nangaparbat3 19.03.10, 23:04 Bardzo proszę - piosenki, od których wzlatuje sie - na metapoziom Wklejajcie ! www.youtube.com/watch?v=zQm55u3XLYM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mola1971 Re: off? 19.03.10, 23:18 Całkiem niedawno pisałam do Kogoś dla mnie ważnego, że gdybym miała wybrać jeden, jedyny utwór który kojarzy mi się z liceum to byłoby to właśnie "Życie to nie teatr". Dla mnie szczególne znaczenie ma też ten kawałek: www.youtube.com/watch?v=oYLseVbOHjk I ten: www.youtube.com/watch?v=kqTuU6S7GmU I jeszcze ten: www.youtube.com/watch?v=8F2TfWABS-U To tak na szybko. Choć jeszcze wieeele fajnych, moich ulubionych by się znalazło Odpowiedz Link
mola1971 Re: off? 19.03.10, 23:27 To masz jeszcze coś fajnego www.youtube.com/watch?v=w_ZVEMvfZ7c I to: www.youtube.com/watch?v=cjsbQtrDvvQ Odpowiedz Link
mola1971 Re: off? 19.03.10, 23:35 I jeszcze coś z innej bajki (w sam raz na doła czy inny gorszy dzień ) www.youtube.com/watch?v=28sAsvzMW6s I moja kochana Tori Amos: www.youtube.com/watch?v=fY5XLbD5SZI Odpowiedz Link
mola1971 Re: off? 20.03.10, 15:30 Jeszcze coś pięknego w wykonaniu Czyżykiewicza mi się przypomniało (wiersz Brodskiego w tłumaczeniu Barańczaka) w246.wrzuta.pl/audio/4msw2OhHt6J/miroslaw_czyzykiewicz_-_szkoda_ze_cie_tu_nie_ma Odpowiedz Link
mamit-usia Re: off? 20.03.10, 14:17 www.youtube.com/watch?v=F_EzX--472Q www.youtube.com/watch?v=8mtVVo7OLlM www.youtube.com/watch?v=RBK44tbEQlk www.youtube.com/watch?v=3BAdEDR55OQ www.youtube.com/watch?v=Ghdx4uwfaFY Dla mnie te są piękne... Odpowiedz Link
nangaparbat3 ... :) 19.03.10, 23:34 Jakos mnie doprowadzilas do jednego z najpiekniejszych polskich wierszy: www.youtube.com/watch?v=gYO8N3bcy5U W mgłach daleczeje sierp księżyca, Zatkwiony ostrzem w czub komina, Latarnia się na palcach wspina W mrok, gdzie już kończy się ulica. Obłędny szewczyk - kuternoga Szyje, wpatrzony w zmór odmęty, Buty na miarę stopy Boga, Co mu na imię - Nieobjęty! Błogosławiony trud, Z którego twórczej mocy Powstaje taki but Wśród takiej srebrnej nocy! Boże obłoków, Boże rosy, Naści z mej dłoni dar obfity, Abyś nie chadzał w niebie bosy I stóp nie ranił o błękity! Niech duchy, paląc gwiazd pochodnie, Powiedzą kiedyś w chmur powodzi, Że tam, gdzie na świat szewc przychodzi, Bóg przyobuty bywa godnie. Błogosławiony trud, Z którego twórczej mocy Powstaje taki but Wśród takiej srebrnej nocy! Dałeś mi, Boże, kęs istnienia, Co mi na całą starczy drogę - Przebacz, że wpośród nędzy cienia Nic ci, prócz butów, dać nie mogę. W szyciu nic nie ma, oprócz szycia, Więc szyjmy, póki starczy siły! W życiu nic nie ma, oprócz życia, Więc żyjmy aż po kres mogiły! Błogosławiony trud, Z którego twórczej mocy Powstaje taki but Wśród takiej srebrnej nocy! Dobrej nocy Odpowiedz Link
mola1971 Re: ... :) 19.03.10, 23:38 Na dobranoc dobre jest to: www.youtube.com/watch?v=dUzPlVGWbsw Odpowiedz Link
sauber1 Re: ... :) 20.03.10, 01:30 www.youtube.com/watch?v=oQDakdp5WZ0 Ja tam lubię mocne wrażenia Odpowiedz Link
nenia1 Na dobranoc... 20.03.10, 01:40 polecam www.youtube.com/watch?va0Zyo_fKQ4&feature=related Odpowiedz Link
ekscytujacemaleliterki Re: off? 20.03.10, 08:18 Po exie namiętnie słuchałam tego : www.youtube.com/watch?v=3BBsF7VIQyo i gorącej prośby chylińskiej, co zresztą na forum dostałam Dla wyciszenia : www.youtube.com/watch?v=KaZEaTonQvk Generalnie muzyka ma dla mnie mega znaczenie. Bez muzyki to ja ani rusz! Odpowiedz Link
jarkoni Re: off? 20.03.10, 09:47 Dla osaczonego w trakcie rozwodu pierwowzór Obławy Kaczmarskiego: www.youtube.com/watch?v=pJ2E4cf46nw&feature=related Zresztą Wysockiego warto posłuchać.. Odpowiedz Link
jarkoni Re: off? 20.03.10, 10:13 Może staroświecki jestem, ale tego przy zadumie nad tym co się dzieje słucha się naprawdę zadumowo: www.youtube.com/watch?v=jBSFgfiCUd8 Odpowiedz Link
mola1971 Re: off? 20.03.10, 13:16 To teraz coś dla panów www.youtube.com/watch?v=zzWoFb7LfTI Odpowiedz Link
cold.wind.blows Jacy uduchowieni 20.03.10, 16:40 Wy naprawdę tacy uduchowieni jesteście wszyscy? No nijak się nie odnajduję w takich klimatch. No niekompatybilny jakiś jestem. O proszę www.youtube.com/watch?v=Bomv-6CJSfM Odpowiedz Link
mola1971 Re: Jacy uduchowieni 20.03.10, 16:45 Od razu uduchowieni Różnej muzyki słucha się w różnych okolicznościach po prostu. Tutaj Nanga zapodała wątek właśnie z taką uduchowioną Odpowiedz Link
nangaparbat3 energizery - dziele wątek 20.03.10, 19:18 Moze nie dosc jasno napisalam na poczatku - chodzilo mi o odchodzenie od rozwodowego/rozstaniowego "tu i teraz", nie tylko skok w bok, co pofruniecie w górę, dla nabrania calkowicie innej perspektywy ogolnozyciowej. Hasło ogolne: świat nie kończy się na .... A od tego tu miejsca energizery proszę - sztuka, która dziala jak speed. Macie takie utwory? To mój: www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ Odpowiedz Link
mola1971 Re: energizery - dziele wątek 20.03.10, 19:24 Proszę bardzo www.youtube.com/watch?v=uUyzX5MKWA4 Świetnie się przy tym prowadzi samochód Odpowiedz Link
mola1971 Re: energizery - dziele wątek 20.03.10, 19:26 I to: www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE Odpowiedz Link
mola1971 Re: energizery - dziele wątek 20.03.10, 19:36 I jeszcze to: www.youtube.com/watch?v=ESOVrc4K3CQ Bardzo spokojne, ale jak dla mnie przepełnione bardzo pozytywną energią. Odpowiedz Link
mayenna Re: off? 20.03.10, 19:32 Ostatnio słucham tego: www.youtube.com/watch?v=54ksQPaJFxs A w czasie rozwodu głównie właśnie: www.youtube.com/watch?v=eijc_n8tT1s Odpowiedz Link