Dodaj do ulubionych

zmiana pracy

23.06.12, 20:44
Czy po rozwodzie nie mieliście ochoty zmienić wykonywanej pracy?
Ja tak już od pewnego czasu o tym myślę, ale hamowały mnie różne okoliczności. Natomiast aktualnie po rozpoczeciu bądź co bądź nowego etapu życia mam ochotę i to zmienić tymbardziej, że w wykonywanej pracy gnuśnieje. Mam oczywiście też wątpliwości a) praca jest w miarę dobrze płatna, b) stabilna, ale niestety jak dla mnie średnio ciekawa. Dylematy co do zmiany są... Macie jakieś doświadczenia w tym temacie
Obserwuj wątek
    • czlowiek-na-torze Re: zmiana pracy 23.06.12, 20:59
      Po rozwodzie miałem ochotę zmienić wszystko, nie tylko pracę.
      Pracę zmieniłem, zmieniłem też mieszkanie.
      Zmieniłem też sporo sprzętu RTV tego, który kupiony był jeszcze w czasie małżeństwa. Komputer, fotoaparat, empetrójnik etc. To nieracjonalne, bo finansowo nie wyszedłem na tym dobrze, ale pozwoliło mi łatwiej oddzielić się od przeszłości. Samochód czeka na tego typu zmianę jak na razie - to za duży wydatek, żeby zrobić to tak ad hoc jak mniejsze rzeczy.

Pracę zmień. Moje podejście do pracy jest takie, że praca ma być dla mnie zabawą. Ja idę do pracy pobawić się tym co robię i jeszcze mi za to płacą. Inaczej praca nie ma dla mnie sensu.
      • 1trampolina Re: zmiana pracy 23.06.12, 21:18
        Dzięki i właśnie ja też chciałabym chodzić do pracy z przyjemnością. Mam już nawet coś na oku co mnie interesuje tylko kasa ciut za mała, ale myślę, że i w tej branży z czasem będzie ok. Oprócz pracy też chce zmienić kilka rzeczy na samą myśl robi mi się dobrze.
    • zjm1111 Re: zmiana pracy 25.06.12, 00:06
      Ja skróciłam urlop wychowawczy, wrócilam do pracy i po kilku miesiącach zmieniłam dział, który akurat mieści się w innym budynku, pracuję z ludźmi, których wczesniej nie znałam, robię zupełnie nowe rzeczy - jest mi z tym świetnie (chociaż dopiero minął miesiąc)...
      mam mniejsze wynagrodzenie, ale większą satysfakcję z tego co robięsmile
      jest jednak jedno "ale" szykują się zmiany i nie wiem, czy przypadkiem nie będę musiała szukać nowej pracysad
      ale cieszę się, że dokonałam takiego wyboru, poprawiło mi to nastrójsmile
    • baabcia Re: zmiana pracy 25.06.12, 00:16
      ludzie, którzy częściej zmieniają pracę więcej zarabiają - spoko zmieniaj na lepsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka