Dodaj do ulubionych

Facet nie musi byc przystojny?

17.12.11, 17:32
Hmmm, mam teraz chwilke czasu i sobie czytam wszystkie watki. W jednym z nich piszemy, ze duzo soob poznaje sie przez portale internetowe. I co mnie"uderzylo" to to, ze duzo kobitek pisaly, ze ich facet nie jest przystojny, ale....i tu wymienione inne zalety.

Ja to chyba jestem wybredna, bo facet MUSI mi sie podobac, szczegolnie taki poznany przez net. Pewnie przez to zostane samawink
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 17:58
      A jaki jest Twój ideał?
      • zalosny.jestes Książe na białym koniu? 18.12.11, 11:09
        B/T
    • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 18:54
      Ja uważam, ze musi. Subiektywnie.
      Zapewne jestem z innego pokolenia, ale czy nie masz żywych mężczyzn wokół siebie? Musisz poznawać na, pożal się Boże, portalach randkowych? Przecież to jawna deklaracja "jestem odpadem atomowym, nie potrafię nikogo wyrwać w realu".
      • moniapoz Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:05
        hihi...chyba troche przesadzasz smile portale randkowe czasem moga byc pomocne, nie wszyscy
        zyja zyciem towarzyskim, nie wszyscy sa ekstrawertykami....smile
        portale randkowe to nie samo zlo, aczkolwiek moga byc frustrujace i denerwujace smile

------
        Tylko tu i teraz ja wybieram. Tylko tu i teraz jestem.
        Tylko tu i teraz całym sercem więcej szans nie będzie.
      • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:09
        Nie , nie mam. Bo pracuje w domu, mam swoja firme. Male dzieci, wiec pozostaje portal randkowy. A co w nim takiego zlego?, przeciez za ekranem tez czai sie czlowiek. a skora ja jestem jestem normalna, nie uwazam sie za "odpad" to dlaczego nie mialabym tam poznac rownez kogos normalnego? W rzeczywistosci wszyscy taki oh, ah? Nie liczy si emiejsce tak naprawdę.
        • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:09
          tzn. a skoro ja...a nie skorawink
        • moniapoz Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:17
          odpadem nie jestes smile a portale czasem sie przydaja, bo tam faktycznie
          za ekranem czai sie czlowiek i moze ale nie musi byc interesujacy tak jak w zyciu i tego sie trzymaj !

------
          • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:25
            Dokładniesmile
        • argentusa Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:21
          Facet MUSI mi się podobać.
          A jeszcze lepiej, że i z tyłu i z przodu wink.

Ar.
          ps. znam parę par pozanych na portalach randkowych i w żadnym wypadku, nie są to elementy odpadowe. Ani panie ani panowie. W realu nie ma takiego wyboru jak na portalach. A jak włączysz w to zagraniczne to juz w ogóle w tysiącach chyba leci wink
          • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:24
            argentusa napisała:

W realu nie ma takiego wyboru jak n
            > a portalach. A jak włączysz w to zagraniczne to juz w ogóle w tysiącach chyba l
            > eci wink

O to to to to wink
        • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:39
          IMO miejsce się liczy jednak. Na portalu randkowym widzisz pewną kreację, a nie żywego człowieka. W realu od razu wiadomo czy facet się podoba i można dać mu szansę czy sorry, ale nie ma sensu nawet wymieniać numerów telefonów.
          Poza tym jak kiepski i niekompetentny społecznie musi być facet, który nie potrafi poznać i zainteresować sobą kobiety w prawdziwym świecie tylko ogłasza się na portalu?
          • moniapoz Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:56
            lubię Twoja bezkompromisowość smile
            ale czy nie uważasz , że kreacja/ kreowanie siebie może być też w realu ?
            poza tym, nie chodzi o to, żeby latami do siebie pisać na takim portalu...można tą kreację zweryfikować właśnie face to face....i wtedy określić czy warto te numery telefonów wymienić czy nie....prawie tak samo jak normalnie

a facet na takim portalu może nie mieć czasu, nie mieć okazji lub faktycznie nie mieć kompetencji społecznych (cokolwiek to znaczy smile....ale to wcale nie wyklucza, że może (ale nie musi być fajny)

------
          • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:57
            Nie, miejsce się nie liczy.

No cóż jesteś innego pokolenia jak sama stwierdziłaś i nie jesteś osoba, którą chce przekonywać.
          • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:17
            > Poza tym jak kiepski i niekompetentny społecznie musi być facet, który nie potr
            > afi poznać i zainteresować sobą kobiety w prawdziwym świecie tylko ogłasza się
            > na portalu?

Chyba rzeczywiście masz stereotypowe poglądy lub jak to określiłaś jesteś z innego pokolenia i nie ma sensu Cię przekonywać, ze wcale nie musi być tak jak piszesz, bo trzeba mieć dystans zarówno w rzeczywistości jak i w wirtualnym świecie.

Mniej poważnie- teraz jak Cie nie ma w internecie lub na Fejsbuuku to nie żyjeszsmile Taki Matrix, technika poszła do przodu. Kiedyś były tylko swatki, teraz są portale randkowe, które są tylko dodatkową alternatywą. Żyjemy w "szybkich" czasach, gdzie nie każdy ma ten luksus-czas.

-------------
            "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa
            • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:31
              Życie się po prostu zmienia. Internet stał się niezastąpiony, jest po prostu dodatkowym kanałem komunikacji międzyludzkiej. I tego się już nie zmieni. Zresztą po co?
              Kiedyś marnowało się masę czasu na zakupy w sklepach, teraz wszystko można kupić w Necie. Podobnie jest z poznawaniem nowych ludzi. Tyle, że pogodzić się z trzeba z tym, że coś takiego jak anonimowość (za którą jeszcze kilka lat temu ceniono Net) to fikcja.
              • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:37
                Naprawdę uważasz, że internet jest niezastąpiony jeśli chodzi o poznawanie nowych ludzi? Owszem można przy okazji i na forach dyskusyjnych/tematycznych, gdzie widać jakąś np. wspólną płaszczyznę porozumienia, ale nie uważam, że jest to niezbędne do życia i że inne opcje zostały zamknięte.
                • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:43
                  Uważam, że jest niezastąpiony jako dodatkowy kanał komunikacji międzyludzkiej. Przecież nawet z kimś, kogo poznało się w sposób bardziej tradycyjny mamy kontakt mailowy, na Facebooku etc.
                  • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:51
                    Ok, juz przyjęłam do wiadomości, że jesteśmy z moim partnerem ostatnią parą na Ziemi, która nie ma kont na fb.
                    • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:56
                      Założysz sobie jak Ci dzieć podrośnie i sobie konto założy wink
              • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 13:26
                mola1971 napisała:

> Życie się po prostu zmienia. Internet stał się niezastąpiony, jest po prostu do
                > datkowym kanałem komunikacji międzyludzkiej. I tego się już nie zmieni. Zresztą
                > po co?
                > Kiedyś marnowało się masę czasu na zakupy w sklepach, teraz wszystko można kupi
                > ć w Necie. Podobnie jest z poznawaniem nowych ludzi.

Dokładnie tak samo uważam- w necie też można poznać osoby, z którymi albo utrzymuje się tylko kontakt mailowy, albo znajomość przenosi się do reala i później np. przeradza w przyjaźń czy nawet w związek.
                Jeśli jednak chodzi o portale randkowe, to nie korzystałam, nie korzystam i nie sądzę, abym kiedykolwiek to zrobiła. Uważam, że na portalach ogłaszają się osoby z jawną deklaracją i na tym skupione (poznawanie i eliminacja potencjalnych partnerów) , a np. na forach czy grupach itp. zanim dojdzie do spotkania, to chwilę to potrwa, a dzięki temu można poznać tego kogoś lepiej- jej poglądy, postawy etc., co dla mnie ma większe znaczenie, niż pierwsze wrażenie w realu. Poza tym wtedy niekoniecznie dochodzi do spotkania "w wiadomym celu" (casting tongue_out ), ale choćby po to, aby pogadać przy kawie i ciachu, bo są już wspólne tematy do rozmowy. Pewnie upraszczam, ale chodzi mi o to, że przy okazji dyskusji forumowej, na grupie itp., mozna kogoś spotkać, poznać całkiem przypadkowo, a jeśli spotykałabym się z kimś poznanym przez portal randkowy, to jakby od razu z deklaracją, że "ja też szukam kogoś". Można być otwartym na znajomości do kina, na kawę czy pogaduchy, a niekoniecznie na związek; w tym takie portale raczej nie pośredniczą.

To, co wyżej, to tylko i wyłącznie moja opinia, a nie ocena np. korzystających z portali smile
                • errormix Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 13:37
                  Lepiej bym tego nie napisał. Mam dokładnie takie samo zdanie w tym temacie. A myślałem, że tylko ja ma alergię na słowo "casting".
                • sonia_30 Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 14:40
                  Właśnie skonstatowałam że już drugi raz się mogę pod Tobą Zmęczona podpisać big_grin Nie wiem czy to magia Świąt, czy ewolucja moja.. Twoja.. ;-P
                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 15:02
                    Dzień Dobroci dla Zwierząt, jak słowo daję tongue_out
                    Nie dość, że error, to jeszcze i Ty wink
                    Świat się chyba kończy big_grin
                    • malgolkab Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 22:57
                      zmeczona100 napisała:

> Dzień Dobroci dla Zwierząt, jak słowo daję tongue_out
                      > Nie dość, że error, to jeszcze i Ty wink
                      ja teżsmile bardzo dobrze napisane. A tekst o castingu na pewno zapożyczęwink
                      > Świat się chyba kończy big_grin
                • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 08:32
                  Skoro nie byłaś na takich portalach, to raczej masz niewielkie kompetencje do wypowiadania się na ich temat.

Większość portali ma swój profil i target. Są takie które wprost deklarują, że ich celem jest dobieranie w pary na zasadzie poszukiwania partnera do życia (my darling), albo np. do łóżka (np. erodate), ale są takie których celem jest umożliwianie poznawania się ludzi o podobnych zainteresowaniach płci dowolnej (np. dawne cafe na Gazecie, ale pewnie są jakieś inne). W większości tego typu portali oznacza się preferencje i cel zamieszczenia swojego profilu na nim (partner do związku, albo np. wspólne spędzanie czasu), więc niekoniecznie musi to być ogłaszanie castingu na partnera do związku.

Poza tym nie czarujmy się, znam wielu singli, niektórych nawet deklarujących, że są zadowoleni ze swojego singlostwa, ale idę o zakład, że jeśli którekolwiek z nich umówiłoby się na kawę (kino, cokolwiek) z nieznanym bliżej singlem płci przeciwnej poznanym w jakikolwiek sposób (forum dyskusyjne czy co tam jeszcze), to byłoby to spotkanie "w wiadomym celu".

Więc takie zarzekanie się że portale są be, bo są w "wiadomym celu", to hipokryzja i samooszukiwanie się na zasadzie "nie jestem aż tak zdesperowana(y)".

Rozumiem, że niektórzy nie chcą korzystać z takich portali, bo np. nie szukają związku i ok, ale nie dorabiajmy do tego jakiejś zbędnej oceniającej ideologii o jakimś upośledzeniu socjalnym.

Dla mnie mniej upośledzony socjalnie jest ten kto ma na celu szukanie partnera do związku i robi to za pomocą różnych narzędzi (dążenie do celu jak dla mnie nie jest upośledzeniem socjalnym) niż ten kto się samooszukuje żeby ukryć jakieś kompleksy (jestem sam i mi to doskwiera ale z portali nie skorzystam, bo ludzie tam to nieudacznicy, ergo - ja jestem lepszy).
                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 12:44
                    > Skoro nie byłaś na takich portalach, to raczej masz niewielkie kompetencje do w
                    > ypowiadania się na ich temat.
                    > Większość portali ma swój profil i target. Są takie które wprost deklarują, że
                    > ich celem jest dobieranie w pary na zasadzie poszukiwania partnera do życia (my
                    > darling), albo np. do łóżka (np. erodate), ale są takie których celem jest umo
                    > żliwianie poznawania się ludzi o podobnych zainteresowaniach płci dowolnej
                    (np.
                    > dawne cafe na Gazecie, ale pewnie są jakieś inne). W większości tego typu port
                    > ali oznacza się preferencje i cel zamieszczenia swojego profilu na nim (partner
                    > do związku, albo np. wspólne spędzanie czasu), więc niekoniecznie musi to być
                    > ogłaszanie castingu na partnera do związku.

Przyjmij wreszcie do wiadomości, że są i tacy, dla których internet nie jest metodą na poszukiwanie kogokolwiek w jakimkolwiek celu, a jedynie środkiem służącym do znalezienia interesującej informacji (np. w sprawie rozwodowej). To są ci, którzy nie są zainteresowani seksem z kimkolwiek, kto ma na niego ochotę, ani znalezieniem kogoś do kina, na kawę czy do teatru, bo mają znajomych w realu, z którymi to robią. Poszukują informacji, której nie są w stanie uzyskać od znajomych (brak ich doświadczenia) albo opinii, których nie wyrażą ich realni znajomi (z braku doświadczenia). Nie od tego wzięło początek to forum?

A że później takie znajomości internetowe przenoszą się poza forum- to jest własnie "produkt uboczny", a nie cel, o który chodziło.

Nie narzekam na brak znajomych czy przyjaciół w realu, ale to nie znaczy, że jest to krąg zamknięty; są tacy tutaj, z którymi chętnie spotkałabym się w realu na kawę czy wieczór w pubie, bo są jednak w pewnym stopniu znajomymi- znamy wzajemnie własne postawy, problemy, poglądy itp, a więc jest wspólny obszar do obgadania. A to, że może dojść do pogłębienia znajomości, to po prostu normalna kolej rzeczy- tak samo, jak poznanie kogoś u wspólnych znajomych.

> Poza tym nie czarujmy się, znam wielu singli, niektórych nawet deklarujących, ż
                    > e są zadowoleni ze swojego singlostwa, ale idę o zakład, że jeśli którekolwiek
                    > z nich umówiłoby się na kawę (kino, cokolwiek) z nieznanym bliżej singlem płci
                    > przeciwnej poznanym w jakikolwiek sposób (forum dyskusyjne czy co tam jeszcze),
                    > to byłoby to spotkanie "w wiadomym celu".

No cóż, nie brałam udziału w forumowych spotkaniach, więc się nie wypowiem, jak było i kogo upolowałeś.

Jednak nie sądź innych wg siebie, ok?

> Rozumiem, że niektórzy nie chcą korzystać z takich portali, bo np. nie szukają
                    > związku i ok, ale nie dorabiajmy do tego jakiejś zbędnej oceniającej ideologii
                    > o jakimś upośledzeniu socjalnym.

A to nie do mnie. Osoby Ci się pomyliły.

> Dla mnie mniej upośledzony socjalnie jest ten kto ma na celu szukanie partnera
                    > do związku
                    i robi to za pomocą różnych narzędzi (dążenie do celu jak dla mnie n
                    > ie jest upośledzeniem socjalnym) niż ten kto się samooszukuje żeby ukryć jakieś
                    > kompleksy (jestem sam i mi to doskwiera ale z portali nie skorzystam, bo ludzi
                    > e tam to nieudacznicy, ergo - ja jestem lepszy).

Wyrazy współczucia, skoro doskwiera Ci samotność. Jednak coraz trudniej będzie Ci znaleźć kogoś do związku- chyba, że nie wyjdzie na jaw, w jakim celu spotykasz się z kobietami poznanymi przypadkowo, albo wybrance nie będzie to przeszkadzało.
                    • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:00
                      A ty przyjmij wreszcie, że są tacy którzy w wirtualnym świecie poruszają się sprawniej od Ciebie i wykorzystują go nie jedynie w celu poszukiwania wiadomości, ale również w celach ogólnie określanych jako społeczne.

Na niektórych tego typu portalach socjalnych spotykają się po prostu wirtualnie ludzie o podobnych zainteresowaniach. Te portale to zdecydowanie ułatwiają.

Zakłada się profil i wpisuje w nim, że poszukuje się innych miłośników tańca brzucha, albo filmów Quentina Tarantino i już. I wcale nie musi mieć znaczenia płeć, stan cywilny czy cokolwiek innego.

I nie ma znaczenia forma poznania innej osoby, urodziny cioci, forum internetowe, czy portal internetowy, interesuje nas dana osoba, albo nie; zacieśniamy znajomość albo nie.

Uwagę o upośledzeniu socjalnym napisałem, bo tak spodobał Ci się ten cytat, że aż do stopki go sobie wrzuciłaś, więc nawet jeśli nie Ty go wygłosiłaś, to chyba bardzo jego przesłanie przypadło Ci do gustu.

Resztę Twojego komentarza przemilczę, bo był zwyczajnie żenujący.
                      • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:15
                        > A ty przyjmij wreszcie, że są tacy którzy w wirtualnym świecie poruszają się sp
                        > rawniej od Ciebie i wykorzystują go nie jedynie w celu poszukiwania wiadomości,
                        > ale również w celach ogólnie określanych jako społeczne.

I z tego tytułu nie mogę mieć własnego zdania o portalach randkowych?

Pytanie retoryczne.

W stopce nie ma żadnego takiego cytatu. Za to w opisie na gg owszem, miałam. Tak samo, jak wiele innych, podobnie absurdalnych. Może dlatego, że mój "mąż" znalazł tam (na Sympatia.pl) swoją kochankę, przyznając się, że jest żonaty; a dodatkowo on jest rzeczywiście upośledzony w kontaktach społecznych smile A co, nie wolno mi?
                        • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:24
                          > I z tego tytułu nie mogę mieć własnego zdania o portalach randkowych?

Może i retoryczne ale mimo wszystko odpowiem.

Ależ możesz, możesz mieć zdanie na każdy temat. Jednak jeśli się więdzę na jakiś temat (i te swoje zdanie) opiera wyłącznie o niczym nieuzasadnione "przeczucie", to naraża się na śmieszność.
                          • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:27
                            No cóż...
                            Pisałam o portalach randkowych. A te, jak wiadomo, mają jeden cel.

Tak więc bardzo naraziłam się na śmieszność. Na pewno wielokrotnie większą od Twojej.
                            • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:33
                              A ja pisałem o portalach.

Pisałaś, że portale nie są użyteczne przy poznawaniu ludzi w celach innych niż randkowe, starałem się wyprowadzić Cię z błędu.
                              • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 13:39
                                > starałem się wyprowadzić Cię z błędu.

Na początek będzie najlepiej, jeśli sam się tam nie będziesz wprowadzać:

"Jeśli jednak chodzi o portale randkowe, to nie korzystałam, nie korzystam i nie sądzę, abym kiedykolwiek to zrobiła. Uważam, że na portalach ogłaszają się osoby z jawną deklaracją i na tym skupione (poznawanie i eliminacja potencjalnych partnerów)"
                                • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 14:16
                                  > "Jeśli jednak chodzi o portale randkowe, to nie korzystałam, nie korzyst
                                  > am i nie sądzę, abym kiedykolwiek to zrobiła. Uważam, że na portalach ogłaszają
                                  > się osoby z jawną deklaracją i na tym skupione (poznawanie i eliminacja potenc
                                  > jalnych partnerów)"

Portale "randkowe" ewoluują w kierunku portali społecznościowych, mają po prostu ułatwiać socjalizację ludzi, wiele typowo "randkowych" portali oferuje opcje, o których pisałem wcześniej, więc trafia na nie wiele osób, które po prostu szuka innych ludzi w celach wszelakich, ponieważ sposób kreowania profilu na takich portalach ułtawia takie poszukiwania (określanie zainteresowań, preferencji itp. i następnie przeszukiwanie bazy według tych kryteriów). O czym nie masz pojęcia, bo jak deklarujesz nie miałaś konta na takich portalach.

Twoje radykalne twierdzenie, że na tych portalach ogłaszają się "osoby z jawną deklaracją" jest błędne, o czym mogłabyś się łatwo przekonać gdybyś na taki portal zawitała. Do czego nie zachęcam, jedynie uświadamiam, że wypowiadanie się na jakiś temat, o którym wie się tylko to co się gdzieś zasłyszało jest ryzykowne.
                                  • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 14:19
                                    Przykładowo, będąc mieszkańcem Warszawy i chcąc wybrać się na kurs salsy, wystarczy mając profil na takim portalu wyszukać Panie, które lubią tańczyć i zaproponować im wspólną naukę.

Jak widać cel niekoniecznie związany z "jawną deklaracją".
                                    • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 14:57
                                      Jeśli chodzi o ten cel, o którym wg Ciebie myślą single spotykający się na kawie przed i/ lub po niej itp., to faktycznie jest to pomysł. Jeśli będę szukać chętnego na tańce czy naukę salsy, to wybiorę portal, skupiający osoby lubiące taniec (bez podtekstu seksualnego).
                                      • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 15:13
                                        Na portalach o ściśle określonej tematyce udzielają się głównie osoby "zaawansowane" w takim temacie. Gdy się jest początkującym tancerzem, można tam uzyskać radę, ale może być problem ze znalezieniem równie początkującego partnera do tańca.

Wiem, bo sam jestem użytkownikiem takiego portalu. Większość (jeśli nie wszystkie) ogłoszenia typu "szukam partnera do nauki" pozostają bez odpowiedzi.

Typowy portal społecznościowy (randkowy, czy jak go zwał) jest tutaj zdecydowanie lepszym narzędziem.

Natomiast dynamikę relacji damsko-męskich znam na tyle, żeby wiedzieć, że większość singli ma swoje życie towarzyskie i grupę znajomych. Jeśli wychodzą poza tą grupę i udają się na spotkanie z przedstawicielem płci przeciwnej spoza tej grupy, to w zdecydowanej większości przypadków takie spotkanie ma określony kontekst.
                                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 14:53
                                    Jeszcze raz:
                                    1. Nie interesuje mnie przygodny seks czy ktoś do związku
                                    2. Nie szukam w necie osób z podobnymi zainteresowaniami, preferencjami (do czego?) itp. bo mam grono znajomych i przyjaciół, którzy zaspokajają moje potrzeby w tym zakresie.

To znaczy, że nie jestem zainteresowana udziałem w jakichkolwiek portalach- w tym randkowych. Tak trudno Ci to zrozumieć, że nie tylko ja "tak mam"?

A tak BTW, jeśli będę poszukiwać grupy hodowców pstrąga czy uprawy storczyków, to na pewno nie przez portal randkowy big_grin
                                    • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 14:57
                                      Nie mówimy o Tobie, więc nie musisz wszystkiego odnosić do siebie.

Nie komentowałem tego, czy szukasz kogoś na portalach, czy nie, czy masz tam profile, czy nie.

Skomentowałem jedynie Twoje błędne przekonanie, że ludzie zakładają tam profile JEDYNIE w "wiadomym celu".
                                      • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 15:00
                                        > Skomentowałem jedynie Twoje błędne przekonanie, że ludzie zakładają tam profile
                                        > JEDYNIE w "wiadomym celu".

Oczywiście, że w tym jedynym celu; pozostałe profity (ewentualna nauka tańca) to są tylko skutkiem spotkania na portalu osoby, która TEŻ szuka partnera i TEŻ lubi taniec.
                                        To tak, jak na tym forum- przy okazji można poznać osoby, które TEŻ lubią koty, co nie zmienia tego, że połączyło nas jednak coś innego- inne CEL.
                                        • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 15:20
                                          > Oczywiście, że w tym jedynym celu

No i wracamy do punktu wyjścia.

Nie miałaś konta na takim portalu, więc skąd możesz wiedzieć, że określając swoje oczekiwania można wskazać takie opcje jak "wspólne spędzanie czasu", z różnymi innymi zastrzeżeniami dotyczącymi właśnie wyraźnego zastrzeżenia, że nie jest się na tym portalu by poszukiwać drugiej połówki. Ba mało, tego można poszukiwać osób tej samej płci (bez podtekstu homoseksualnego) w tym samy celu. Inaczej mówiąc, przeprowadzając się do nowego miasta można w ten sposób znaleźć koleżankę, która lubi koty i ma ochotę wyjść na kawę na miasto, albo na wspólną eskapadę do klubu.
                                          • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 17:18

> Nie miałaś konta na takim portalu, więc skąd możesz wiedzieć, że określając swo
                                            > je oczekiwania można wskazać takie opcje jak "wspólne spędzanie czasu", z różny
                                            > mi innymi zastrzeżeniami dotyczącymi właśnie wyraźnego zastrzeżenia, że nie jes
                                            > t się na tym portalu by poszukiwać drugiej połówki.

big_grin Mistrzem są w tym np. żonaci i mężatki big_grin Idealna sytuacja- bez zobowiązań, a jak miło można spędzić czas. No chyba, że chcesz przez to powiedzieć, że logują się tam single tylko po to, aby znaleźć kogoś do miłego spędzania czasu. Ale wtedy i tak wiadomo, jak się to kończy- sam pisałeś big_grin
                                            Jak się nie ustawisz, i tak portal randkowy ma określony cel.

Ba mało, tego można poszuki
                                            > wać osób tej samej płci (bez podtekstu homoseksualnego) w tym samy celu. Inacze
                                            > j mówiąc, przeprowadzając się do nowego miasta można w ten sposób znaleźć koleż
                                            > ankę, która lubi koty i ma ochotę wyjść na kawę na miasto, albo na wspólną eska
                                            > padę do klubu.

Noż proszę Cię... W życiu nie wpadłabym na pomysł poszukania w nowym mieście towarzyszki, zakładając profil na portalu randkowym big_grin Za to na regionalnym lub dla miłośników kotów- jak najbardziej tak.

Podsumowując to bicie piany forumowej- są tacy, którzy logując się na portalach randkowych, oprócz wiadomego celu poszukują jeszcze zaspokojenia swoich innych potrzeb. Zdarza się i tak, że logując się na portalach tematycznych oprócz wiadomego celu (zgodnego z tematyką portalu) poznaje się kogoś, z kim tworzy się związek lub tylko chodzi do łóżka.

Teraz lepiej?
                                            • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 19:18
                                              Nadal słabo, bo po raz kolejny eks katedra wypowiadasz się na temat, na który nie masz pojęcia. Na zasadzie "a jedna pani drugiej pani w maglu naopowiadała, że Anka to się puszczała z facetem poznanym na Sympatii".

Miałem profil na takim portalu i natknąłem się na całkiem sporą ilość osób, które jak wynikało z ich profilu trafiły tam wyłącznie w celach towarzysko-socjalnych, np. zastrzeżenie w profilu dziewczyny, opcji że szuka kontaktu z innymi kobietami o podobnych zainteresowaniach plus w opisie tekst typu "proszę panów o nie wysyłanie do mnie propozycji spotkania" i było to na jednym z portali postrzeganym pewnie przez Ciebie jako WYŁĄCZNIE randkowy.

To że Ty sobie czegoś nie wyobrażasz i czegoś byś nie zrobiła, to jest tylko i wyłącznie kwestia Twoich osobistych ograniczeń. Więc to że Ty byś na coś nie wpadła, nie oznacza, że nikt inny już dawno na coś takiego nie wpadł.

Jak już pisałem portale o bardzo ściśle określonej tematyce, szczególnie w kwestii jakiegoś hobby lub pasji są dość hermetyczne, często mają swój "slang" i wewnętrzny niepisany kodeks. Nowicjuszowi zajmuje trochę czasu odnalezienie się w nich. A takie "ogólnosocjalne" portale mają o wiele mniejszą elitarność, łatwiej dotrzeć do innych osób.
                                              • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:01

> Nadal słabo, bo po raz kolejny eks katedra wypowiadasz się na temat, na który n
                                                > ie masz pojęcia. Na zasadzie "a jedna pani drugiej pani w maglu naopowiadała, ż
                                                > e Anka to się puszczała z facetem poznanym na Sympatii".

Tak się składa, że jedyną osobą, która mówiła/ pisała o puszczaniu się jako efektu końcowego posiadania konta na portalu randkowym, jesteś Ty sam.

> Miałem profil na takim portalu i natknąłem się na całkiem sporą ilość osób, któ
                                                > re jak wynikało z ich profilu trafiły tam wyłącznie w celach towarzysko-socjaln
                                                > ych, np. zastrzeżenie w profilu dziewczyny, opcji że szuka kontaktu z innymi k
                                                > obietami o podobnych zainteresowaniach plus w opisie tekst typu "proszę panów o
                                                > nie wysyłanie do mnie propozycji spotkania" i było to na jednym z portali post
                                                > rzeganym pewnie przez Ciebie jako WYŁĄCZNIE randkowy.

Bosche..... Kto pisał wyżej, że co prawda single Ci znane mają własnych znajomych i przyjaciół w realu, ale jak się umawiają poza nimi, to jednak w celach seksualnych?

> Jak już pisałem portale o bardzo ściśle określonej tematyce, szczególnie w kwes
                                                > tii jakiegoś hobby lub pasji są dość hermetyczne, często mają swój "slang" i we
                                                > wnętrzny niepisany kodeks. Nowicjuszowi zajmuje trochę czasu odnalezienie się w
                                                > nich.

No cóż, to faktycznie utrudnienie dla tych, którzy szukają amatora/ amatorki szybkiego seksu (w myśl Twojej zasady, że spotkania poza znajomymi i przyjaciółmi z reala i tak kończą się w łóżku) wink

Meery Christmas & Happy New Year
                                                • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:01
                                                  > Tak się składa, że jedyną osobą, która mówiła/ pisała o puszczaniu się jako efe
                                                  > ktu końcowego posiadania konta na portalu randkowym, jesteś Ty sam.

Oprócz mnie, oczywiście smile
                                                • tonyolomanolo Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:03
                                                  a do warzywniaka w jakim celu się chodzi ?
                                                  bo teraz się dowiedziałem że można chodzić też w "wiadomym celu"

polscott24.com/zboczone-warzywa/
                                                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:56
                                                    To teraz zagadka:
                                                    Po co się chodzi do warzywniaka?
                                                    A po co niektórzy logują się na portale randkowe?
                                                • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 21:14
                                                  > Bosche..... Kto pisał wyżej, że co prawda single Ci znane mają własnych znajomy
                                                  > ch i przyjaciół w realu, ale jak się umawiają poza nimi, to jednak w celach sek
                                                  > sualnych?

A Tobie się wszystko z jednym kojarzy.

Masz chyba fiksację na punkcie seksu.

Napisałem, że takie spotkanie ma określony kontekst, czyli relacje damsko-męskie, co wcale nie musi oznaczać seksu, chociaż może. W większości przypadków jeśli ktoś się na takie spotkanie umawia, to zakłada, że z tego spotkania może (chociaż wcale nie musi) wyniknąć coś co ma związek z relacjami damsko-męskimi (flirt, romans, związek, małżeństwo, przelotny seks itp. itd.).

Zwyczajnie, jak facet sobie chce o piłce nożnej pogadać, to umawia się kumplem, albo przysiada się do nieznajomego w barze. Podobnie kobieta, jak chce iść na kawę i pogadać o wyprzedaży w Orsay'u, to dzwoni do koleżanki i wyciąga ją na kawę, albo zagaduje siedzącą przy sąsiednim stoliku nieznajomą. Jak facet ma potrzebę omówić prezent dla mamy to dzwoni do jakiejś swojej koleżanki, a jak kobieta chce się dowiedzieć u którego mechanika zostawić samochód do wymiany oleju, to dzwoni do jakiegoś swojego kumpla. Jeśli tych samych dwoje umawia się ze sobą mimo, że się prawie w ogóle nie znają, to niezależnie od pretekstu takie spotkanie ma kontekst, o którym wcześniej wspominałem. I to nie oznacza, że wylądują w łóżu.

> Bosche..... Kto pisał wyżej, że co prawda single Ci znane mają własnych znajomy
                                                  > ch i przyjaciół w realu, ale jak się umawiają poza nimi, to jednak w celach sek
                                                  > sualnych?

Nie ja. Znaczenie kontekstu wyjaśniłem powyżej, nie moja wina, że Tobie się wszystko z jednym kojarzy. Poza tym już parę razy napisałem, że niektóre osoby szukają kontaktu z przedstawicielami swojej płci, a tego typu spotkania nawet tego kontekstu nie mają.
                                                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 21:29
                                                    z_mazur napisał:

> A Tobie się wszystko z jednym kojarzy.
                                                    >
                                                    > Masz chyba fiksację na punkcie seksu.

Ja??

>
                                                    > Napisałem, że takie spotkanie ma określony kontekst, czyli relacje damsko-męski
                                                    > e, co wcale nie musi oznaczać seksu, chociaż może. W większości przypadków jeśl
                                                    > i ktoś się na takie spotkanie umawia, to zakłada, że z tego spotkania może
                                                    (cho
                                                    > ciaż wcale nie musi) wyniknąć coś co ma związek z relacjami damsko-męskimi (fli
                                                    > rt, romans, związek, małżeństwo, przelotny seks itp. itd.).

I o to chodzi- własnie o to, czemu ma w większości przypadków służyć takie spotkanie; oczywiście osób, które mają profile na portalach randkowych. Chyba, że Twoim zdaniem każde spotkanie z osobą płci przeciwnej z jakiegokolwiek portalu (dla zmotoryzowanych, ekologów, emerytów) i tak w większości oznacza, że spotykający się liczą na coś więcej, niż tylko kawa. Ale tu zaprotestuję, bo jak pisałam na samym początku- nie wszystkim chodzi o seks, związek, romans czy małżeństwo (wiem, wiem- to za trudne do zrozumienia, bo i tak chodzi przecież o własne kompleksy).
                                                    >
                                                    > Zwyczajnie, jak facet sobie chce o piłce nożnej pogadać, to umawia się kumplem,
                                                    > albo przysiada się do nieznajomego w barze. Podobnie kobieta, jak chce iść na
                                                    > kawę i pogadać o wyprzedaży w Orsay'u, to dzwoni do koleżanki i wyciąga ją na k
                                                    > awę, albo zagaduje siedzącą przy sąsiednim stoliku nieznajomą.

A nie korzysta w tym celu z portalu randkowego? wink Wystarczy przecież tak ustawić wyszukiwanie, aby znaleźć facetów, którzy mają takie same zainteresowania czy babki, które poszukują towarzystwa do Orsaya.

>
                                                    > Nie ja. Znaczenie kontekstu wyjaśniłem powyżej, nie moja wina, że Tobie się wsz
                                                    > ystko z jednym kojarzy. Poza tym już parę razy napisałem, że niektóre osoby szu
                                                    > kają kontaktu z przedstawicielami swojej płci, a tego typu spotkania nawet tego
                                                    > kontekstu nie mają.
                                                    >

"Poza tym nie czarujmy się, znam wielu singli, niektórych nawet deklarujących, że są zadowoleni ze swojego singlostwa, ale idę o zakład, że jeśli którekolwiek z nich umówiłoby się na kawę (kino, cokolwiek) z nieznanym bliżej singlem płci przeciwnej poznanym w jakikolwiek sposób (forum dyskusyjne czy co tam jeszcze), to byłoby to spotkanie "w wiadomym celu"."

No i komu się wszystko kojarzy z jednym? Mnie?
                                                    Bo mnie z seksem/ związkiem/ kojarzą się tylko portale randkowe, a Tobie także inne portale smile Innymi słowy- u Ciebie i tak kończy się na jednym, bez względu w jaki sposób doszło do spotkania.

Zabrnąłeś w ślepy zaułek smile
                                                  • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 21:59
                                                    Przez "wiadomym celu" miałem na myśli kontekst, który już dokłanie wytłumaczyłem.

Nie pisałem, że wszystkim chodzi, ale że w większości przypadków chodzi. I jest to zdanie moje, ale poparte teoriami z psychologii ewolucyjnej. Faktu istnienia płci i dobierania się w pary choćbyś chciała nie przeskoczysz.

> A nie korzysta w tym celu z portalu randkowego? wink Wystarczy przecież tak ustaw
                                                    > ić wyszukiwanie, aby znaleźć facetów, którzy mają takie same zainteresowania cz
                                                    > y babki, które poszukują towarzystwa do Orsaya.

Jedna zagada do nieznajomej, a inna napisze do nieznajomej z portalu, którą znalazła w wyszukiwarce. O to mi właśnie chodzi, że portale i kontakty z nich wynikające nie różnią się od kontaktów nawiązywanych w inny sposób. Ergo używanie tych portali może oznaczać coś, a może nie oznaczać niczego. Dla Ciebie oznacza jedno i jest to przekonanie błędne.
                                                    Co już kilkakrotnie w tej dyskusji wykazałem.

Dlatego podaruję sobie jej kontynuowanie.
                                                  • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 22:08
                                                    OK, przyjmuję do wiadomości, że żyję w innym świecie- nie ma w nim osób, które szukają towarzystwa na zakupy czy do pogadania o EURO 2012, zakładając sobie profil na portalu randkowym.
                                                    Przyjmuję do wiadomości, że są tacy wśród nas, którzy biorą udział w życiu innych portali, forumów itd. przede wszystkim po to, aby umawiać się na spotkania w większości z podtekstem damsko- męskim.

No i przyjmuję do wiadomości, że przy spotkaniach damsko- męskich, bez względu na wszystko, chodzi przede wszystkim o dobieranie się w pary.

Biedni homoseksualiści...
                                              • argentusa Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:05
                                                Mazur, daj spokój. Nie przkeonasz, zresztą i po co?
                                                Są jednostki tak przekonane o nieomylności, ze nawet jakby sam Bóg zaprzeczył to i tak białe będzie czarne. Bo portal, to portal tylko do seksu służy wink nawet jak nie tylko.
                                                Najlepszego,
                                                Ar.
                                                ps. hihih jak dała poczytać kumpeli o "jedynym celu" to się uśmiała. To taka sama prawda jak opinia bodajże Triss, że na portalach randkowych tylko wybrakowani są. wink
                                                • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 20:50
                                                  To napisał sam Mazur:

"Natomiast dynamikę relacji damsko-męskich znam na tyle, żeby wiedzieć, że większość singli ma swoje życie towarzyskie i grupę znajomych. Jeśli wychodzą poza tą grupę i udają się na spotkanie z przedstawicielem płci przeciwnej spoza tej grupy, to w zdecydowanej większości przypadków takie spotkanie ma określony kontekst."

Pozdrawiam
                                      • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 17:12

> Nie mówimy o Tobie, więc nie musisz wszystkiego odnosić do siebie.

W tym wypadku "JA" to osoby, które "mają tak samo".

> Skomentowałem jedynie Twoje błędne przekonanie, że ludzie zakładają tam profile
                                        > JEDYNIE w "wiadomym celu".

> Natomiast dynamikę relacji damsko-męskich znam na tyle, żeby wiedzieć, że więks
                                        > zość singli ma swoje życie towarzyskie i grupę znajomych. Jeśli wychodzą poza t
                                        > ą grupę i udają się na spotkanie z przedstawicielem płci przeciwnej spoza tej g
                                        > rupy, to w zdecydowanej większości przypadków takie spotkanie ma określony kontekst

Nie zauważasz, że sam sobie przeczysz?

Bo jakie ma znaczenie, że pretekstem do spotkania była np. nauka salsy, skoro kontekst spotkania był wiadomy? Dokładnie ten sam efekt uzyskuje się przez taki portal niezależnie od tego, czy umówisz się na salsę, kawę czy do klubu, czy po prostu- na seks.
                                        • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 19:07
                                          > Nie zauważasz, że sam sobie przeczysz?

Nie bo od początku staram Ci się wykazać, że relacje damsko-męskie niezależnie od tego w jaki sposób zaistniały, czy zaczęły się na forum, portalu, czy w realu, mają podobną dynamikę, więc krytykowanie jakiejś jednej formy ich nawiązywania jest bez sensu.
                                          • zmeczona100 Re: Facet nie musi byc przystojny? 22.12.11, 19:14

e relacje damsko-męskie niezależnie
                                            > od tego w jaki sposób zaistniały, czy zaczęły się na forum, portalu, czy w real
                                            > u, mają podobną dynamikę

U Ciebie tak, ale nie każdy jest twoim odbiciem.

więc krytykowanie jakiejś jednej formy ich nawiązywan
                                            > ia jest bez sensu.

big_grin Krytyka? Własna opinia to krytyka? big_grin
                • zmeczona100 Eksperyment 22.12.11, 21:15
                  Zaintrygowana celem istnienia portali randkowych, wrzuciłam w google i wyskoczyły np. takie portale randkowe:

1.
                  Randki, flirt, zakochanie
                  Tu spotykają się single
                  Szukaj drugiej połówki

sympatia.onet.pl/
                  2.

W Poradach znajdą Państwo przydatne i interesujące artykuły o miłości, związku i poszukiwaniu partnera, napisane przez zespół eDarling we współpracy z ekspertami w dziedzinie psychologii
                  3 powody...
                  ...dla których warto dołączyć do grona użytkowników eDarling:
                  Naukowo opracowana metoda doboru partnerskiego

www.edarling.pl/
                  3.
                  Jak podejść do kobiety i rozpocząć podryw?
                  O czym rozmawiać z kobietą na randce?
                  Co tak na prawdę pociąga kobiety w mężczyznach?
                  Jak uwodzić wzrokiem?
                  Jak zaciągnąć ją do łóżka?
                  Higiena osobista, od czegoś trzeba zacząć!
                  Jaki podryw jest lepszy bezpośredni czy pośredni?
                  Czy mogę postawić Ci drinka?
                  Po czym poznam, że przestaje Ci zależeć?
                  Kto płaci na randce?
                  Czy zaprosisz mnie do siebie?
                  Co zrobić by kobiety o Ciebie walczyły? Cz.1.
                  Czy mam Cię ciągle zaskakiwać?
                  Kiedy ona będzie o Ciebie walczyć?
                  Jak dobrze ją całować?
                  Jak znaleźć wspólny temat do rozmowy?
                  Jestem gruby – czy mam szansę na podryw?
                  Dlaczego kobiety zdradzają?
                  Co zrobić by kobiety o Ciebie walczyły? Cz. 2.
                  Jak mi to powiesz?
                  Dlaczego każdy facet jest w tym słaby?
                  Kiedy ona zacznie myśleć o seksie?
                  Jakich cech szukasz u faceta na jedną noc?
                  Jak poznać, że ona ma już Ciebie dość?
                  Co zrobić by wybaczyła Ci zdradę?
                  Jak utrzymać jej zainteresowanie na dłużej?
                  Jak dasz mi do zrozumienia, że nie będzie kolejnej randki?
                  Pocałunek na pierwszej randce?
                  Czy to facet musi proponować następną randkę?
                  Co zrobić aby randka była udana?
                  Czemu ona odejdzie – dogasanie związku. Cz. 3.
                  Nie daj się porzucić - czyli jak odejść od kobiety i zachować klasę?
                  Co ubrać żeby dobrze wyglądać w oczach kobiety?
                  Jakie męskie zachowania Cię denerwują?
                  Czemu ona odejdzie – dogasanie związku. Cz. 2.
                  Jak się nie całować?
                  Rozmowy o seksie!
                  Odcinek specjalny – czy faceci z czasem mniej się starają?
                  Dałaś mi swój numer - kiedy powinien zadzwonić?
                  Co sprawi, że ona uzna Cię za kogoś więcej niż tylko przyjaciela?
                  Czy z czasem zaczynamy się mniej starać?
                  Jakich cech szukasz u faceta na dłuższy związek?
                  Co ona zrobi abyś to Ty odszedł?
                  Jak dobrze wypaść na pierwszym spotkaniu?
                  Jak nie być nudnym gościem?
                  Jesteś skokiem w bok od poważnego związku…
                  Dlaczego ona odejdzie?
                  Jak pożegnać się z kobietą?
                  Słowa na dzień dobry i czego nie powinienes jej mówić?
                  Od przyjaźni do związku
                  Zerwiesz czy wolisz doprowadzić do zerwania?
                  Jaki kupić jej prezent?
                  Dwie dziewczyny jednocześnie?
                  Pierwsze wrażenie – czy będzie ostatnim?
                  Sygnały wysyłane przez kobietę, które powinien zauważyć mężczyzna
                  Co ubrać na randkę - cz.2?
                  Co ubrać na randkę - cz.1?
                  Co mi grozi jak do Ciebie podejdę?
                  Kiedy powinienem poprosić Cię o numer?
                  Co sprawi, że ona uzna Cię tylko za przyjaciela?
                  Dlaczego ona uzna, że jesteś w tym kiepski?
                  Dlaczego ona nie będzie miała na Ciebie ochoty?
                  Jeszcze o długich i krótkich związkach!
                  Brak pewności siebie podczas podrywu!
                  Jak zostawić kobietę i nie stracić twarzy?
                  Gdybyś miała czarodziejską różdżkę, co byś w nas zmieniła?
                  Czy ratowałabyś monotonną randkę?
                  Sms jako sposób na podryw?
                  Stres podczas podrywu!
                  Kiedy masz ochotę tylko na zabawę?
                  W jaki sposób testujesz faceta?
                  Własny styl to podstawa!
                  Co to jest oryginalny komplement?
                  Zdradzam z Tobą moją dziewczynę! Cz. 2.
                  Gdzie jest różnica między przyjacielem a kochankiem?
                  Jakie buty ubrać na randkę?
                  Czy przyjaźń między kobietą i mężczyzną jest możliwa?
                  Czy warto zerwać z nią przez telefon?
                  Zerwiesz ze mną?
                  Uległy czy męski?
                  Jak ważny jest dla Ciebie pocałunek?
                  Dokąd chodzisz jeśli chcesz być poderwana?
                  O czym ona plotkuje z koleżankami?
                  Co zrobić aby ona zainicjowała kolejną randkę?
                  W jaki sposób ona będzie Cię ograniczać?
                  Rozmowa i szybki dotyk na randce
                  Szpanowanie!
                  Ważne drobnostki podczas randki
                  Ty jesteś moim skokiem w bok!
                  Czy warto źle wspominać byłą dziewczynę?
                  Zerwanie SMSem!
                  Facet zakochany po 2 minutach!
                  Zerwanie przez portal społecznościowy?
                  Monotonna randka?
                  Czy lubisz rozmawiać o seksie?
                  Lecę na dwa fronty z Twoją koleżanką?
                  Jak zakończyć spotkanie z kobietą?
                  Czy planując dłuższy związek chcesz poczekać z seksem?
                  Kultura osobista
                  Jak prawidłowo przywitać się na pierwszej randce?

sagio.cafe.pl/ecafe/0,0.html
                  4.
                  Portal Randkowy dla osób dorosłych którzy pragną w pełni korzystać z życia. Jeśli szukasz miłości, randki lub po prostu przygody bez zobowiązań - nasz portal randkowy spełni Twoje wymagania.
                  Na naszym portalu nie ma ograniczeń. Szukasz tego co sprawia Tobie przyjemność a dodatkowo, możesz pozostać w pełni anonimowy.
                  Sex spotkania bez zobowiązań - nowy portal randkowy!
                  SecretDate.pl to dynamicznie rozwijający się portal randkowy, który pomaga dorosłym organizować sex spotkania, szczególnie spotkania bez zobowiązań. SecretDate.pl to portal dla ludzi dorosłych i odpowiedzialnych, którzy pragną korzystać w pełni z uroków życia, ale chcą to robić w sposób kulturalny i dyskretny.

secretdate.pl/
                  5.

Randki online - Misja
                  Uważamy, że Internet to wspaniałe miejsce do zawierania wartościowych związków. Nie wszyscy mają przecież odwagę, czas lub możliwości, żeby szukać miłości w sposób tradycyjny. Istniejące na polskim rynku portale randkowe i matrymonialne pozostawiają wiele do życzenia,
                  dlatego od kilku lat pracujemy z wytężeniem, aby ulepszyć i ułatwić ludziom poznawanie się w sieci. Randki Online na portalu matrymonianym Swatka.pl ułatwią każdej osobie poznanie partnera lub partnerki oraz umożliwiają odnalezienie prawdziwej miłości. Do tej pory serwisowi randkowemu Swatka zaufały tysiące użytkowników z całej Polski. Z naszych randek internetowych korzystają osoby w każdym wieku. Swojej miłości szukają tutaj osoby w wieku od 18 do nawet 80 lat!

www.swatka.pl/?

No cóż, jestem tak ograniczona, że nie potrafię zrozumieć, że w takich miejscach wcale nie zawsze chodzi o seks, randki, związki i pary; równie dobrze można tam poszukać hodowców kotów z mojej okolicy.
                  LOL
                  • mola1971 Re: Eksperyment 22.12.11, 21:39
                    Zmęczona, czytając nagłówek tego forum można dojść do wniosku, że tu sami frustraci siedzą, którzy boją się życia i w ogóle świat im się na głowę zwalił. Tymczasem to forum posłużyło wielu ludziom do zawiązania przyjaźni, niektórym nawet udało się tu spotkać miłość a nade wszystko zdecydowanie bywalcy tego forum nie są frustratami. Tzn są i tacy, ale raz, że w mniejszości a dwa - w początkowym etapie każdy ma prawo do frustracji.

Pozory bardzo często mylą a Ty zbyt racjonalnie, wręcz zero-jedynkowo do tego podchodzisz.
                    • zmeczona100 Re: Eksperyment 22.12.11, 21:44
                      ????
                      Mola, czy to, co napisałaś, na pewno jest do mnie??
                      • mola1971 Re: Eksperyment 22.12.11, 21:47
                        Tak, do Ciebie.
                        Upierasz się, że portale randkowe służą do jednego celu a one służą do wielu celów. Niekoniecznie do tych wpisanych w "statucie". Zupełnie jak to forum.
                        Mazur ma rację, na portalach randkowych niekoniecznie jest się by randkować. Poważnie.
                        • zmeczona100 Re: Eksperyment 22.12.11, 21:55
                          To podaj adres takiego własnie smile Bo nie udało mi się znaleźć takowego.
                          • mola1971 Re: Eksperyment 22.12.11, 22:16
                            Mogę Ci na priv wysłać, ale by się przekonać o tym, że nie tylko do randkowania ten portal służy to musisz tam trochę pobyć a nie tylko opisy samego portalu czytać tongue_out

Tak na marginesie... Jeśli miałabym podać miejsce, w którym aż roi się od jednoznacznych propozycji to paradoksalnie jest to gg. Bardzo rzadko już na gg wchodzę, ale jak tylko wejdę to wręcz zasypana jesteś wiadomościami typu "Cześć, mam na imię Piotrek. Jeśli masz ochotę na seks to pisz." big_grin Kiedyś to chociaż zaczynali subtelnie od "Zkond klikasz?" a teraz od razu przechodzą do sedna smile))
                            • zmeczona100 Re: Eksperyment 22.12.11, 22:25
                              Eee, to dziękuję wink Pytałam tylko z ciekawości wink

To gdzieś Ty podała swój numer gg, że otrzymujesz takie propozycje? big_grin Na mój nic takiego nie przychodzi, ale nie upubliczniłam go nigdzie tongue_out
                  • z_mazur Re: Eksperyment 23.12.11, 10:06
                    No i co to miało udowodnić?

Zresztą wystarczy spojrzeć na opis pierwszego portalu który wymieniłaś. Skoro jako pierwszy, to pewnie też kojarzony jednoznacznie z randkami, a w opisie co?

I owszem randki, szukaj połówki, ale i .... (tadam) tu spotykają się single.

A skoro spotykają się, to się po prostu spotykają np. dwie singielki umawiające się na pogaduchy o kotach przy kawie.

Co było do udowodnienia... smile
            • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:32
              Hm... sądzę, że jednak żyję mimo, że nigdy nie miałam i nie zamierzam mieć konta na nk czy fb. Fakt, pamiętam młodą Madonnę, ale już nie młodych Stonesów. D
              Czasu jest dokładnie tyle samo co 20-15-10-5 lat temu i dokładnie w tych samych miejscach można poznawać adoratorów i partnerów. Znam sporo kobiet w moim wieku, które po rozwodach ułożyły sobie życie i żadna nie musiała korzystać z portalu randkowego.
              • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:58
                Oczywiście, że żyjesz, tylko, że te miejsca dają dodatkową możliwość komunikacji międzyludzkiej, wiec czemu z nich nie korzystać? Można, ale nie trzeba i na takiej samej zasadzie działają portale randkowe. Twoje koleżanki nie korzystały, ale mogły. Znasz je w realu i takie same byłyby w wirtualnym świecie. Chyba, żeby kłamały(?). Tylko po co? W wirtualnym świecie tez można spotkać wartościowe jednostki, nic nie jest z góry przesądzone. Według Ciebie jest. Podchodzisz zbyt radykalnie. Dla Ciebie są tam tylko i wyłącznie straceńcy. Jesteś niesprawiedliwasmile. Każde miejsce jest dobre. Tylko trzeba mieć dystans.

No to ja swojego następnego męża chce poznać w kościele, może to będzie jakaś dobra droga, portale niet w takim raziewink.

-------------
                "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa
            • argentusa Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 08:43
              O matko na fejsie mnie nie ma -znaczy zombie jestem?
      • tautschinsky Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:29
        triss_merigold6 napisała:

Musisz poznawać na, pożal się Boże, portalach randkowych? Przecież to jawna
        > deklaracja "jestem odpadem atomowym, nie potrafię nikogo wyrwać w realu".

Bzdury klepiesz big_grin Portale randkowe lub inne miejsca, w których
        spotykają się towarzysko ludzie w internecie to jedna z możliwości
        - i to możliwości dającej ogromne możliwości. Raz, że nie każdy
        ma sposobność udzielanie się towarzysko na bankietach, a ci co
        mają takie okazje, wiedzą, że bywają one tak nudne jak ich
        uczestnicy. W internecie masz całą Polskę wszerz i wzdłuż,
        ba - cały świat, a jakie są szanse na spotkanie TEGO KOGOŚ
        żyjącego obok?
        • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:46
          Nie lubię komplikować sobie życia. Po cholerę mi oferta z całej Polski czy z całego świata? Przecież i tak bym się nie umówiła z cudzoziemcem ani panem z mieszkającym na stałe w innym mieście, bo jestem wybitnie stacjonarna i nigdy nie brałam pod uwagę zmiany miejsca zamieszkania (mogę się przenosić w obrębie dzielnicy najwyżej). Wolno mi.

Nie zawierałam znajomości ani towarzyskich ani bliższych na bankietach tylko w innych, bardziej standardowych okolicznościach przyrody.
          • argentusa Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 13:27
            No właśnie Triss, TOBIE po cholerę. Innym może sie przydać smile
            (mogę się przenosić w obrębie dziel
            > nicy najwyżej). Wolno mi.
            Ba, pomoge neutralizować każdego, kto zechce odebrać Ci to prawo. Bo kazdy ma prawo chcieć swoje. Ja też, ale nie deprecjonuję innych rozwiązań tylko dlatego, że ja mam inaczej.
            Ar.
    • moniapoz Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:08
      watpie zeby ktos napisal, ze facet mu sie nie podoba, ale jest z nim tylko dla innych zalet...
      a przystojnosc to bardzo subiektywna rzecz smile
      to co podoba sie jednemu drugiemu wcale nie musi, a czasem ktos obiektywnie brzydki ale majacy charyzme moze byc o wiele bardziej przystojny niz nawet najbardziej wymuskany facet z katalogu smile

------
    • errormix Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:26
      Większość z nas już miała pięknych, przystojnych, pociągających i seksownych.

Teraz chcemy normalnych. Zwłaszcza takich co zamiast długich siusiaków, albo wielkich cycków, mają coś pod sufitem.
      • moniapoz Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:30
        hihi ale mam nadzieje ze to nie oznacza odrzucanie z zasady zbyt przystojnych ? smile
        bo oni tez moga miec pod sufitem...
        • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:34
          Error przystojni nie mają nic pod sufitem? i przystojne babki tyż? smile

Jak kochać to księcia, a kraść to miliony.
          • errormix Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:41
            paulinaa811 napisała:

> Jak kochać to księcia, a kraść to miliony.

Ja już tu kiedyś tłumaczyłem różnice pomiędzy księżniczką a Księżniczką. Polecam archiwum.
            • errormix Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:45
              Zresztą o innych składnikach URODY MĘSKIEJ też.
              • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:52
                big_grin, prawie bym kawę wylała. Ale my nie o siusiakach, przynajmniej nie jasmile. Liczy sie dopasowanie, nie centymetrywink
            • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 19:49
              No ba ksieznicza, a Ksieżniczka robi wielką roznicę. Tylko co w tym złego, żeby ta Ksiezniczka była śliczna?. Sugerujesz, ze śliczna kobieta nie może równać się z równo pod sufitem?smile
    • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:07
      Wszystko jest kwestią gustu. Facet nie musi być piękny bo od bycia pięknymi kobiety są.
      Facet ma mieć w sobie to COŚ. A tego określić się jednoznacznie nie da. To mieszanka intelektu, poczucia humoru, urody i takich tam. Mnie nigdy nie podobali się wymuskani pięknisie, mający więcej kosmetyków ode mnie. Choć lubię facetów zadbanych, ale tak bez przesady.
      No i, pisałam już o tym niedawno, dla mnie ważny jest wzrost. Jestem wysoka i po prostu źle się czuję przy niższym ode mnie mężczyźnie. Musi być wyższy. A tak poza tym - figura, kolor włosów (a nawet w ogóle ich posiadanie), kolor oczu i takie tam nie mają znaczenia. Z oczu ma mu dobrze patrzeć, to warunek konieczny smile

Co do portali randkowych to nie ma co ani ich wychwalać pod niebiosa, ani na nie złorzeczyć. Miejsce jak miejsce. Są tam jednostki porąbane, są też normalne. Tych drugich jest zdecydowanie mniej, ale i w realu tak jest. Grunt to zdrowy rozsądek i dystans zachować. Nie zakochiwać się w awatarach bo bywa, że to na kogo ktoś się kreuje a kim jest w rzeczywistości, niewiele ze sobą ma wspólnego. No i na panów "w separacji" radzę uważać bo w 99% są to żonaci mężczyźni, którzy szukają przygody a ich żony o rzekomej separacji zielonego pojęcia nie mają.

Niemniej od portali randkowych, ja osobiście, zdecydowanie bardziej wolę fora internetowe bo na forach lepiej można poznać ludzi bo rzadziej niż na portalach randkowych grają kogoś, kim nie są. Na forach poznaje się ludzi w sposób bardziej naturalny i niekoniecznie po to by od razu romansować.
      • triss_merigold6 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:36
        Poznałam przez fora kilka koleżanek, wymiana zdań przenosiła się na priv, maile, a potem telefon i dochodziło do spotkania w realu. Ale to po miesiącach czytania cudzych wpisów i po wyrobieniu sobie opinii na temat poglądów danej osoby. Facetów tak nie poznawałam, nie byłam zainteresowana. Panów poznawałam w szkole/na studiach/imprezach/w klubach/przez znajomych/w wakacje na wyjazdach/przypadkiem/inne, zero problemów.

Ja z tych co preferują wygląd. Mężczyzn na stałe dobierałam wysokich, nieźle zbudowanych, szczupłych bez chudości, generalnie atrakcyjnych wizualnie i podobających się innym kobietom. Nadwaga, rozmyte rysy, metroseksualność itd. dyskwalifikowały. Wzrost powyżej 180 cm. U panów oczywiście, bo sama jestem niska i szczupła.
        • z_mazur Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 10:36
          No dobra, a ja znam paru facetów, którzy specjalizują się w klubowym podrywie, czy to oznacza, że wszyscy faceci w klubach, to podrywacze?

Wczasowe romanse to też osobna podgrupa podrywu, czy to oznacza, że każdy samotny wczasowicz to socjopata?

Itd itp. W każdym razie chodzi mi o to, że takie uproszczone klasyfikowanie na zasadzie siedzi na portalu randkowym znaczy nieudacznik jest co najmniej mało trafne.

Miałem swego czasu profil na jakimś portalu, na paru randkach z kobietami z tego portalu byłem, z większości nic nie wynikło, tak samo jak nie wynikło z większości spotkań w innych okolicznościach. Swoją partnerkę poznałem w dość nietypowy (a zarazem dość naturalny) sposób, ale wiem od niej, że przez jakiś czas również miała profil na jakimś portalu, więc mogło być różnie.

Na portalach pewnie są różne typy, ale z drugiej strony dosyć łatwo te "typy" eliminować.

A co do atrakcyjności fizycznej faceta, to po pierwsze to rzecz względna, bo są dość zróżnicowane indywidualne preferencje, a po drugie z moich obserwacji i doświadczeń wynika, że na zewnętrzną atrakcyjność faceta składa się wiele drobnych czynników odbieranych przez kobiety na poziomie nieświadomym, tzn że teoretycznie opisują typ, który im się niby podoba, a potem gdy w rzeczywistości okazuje się, że jakiś facet wpada im w oko, który ma niewiele wspólnego z tym opisywanym wcześniej typem. Wygląd zewnętrzny, sposób zachowania, ubierania, relacje w grupie, styl życia, to wszystko drobne elementy, które składają się na to, czy dany facet jest postrzegany przez kobiety jako atrakcyjny czy nie.
          • serendepity Re: Facet nie musi byc przystojny? 19.12.11, 16:12
            Ja zawsze mowie, ze podobaja mi sie wysocy bruneci. Faktycznie mialam kiedys jakis dwoch chlopakow, ktorych mozna tak zakwalifikowac, ale spotykalam sie tez ze sredniego wzrostu blondynem, a maz jest ciemnym blondynem. Nie wiem czy jest przystojny, ale odpowiada mi. Ja stawiam na intelekt, ale innymi zaletami nie pogardze.
      • raszefka Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 20:38
        Musi mi się podobać, ale niekoniecznie być obiektywnie piękny.

Mój były wydawał mi się półbogiem swego czasu. Jak teraz na niego patrzę, to za cholerę nie wiem, z której strony uncertain
    • malgolkab Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:47
      dla mnie musi (oczywiście wg mnie, bo ten sam facet dla Ciebie może np. przystojny nie byćwink
      nigdy nie poznawałam facetów przez neta, dla mnie bardzo ważny jest pierwszy kontakt osobisty, spojrzenie, gesty, postawa itd. poza tym, nie urażając nikogo, dla mnie byłby to ostatni akt desperacji...
      • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 21:54
        Wiesz, ja kiedyś uważałam pisanie na forum za akt desperacji big_grin Poważnie. Może dlatego, że nie wchodziłam na fora prywatne, czasem czytałam posty pod artykułami i to co tam przeczytałam skutecznie mnie odwodziło od wchodzenia na jakiekolwiek fora smile
        Czas pokazał, że się myliłam. Błędnie założyłam, że na każdym forum piszą takie same świry jak pod artykułami. Podobnie jest portalami randkowymi. Są takie, które omijam szerokim łukiem a są takie (a właściwie jest jeden), na którym można spotkać ciekawych ludzi i sobie tam czasem zaglądam. Starannie selekcjonują to komu odpisuję, czasem z kimś popiszę i tyle. Póki co nikt mnie nie zafascynował na tyle by się z nim spotkać w realu.
      • paulinaa811 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 22:47
        Małgolka, JAK kogos poznac jak sie siedzi prawie ciagle w domu, ma sie małe dzieci, towarzystwo sie wykruszylo -"maja swoje szczesliwe zycie"nie wychodzisz nigdzie, bądź"od swieta", a bardzo chcesz kogos poznac...to co? Jaki ten ktos ma wybór?. Napisz, moze masz lepszy pomysł? to pomóż tym "zdesperowanym"?
        • malgolkab Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 21:28
          paulinaa811 napisała:

> Małgolka, JAK kogos poznac jak sie siedzi prawie ciagle w domu, ma sie małe dzi
          > eci, towarzystwo sie wykruszylo -"maja swoje szczesliwe zycie"nie wychodzisz ni
          > gdzie, bądź"od swieta", a bardzo chcesz kogos poznac...to co? Jaki ten ktos ma
          > wybór?. Napisz, moze masz lepszy pomysł? to pomóż tym "zdesperowanym"?
          nie twierdze, że w necie poznają się sami desperaci, napisałam, że dla mnie byłby to akt desperacji, bo po prostu to kompletnie nie w moim stylu i źle bym się z tym czuła.
          tata nie zabiera dzieci czasami do siebie? nie masz nikogo kto mógłby z nimi zostać czasem wieczorem? moi znajomi w chwili mojego rozstania z mężem też byli w większości sparowani, co nie przeszkadzało im w umówieniu się od czasu do czasu ze mną (sama nie raz umawiałam się będąc z kimś z koleżankami, które były same)
    • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 17.12.11, 22:18

Facet nie musi być przystojny, ale mój mógłby smile Zwiedzie mnie to na manowce, potem będę przez niego płakać. Może z brzydkim jest mniejsze prawdopodobieństwo, ze tak się właśnie nie stanie(?)

P.S. Uważam, że np. aktor Owen Wilson jest brzydki, ale mi się podoba. I jak tu określić słowo "przystojny"?. Zabrzmi banalnie, ale musi mieć to COŚ. Chemia, czy inne feromony, czy jak to się tam zwie musi wysyłaćsmile
      -------------
      • tonyolomanolo Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 00:08
        A wiecie że oczekiwania co do urody można opisać równaniem matematycznym smile

Wymagania co do urody spadają wprost proporcjonalnie do upływu wieku zainteresowanej.
        • argentusa Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 08:46
          a guzik prawda smile
          Cholera, im starsza jestem, tym bardziej wymagająca. Na ładne rzeczy lubię popatrzeć. Z bliska też. wink
        • maciekqbn Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 10:56
          tonyolomanolo napisał:

> Wymagania co do urody spadają wprost proporcjonalnie do upływu wieku zaintereso
          > wanej.

Potwierdzam.
          Koleżanki z dawnych czasów, które kiedyś nie spojrzały na mnie (inaczej niż na kolegę) teraz już kilka razy zapraszały mnie na "kawkę". Nie sądzę, by przez te 15-20 lat moja atrakcyjność jakoś drastycznie wzrosła. Mnie to śmieszy, bo tak jak ja kiedyś się do nich "śliniłem", to teraz jakby się to odwróciło hehe
        • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 14:41
          tonyolomanolo napisał:
          > Wymagania co do urody spadają wprost proporcjonalnie do upływu wieku zaintereso
          > wanej.

Wymagania co do urody może i spadają, ale za to zdecydowanie rosną wymagania dotyczące ważniejszych niż wygląd spraw, czyli inteligencji, mądrości, szeroko rozumianej zaradności życiowej i sprawności seksualnej tongue_out
      • tautschinsky Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 14:50
        ewela1_1 napisała:

> P.S. Uważam, że np. aktor Owen Wilson jest brzydki, ale mi się podoba.

Potwierdzam, jest brzydki. A podoba się tobie w nim zapewne to,
        co sobą reprezentuje w granych rolach.

Uroda i podobanie się to rzecz bardzo względna. Mnie nigdy nie
        podobała się i nie podoba do dziś Angelina Jolie czy Jennifer Lopez.
        Za to bardzo Nicole Kidman, choć są tacy co widzą w niej białą,
        żylastą żyrafę. Kidman należy do tych aktorek, które z wiekiem
        zyskały. Zapewne trochę w tym jest zasługą operacji plastycznych,
        ale większość to przyjęcie innego stylu. Zamiast tych rozwalonych
        na wszystkie strony kręconych włosów jest teraz blondynką o pięknie
        lekko zawijających się lokach i nosi się jak dama smile
        • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:09
          Gdybym była mężczyzną to sama bym się w Nicole Kidman zakochała. Uwielbiam ją. Przede wszystkim za "Godziny".
          • tautschinsky Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 18:37
            mola1971 napisała:

> Gdybym była mężczyzną to sama bym się w Nicole Kidman zakochała. Uwielbiam ją.
            > Przede wszystkim za "Godziny".

"Godziny" to film, który bardzo lubię, mam go w domu na płycie
            i wiele razy oglądałem. Jednak akurat w nim odjęto jej urody
            charakteryzacją, bo tego wymagała rola. W "Tłumaczce", "Czarownicy"
            i w absolutnej większości filmów wygląda najlepiej. Właściwie trudno,
            poza tymi pierwszymi, znaleźć taki, w którym wyglądałaby źle.
            Na zdjęciach prywatnych zresztą też trzyma poziom.
            • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 18:53
              Fakt, w "Godzinach" została porządnie zeszpecona charakteryzacją, ale i tak jak dla mnie była piękna bo zagrała po mistrzowsku.
              Natomiast tak klasycznie piękna była w "Oczach szeroko zamkniętych".
              "Godziny" jako takie też uwielbiam. I film i książkę.
        • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:18
          tautschinsky napisał:

> ewela1_1 napisała:
          >
          > > P.S. Uważam, że np. aktor Owen Wilson jest brzydki, ale mi się podoba.
          >
          >
          > Potwierdzam, jest brzydki. A podoba się tobie w nim zapewne to,
          > co sobą reprezentuje w granych rolach.

Zapewne też, ale nie tylko, bo dużo jest dobrych aktorów, którzy nie są przystojny, jednak nie są męzczyznami, o których powiedziałabym, że mi sie podobają. Owen Wilson a i owszem. On jest hot- taki paradoks smile.

Co do Nicole Kidman się zgadzam, dorzuciłabym jeszcze do pary Charlize Theron. Pomijajac fakt, ze to dwie moje ulubione aktorki, potrafię docenić u nich również i urodę.
          -------------
          • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:28
            A ja uwielbiam tego pana smile
            Dobrze mu z oczu patrzy wink No i był niesamowity w "Pięknym umyśle".
            • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:43
              O tak, tez go uwielbiam, jest męski. Rewelacyjny aktorsmile

Gerard Butler jest do niego podobny, ten sam typ urody. Facet dla mnie bardzoo przystojny.

Także tak mniej więcej się u mnie te gusta przestawiają,ale tylko powierzchownie.
              -------------
        • bea-34 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:25
          Zgadzam się, uroda to rzecz względna. Czasem mężczyzna bardzo przystojny przestaje się podobać po chwili rozmowy. Musi mieć to coś, trudne do nazwania, i koniecznie poczucie humoru smile
          • ewela1_1 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:44

O tak dokładnie, szczególnie to ostatnie-poczucie humoru. Najlepiej rozbrajającesmile
            -------------
    • nangaparbat3 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 10:51
      Musi być inteligentny i nie być cwaniakiem ani burakiem. Mieć klasę musi, budzić podziw i szacunek. I wtedy wydaje się piękny, nawet jeśli wygląda jak Woody Allen. Właściwie to tylko jedna cecha fizyczna mnie zdecydowanie odrzuca i jest nie do przejścia: mały nosek.
      Ale tak piszę, a ex jest naprawdę bardzo przystojny tongue_out
    • wawrzanka Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 13:19
      paulinaa811 napisała:

> Ja to chyba jestem wybredna, bo facet MUSI mi sie podobac, szczegolnie taki poz
      > nany przez net. Pewnie przez to zostane samawink

Nie zostaniesz. Jak się zakochasz w osobowości to wygląd partnera nie będzie miał znaczeniasmile Ja na przykład mam 20 kilo nadwagi, z twarzy jestem podobna do Ryszarda Kalisza, a i tak mam powodzenie u płci przeciwnej, bo jestem miła i sympatyczna. To COŚ nie ma nic wspólnego z wyglądem.
      • czlowiek-na-torze Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 14:36
        > Ja na przykład mam 20 kilo nadwagi, z twarzy jestem podobna do Ryszarda Kalisza

Kłamiesz. Po co?
        • zabelina Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:18
          Też się zastanawiałam - po co?
          • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 15:25
            Jak to po co? Właśnie po to. By ktoś zaprzeczył wink
            • sonia_30 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 19:24
              By ktoś zaprzeczył, że jest miła i sympatyczna? ;-P
              • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 19:33
                Mój kochany wredziol big_grin
                • sonia_30 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 19:40
                  Chcesz Molka powiedzieć, że jako wredziol nigdy nie będę miała tak "obłędnego" powodzenia jak Ryszard Kalisz? ;-P
                  • mola1971 Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 19:47
                    Nie chcę Cię martwić, ale Kalisza z żadnej strony nie przypominasz, więc starą panną zostaniesz big_grin
        • wawrzanka Re: Facet nie musi byc przystojny? 18.12.11, 17:09
          czlowiek-na-torze napisał:

> Kłamiesz. Po co?

Po co? Nie zastanawiałam się. Uważam, że wygląd generalnie nie ma znaczenia ani u kobiet, ani u mężczyzn. Dlatego celowo piszę o 20 kilogramach, bo to nie jest tak dużo i nie świadczy o totalnym zaniedbaniu. Tak jak każda twarz może być piękna, byle była nie wykrzywiona zaciętością. Swoją drogą Ryszard Kalisz ma obłędne powodzenie u kobiet smile Jak w tym przysłowiu: „każda potwora znajdzie swego amatora”. Ważniejsza jest otwartość na drugiego człowieka. Wiele osób właśnie przez kompleksy nie potrafi się otworzyć, a to błędne koło. Kiedyś czytałam, że Whoopy Goldberg ma szalone powodzenie u mężczyzn, a przecież nie wygląda jak Doda (która szczęścia w związkach chyba nie ma).
          • to.ja.kas Re: Facet nie musi byc przystojny? 21.12.11, 13:05
            OJP jaki musi odpad byc ze mnie...przyjaciółki mam z netu, chłopa poznałam w necie i robotę poprzednia i jeszcze poprzednia też w necie znalazłam tongue_outPP

Wiesz Triss Ty nawet jakbyś nie wiem jak udawała i sie kreowała to za cholerę nie chciałabym wypic z Tobą kawy. Odpadem intelektualnym to dopiero jest ta osoba która mysli, ze jak spotykasz kogos w pracy/sklepie/u znajomych nie widzi kreacji stworzonej na dany moment. A decyzje o zwiazku czy dłuzszej znajomosci podejmuje sie duzo pozniej niz piszac pierwszego maila w necie, wiesz? Ja ze swoim chłopem mieszkam juz rok, znamy sie ciut dłuzej i dopiero za tydzień mam ślub. Pacz pani, nie zdecydowałam o tym siedząc przy kompie tongue_outPPP
            • malgolkab Kaś, ty żyjesz:) 21.12.11, 22:59
              gdzie byłaś jak Cię nie było?wink
              • to.ja.kas Re: Kaś, ty żyjesz:) 24.12.11, 01:26
                Małgośka, jak mnie nie było to bawiłam w realu. W końcu ja za tydzień ślub biorę wink)))
                • mola1971 Re: Kaś, ty żyjesz:) 24.12.11, 01:35
                  A ja na tym ślubie będę, wraz z moimi potworami (dziećmi znaczy wink)
                  Takiego dowodu na to, że jest życie "po" na bank nie ominę big_grin Nawet kosztem tego, że się nie wyśpię wink
                  • to.ja.kas Re: Kaś, ty żyjesz:) 27.12.11, 09:41
                    Będzie Mola, będzie kilka innych osób stąd. Moją świadkową też będzie osoba z RICD. Poza tym, że to bedzie dowód, że istnieje zycie po, to przede wszystkim to będzie dowód na to, ze sporo przyjaciół można tu spotkać. Takich prawdziwych smile
    • pendzacy_krolik wystarczy,gdy jest ladniejszy od malpy 22.12.11, 20:15
      tak mawiala moja ciotka. ale moim zdaniem,malpy sa takie slodkie,ze zaden facet nie przebije ich uroda.pozdrawiam.
      • ewela1_1 Re: wystarczy,gdy jest ladniejszy od malpy 22.12.11, 21:21

big_grin. Umarłam.
        -------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka