Dodaj do ulubionych

Prawnik Warszawa

16.03.13, 15:56
Dziewczyny (Ekscytujacemaleliterki ,Olucha_3, heksa_2, blue_ania37, jestem_zolza, fata-m-organa) i panowie też smile w Was moja nadzieja. Czytam Wasze historie od mniej więcej 3 lat ... sama opisywałam swoją na „Życiu rodzinnym”. W tedy naiwnie jeszcze miałam nadzieje na ratunek małżeństwa (nick rywka_mala, dla zainteresowanych).

Ale przyszedł czas na mnie, otrzymałam pozew rozwodowy od jeszcze męża. Potrzebna mi jest co najmniej konsultacja a następnie poprowadzenie sprawy rozwodowej i podziału majątku.

Od kilku dni przeczesuje internet, ale wszędzie są kilka przewijających się nazwisk. Ewidentnie posty z pozytywnymi opiniami i polecające pisane przez same zainteresowane kancelarie. Boje się trafić na partaczy którzy wyciągną pieniądze a nic z tego nie będzie. Niestety nikt z moich znajomych nie rozwodził się … i nie znam żadnego prawnika.

Błagam o podanie namiarów do prawnika od forumowiczów którzy przeszli koszmar rozwodu.

Rzecz dzieje się w Warszawie.
Piszcie na mój gazetowy adres.
Z góry dziękuje Rywka.
Obserwuj wątek
    • olgucha_3 Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 16:10
      Nie wiem czemu nie mogę napisać na Twojego maila. Odezwij się na mojego lili39@interia.pl
      • blue_ania37 Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 16:18
        Ja mogę przekazać tylko dobrą energię.
        Mieszkam w Pyrlandii.
        Były wątki o prawnikach w Wawie.
        Szperaj i pisz jak będzie Ci żle.
        A
        • rywka_m_ala Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 18:02
          Dziewczyny,
          Łzy mi lecą jak czytam Wasze odpowiedzi … dziękuje ze chcecie pomóc …

Pozew otrzymałam 13.03.13 (swoją drogą nie zła data), na 15-16.03. musiałam wżąć urlop. Nie dała bym rady w pracy. Trochę grzebałam w internecie, dopiero dziś jakoś mniej więcej ogarnęłam się …

Wątków o prawnikach już było kilka, posty tych polecanych o identycznej treści znalazłam na innych portalach czy forach ... To zwykły spam … Potrzebny mi konkretny sprawdzony kontakt do prawnika a nie przypadkowa osoba. Niestety nikt z znajomych nie może mi pomóc, rodzina mieszka za granicą … jestem z tym sama jak palec. Aż wyć mi się chce ..

Czuje fizyczny ból całego ciała … mam wrażenie ze bolą mnie włosy i paznokcie …Jest cholernie źle.

Dziś czytałam Wasz wątek „ku pokrzepieniu – dopiszcie szczęśliwe dokończenie” założony przez heksa_2 (strona 6). Mam nadzieje ze za rok czy dwa odkopie go i dopisze moje szczęśliwe zakończenie smile

Olgucha – zdaje się ze z kontem już ok.

Rywka
          • olgucha_3 Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 18:58
            Nadal nie wysyła mi wiadomości do Ciebie odezwij się to dam Ci namiary na moją prawniczkę, sprawdzoną i poleconą już wielu osobom.
            • rywka_m_ala Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 19:29
              Olgucha - Napisałam na Twój priv. Dziękuje.

Może jeszcze ktoś poleci mi swojego prawnika.
              Dla pewności chciałabym skonsultować sprawę w dwóch miejscach.
              • olgucha_3 Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 19:50
                masz już namiary na poczcie.smile
          • blue_ania37 Re: Prawnik Warszawa 16.03.13, 20:27
            Uwierz mi , choć pewnie nie uwierzyszsmile bo ja też nie wierzyłamsmile, że to się da przejść.
            I ból z każdym dniem jest słabszy, aż poczujesz że nic już nie boli.
            I to jest początek co dalejsmile
            A
            www.youtube.com/watch?v=8dzNqORtRWU
    • zelixa Re: Prawnik Warszawa 17.03.13, 19:01
      rywka_m_ala witaj w klubie
      Ja tez w ten sam dzień odebrałam pozew tylko,że osobiście bo jak już wspominałam mój M podał zły adres
      Chętnie podepnę się do prośby o jakiś namiar,bo bez fachowej pomocy raczej sobię nie poradzę
      P.S na kiedy masz wyznaczoną pierwszą rozprawę,bo ja 16.09.2013
      Trzymaj sie
    • rywka_m_ala Re: Prawnik Warszawa 17.03.13, 20:28
      Dziewczyny dziękuje za wsparcie. Naprawdę dużo to dla mnie znaczy …

Olgucha – jutro zdzwonię do Pani Mecenas.

Blue_Ania – już maże o tym, jak cała sprawa z rozwodem będzie za mną … Na razie jest źle ze mną .. Cały czas myślę o tym dla czego tak to się kończy. Przecież byliśmy zakochani i takie tam … dziś przypadkowo usłyszałam piosenkę w radio Stana Borysa - Jaskółka uwięziona, grała jak jechaliśmy w samochodzie na ślub … ryczałam jak głupia. Ech….

Zelixa – masz już wyznaczony termin rozprawy? Pozew odebrałam 13.03.13 na razie mam 2 tygodnie na odpowiedź na pozew czyli do 27.03.13. Jestem jeszcze przed spotkaniem z prawnikiem, mam nadzieje ze wspólnie opracujemy plan działań. Pisz do mnie, będziemy razem to przechodzić… Jesteś z Warszawy?
      • zelixa Re: Prawnik Warszawa 17.03.13, 21:21
        Jestem z pod Wawy,ale sprawa w Sądzie Okregowym w Wawie na Solidarności
        A Ty?
    • zojka_zaczyk Re: Prawnik Warszawa 18.03.13, 13:21
      Ja była tylko po poradę, bez prowadzenia sprawy. Jestem zadowolona. Dostalam namiar z polecenia. Radczyni pomagała wcześniej moim dwóm koleżankom przy alimentach i jednej przy rozwodzie. Mogę Wam dać namiar. Zaznaczę, że prawniczka jest miła, ale zasadnicza.
    • rywka_m_ala Re: Prawnik Warszawa 18.03.13, 23:05
      Zelixa – rozprawa w Warszawie przy Solidarności. Nawet mieszkam niedaleko  nie jest to zbyt pocieszające. Codziennie jeździe do pracy obok sądu, teraz zmienię trasę aby niepotrzebnie nie stresować się.

Zojka – napisz na mój adres gazetowy (rywka_m_ala@gazeta.pl). Nie mam zbyt wiele czasu, do 27.03. musze odpowiedzieć/lub nie na pozew. Ale i tak planuje konsultacje u 2 prawników. Jutro idę do Pani Mecenas poleconej przez Olguche (jeszcze raz dziękuje Ci dobra kobieto!)
      • nandita_7 Re: Prawnik Warszawa 20.03.13, 09:17
        Ja też ci wysłałam...
    • zmeczona100 Re: Prawnik Warszawa 20.03.13, 12:11
      Mogę polecić kobietę (M.- imię, G.- nazwisko)- jest rewelacyjna, bo do bólu konkretna (a to mój ulubiony typ). Jeśli to nie ją Ci podpowiedziano, a byłabyś zainteresowana, to daj znać- podam na priv.
    • podkreska2 Re: Prawnik Warszawa 20.03.13, 14:48
      Ja również przeszłam okropieństwa rozwodowe ,ale już jestem po...smile
      Nade wszystko prawnik ma moc i może ja wykorzystać jeśli chce , ja zmieniałam prawnika 6 razy i dopiero na końcu okazało się ,że wszyscy pozostali sztucznie nakręcali przeciągające się procesy , z moją stratą oczywiście . Pamiętam dzień w którym przyszedł mój docelowy prawnik na sprawę i zakończył ja jednym cięciem , jak się okazało wystarczyło znać prawo rodzinne . Mój rozwód trwał 3 lata , teraz wiem ,że sukces tkwi w odpowiednim wyborze prawnika i skrupulatnym przygotowaniu do procesu .Koniec był na szczęście optymistyczny , ale mało brakowało, aby zakończyło się okropna porażką .
      P.S po takim czasie mogła bym sama prowadzić swoje sprawy , ale cóż ,czasu nie można cofnąć ...
      • 1ela_68 Re: Podkreska2 20.03.13, 16:25
        Witaj,

czy mogłabyś podać namiar na polecanego przez Ciebie prawnika?
        moj adres: 1ela_68@gazeta.pl
        • 1ela_68 Re: bardzo proszę o namiary 20.03.13, 16:32
          Dziewczyny, napisałam do Was na priva. Nie wiem, czy otrzymałyście moją pocztę.

Jeśli nie, bardzo proszę namiary na polecanych przez Was prawników.
          1ela_68@gazeta.pl

Dziękuję!!
          • zmeczona100 Re: bardzo proszę o namiary 20.03.13, 17:13
            odpisałam.
        • podkreska2 Re: Podkreska2 20.03.13, 18:14
          Wysłałam ci namiary na priv od Krystyna B
          • 1ela_68 Re: Podkreska2 20.03.13, 23:12
            podkreska2 napisał(a):

> Wysłałam ci namiary na priv od Krystyna B

Czy mogłabyś wysłać raz jeszcze? Nic nie dostałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka