochę czasu
              potrwa wink
              • maheda Re: Pomyiłam się :) 12.01.10, 13:32
                Żeby wycinać posty w ten sposób, trzeba być właścicielem forum (tu obecnie -
                jarkoni).

Admini mogą być albo "zwykli" - czyli tacy, co usuwają posty (i widzą te
                usunięte, więc w razie czego mogą je także przywrócić), albo "niezwykli", czyli
                z prawami właściciela.
                Wtedy mają dodatkowe możliwości - dodawania/usuwania administratorów,
                nadawania/usuwania im praw właściciela, oraz właśnie dodatkowo takiego
                cenzurowania postów, żeby były widoczne z adnotacją "treść została usunięta".

Czy teraz jest to jaśniejsze? smile
                • lima Re: Pomyiłam się :) 12.01.10, 14:37
                  Dzięki smile Czyli trochę inaczej niż zakładałam że można. Podręczę jeszcze o to
                  adminów gazety.pl, ale juz później bo muszę do pracy zmykaćsmile
          • nangaparbat3 wyjasnienie 12.01.10, 19:34
            Pomysl, by zostawiac ślad po wycietych postach, nie był owocem żadnych
            przemyśleń, po prostu przyszedł mi do głowy, kiedy pogubilam sie w jakims
            czytanym wlasnie wątku. Nie przykladalam do tego wszystkiego wiekszej wagi - do
            tej pory.
            Bo teraz trudno mi pojac siłę emocji, jakie pojawily sie w dyskusji. Było nie
            było, wszystko to tylko słowa i w dodatku wirtualnych bytów najczesciej (bo
            jednak wielu z nas zna sie w realu, i wtedy sprawa nabiera cięzaru gatunkowego,
            owszem).
            Dziwie sie Twemu zacietrzewieniu, Zmazurze, pogladom, ze jawnosc i przejrzystosc
            nie są potrzebne (a nawet ze mogą szkodzic).
            Dziwie się Tobie, Mahedo, że wyciagnęlas z niebytu moj postulat sprzed dwoch
            tygodni, o ktorym ja sama dawno zapomnialam, ktorego nikt nie podjal - tylko po
            to, by kiedy okazalo się, ze jest wykonalny (technicznie) wykazywac jego bezsens.
            I Tobie sie dziwie, Kas, ze pouczasz "panie" na tym forum z pozycji jakiejs
            niepojetej dla mnie wyzszosci.
            W sumie - na pozor wiele halasu o nic, na pozor, bo jednak z tej dyskusji widac
            jasno, że nieco wiecej jawnosci i przejrzystosci nie zaszkodziloby.
            • maheda Nie spojrzałam na datę. 12.01.10, 19:39
              Widziałam, że wątek jest na górze, ale nie sprawdzałam się, kiedy kto napisał
              jakiego posta.
              • to.ja.kas Re: Nie spojrzałam na datę. 12.01.10, 20:40
                nanga, widac mamy podobne cechy....obie uwielbiamy mentorski ton.
    • leptis ... 12.01.10, 09:50
      Moderatorka poczula sie jak papier firmy Mola....
      Ten, ktory tekst usunal nawet nie przeprosil Ja za cale zamieszanie.

Ci mezczyzni-moderatorzy na tym forum nie byli wybrani.
      Sami sie zglosili. Napisali do zalozyciela ze chca tu
      zrobic porzadek - to jest w archiwum.

Stad Molu byl to pocalunek smierci; Twoja nominacja
      tego pewnie nie wiedzialas wink
      Prawie nikt Tobie gratulacji nie zlozyl. Zimno jakos tak.

Pisz. Nie przejmuj sie tyle tymi funkcjami
      sama tak z reszta napisalas.

pozdrawiam i mysl o Sobie
      to tylko wirtualne forum

----
      Niteksmileod jutra nie ma zmiluj siesmile

• jarkoni Re: ... 12.01.10, 18:07
        lima, leptis, nie macie racji, tak uważam.
        Argumenty moderatorów, ja również to.ja.kas- również moderatorki innego forum -
        są jak najbardziej rzeczowe i uzasadnione.
        PS. Lima, jestem tu częściej niż myślisz, uszczypliwość była zupełnie niepotrzebna..
        • kami_hope Re: ... 12.01.10, 19:07
          jarkoni napisał:

> lima, leptis, nie macie racji, tak uważam.
          > Argumenty moderatorów, ja również to.ja.kas- również moderatorki
          innego forum -
          > są jak najbardziej rzeczowe i uzasadnione.
          > PS. Lima, jestem tu częściej niż myślisz, uszczypliwość była
          zupełnie niepotrze
          > bna..

Towarzystwo związane z RM, też popiera ojca założyciela i wzajemnie.
          Takie bezkrytyczne traktowanie siebie zapewne stoi na drodze do
          rozwoju, ale bynajmniej nie na kreowaniu własnego (nierzeczywistego)
          wizerunku.
          Zupełnie zrozumiałe, że wszelkie uszczypliwości są "niepotrzebne",
          bo i godzą w wydumany wizerunek. Wszelkie pochwały i poddaństwo jak
          najbardziej mile widziane...
          Reszta won, bo "nie ma obowiązku wchodzić na forum" (brawo Maheda!)
          • to.ja.kas Re: ... 12.01.10, 20:54
            Kami, wybacz ale rzeczywiscie NIE MA obowiazku bywac w miejscu gdzie szaleje
            cenzura, załozyciel/własciciel nie przestrzega jakis norm które wg niektórych sa
            niezbedne a moderatorzy działaja w sposób ukryty i podstepny i boja sie
            "czystych i przejrzystych zasad i norm postepowania".

Ja mimo mentorskiego tonu i pouczania mam przyjemnosc goscic wiele osób z tego
            forum...w tym min Molę i Mahedę. Przyjemność. Bo one szanują miejsce jakim ja
            kieruję, zachowują się jak dobrzy domownicy a ja nie musze sie obawiać, że
            zechcą rozkręcić jakas niepotrzebną i nerwowa polemikę. Szanuje je bo one
            szanują mnie i miejsce do którego przyszły. I bardzo je za to cenię. Tricolour
            kiedy stwierdził, ze to miejsce mu nie odpowiada przestal pisac, ale zostalismy
            w stosunkach neutralnych i szanujemy swoje kompetencje i granice, Mazur jest
            jednym z najbardziej taktownych adminów jakich znam. A Wy uparliście się
            pokazać, że teraz zaprowadzicie tu porzadek, bo poki Was nie było to bajzel był
            i sodoma i gomora wink A to forum to wiele osób które tu pisało...i juz nie pisza.
            Albo pisza rzadziej. Taki lajf. I bardzo żałuję, ze kilku osob nie mogę tu
            czytać. Ale to nie moja decyzja a tych osób i oby im sie wiodło tam gdzie są.

Cały czas uderzacie w Jarkoniego, Tri, Mazura i Litery...w imie czego?
            Zachwujecie sie jak goście którzy przyszli, biora sie za przemeblowanie i dziwia
            sie, ze właściciel mieszkania zgrzyta zebami i krzywi sie zamiast wpasc w euforie.

Mola zrobiła jak uwazała. Podjęła decyzję. Jest dorosła. I tego tez nie umiecie
            uszanowac. Mam nadzieje, ze wróci na RICD bo pisała sensownie bardzo często (
            czesto z nia sie nie zgadzałam ale zostajemy w dobrych stosunkach). Ale dajcie
            ludziom podejmowac własne decyzje gdzie chca bywac a gdzie nie i jak zarzadzac
            swoją własnoscia (mimo wszytsko w jakims sensie własnoscia. Jak pisała Maheda
            jestem adminem na prawach WŁASCICIELA a nie założyciela Majki)
            • sbelatka Re: ... 12.01.10, 21:23
              jaaa.. sobie mysle smile, że bywam tutaj od kilku juz (ło laboga) lat..
              czasem rzadziej a czasem częściej... i od czasu do czasu domyślam sie,
              ze cos się dzieje poza moją wiedzą...

ale... przyjęłam zwyczaje jakie tu panują za oczywiste - choć mówiąc
              szczerze nie całkiem wiem jakie one sąsmile

osobiście nie pożądam zmiany w sposobie funkcjonowania forum

choć oczywiście mozna sie zastanawiać co i czemu służy; dyskusje nawet
              jesli nie doprowadzają do zmian - to jednak pokazują, ze ludzie maja
              odmienne poglądy - co jest wartością samą w sobie

toteż nie ma sie co zacietrzewiać - jeno spojrzec na piękne zimowe
              widoki za oknem...a w domku cieplutko... choc u niektórych czas trudny..
              bo przed...w trakcie ...lub świeżo po rozwodzie
            • majkel01 Re: ... 12.01.10, 21:24
              > Jak pisała Maheda
              > jestem adminem na prawach WŁASCICIELA a nie założyciela Majki)

No właśnie że nie. Jak zwykle, tak i tym razem mam rację tongue_out
              Można być jedynie ZAŁOŻYCIELEM forum. Regulamin się kłania. W regulaminie słowo
              "właściciel" występuje łącznie 0 (słownie: zero). PP jest w grupie forów
              prywatnych, więc poniższy regulamin powinien być w jednym paluszku smile

forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1621261.html
              • ekscytujacemaleliterki Re: ... 12.01.10, 21:41
                Majki,
                jeszcze chwilę a wielce szanowna Adminka na pamięć każę się bywalcom PP
                regulaminu uczyć big_grin.
                Nie drażnij Jej ;P
                • to.ja.kas Re: ... 12.01.10, 21:55
                  Ty nie musisz Litery, ale Majki powinien big_grin
              • to.ja.kas skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 21:55
                Administratorzy z prawami właściciela

* to.ja.kas usuń
                * to.my.kas usuń

Jak zawsze nie masz racji, bo ja ją mam tongue_out
                • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:13
                  regulamin mówi o czymś innym
                  • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:21
                    widać Agora jest niekonsekwentna smile
                    • sbelatka Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:23
                      a to jakies wazne bardzo jest?

• majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:46
                        uwierz mi na słowo że bardzo smile
                    • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:24
                      Tak czy siak poczytanie regulaminu nie zawadzi.
                      Tzn. Tobie, bo ja już przeczytałem dokładnie tongue_out
                      • pan-kowalski Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:28
                        Oboje macie rację, tylko mieszają się tu dwa różne systemy
                        kompetencji - stricte informatyczne prawa dostępu do zasobu
                        (administrator, owner, user) oraz "prawne", wynikające z regulaminu
                        forum.
                        • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:31
                          dziekuję Panie Kowalski....no raz wyszedł nam remis big_grin

Chociaz znajac Majkiego bedzie sie kłocił dalej big_grin
                      • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:30
                        Sbelatka, nie ważne, ale my z Majkelem uwielbiamy sie tak wadzić big_grin taki fetysz
                        mamy big_grin

Majki , a skad wiesz co ja czytałam? ja Tobie polecam relaks, bo ostatnio do
                        niczego nie umiesz mnie przekonac...moze czas odpoczac big_grin big_grin big_grin
                        • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:52
                          cóż, trudno przekonać kogoś racjoodpornego, a ostatnimi czasy najmniej 3 razy
                          miałem ponad 100% racji a nie chciałaś tego przyznać.
                          Czytanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło. No może oprócz tego że tym którzy dużo
                          czytajo szybciej się oczy psujo wink)

PS. na wypadek gdyby ktoś podejrzewał, że nie wiem jak się odmieniają czasowniki
                          czytać i psuć, odpowiadam że wiem tongue_out
                          • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 22:58
                            Majkel, wyjaśnij mi proszę jak można mieć ponad 100% racji wink))
                            • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:02
                              Mola, zapomniałas? majkel to jeden nielicznych ludzi co udowodnic potrafi, ze
                              ma ponad 1000% racji. I dlatego go lubie. Bo ja mam tak samo big_grin
                              • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:11
                                No ja wiem Kas smile Ino mi się wydawało, że czego jak czego, ale racji to nie da się mieć więcej niż 100% big_grin
                                • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:16
                                  A widzisz Molka...moze Ty nie mozesz, albo ja....ale Majki? wink
                                  • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:18
                                    No taaa, Majkel jest jak Turbodymomen - nic go nie ogranicza, nawet jakieś głupie procenty smile))
                                    • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:22
                                      Doooobre Mola ....cymesik ....Ci ta przerwa służy. Se mogę zatrzymac i
                                      wykorzystac kiedys? big_grin
                                      • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:28
                                        A trzymaj i korzystaj do woli wink))
                                    • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:37
                                      Nie no aż tak dobrze to nie jest. Tak z rzadka (może 2-3 razy do roku) procenty
                                      nawet i mnie ograniczają. Wtedy po procentach mam ograniczone czynności mowy a i
                                      z czynnościami chodzenia bywa problem wink)
                                      • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:48
                                        No to ja teraz wykorzystam świeżo zdobytą wiedzę ze szkolenia (bo do jutra zapomnę) i zabawię się w mentora smile))
                                        Majkel, co konkretnie doprowadza do Twoich ograniczeń w czynnościach mowy i chodzenia?
                                        wink
                                        • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:49
                                          no napisałem przecież że procenty smile)
                                          • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:56
                                            A skąd te procenty się biorą?
                                            wink
                                            • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:57
                                              mola1971 napisała:

> A skąd te procenty się biorą?
                                              > wink

Z kapusty !!! haahahahahaha....Iduuuu big_grin
                                            • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:03
                                              odpowiem łacińską sentencją:
                                              noli equi dentes inspicere donati wink)
                                              • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:16
                                                Odechciało mi się mentoringu sad
                                                Jak Ty do mnie o tej porze po łacinie?! Litości nie masz smile))
                                                Może wrócę do tematu po drugiej części szkolenia, którą będę miała w lutym smile
                                                A na razie wbrew zasadom mentoringu postawię diagnozę - za rzadko pijesz Majkel smile))
                                                • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:24
                                                  Osiąganie stanów nieważkości, zwłaszcza w skrajnych przypadkach stanów
                                                  agonalnych, to nie jest to co majkele lubią najbardziej wink Może ktoś lubi
                                                  resety, ja nawet w kompie rzadko tego guzika używam smile
                                                  • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:35
                                                    Od razu resety smile
                                                    Pijesz za rzadko a nie za mało a to różnica tongue_out
                                                    Nad ilością Majkele muszą zapanować a wtedy żadne resety im się zdarzać nie będą wink
                                • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:18
                                  czasem można wyciągnąć grubo ponad 100 % racji wink
                                  • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:19
                                    A widzisz Mole...przysłowie "gdzie diabeł nie może tam babe posle....trzeba
                                    zamienic na :"gdzie diabeł nie da rady tam Majkel sie pojawi " tongue_out
                                    • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:31
                                      Albo zamiast "nie ma rzeczy niemożliwych" - "są rzeczy niemożliwe i rzeczy dla
                                      Majkela" smile
                                      • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:43
                                        mola1971 napisała:

> Albo zamiast "nie ma rzeczy niemożliwych" - "są rzeczy niemożliwe >i rzeczy
                                        dla Majkela" smile

Koncept Ci sie wyostrzył big_grin
                                        • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:50
                                          Kas, spędziłam 2 dni w gronie debili (znaczy kolegów z pracy) na szkoleniu prowadzonym przez małżeństwo (drugie zresztą) psychologa (psycholożki?) z teologiem smile I mi po prostu w dekiel wali ze zmęczenia a mięśnie brzucha bolą mnie od śmiechu smile))
                                          • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:56
                                            Mola, to ja Ci serdecznie wspólczuc powinnam. Ale skoro ze smiechu mieśnie
                                            brzucha Cię ola, znaczy fajnie było i moje współczucie psu na budę. Znaczy sie
                                            bawiłas dobrze....juz wiedza ze są debile? I słusznie! wink

Ide Kochana spać, bo ja z Panem Krewetkowym byłam dziś na kawie, czyli odwiózł
                                            mnie wstawioną...bo kawa procenty miała. Mięśnie mnie nie bolą, ale głowa jutro,
                                            to hohoho...wisz rozumisz big_grin

Zostawiam Cię sama. Po szkoleniu to i Turbodymomen nie ma szans big_grin
                                            • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:18
                                              Debil to u mnie w firmie komplement jest wink))
                                              Dobranoc Kas smile
                          • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:01
                            A umiesz sie przyznac, ze czegos nie wiesz Majki? Jak Cie znam to sie nie
                            przyznasz big_grin

Ja jestem racjoodporna? Ja?!?!?!? Majki jak ja jestem racjoodporna to znaczy, ze
                            Ty jestes BETON na argumenty !!!!
                            Pamietaj Majki, że nalezy czytac ZE ZROZUMIENIEM a interpretacje zostawic sobie
                            na pozniej jak juz niejakiej wprawy sie nabierze big_grin

Widzę, że się steskniłeś. Nie miałeś sie z kim kłocic, co? wink
                            • paxus_estin Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:11
                              "Byle jaka dżdżownica, która uznałaby się za pierwszą pomiędzy równymi,
                              natychmiast osiągnęłaby status człowieka."
                              • samowolny2 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:31
                                i jako człowiek też była by równiejsza...
                                • paxus_estin Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:22
                                  samowolny2 napisał:

> i jako człowiek też była by równiejsza...

Dokładnie.
                            • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:30
                              ale czego nie wiem, że mam się przyznawać?
                              Racjoodporność polega na tym, że jeżeli ktoś rzuca niepodważalny argument (vide
                              fatwa na Rushdiego) to albo się udaje, że to jest bez znaczenia (jednak ma)
                              albo, że to wcale nie zmienia postaci rzeczy (zmienia). Dla osoby racjoodpornej
                              nie ma żadnego argumentu, bo wszystko co nie pomyśli jest "gópie".

Kłócić, wyobraź sobie, że mam z kim tongue_out Ja tylko staram się prostować
                              niedokładności w wypowiedziach niektórych osób smile
                              • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:38
                                Uważam, że twoje argumenty były nieprzystające i Ci wykazałam to kilka razy. O
                                innych o których pisałes mi na gg czy w mailu nie chce tu dyskutować. W każdym
                                bądź razie nie przekonałes nie tylko mnie ale i kilku innych osób. Co dla
                                jednego jest morderstwem, dla innego jest "słusznym wyrazem braku
                                akceptacji"....brak wspolnej platformy nie umozliwia nam dalszej dyskusji, ot co tongue_out

Wiec niech ktos z kim sie obecnie kłocisz to znosi...ja ostatnio mam same
                                pokojowe uczucia big_grin
                                • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:57
                                  ależ jak można przekręcić jakies zdanie z netu, napisać coś co nie miało
                                  miejsca, odrzucić argument oparty na rzetelnie znalezionym dowodzie...a później
                                  twierdzić że to bez znaczenia bo i tak racja po Twojej stronie.... mimo iż
                                  udowodniłem wyraźnie, że tak nie było.
                                  Cóż, ja argumentów zmyślać z powietrza nie umiem, może dlatego brak tej platformy ?
                                  • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:07
                                    Majki na kopanie w łydkę i proby zmanipulowania bym zwróciła uwagę jestem
                                    ODPORNA jak karaluch na promieniowanie. smile

Ja mówię raz...jak się nie jest w stanie pojąć...cóż. Dobranoc Majkel.
                                    Paaaaaaaaaaaa
                                    • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:14
                                      otóż, to. Ja cały czas o tym piszę tzn o tej odporności. Rece opadają echhhhhhhh
                                  • paxus_estin Re: skopiowane dla Majkiego. 13.01.10, 00:16
                                    Kiedyś mówiło się o kobietach "białogłowe".
                                    Teraz mamy synonim: białogłowa-twardogłowa.
                                    Panta rei

• sbelatka Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:16
                          a, to sie uspokoiłamsmile i moge iśc spać
                          • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:21
                            Sbelatka, dobrej nocy. Sie nie pozabijamy. Jakby tak było to moja i Majkiego
                            klepsydra wisiałaby na form juz kilka miesiecy temu .... jego wrednowatosc to
                            objaw tych, no....uczuc big_grin big_grin big_grin
                            • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:34
                              Nie chcę być złośliwa, ale uczucia w ten sposób to mój Młody okazuje a ma 18 lat smile Z tego co mi wiadomo Majkel trochę starszy jest wink
                              I tak się zastanawiam... czy to chłopy tak mają? czy też tylko takie bardzo młode chłopy tak mają? Się zadumałam... wink))
                              • majkel01 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:39
                                eee, ale to naprawdę nie to smile
                                • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:42
                                  majkel01 napisał:

> eee, ale to naprawdę nie to smile

oczywiśśścieee smile
                                • mola1971 Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:45
                                  majkel01 napisał:
                                  > eee, ale to naprawdę nie to smile

Tym razem to ja mam ponad 100% racji tongue_out
                                  I to jest moja racja i ja się z nią zgadzam wink))
                              • to.ja.kas Re: skopiowane dla Majkiego. 12.01.10, 23:41
                                To sie z Toba zadumam big_grin
        • leptis ... 13.01.10, 07:07
          Tricolor ma zniknąć z moderacji tego forum.
          Kropka.
          • jarkoni Re: ... 13.01.10, 18:04
            Uuuups..
            Ależ dictum..
            • sbelatka Re: ... 13.01.10, 18:25
              Ty... Leptis...
              a to jakiś żart - bo nie śledziłam uwżnie i może mi coś umknęło..

alibo smile ktoś.. coś.. wyciął... smile
              • z_mazur Re: ... 13.01.10, 20:08
                Leptis to ma do Tri taki stosunek jak nie przymierzając Leper do Balcerowicza. smile)))
          • panda_zielona Re: ... 13.01.10, 19:55
            leptis napisał:

> Tricolor ma zniknąć z moderacji tego forum.
            > Kropka.

Na szczęście nie Ty o tym decydujesz.Kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka