Dodaj do ulubionych

Polski macho..

03.11.10, 08:37
Jak obecnie wygląda? Jak wygląda mężczyzna marzeń? Według wizerunków kreowanych przez reklamy/seriale/prasę kolorową i mniej kolorową wygląda następująco:
- jest permanentnie nieogolony
-ma fryzurę polegającą na sterczeniu włosów we wszystkie strony
- lub włosy nażelowane
- lub jedno i drugie
- nosi koniecznie luźne koszule nie wpuszczane w spodnie, tylko zwisające luźno
- często zakłada podkoszulek z długim rękawem a na to koszulę z krótkim, najlepiej w kontrastowym kolorze
- jeśli zakłada marynarkę to pod nią jest koniecznie kolorowy T-shirt z obrazkami i napisami

Macie coś do dodania?
Obserwuj wątek
    • malgolkab Re: Polski macho.. 03.11.10, 08:55
      jarkoni napisał:

> Jak obecnie wygląda? Jak wygląda mężczyzna marzeń? Według wizerunków kreowanych
      > przez reklamy/seriale/prasę kolorową i mniej kolorową wygląda następująco:
      > - jest permanentnie nieogolony
      jak dla mnie musi być ogolony na gładkosmile
      > -ma fryzurę polegającą na sterczeniu włosów we wszystkie strony
      fryzura musi pasować do wieku, kształtu czaszki itd.
      > - lub włosy nażelowane
      trochę jakiegoś dziechcia można dać na włosy, ale żelowa skorupa zdecydowanie odpada
      > - lub jedno i drugie
      > - nosi koniecznie luźne koszule nie wpuszczane w spodnie, tylko zwisające luźno
      to mi się nie podoba w ogóle, ani u młodych ani u starszych
      > - często zakłada podkoszulek z długim rękawem a na to koszulę z krótkim, najlep
      > iej w kontrastowym kolorze
      > - jeśli zakłada marynarkę to pod nią jest koniecznie kolorowy T-shirt z obrazka
      > mi i napisami
      kolorowy t-shirt jak najbardziej, ale pod marynarkę tylko coś gładkiego i z kołnierzykiem
      > Macie coś do dodania?
      ale może ja tak mam, bo nie oglądam tv, więc reklamy i serialy odpadająsmile
      • to.ja.kas Re: Polski macho.. 03.11.10, 09:26
        żelu nie cierpię.
        Facet może byc nieogolony ale ma wyglądać jak męzczyzna a nie jak pipa albo kolorowa papuga.
        Jak ktoś nosi dzinsy i bluzy lub swetry, niech se nosi.
        Jak ktoś nosi marynarki i pod to golfy (luuubie) albo woli niekonwencjonalne połaczenia i do eleganckiego garnituru zakłada trampki - fajnie.
        Byle by wygladał jak zdrowy, heteroseksualny chłopa a nie baba.
        No i ten żel - odpada. Tak jak reklamówki i takie saszetki na pasku smile)))
    • mediator.org wygląda? 03.11.10, 10:28
      Myślałam, że macho to raczej siedzi w środku faceta
      a jak wygląda to sprawa drugorzędna. wink
      • to.ja.kas Re: wygląda? 03.11.10, 10:46
        No nieeeeee...paaaniii mediatooor. Toż pani wie, że wnetrze determinuje zewnętrze wink)))

Macho to może wyglądać tylko jak Clint Estwood w "Brudnym Harrym". I ja go biore w ciemno wink
        • nicol.lublin Re: wygląda? 03.11.10, 11:00
          Kaś, ale to polski macho miał być! no ja myślę i myślę i nijak nikt nie przychodzi mi do głowy. bo cóż to ten macho ma być? ideał mężczyzny? bo jeśli tak, to dla każdego inny będzie. ja rozumiem raczej macho jako przystojniak-wstręciuch co rozkocha i porzuci.
          • mediator.org Re: wygląda? 03.11.10, 11:11
            Ano właśnie... A dla mnie macho to taki, który "sobie poradzi" i "wychodzi z twarzą".
            Clint Eastwood - dobry przykład, wiele osiągnął, a z własną starością radzi sobie świetnie.
            A propos - podobno o prawdziwym mężczyźnie można mówić dopiero gdy... radzi sobie z własnymi słabościami. smile a więc np. ze starością...
            Nooo, to byłby dla mnie macho smile

Rozkocha i porzuci? To zwykły du...ek przecież. wink
            Lowelas, fircyk i nic więcej.
            • to.ja.kas Re: wygląda? 03.11.10, 11:16
              Ojej, wiem, że o polskim macho i zywię nadzieję, że polacy nie gęsi i swojego Estwooda mają big_grin

Macho - to słowo ma jednak jakieś pejoratywne zabarwienie. Mi zaraz kojarzy sie zapocona podkoszulka, żel na włosach, la gitarra, taki co to babę spoliczkuje i w łozku porządnie wymiacha ale porządnie wg swojej miary. Ot taki latynoski typ. Dlatego sobie to słowo odczarowuje Clintem big_grin
              • nicol.lublin Re: wygląda? 03.11.10, 12:40
                no ja właśnie mam podobne skojarzenie!
                jak można zagranicznych to ja obstawiam Bruca Willisa. no jakoś nikt z polskich celebrytów mi się nie nasuwa....?
                • to.ja.kas Re: wygląda? 03.11.10, 12:56
                  Mi się nasuwa...Sebek Karpiel Bułecka....aaaaaaaaaaaaaa. Kocham go smile
          • jarkoni Re: wygląda? 03.11.10, 11:14
            A gejo-macho?
            Taki w obcisłej bluzeczce, obcisłe spodnie, standardowo nieogolony, pewnie trampki, jeszcze hmm mówiący: "jestem taki na jakiego wyglądam", może jeszcze mieć ewentualnie kapelusik figlarny..
            Pana Jacykowa ktoś zna?
            • to.ja.kas Re: wygląda? 03.11.10, 11:17
              jarkoni napisał:

> A gejo-macho?
              > Taki w obcisłej bluzeczce, obcisłe spodnie, standardowo nieogolony, pewnie tram
              > pki, jeszcze hmm mówiący: "jestem taki na jakiego wyglądam", może jeszcze mieć
              > ewentualnie kapelusik figlarny..
              > Pana Jacykowa ktoś zna?

Błeeeeeeeeeeeeee, to nie macho. To Żaneta. Ja tak mówię na takie typy big_grin
            • mediator.org Re: wygląda? 03.11.10, 11:24
              "jestem taki na jakiego wyglądam"
              I to jest prawda, której chyba nie trzeba komentować...

A macho to inaczej stuprocentowy mężczyzna.
              Chyba 100% mężczyzny nie znajduje się w jego wyglądzie?...
              • zmeczona100 Re: wygląda? 03.11.10, 12:30
                mediator.org napisała:

> A macho to inaczej stuprocentowy mężczyzna.
                > Chyba 100% mężczyzny nie znajduje się w jego wyglądzie?...

No nie- ważne jest jeszcze zachowanie. Dlatego pożądane jest ukończenie kursu podrywania.

Przynajmniej tak wynika z lektury hm... bardzo ambitnych czasopism dla panów.
                • to.ja.kas Re: wygląda? 03.11.10, 12:34
                  Serio teraz certyfikowani podrywacze po ulicach chodzą?
                  Fajowo. Ja bym chciała zobaczyć jak wygląda takie szkolenie.
                  • z_mazur Re: wygląda? 03.11.10, 15:11
                    > Serio teraz certyfikowani podrywacze po ulicach chodzą?
                    > Fajowo. Ja bym chciała zobaczyć jak wygląda takie szkolenie.

Rozejrzyj się za książką "Gra" Neil'a Strauss'a.
                    Świetna lektura. smile
            • nicol.lublin Re: wygląda? 03.11.10, 12:38
              łe, Jarkoni! Jacyków to nijak na maczo ani wygląd ani zachowanie!
            • zabelina Re: wygląda? 03.11.10, 13:41
              jarkoni napisał:

> A gejo-macho?
              > Taki w obcisłej bluzeczce

A ja lubię u meżczyzn podkoszulki typu slim-fitsmile Szczególnie u jednegowink
    • panda_zielona Re: Polski macho.. 03.11.10, 12:43
      Polski macho?myślę,myślę.....wiem Marek Kondrat,kocham go miłością platoniczną od latsmile
      • to.ja.kas Re: Polski macho.. 03.11.10, 12:57
        panda_zielona napisała:

> Polski macho?myślę,myślę.....wiem Marek Kondrat,kocham go miłością platoniczną
        > od latsmile

Panda Kochanie, jak juz tyle lat to od miłości platonicznej trza przejsc do czynów.

A polski macho....BOGUŚ LINDA of corse !!!!!
        Bosze, jakby on tak stanął za mną i powiedział "ty stara doopa jesteś"....to z łózka wyszlibyśmy po tygodniu wink
        • malgolkab Re: Polski macho.. 03.11.10, 13:05
          tyż o Bogusiu od razu pomyślałamsmile) choć dla mnie za stary hehe
          • to.ja.kas Re: Polski macho.. 03.11.10, 13:07
            malgolkab napisała:

> tyż o Bogusiu od razu pomyślałamsmile) choć dla mnie za stary hehe

A dla mnie w sam raz, ja starych lubię. Może nie jak imć łapicki, ale taki Boguś...
            łaaaa, uwielbiam jego uśmiech i teksty z Krolla czy Psów.

"W imię zasad sk...synu" ....no ten tekst mnie rozwala tongue_out
            • malgolkab Kas 03.11.10, 13:18
              no to możemy sie zakumplować, ja wolę młodszych to nie będziemy sobie nawzajem wchodzić w paradęwink
              • to.ja.kas Re: Kas 03.11.10, 13:21
                malgolkab napisała:

> no to możemy sie zakumplować, ja wolę młodszych to nie będziemy sobie nawzajem
                > wchodzić w paradęwink

Z młodszych chce sobie zaklepać na zas Sebka Karpiela Bułeckę. Reszta młodych leszczy mnie nie rusza.
                Musi byc doswiadczony a ból egzystencji musi mieć wypisany na twarzy big_grin
                Zakumplowac się zawsze możemy, dlaczego nie, wręcz bardzo chętnie itd itp. Wpadnij na zlocik, albo zajrzyj na PBK (link w mojej stopce). Zreszta ja myslałam, że my juz tak ciut zakumplowane.

Panda najdroższa ja przepraszam Cię, że w Psach mój macho zabił Twojego macho wink
                • panda_zielona Re: Kas 03.11.10, 13:36
                  Trudno Kaś,jakoś to przeżyjęwinkTwojego macho też lubię.Myślę kogo by tu z młodszego pokolenia,Paweł Małaszyński może? Przemysław Sadowski/Szpunar z Samego życia/znalzałoby się jeszcze kilku,nazwisk nie pomnę.
                  • to.ja.kas Re: Kas 03.11.10, 13:43
                    Ok,Małaszyński może być. Ale nie z Magdy M, a z serialu "Czas honoru" wink
                    Sadowskiego nie kojarze.
                    • panda_zielona Re: Kas 03.11.10, 18:37
                      Nie,nie z Magdy M,chociaż tam też wyglądał niekiepskosmileJa po raz pierwszy w TV zobaczyłam go w naszym rodzimym dennym serialu.Zagrał tam epizodzik tylko i umarł.
                • malgolkab Re: Kas 03.11.10, 21:26
                  Wawa dla mnie za daleko trochę - poza tym akurat w tym terminie z młodym nie miałabym co zrobićsmile fajny ten PBK, na razie czytam, ale na bank się odezwę. też myęlę, że juz się trochę zakumplowałyśmysmile)
                  • to.ja.kas Re: Kas 03.11.10, 22:33
                    Widziałam, że sie odezwałas wink Ciesze sie big_grin
    • z_mazur Re: Polski macho.. 03.11.10, 15:22
      Jarkoni jakieś kompleksy?
      To już kolejny Twój wątek w podobnym stylu, kiedyś już tu narzekałeś na żelujących się facetów.

Faceci stroją się dla kobiet, a nie dla samych siebie, więc to kobiece oczekiwania kreują nasz wygląd.

Ja się nie golę, jedynie trymuję zarost. Moja skóra kiepsko znosi golenie. Niektóre panie na to narzekają, bo to drapie przy bliższym kontakcie, ale jakoś niespecjalnie się tym przejmuję.

> - ma fryzurę polegającą na sterczeniu włosów we wszystkie strony

No cóż, moda jak moda. W czym ta fryzura miałaby być gorsz lub lepsza, od poperskiej grzywki z lat 80, czy fryzury na Jasia Tomaszewskiego z lat 70?

> - lub włosy nażelowane
      > - lub jedno i drugie

Żeby utrzymać taki kontrolowany nieład na głowie konieczne jest użycie środków do stylizacji włosów, ale raczej nie żelu, bo teraz w modzie są raczej matowe fryzury.

> - nosi koniecznie luźne koszule nie wpuszczane w spodnie, tylko zwisające luźno
      > - często zakłada podkoszulek z długim rękawem a na to koszulę z krótkim, najlepiej w kontrastowym kolorze
      > - jeśli zakłada marynarkę to pod nią jest koniecznie kolorowy T-shirt z obrazka
      > mi i napisami

Wszystko kwestia stylu, odwagi. Jeśli ktoś się dobrze czuje w swoich ciuchach, to najczęściej dobrze w nich wygląda. Ważne, żeby starać się trzymać pewnych kanonów jeśli chodzi o czas i miejsce, jednak jeśli ktoś potrafi umiejętnie łamać te kanony to chwała mu za to.

Lubię np. styl Palikota. Nie boi się trochę ryzykownych połączeń kolorystycznych, potrafi pojawić się bez krawata i widać w tym wszystkim dużą swobodę.

Lubię również styl Kuby Wojewódzkiego. Taki piotrusiopanowy, na co przy swoim stylu życia może sobie pozwolić.

Ogólnie jednak ze stylizacją naszych panów jest bardzo kiespko. Dominuje szaro-bura bezpieczna ale i zupełnie bez wyrazu nijakość.
      • mayenna Re: Polski macho.. 03.11.10, 15:35
        Mazur, nie wiem czy macho powinien az tak wnikliwie znać się na modzie, stylizacji...Chyba samobója sobie strzelaszsmile

Prawdziwy macho to James Bondsmile
        • z_mazur Re: Polski macho.. 03.11.10, 17:21
          > Prawdziwy macho to James Bondsmile

Uwielbiam Bonda, właśnie między innymi za jego styl. Niewymuszoną elegancję wtedy gdy jest konieczna (jego garniutury, to po prostu bajka) lub sportowy styl gdy akurat nie szwenda się po kasynach, czy innych rautach.

Ja tam uważam, że posiadanie umiejętności niebanalnego ubrania się i uczesania, to jeden z lepszych sposobów na zainteresowanie sobą kobiety. smile)))
          • mayenna Re: Polski macho.. 03.11.10, 17:49
            Taka elegancja to rzecz wrodzona. On o tym nie myśli i nie zastanawia się nad nią - ma we krwi. To pokolenia angielskich dżentelmenów w rodzinie mu ja przekazały wraz z genamismile
            Eugenika po prostusmile
      • jarkoni Re: Polski macho.. 03.11.10, 16:06
        Mój drogi przyjacielu chłopaku z _mazur..
        No kurde wyszły moje kompleksy, stary siem robiem..
        Ja już jestem po etepie żelowania, jak zakładam marynarkę to z krawatem.
        Chyba mało dzisiejszy jestem..
        Choć gdybym trafił na spotkanie forumowe, to pewnie tańczyłbym w kolorowym T-shircie ino, i to a kwiatem w zębach...
        Do czego jestem zdolny, mając w pamięci spotkanie w Łodzi wieki temu...smile
        • panda_zielona Re: Polski macho.. 03.11.10, 18:40
          > Ja już jestem po etepie żelowania, jak zakładam marynarkę to z krawatem.
          > Chyba mało dzisiejszy jestem..

Trzeba jeszcze mieć co żelowaćtongue_out
      • nicol.lublin Re: Polski macho.. 03.11.10, 22:52
        hej, właściwie to mnie przeraża, ale się z tobą zgadzam! Palikot jest niebanalny, stylowy i na luzie, ale jakoś mnie nie nakręca erotycznie. a macho chyba powinien?
    • nangaparbat3 Re: Polski macho.. 03.11.10, 19:07
      jarkoni napisał:

> Jak obecnie wygląda? Jak wygląda mężczyzna marzeń?
      Trzydniowy zarost? Zawsze mi się podobał.

> -ma fryzurę polegającą na sterczeniu włosów we wszystkie strony

Fryzura dowolna, moze byc nawet łysy, byle nie miał fal typu bohater "Połanieckich". Albo fryzury typu Zbigniew Wodecki.
      > - lub włosy nażelowane
      Wieśniactwo.

Polscy macho często mają niemęsko szerokie biodra - to z lekka tuszuje

> - często zakłada podkoszulek z długim rękawem a na to koszulę z krótkim, najlep
      > iej w kontrastowym kolorze

Nie zauważyłam, ale zabawne.
      > mi i napisami

Wełniana sportowa marynarka z T-shirtem pod spodem - mniam mniam. Ale jednak bez obrazka.

>
      > Macie coś do dodania?

Tak. Pan w garniturze pod krawatem jest dla mnie aseksualny - może dlatego, że kojarzy się z tatusiem - TABU. Ale to tylko moje dziwactwo, wielu paniom się podoba klasyka.
      • kalpa Re: Polski macho.. 03.11.10, 19:19

A ja nie lubie nieogolonych facetów, sorki sad
        lubię jak pan pachnie, jest czysty i uśmiechniety...
        posepny macho odpada.
        lubie panów w stroju na luzie, ale garnitur w odpowiedniej sytuacji jest na miejscu wink
        ale jak mnie drapie zarostem... brrrr....
        • nangaparbat3 Re: Polski macho.. 03.11.10, 20:50
          Uważasz, że niedogolony to od razu ponury śmierdzący brudas?
    • zmeczona100 Re: Polski macho.. 03.11.10, 19:48

Jeśli polski, to Boguś Lidna smile
      A jeśli macho machów- Denzel Washington tongue_out
    • tully.makker Re: Polski macho.. 04.11.10, 20:40
      Ropzumiem, ze okreslenia macho jest dla ciebie synonimem atrakcyjnego mezczyzny? Ubawilam sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka