Dodaj do ulubionych

Eks teściowa a next

18.03.11, 09:12
Do tej pory robiłam tak aby się nie spotkali, nie było trudno bo eks teściowa miała kontakt z wnukami ok 3-10 razy do roku. Rozumiem że czułaby się nie zręcznie, gdyby np. przejmowała od niego dzieci lub miała mu je przyprowadzić. Dlatego do tej pory układałam tak aby się nie spotkali, w sumie to i tak przeważnie dzwoniła domofonem aby dzieciaki zeszły i przyprowadzała je pod klatkę- że sama jej nie widziałam.

Jutro może być sytuacja że się spotkają, najpierw chciałam z next pogadać aby się wcześniej wyszedł z domu- ale zrezygnowałam. Trudno najwyżej znowu się na mnie obrazi.

Jak to jest u Was.
Obserwuj wątek
    • argentusa Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 10:15
      >> Trudno najwyżej znowu się na mn> ie obrazi.
      Kalpa, ale o CO się obrazi? Że masz przeszłosc i ona czesem się nakłada na rzeczywistość? A poza tym, że co? To mały chłopczyk jest, czy dorosły człowiek? A moze eks teściowa się obrazi? I o co?
      U mnie: eks z next się na siebie nie boczą, bo oni są sobie OBCY. (i jednak next nie miał nic wspólnego z tzw rozkładem małż). Babcie mojego chłopa nie znają smile)))) bo ja nie widzę potrzeby zapoznawania z nim nawet moich rodziców. Ale ja w ogóle autonomiczna jestem.
      • argentusa Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 10:22
        KAJDA, ofkors, przepraszam jak nie wiem co!
    • mayenna Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 10:16
      Nie bardzo rozumiem na czym polega niezręczność tej sytuacji?
      Od tego ludzie wymyślili dobre maniery, żeby umieć się odnaleźć w sytuacjach nieprzewidywalnych.
      Moim zdaniem widzisz problem tam gdzie go nie ma.
      • kajda28 Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 10:55
        Po prostu znam moją byłą teściową, ucieka przed ludźmi jak może, wstyd jej za syna. Nie chce jej narażać na dodatkowe stresy, szkoda mi jej trochę. Oczywiście że jak się obrazi to mi wszystko jedno , i tak niewiele wprowadza do życia moich dzieci.

Z drugiej strony next jest mi bliski i pomimo wyboistej drogi za nami uważam go za ważnego w swoim życiu i nie chce go "ukrywać". Bo przecież ona dobrze wie że ja mam kogoś.
        • mayenna Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 11:14
          Kajda, to była teściowa ma problem, nie Ty.
          Jesli Twój partner jej nie zwyzywa na wstępie obelżywymi słowy to o co ona ma się obrażać?

Kajda, zaplanuj lepiej ten wolny czas jak dzieci nie będzie, a nie zawracasz sobie głowę czymś nieistotnym i poza Twoim polem manewrusmile
        • yoma Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 11:17
          Matko, kobieto... mówisz "Dzień dobry mamo, przedstawiam ci Jacka, Jacku, to jest moja teściowa" i proponujesz kawę. Tylko może niech Jacek nie wylezie na teściową w gaciach.
          • kajda28 Re: Eks teściowa a next 18.03.11, 11:49
            Pilnuje się aby jej nie mówić "mamo", najlepiej bezosobowo, a jak już to babcia.

Może macie racje że trochę wyolbrzymiam.

A wolny czas bez dzieci spędzę najpierw w szkole a później w pracy, więc ponad 15 godzin mojej nieobecności rodzieliłam na dwie babcie smile

Dzięki.
    • skorpioniczkaa Re: Eks teściowa a next 21.03.11, 08:15
      Mój next sam nawet wozi moją córkę do ex teściowej mojej. Nikt o nic się nie obraża.
      Każdy ma swoje życie.
      A ukrywanie nexta uważam za totalną pomyłkę. Jeśli mieszkasz z nextem i dziećmi razem - to ex teściowa o tym przecież wie i czy jej sie to podoba czy nie to raczej wpływu na to nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka