Dodaj do ulubionych

Prosze o radę

13.08.11, 22:58
Jestem z moim mężem już 10 lat jesteśmy młodzi, mamy 30 na karku. W zeszlym roku odkrylam, że mąż ma romans z koleżanką z pracy z innego kraju. Najpierw z nią gadał online, a potem spotkali się zagranicą i wynajęli hotel. Po konfrontacji mąż na kolanach błagał o przebaczenie. Wybaczylam mu ale postawilam warunki. Mial na moich oczach wykasować konto pocztowe z jej emailami. Do tego zaszłam w ciążę. On jest bezpłodny i poddałam się in vitro z dawcą nasienia. Udało się.
Przez 2 miesiące było jak kiedyś, mąż sie starał i wydawało się, że cieszy się ciążą. Jednak potem stawał sie jakiś zimny, nieobecny. Założył hasło na telefon. Mowil, ze dlatego, ze ja spr komorke i potrzebuje prywatnosci. Potem pojechal zagranice do rodziny i mial byc na nartach w Austrii. W tym czasie duzo sie klocilismy bo ja mialam ciagla paranoje, ze on jest w kontakcie z nia
W kazdym razie niedawno urodzilo sie nasze dziecko, on pieknie sie nia zajmowal, lecz mnie ignorowal. Chodzil do wczesniej spac a jak wchodzilam do sypialni odkladal telefon.
Pojechal w delegacje, tam gdzie ona mieszka a ja spr jego billingi. Okazalo sie, ze caly czas byl z nia w kontakcie. Odkrylam mase ich smsów. Wydaje mi sie nawet, ze nie byl na nartach sam.
Najgorsze jest to, ze to przykladny ojciec, ktory sprzata, zmywa i duzo inwestuje w dom. Robi cuda niewida w ogrodzie. Tylko do mnie jakos sie stal zimny.
Juz raz mu wybaczylam chyba drugi raz nie ma sensu, co sadzicie?
szczegolnie, ze teraz w delegacji jak mu napisalam, ze wiem to odp, ze znow mam paranoje, a potem po godzinie, jak tam dziecko.
co robic pomocy!

Obserwuj wątek
    • heksa_2 Re: Prosze o radę 13.08.11, 23:04
      Zmień zamki przed jego powrotem, Serio.
      • miser211 Re: Prosze o radę 13.08.11, 23:11
        Z jednej strony mega sie ciesze, ze moja intuicja dobrze mi podpowiadala. Z drugiej strony boje sie go. Jest obcokrajowcem, a co jak porwie mi dziecko? co zrobic jak wroci. Chce pokazac mu billingi i zapytac kiedy sie wyprowadza
        • heksa_2 Re: Prosze o radę 13.08.11, 23:26
          Pamietaj, że nie jest biologicznym ojcem dziecka.
          Zaproś kogoś z rodziny, żebyś nie była sama, jak wróci. Zmień zamki.
          • miser211 Re: Prosze o radę 13.08.11, 23:32
            Nie jest, ale zgodzil sie na in vitro i w akcie urodzenia dziecko figuruje jako ojciec.
            Mysle, ze chyba mnie nie kocha skoro nadal jest z nia w kontakcie. Pisza do siebie po nocach naweet jak urodzilo sie dziecko...
            • misia_bella2 Re: Prosze o radę 14.08.11, 00:18
              To taki typ patologicznego kłamcy....byłam za takim 20 lat.
              Uciekaj z tego związku, dziewczyno.
              To Cię zniszczy psychicznie i trudno się będzie pozbierać.
              • heksa_2 Re: Prosze o radę 14.08.11, 00:32
                Też tak uważam. Żyłam z takim 30 lat. Nie ma sensu. Uciekaj od razu. Jakby Cię kochał, to by przerwał to, a skoro nie przerwał, to będzie coraz gorzej.
                • miser211 Re: Prosze o radę 14.08.11, 14:13
                  Chce rozwodu. Boje sie tylko jego przyjazdu. Jak spr jego billingi niechcacy zle wpisalam haslo i pewnie dostal smsa, ze ktos mu wlamuje sie na konto orange. Mam to jednak gdzies, jakies billingi udalo mi sie zdobyc. Przynajmniej zepsulam mu jego wyjazd.
                  Czy rozwodzac sie moge ograniczyc mu prawa rodzicielskie?
                  Czy ktos byl w podobnej sytuacji, niby przykladny i oddany rodzinie maz, a na boku ma kochanke?
                  • justy-nka58 Re: Prosze o radę 14.08.11, 15:58
                    <Najgorsze jest to, ze to przykladny ojciec, ktory sprzata, zmywa i duzo inwestuje w dom. Robi cuda niewida w ogrodzie. Tylko do mnie jakos sie stal zimny. Juz raz mu wybaczylam chyba drugi raz nie ma sensu, co sadzicie? szczegolnie, ze teraz w delegacji jak mu napisalam, ze wiem to odp, ze znow mam paranoje, a potem po godzinie, jak tam dziecko. co robic pomocy!>> A może masz trochę tej paranoi,nie życzyłabym sobie aby ktoś sprawdzał mój telefon,to jest ohydne.Skoro jest taki dobry,to dlaczego jest taki zły??Ja radzę wyhamować i zjąć się dzieckiem,męża przez jakiś czas bym ignorowała łącznie z jego przyjaciółką/koleżanką,bo zakazany owoc zawsze najlepiej smakuje.Rozwieść się zawsze zdążysz,przecież dzieci z nim mieć nie będziesz.
    • kobietazjajami2 Re: Prosze o radę 14.08.11, 16:43
      Przede wszystkim powinnaś z nim porozmawiac. Piszesz o sms a czy znasz ich treśc?
      Jeśli jesteś pewna że ma romans to po prostu odejdź bo raz już dałaś szansę a on jej nie wykorzystał a zabawa w teleturniej i wieczne koła ratunkowe nie wróży dobrze.
      Rozmowa jest kluczem do wszystkiego ale trzeba znaleźc na nią czas na spokojnie a nie w biegu przed wyjściem.
      Byłaś w ciąży i jak sama nazwałaś "paronoje" bo kobiety w ciąży czasem tak mają są wrażliwsze potrzebują więcej uwagi i miłości potrafią też wiele rzeczy wyolbrzymic. Jednak nie wiem jak jest w twoim przypadku to tylko jedna z opcji.

Dam ci jedną radę osoba (nie ważne czy kobieta czy mężczyzna) jeśli już raz zdradziła to uwierz mi, że drugi raz zrobi to z dużo większą swobodą. Więc tobie radzę abyś na spokojnie zastanowiła się czego chcesz sama TY. Później przygotuj się do rozmowy jednak jeśli nie możesz obejrzec jego komórki to pewnie ma coś do ukrycia bo gdyby pisał z koleżanką to pewnie nie było by tajemnic. Skup się na sobie i na dziecku po to żebyś była szczęśliwa i uśmiechnięta dla niego jak sama piszesz jesteś młoda więc ułożysz sobie życie na nowo jeśli zajdzie taka potrzeba.
      Nie skupiaj energii na mężu i złych emocjach do niego tylko poświęc czas dziecku może wyjedź gdzieś zastanó się nad wszystkim a przede wszystkim postaraj się odpocząc psychicznie chodź pewnie będzie trudno.
      pozdrawiam Ania
      • miser211 Re: Prosze o radę 14.08.11, 21:25
        Dziekuje za slowa otuchy. Nie sadze jednak, zebym miala paranoje, pisal do niej smsy dzien i noc! Do tego w billingu pojawia sie jeszcze jeden numer zagraniczny. Czyzby mial 2 kolezanki?
        nie wiem juz co myslec. Przeraza mnie przyszlosc! sad
    • homerowka Re: Prosze o radę 15.08.11, 14:12
      odejdz
      po prostu
      albo skoro fajnie Ci tak to zostan-zdradza Cie,wiesz,akceptujesz
      dla kasy? spokoju? ze strachu? to tez dobre powody i nikt nie ma prawa Cie potepic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka