Dodaj do ulubionych

Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłuchani

25.05.11, 23:22
Ja uważam ze to skandal.

www.youtube.com/watch?v=Aw8CwBJoiII
www.youtube.com/watch?v=_XA9vdG2rkM
www.youtube.com/watch?v=IH4_6lfmWs0
Obserwuj wątek
    • mola1971 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 25.05.11, 23:44
      Dobrze, że nie widać dobrze dzieci. Gdy sprawa się uspokoi w ogóle usuń te filmy z youtube by dzieci w przyszłości tego nie zobaczyły.
      Nie wiem do kogo powinieneś z tym iść, ale to rzeczywiście jest skandal.
      Przemyślałam to i zwykłe media mogą Twoim dzieciom krzywdę zrobić w poszukiwaniu taniej sensacji.
      Ja bym po prostu dzieci porwała i uciekła jak najdalej. No ale ja jestem kobietą, mężczyźni działają inaczej. Chyba.

Mich, może po prostu idź z tym do jakiegoś dobrego psychologa? Ale naprawdę dobrego. I niech on poleci Ci jakiegoś ludzkiego adwokata. Takiego, który zajmuje się problemem a nie kasą, którą może zarobić. A tacy na tym świecie też są.
      • michszyb i jeszcze to 25.05.11, 23:51
        O tym tez kłamałem i wymyślałem, co?

www.youtube.com/watch?v=H5qTNGlcGgY
        www.youtube.com/watch?v=H5qTNGlcGgY
        • tricolour To są nagrania sprzed trzech lat... 26.05.11, 00:03
          ... kiedy byłeś szczęśliwym małżonkiem, prawda?
          • panda_zielona Re: To są nagrania sprzed trzech lat... 26.05.11, 00:23
            Przed trzema laty syn Micha był niemowlęciem i raczej mówić i chodzić jeszcze nie potrafił.

• tricolour Czyli dochodzimy do wniosku... 26.05.11, 00:30
              ... że zaprezentowany "materiał dowodowy" można sobie w buty włozyć, bo autor źle ustawił czas w kamerze!

Albo kręci.
        • obrazo-burca Re: i jeszcze to 26.05.11, 08:51
          Ktoś tu pisał, że była Micha jest asertywna. Jej zachowanie to nie jest asertywność!
          • bramasole2 i jeszcze jedno 26.05.11, 09:53
            Przeżywam to samo co Twoja żona, tak przypuszczam...Mąż nawet śledzi mnie na tym forum i załącza moje wypowiedzi do sądu...Wierzę jednak w sprawiedliwość.
            I dobrze ktoś to nazwał - patologiczne dążenie do tego że ma się rację. Kosztem dzieci, kosztem innych osób. Byleby zniszczyć byłą żonę.
            Wierzę też w to, że nienawiść wraca do osób, które nią pałają.
            Ja staram się nie nienawiedzieć męża, choć rani mnie tym, co wypisuje w pismach i o co mnie oskarża.
            Dobrem zwyciężę wszystko.
            Długo tu nie pisałam, bo nie chciałam by czytał to co piszę. Teraz....niech sobie czyta, złapałam do tego dystans.
        • bramasole2 Współczuje żonie i dzieciom - TYLKO im 26.05.11, 09:43
          Michszyb - jesteś zwykłym manipulantem, znam takie zachowania.
          Przykre, że krzywdzisz własne dzieci. Na nagraniu nic takiego nie było. Bycie nagrywanym do przyjemności nie należy i jest to tanie i obrzydliwe. Zwykle osoba, która nagrywa jest prowokatorem.
          Mam nadzieję, że dzieci zostaną przy mamie, która na pewno je kocha.
          Tego co wyrządzisz na psychice swoim dzieciom, będzie ciężko naprawić.
      • obrazo-burca Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 08:34
        > Ja bym po prostu dzieci porwała i uciekła jak najdalej. No ale ja jestem kobiet
        > ą, mężczyźni działają inaczej. Chyba.

Mężczyznę wsadzają do pierdla. Zgodnie z orzeczeniem SN, nie zachodzi porwanie dziecka gdy się ma choć ograniczoną władzę rodzicielską ale i tak wsadzają. Ja tu już kiedyś linki podawałem np. o tym Polako-Belgu.
      • ekscytujacemaleliterki Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:37
        Molka,
        co Ty gadasz?
        No rany boskie! Ty, matka trójki dzieci!
        Kuźwa no!
        Mimo, że filmik przerobiony to widać że:
        - dzieciak się nie boi
        - przekłamuje
        - to co mówi jest zapewne wynikiem rozmowy z matką o różnicy pomiędzy chłopcami a dziewczynkami.

Przecież krzywdzone, molestowane dziecko za chiny ludowe o dziurkach mówić nie będzie, palcem nie pokaże. Takie dziecko się boi!
        ucieka od pytań, odwraca wzrok, zatyka się!

Długo stawałałam za Michem, za jego prawe do wychowywania dzieci ale teraz na miejscu matki to grubo bym się zastanowiła czy nie pozbawić go praw, i nie zwiac jak najdalej od tego człowieka.
        • mola1971 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 13:11
          Litery, jako matka trójki dzieci mam zbyt dużo pokory w sobie by jednoznacznie ocenić sytuację. Po prostu NIE WIEM jaka jest prawda, ale dla mnie zawsze najważniejsze w takiej sytuacji są dzieci i jeśli istnieje choć cień wątpliowści, jakieś podejrzenie to od tego jest prokuratura, sąd i biegli by to ocenić.
          Pomimo tego, że wychowałam trójkę dzieci nie mogę jednoznacznie powiedzieć, że na tych filmach dzieci mówią to co mówią tylko dlatego, że zostały zmanipulowane. Dzieci są różne i różnie się zachowują.

P.S.
          Odnoszę się do fimów tylko z pierwszego posta bo tych niżej nie widziałam bo poszłam spać a teraz zobaczyć nie mogę bo w pracy mam zablokowane youtube.
          • ekscytujacemaleliterki Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 13:47
            I już nie zobaczysz bo Mich skasował.
            • maheda YouTube ma backupy 26.05.11, 14:23
              jak każdy serwis.
              Więc i kopie tych filmów też tam są - do odsłuchania przez prokuraturę, jeśli będzie taki wniosek.
              • obrazo-burca Re: YouTube ma backupy 26.05.11, 14:31
                Myślisz, że prokuratura zwróci się do googla (Google jest właśicicelem YT) w sprawie udostępnienia tego filmu?
                • zmeczona100 Re: YouTube ma backupy 26.05.11, 14:46
                  Nie musi. Wystarczy, że namierzy Micha i/ lub napisze do kogoś z nas w tej sprawie mailowo smile
    • errormix Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 00:27
      Wiele lat temu oglądaliśmy w trójkę w telewizji jakiś film. Nagle padło w nim słowo "penis". Jula wstała i pyta: "Tato, co to jest penis?" No więc zacząłem tłumaczyć. Najlepiej jak umiałem. Żeby 4-letnie dziecko zrozumiało. Ale skoro padło słowo "penis" to przy tłumaczeniu go używałem. Wszystkiemu przysłuchiwała się moja żona.

Podejrzewam, że gdybym już wtedy był samotnym ojcem, a dziecko opowiedziało mamie podczas odwiedzin o czym rozmawiało z tatą ona mogłaby nagrać dokładnie taki sam film i oskarżyć mnie o to o co ty oskarżasz teraz swoją ex.

Nie neguję czy w przypadku twojej ex było podobnie. Ale mogło być. Bez trudu potrafię sobie wyobrazić sytuację, kiedy dziecko przychodzi z przedszkola, albo z podwórka i zaczyna rozmowę o "drzewku", które zasłyszało od rówieśników. Potrafię sobie też wyobrazić, że twoja ex również zaczęła na ten temat z dzieckiem rozmawiać i tłumaczyć używając przy tym również określeń "przyniesionych" przez dziecko. I nawet jeśli to tylko moja fantazja, to jest do przyjęcia i trzeba liczyć się z tym, że przyjąć ją może także prokurator.

Poza tym na filmie ty nie rozmawiasz z dzieckiem. Ty zadajesz pytania. I sugerujesz odpowiedzi. Gdy dziecko nie chce odpowiedzieć, z naciskiem je ponawiasz wprost. Nie jestem prawnikiem, ale dla mnie te filmy to żaden dowód. Przy takiej formie zadawania pytań, to nawet ja bym ci odpowiedział "tak". Dla świętego spokoju.

Podejrzewam, że równie dobrze twoja ex mogłaby teraz wziąć kamerę i nagrać waszego syna, który opowiada, że rozmawiał z tatą o "drzewku". I też miałbyś przechlapane.

A co do zachowania twojej ex w stosunku do ciebie to ja tu nie widzę nic dziwnego. Między wami ewidentnie jest jeszcze taki ładunek wzajemnych emocji, że szybko wam nie przejdzie. Zresztą znając życie, nawet tu na forum znalazłoby się liczne grono pań, które gdybyś im wymachiwał kamerą przed nosem w takiej sytuacji, zwaliło by cię ze schodów i poszczuło jeszcze psem smile)

Jedno tylko dla mnie nie podlega dyskusji. Że oboje, uparcie robicie wszystko, by spieprzyć waszym dzieciom życie.
      • errormix Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 00:37
        I jeszcze jedno. Mylisz naruszenie nietykalności z pobiciem. Twoja ex cię nie pobiła. Wytłumaczy ci to każdy policjant na komendzie.
        • tricolour Pobicie lepiej brzmi. 26.05.11, 00:41
      • tricolour Mnie tez interesuje... 26.05.11, 00:38
        ... co się stanie, gdy nasz ulubieniec udowodni pedofilię mamy?

Wychowywać dzieci nie będzie, bo o tym jasno pisał wraz z kochanką. Chyba odda do domu dziecka?
        • michszyb Re: Mnie tez interesuje... 26.05.11, 00:45
          Złożyłem wniosek o natychmiastową zmianę miejsca zamieszkania synów.
          • tricolour To dobrze! 26.05.11, 00:52
            Tylko jak to czytam to mam wrażenie, że pisał to robot, a nie ojciec. Bo ojciec by napisał, że złozył zniosek o przejęcie opieki nad dziećmi, a nie o zmianę miejsca zamieszkania.
      • fikcyjne-konto Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 10:41
        mój siostrzeniec ma aktualnie na topie robienie scen i straszenie popełnieniem samobójstwa (zasłyszał w tv) żeby coś wyegzekwować od rodziców, gdyby ktoś z boku zaczął drążyć z nim ten temat to by uznał że dziecko zaraz się zabije i trzeba go odebrać złym rodzicom.
        tudzież, gdy mu się odmawia kupna nowej zabawki, to publicznie odwala głośną histerię "wy mi NIGDY NIC NIE KUPUJECIE!" (a zabawek jako bogaty jedynak ma tyle że całe przedszkole by się zaopatrzyło)
      • ekscytujacemaleliterki Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:39
        Bingo Error,
        dziecko udzielając odpowiedz na zadawanie pytania odpowiadała tak żeby zadowolić zadającego pytanie.
    • mayenna Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 06:43
      Mich, te filmy są manipulatorskie. Dziwi mnie też fakt, ze wszyscy w okół tak sie na Ciebie uwzieli i nie chca skazać matki za pedofilię. W moim odczuciu jesli prokurator i psycholog wyspecjalizowany w takich sprawach nie widza tu molestowanie albo maja jakieś zastrzeżenia co do wiarygodności oskarżeń to ja sie przychylę jednak do zdania osób niezaangażowanych i niekierujących eis chęcią dokopania byłej zonie.
      Mich, Twój syn wyraźnie nie chce rozmawiać a Ty wymuszasz na nim wypowiedzi. Sprawia tez na mnie wrażenie, ze to dziecko używając slowa "skurwiony" ma ogromne opory, jakby było do tego namówione. Dzieci zachowują sie odrobinę inaczej jak mówią i przykrych dla nich sprawach. Chętnie zobaczyłabym jego reakcje a nie tylko glos. Mam jednak wrażenie, że cos w tych dowodach nie gra. Może się mylę. Moze rzeczywiście jak lew bronisz dziecka molestowanego. Ale po tych filmach trudniej mi w to uwierzyć niż wcześniej.
      Za to Ciebie zaczynam podejrzewać o chorobę Munchausena.

• michszyb Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 06:51
        Masz rację nie chce o tym mówić, tak próbowałem sie za wszelką cene dowiedzieć. Tak jak mówi w 2 szczególnie filmie skurwiony to zcisza głos, mówi niewyraźnie i ma wykrztwione usteczka.
        • kasper254 Jarkoni 26.05.11, 09:16
          1. Jarkoni, nie sądzisz, że powinieneś ostro ingerować? Mich robi coś niewyobrażalnie obrzydliwego, naruszając przy tym normy (w tym zasady i aksjologię)prawa karnego oraz ustawy o ochronie danych osobowych. My także bierzemy udział w tym spektaklu, ale nas nikt nie zmusza do czytania, dyskusji itd.
          2. Pomijając uwagi ściśle prawne, parę odniesień do kryminalistyki. Oto najważniejsze symptomy, podważające "wartość" relacji dzieci mich...: tzw. "sztywność opowieści", używanie przez dziecko wyrażeń obcych, stopniowe dodawanie do relacji nowych kwestii, przeładowanie relacji szczegółami itd. Postawę demiurga tej całej opowieści sagi rodzinnej najlepiej ilustrują filmy z udziałem b. żony. Widać, jak panuje nad sytuacją, jak umiejętnie podsyca napięcie, pastwiąc się niemalże nad kobietą, której zniszczył życie.
          3. I moje odniesenia prywatne. Aby zmusić mnie dio przepisania majątku, mój "syn" wymyślił sprytną intrygę - zabrać mi wnuka, którym się opiekowałem, który mnie kochał i którego ja kochałem i kocham nadal: "oskarżył" mnie o jego molestowanie seksualne, o czym pisałem, i o inne rzeczy. Wcześniej moja była żona widząc, że kwalifikuję się do psychiatrycznego leczenia szpitalnego, sprytnie tworzyła dowody: epatowanie czarnymi rzeczami, tworzenie śladów obcych ludzi w domu, ingerencje internetowe itd. Gdybym popełnił samobójstwo, byłoby po problemie. Wiele razy wcześniej powtrzała, że każdą chorobę psychiczną idzie udać. A wpłynąć na jej powstanie?
          • argentusa Re: Jarkoni 26.05.11, 09:25
            Proszę mode tego forum o usuniecie tego wątku.
            mam w głebokim poważaniu czy to zgodne czy nie z tematyką RiCD.
            Mich narusza prawa swoich dzieci. I trąci mi patologiczną chęcią udowodnienia całemu światu, że ma rację. A to chore jest. Człowiek dojrzały nie zajmuje się takimi akcjami na forum. I pytanie jeszcze: kto tu bardziej ktrzywdzi te dzieciaki?
    • zmeczona100 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 09:17
      Brawo, Mich, oby tak dalej.
      Jesli z wiadomego powodu nie będziesz tu mógł długi czas pisac, to bez obaw- napiszę ciąg dalszy twojej historii, żeby wszyscy tu na forum też byli na bieżąco.
    • kara_mia Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 09:27
      mich ... jesteś chory, biedne twoje dziecko
      jesteś 100 razy gorszy od swojej byłej żony; i to słychać na filmach...
      jesteś wstrętnym manipulantem-pisze to na podstawie tego co usłyszałam na Twoich filmach, to że je zamieściłeś w necie to skandal... jesteś regularnym psycholem a nie lekarzem.

możesz teraz sobie ulać bo cie niezgodnie z net-etykieta nazwałam psycholem
      ale to co ty robisz swojemu dziecku to coś na co nawet nie ma opisu ani net - etykiety
      Pamiętaj, sieć nie jest anonimowa.
      pamiętaj -ani twoja żona ani dziecko nie zgodzili się na opublikowanie tych filmów
      pamiętaj : były dzieci , które popełniły samobójstwo, jak zobaczyły kompromitujące je filmy w sieci... nie wiesz czy twoje dziecko poczuje się skompromitowane za 5 lat, nie masz gwarancji, że te filmy już nie zostały przez kogoś ściągnięte.
      opamiętaj się, igrasz z ogniem

Idź do terapeuty - ale z sobą..

• ewela1_1 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 09:30
      Boze!!! Idz sie lecz człowieku! Cos Ty zrobil swoim dzieciom, wykasuje te filmy jak najszybciej!!!:/. Nie moge juz tego czytac, mam nadzieje,ze to troll.

Powiecie mi,ze to troll, ze to tylko zwykly chochlik internetowy? Powiedzciesad
      • ewela1_1 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 09:31
        tzn. WYKASUJ te filmy.
      • noboru_terao Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 10:10
        Niestety. Zdaje sie ze wlasnie tak mamusia i tatus niszcza sie, niszczac swoje dzieci.
    • kajda28 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 09:40
      Przy właściwie dobranych pytaniach dziecko powie Ci wszystko co chcesz aby Ci powiedziało - i to tu uzyskałeś. Manipulujesz swoim dzieckiem - może wg ciebie dla jego dobra, ale ja to tak nie odbieram.

Jak to dobrze że mój eks jest niekontaktowy, bo moje dzieciaki na temat seksu i spraw tym związanych wiedzą prawie wszystko, przy odpowiedniej manipulacji łatwo by "udowodnił" że je molestuje.
    • zabelina Proszę Jarkoniego i moderatorów o usunięcie watku 26.05.11, 10:03
      Jeśli zarzuty są prawdą, to forum nie jest miejscem rozstrząsania tak poważnej kwestii, a dyskusje w tym temacie niczego nie wnoszą do sprawy.
      Jeśli to wszystko to manipulacja, to cała rzecz jest niewyobrażalnie obrzydliwa.
      Jest jeszcze mozliwość, że Michszyb, żyjąc od długiego czasu w ogromnym napięciu sam nie jest w stanie już racjonalnie oceniać sytuacji, a dyskutowanie o tym na forum niepotrzebnie podsyca jego wiarę w być może zrodzone tylko w wyobraźni historie.
      W każdej sytuacji pozostawienie wątku jest szkodliwe.
      • enita2 Re: Proszę Jarkoniego i moderatorów o usunięcie w 26.05.11, 10:23
        Nie zdziwiłabym się gdyby Sąd po obejrzeniu tego wątku ograniczył lub odebtał Michowi prawa rodzicielskie.
        • enita2 Re: Proszę Jarkoniego i moderatorów o usunięcie w 26.05.11, 10:32
          Na forum prawnym mieli Michszyba tak dosyć że, figuruje jako "użytkownik zbanowany".
    • red-dry Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 10:32
      Czy tacy ludzie istnieją naprawdę?
      Boże.
      Mam tylko jeden pomysł. Mich powinieneś natychmiast udać się na terapię - ze sobą. Ex po latach bycia żoną takiego człowieka również powinna. Nie wiem, czy to jeszcze coś da, zwłaszcza u ciebie. Ale spróbować trzeba - macie dzieci. Ty i ona. Nie wiem jak jeszcze mógłbyś jej " dowalić" co jeszcze przyjdzie ci na myśl jej udowadniać żeby poczuć się lepiej. To nie ma znaczenia. Dzieci są wasze i dla nich powinniście się dogadać, sprawić żeby wasze stosunki były przynajmniej poprawne, skoro inaczej nie umiecie. Może terapia pozwoli wam to sobie uświadomić.
      Twojej ex szczerze współczuję. Naprawdę. Nawet nie umiem wyobrazić sobie co ona musi czuć, kiedy traktujesz ją w taki sposób i kiedy wasze dzieci są dla ciebie tylko środkiem do wyimaginowanego celu.
      A najbardziej w tym wszystkim żal mi waszych dzieci.
      p.s.Ze względu na umieszczenie linków do nagrań, na które ex nie wyraziła zgody zwróciłam się do admina o usunięcie postów w tym wątku. To jest karalne.
    • obrazo-burca Ad rem - czyli odnośnie filmów 26.05.11, 10:34
      Oglądając te o molestowaniu, też odnoszę wrażenie, że wymuszasz na dziecku odpowiedzi. Nie oceniam Cię, bo nie wykluczam sytuacji, że dziecko Ci kiedyś palnęło coś i nie chce/boi się powtórzyć.
      Enyłej, też bym usunął/zablokował do nich dostęp.

Te 2 jak się ona rzuca na Ciebie. Wyciągam wniosek następujący. Za miękki jesteś. Tylko, żebyś mnie źle nie zrozumiał, nie nawołuję do walki, ale do odpowiedniego postępowania. Po pierwsze: nie mów "czy jest problemem podanie lekarstwa przeze mnie" tylko "ja podam lekarstwo". Po drugie jeżeli Ty się faktycznie jej boisz (na nagraniu mowa o trzęsieniu się) - to ona to widzi, czuje się silna i Cię będzie atakować. Więc udaj się na terapię. Mnie terapeuta kiedyś powiedział tak, "zna pan zapewne takie osoby, które wcale nie są od pana większe/silniejsze, ale przez myśl nikomu nie przejdzie, żeby je atakować" - i tu chodziło mu własnie o to, mowę ciała, brak strachu, etc.
    • magdael Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 11:35
      jesteś biedny - bo ślepy
      krzywdzisz dzieci - TY OJCIEC
      doprowadziłeś swoją żonę do rozstroju, jest na skraju wytrzymałości emocjonalnej, podejrzewam że na jej miejscu zrobiłabym to samo, wiesz doskonale że działasz na nią jak płachta na byka i to perfidnie, z wyrachowaniem wykorzystujesz - a na to patrzą TWOJE DZIECI.
      Bardzo Cię proszę - zajmi się kochanką i nowym dzieckiem.
      Twoje dzieci boją się - nie widzisz tego ???
      • obrazo-burca Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 11:52
        > doprowadziłeś swoją żonę do rozstroju

Zacytuję pewnego psychiatrę: każdy wariat tłumaczy się, że został doprowadzony do rozstroju nerwowego.

Nie bronię Micha, bo za mało wiem, ale czy nie widzisz złośliwości małżonki? Mich leku podać nie może? Nawet jakby był konowałem, a nie lekarzem?
      • ewela1_1 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 11:53
        Na tym nagraniu słychać w głosie bylej zony cierpienie. Czuc ,ze jest na skraju załamania nerwowego.Wszedles do domu z kamerą i podważasz jej autorytet, ja się nie dziwię, że wyprowadziła Cie za fraki. Choć nie powinna przy dziecku, ale jej jak i zarowno Tobie potrzebna jest solidna pomoc psychologiczna, Obydwoje niszczycie swoje dzieci, tylko,ze Ty przechodzisz samego siebie.
        • obrazo-burca Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 13:13
          Ja w jej głosie słyszę agresję i ironię. Zresztą agresja słowna zmienia się prawdopodobnie w fizyczną (nie widać tego, więc nie ma 100% pewności). Jest na skraju załamania nerwowego, ale przyczyn tego może być wiele, choćby jakieś zaburzenia.

Zgadzam się, obydwoje potrzebują pomocy psychologicznej, Mich oprócz tego co pisałem, żeby się z nią nie wdawać w pyskówki.
    • ewela1_1 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:08
      Ja zauwazylam jeszcze cos innego- na tym nagraniu, gdzie sie kłócą wyczuwam,ze nie do konca wygasło między nimi uczucie(byc moze chore, ale jednak) Ona zrobila mu na zlosc, mogła mu przeciez wydac to dziecko i dac lekarstwa,ale chciała tylko,zeby wszedł do domu na godzinę. Gdy się kłócą ona w ironiczny sposób z nim dyskutuje, ale czuc jednoczensie w jej głosie ból. On tez jakos dziwne pomrukuje. Musicie sie ludzie dogadac, bo odbiorą wam dzieci.
    • timetotime Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:19
      Wiecie co, płakać się chce...
      Michszyb, co Ty najlepszego robisz człowieku?

• nowel1 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:45
        To, co zrobili dzieciom, jest już nie do naprawienia.
        Oboje są ciężko chorzy.
    • ekscytujacemaleliterki Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 26.05.11, 12:49
      Masakra.
      Sam kopiesz swoje dzieci.
      Sam je wypaczasz.
      Zapominasz, że była żona jest ich matką. Starasz się aby synowie patrzyli na nią Twoimi oczami.
      Oboje drzecie się przy dzieciach. Ty ją oskarżasz, ona Ciebie.
      Mam nadzieję, że sąd wezmie się wam obojgu do dooopy.

Acha, i tak się zastanowiłam. Jakby ex do mnie przyszedł z kamerą, z planem sprowokowania mnie, nagrania tego i użycia przeciwko mnie to otworzyłabym drzwi, kopnęła w dooopę i tyle.
      • ladyhawke12 mich 26.05.11, 13:15
        Polecam przeczytac jeden z artukulów np ten www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9660868,Pedagog_z_domu_dziecka__Zasada_nr_1___tutaj_dziecko.html

Moze sie ockniesz, i pomyslisz ze przy takim działaniu zabiora wam dzieci, i wylądują w takich opisywanych miejscach, tak bardzo nienawidzisz swoje dzieci. Nienawiśc do drugiej osoby niszczy nie tylko ta osobe ale tez wszystko i wszystkich wkoło łacznie z osoba ktora nienawidzi. Czas na terapie, i im wczesniej tym lepiej. Jesli nie przystopujesz to zniszczysz nieodwracalnie psychike dziecka.

Co do nowej kobiety i twojego nowego dziecka, czytajac to wszystko i widząc twoje metody dzialania, pakowalabym juz walizke i uciekala bedac na jej miejscu, istnieje bowiem duzoe prawdopodobienstwo ze sytuacja sie powtorzy w stosunku do niej i jej dziecka.
        • obrazo-burca Do żony micha 26.05.11, 13:22
          Ponieważ jego żona czyta to forum, to do Ciebie była żono micha apeluję:
          Weź się w garsć, odbyj terapię, nie utrudniaj kontaktów.

Mich nie jest czysty (choćby ta forma uzewnętrzniania się na forum), ale Ty też czysta nie jesteś!!!
          • tarantula007 Re: Do żony micha 26.05.11, 15:31
            Taaa żono micha, Aniu (jest już żoną czy jeszcze konkubiną?) ODBYJ (cyt. obrazo-burca) terapię, bo za chwilę będzie ci niezbędna.

• obrazo-burca Re: Do żony micha 26.05.11, 16:11
              I po co te złośliwości? Dlatego, że nie siadam jak reszta stada na Micha?
          • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 15:51
            Nie widziałam filmów, ale domyślam się co tam było.
            Mich, po pierwsze nie masz prawa upubliczniac wizerunku kogokolwiek bez jego zgody. łamiesz prawo.
            Po drugie jeśli Twój syn jest molestowany "przesłuchanie"/rozmowa/badania następuje w tzw. niebieskim pokoju i przeprowadza je psycholog.
            Takie nagrywanie i udostępnianie w sieci jest niezgodne z prawem, karalne i moralnie niedopuszczalne.
            Jeśli filmy nie były zmanipulowane to pokaż je organom ścigania, prokuraturze, sądowi, ale nie przypadkowym ludziom w necie.
            Oszalałes doszczętnie, czy Ci odbiło?

Ale mam pewną uwagę, bo ktoś tu napisał, że dzieci molestowane nie mówią o seksie bo się boją.
            Ciekawe skąd ta wiedza. Dzieci molestowane reagują RÓŻNIE. Czasami są przerażone, czasami zawstydzone, czasami rozerotyzowane. I między innymi rozerotyzowanie może świadczyć o molestowaniu.
            Nie ma jednego zachowania dla wszystkich ofiar przemocy i molestowania i warto o tym pamietać, bo możemy oskarżyć kogoś niesłusznie, lub nie podac ręki komuś kto ewidentnie tego potrzebuje.

Ja proponuję trochę pokory w ferowaniu wyroków kto TYLKO winny i kto tu TYLKO katem kto TYLKO ofiarą. Na pewno to ofiarą są dzieci, a ich rodzice wspólnie dążą do tego by zniszczyć im zycie w imię zemsty i dokopania sobie nawzajem. I nie ma znaczenia kto gorszy kto lepszy bo to co czytam wskazuje, że jedno i drugie przekroczyło juz wszelkie, możliwe granice.

Obrazoburco, jak zwykle rozsądnie, bez zaperzania się i z sensem. To kiedy na piwo? wink
            • tricolour Na filmach była na przykład data... 26.05.11, 15:55
              ... kwiecień 2008 roku godz 21:38

Niby nic, ale gdy ktoś kompletuje matriał dowodowy to chyba powinian zadbać, by na filmie było dziecko już narodzone, a nie sprzed dnia narodzin. Bo albo wychodzi na kretyna albo na kłamcę. Poza tym nie odwiedza sie maluszków o tak późnej porze...

Wiesz, takie drobne "szczegóły", które usunął, bo grzęźnie coraz bardziej.
              • to.ja.kas Re: Na filmach była na przykład data... 26.05.11, 15:58
                daj spokój, czasami i ja zapomne date w aparacie ustawic i mam zdjęcia ze swoich urodzin w srodku lata.
                Nie ma co czepiac sie szczegółów bo akurat to wydaje mi sie mało istotne. Jesli bedzie istotne dla organów scigania i wyda sie prawdopodobne i wazne to co sfilmowane to dojda daty, spoko.
                Nie mam ochoty rozmawiac o bzdetach typu data na kamerze. Bo nie o to tu idzie.
                • tricolour Dla Ciebie jest to szczegół mało ważny... 26.05.11, 16:08
                  ... a dla mnie kolejny dowód na to, że za co się facet nie weźmie, to spieprzy.

Każdy miał okazję zobaczyć jak facet traktuje dzieci. Nawet zagorzali obrońcy zaczynają zmieniać zdanie...
            • obrazo-burca Re: Do żony micha 26.05.11, 16:45
              > Takie nagrywanie i udostępnianie w sieci jest niezgodne z prawem, karalne i mor
              > alnie niedopuszczalne.
              Zdaje mi się, że udostępnianie wizerunku dziecka przez rodzica, nie jest niezgodne z prawem, ani karalne. Moralnie niedopuszczalne pełna zgoda.

> Obrazoburco, jak zwykle rozsądnie, bez zaperzania się i z sensem. To kiedy na p
              > iwo? wink
              jak zorganizujesz smile
              • maheda Re: Do żony micha 26.05.11, 17:37
                Ale już udostępnianie wizerunku swojej byłej żony bez jej zgody i owszem, jest niezgodne z prawem.
                • obrazo-burca Re: Do żony micha 26.05.11, 22:14
                  Pełna zgoda.
              • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 20:44
                pfff, wielka mi organizacja. Zdzwaniamy sie w kilka osób i idziemy wink
                • ladyhawke12 Re: Do żony micha 26.05.11, 20:56
                  to.ja.kas napisała:

> pfff, wielka mi organizacja. Zdzwaniamy sie w kilka osób i idziemy wink

Dla ciebie pfff, dla innych cała wyprawa wink
                  • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 20:57
                    Obrazoburca jest miejscowy prawie wink
                    • obrazo-burca Re: Do żony micha 26.05.11, 22:15
                      Bardziej miejscowy od Moli smile
                      • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 22:18
                        I od kilku innych osób.
                        Może tak jakies piweczko właśnie w kilka osób zorganizowac jakiegos miłego popołudnia. Już można pod parasolkami posiedzieć. Ciepło . Niech się na coś ten wątek przyda i coś miłego z niego wyniknie? wink
                        • mola1971 Re: Do żony micha 26.05.11, 22:42
                          Jezdem za smile
                          Tylko ustalcie beze mnie bo znów jestem zarobiona jak mrówa sad Ja postaram się dopasować.
                          • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 22:45
                            trza sie zmówić telefonicznie smile
                            • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 22:46
                              albo skrzyknąć na FB. Obrazoburca, własnie, jestes na fb? (zapytała Kaś niewinnie ) wink
                              • mola1971 Re: Do żony micha 26.05.11, 22:48
                                Ano właśnie. Weź tego mojego sąsiada na fejsa zarekrutuj wink
                                • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 22:50
                                  No ale by go zarekrutować musi tam byc i sie ujawnic smile
                                  • mola1971 Re: Do żony micha 26.05.11, 23:01
                                    Adresy mailowe gazetowe ma, numery telefonów też. Jak go na fejsie nie ma to zawsze może się pojawić. To facet przeca - będzie chciał znaleźć sposób, by nas tam odszukać, to znajdzie smile
                                    • to.ja.kas Re: Do żony micha 26.05.11, 23:08
                                      ano własnie. smile
                                      • ladyhawke12 Re: Do żony micha 27.05.11, 07:33
                                        Hahah widze że pomalutku forum przenosi się na FB. Ja sie ciesze ze zobaczę sie z wami, nawet nie wiecie dziewczyny jak bardzo, juz licze dni, no i zastanawiam sie w co sie ubrac wink, choć pewnie nie zdaże sie przebrac z uniformu sluzbowego, ale nic to.
                                        • niutka Re: Do żony micha 27.05.11, 20:22
                                          Juz Wam zazdrosze tego spotkania. Moze trojmiasto sie zbierze?!
                              • obrazo-burca Re: Do żony micha 27.05.11, 08:47
                                Jezdem na fujsbuku, jezdem. Do Molki wysłałem właśnie zaproszenie, więc myślę, że dojdę po nitce do kłębka smile
    • der1974 Re: Sąd uznał,że synek może iśc z mamą na przesłu 27.05.11, 09:15
      Powinni Ci prawa rodzicielskie odebrać i mam nadzieję, że tak się stanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka