Dodaj do ulubionych

Pytanie raczej do prawnika

13.12.10, 20:42
Jestem po rozwodzie mam z ex małzonkiem rozdzielność majątkowa w 2009 r. razem nabylismy auto /obydwoje jesteśmy w dowodzie/ Ponieważ były mąż nie chciał sprzedać auta załozyłam sprawę w Sądzie /ja miałam dokumenty od auta on samochod/ Dziś Sąd orzekł iz mogę sprzedać samochód
bez zgody ex małzonka i podzielić sie pieniedzmi. Wyrok się uprwawomocni za 3 tyg. a ja nie wiem gdzie jest to auto i jak je odzyskac tzn jakie kroki poczynic żeby wszystko odbyło się zgodnie z prawem
bo mąz juz zapowiedział , ze auta
nie odda.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • zmeczona100 Re: Pytanie raczej do prawnika 13.12.10, 20:54

Dlaczego chciałas sprzedaży, a nie spłaty samochodu?
    • plujeczka Re: Pytanie raczej do prawnika 14.12.10, 08:23
      z wyrokiem sadu idź na policję i zgłoś przywłaszczenie auta albo kradzież, na komisariacie powiedzą ci co jest odpowiednią formą.Czy to jest naprawde cenne auto? warto "kruszyć kopie"? trzeba było dogadac się co do spłaty no chyba ,że porozumienie nie wchodziło wgrę. Wiesz auto to u faceta jak penis, nierozerwalnie z nim zwiazany, domagajac sie oddania auta naruszyłaś jego "ego" i TERAZ TRUDNO BEDZIE CI odebrać auto, z doświadczenia wiem ,ze w wieli przypadkach jesto to niemozliwe.Ale spróbuj na policji lub idź do prokuratury.
      • starsik76 Re: Pytanie raczej do prawnika 14.12.10, 19:59
        Auto warte 80 tyś wiec jest o co walczyc BMW do lansowania a na spłacenie go przez ex nie mam szans bo przecież on nie ma pieniędzy.....
        • zmeczona100 Re: Pytanie raczej do prawnika 14.12.10, 20:01
          To wtedy komornik- i odzyskujesz samochód.
        • plujeczka Re: Pytanie raczej do prawnika 14.12.10, 22:05
          stare jak świat zachowanie do lansowania się bogacz do spłaty żebrak-hdnak nie trać nadziei, spóbuj na policji lub u komornika, skoro tyle jest warte to może komornikikowi będzie zależało na odzyskaniu bo niezłą sumke dostanie. Kurcze ,ż też nigdy nie może być normalnie.........no nie?
          • f.l.y Re: Pytanie raczej do prawnika 14.12.10, 23:25
            może zapytaj exa czy chce zobaczyć komornika w swojej firmie i najeść się wstydu przed współpracownikami?

druga sprawa - Ty masz dokumenty, on auto. Jesteś pewna, że on nie wyrobił nowych papierów w urzędzie pod pozorem zagubienia oryginalnych?

jesteś pewna, że nie sprzedał tego samochodu już?

sprawdź w urzędzie, gdzie był rejestrowany samochód..
            • starsik76 Re: Pytanie raczej do prawnika 15.12.10, 19:40
              Nie mógł wyrobic nowych bo w dowodzie jesteśmy obydwoje i razem musielismy byc przy rejestracji auto nie skraidzine sprawdzałam nie opłacił tylko OC od wrzesnia ale to juz załatwiłam no i zeznał, ze popsuł skrzynie biegów czekam na wyrok wiecie ja sama pracuje w policji i my sie nie zajmujemy takimi sprawami chyba tylko komornik mi został a on jest bez wstydu jest doprowadzony do wściekłosci ze dostałam tak wysokie alimenty bo przeciez w jego PIC-ie stoi jak wół ze zarabia 2 tys jest wsciekły bo przegrał sprawe o samochod jeszcze w sadzie sie odgrażał myslalam ze z piesciami sie rzuci palant jeden teraz załozył mi sprawe o podział majatkiu jakiego ku...rwa majatku jak on zarabia niby 2 tys a ja 3 mamy rozdzielnosc majatkowa a umowa na wynajem mieszkania jest od poczatku na mnie i tylko na mnie to chyba to co w domu to moje ma rachunki bo wszytko zabrał z domu /kwity/ ale nie imienne wiec niech spada do swojej ciezarnej konkubiny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka