15.06.16, 23:15
Witam, chcemy się rozwiesc z mężem, już jego nie kocham a raczej już go nienawidzę, za duzo bolesnych słów pomiędzy nami padło, nasze klutnie wciąż słuchają dzieci, dość cyrkow, zaczynam działać, OD CZEGO ZACZAC ROZWOD. Jeśli ktoś jest w trakcie rozwodu lub po proszę o cenne rady i wskazuwki. Potrzebuję adwokata czy sama się z tym uporem, ile kosztuje rozwód, ile trwa ...itp. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: rozwod 16.06.16, 19:56
      Zależy przede wszystkim od tego, czy mąż chce się rozstać w takim samym stopniu co ty.
      Zakładam że chcesz to szybko zakończyć i bez orzekania o winie. Poradzisz sobie sama, choć lepiej mieć adwokata - łatwiej będzie ogarnąć kwestię alimentów.

Wzorów pozwów w necie jest od groma, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Piszesz uzasadnienie co spowodowało obecną sytuację podkreślając, że rozpad więzi wszystkich jest stały i ostateczny.
      Składasz w 2 egz., wnosisz opłatę i czekasz na termin. W pozwie zaznaczasz jak widzisz kwestie opieki nad dziećmi i alimenty.
    • macmir5 Re: rozwod 02.07.16, 13:29
      Musisz spotkać si z prawnikiem nie odrazu mecenasem który Cie skroi na kase ale prawnikiem który Ci wszystko wytłumaczy, jakie sa zagrożenia opowiesz mu dokładni jaka masz sytuacje a on indywidualnie Ci doradzi. Kazda sprawa jest inna. Mogę Ci polecic takiego prawnika. Na spokojnie zadzoń opowiedz cała sytuacje moze Ci pomoże a napewno nie zaszkodzi. Mnie pomogła a miałem rozwód z dzieckiem alimentami agresja i trwał pare lat bez perspektyw na zakończenie. Ale sie udało dlatego polecam . Chcesz zadzwon pogadaj. 693-636-927
    • pozew-rozwodowy.info Re: rozwod 06.07.16, 11:24
      ja też szukam w internecie jakiś wskazówek jak to zrobić. Znalazałam nawet stronę na której wypełnia się dane i jakiś prawnik pisze pozew. Tylko nie wiem co mam o tym mysleć. Dowiadywałam się ile kosztuje rozwód u adwokata - to mnie nie stać.
    • alexmarcc Re: rozwod 07.07.16, 15:39
      iść do prawnika - dobry, polecany - mecenas Dariusz Staniszewski

Nie próbować jakiś onlinów i innych wymysłów, bo to Twój rozwód i jak sama sobie nie poradzisz i wyrok zapadnie to potem nie ma zmiłuj.
    • monikkk_bialoglowa Re: rozwod 26.07.16, 17:19
      ja bardzo polecam mecenas z Warszawy, adwokat Agnieszka Grzywka, nie zapłaciłam duzo a szybko mnie rozwiodła
    • tomaszkruk Re: rozwod 26.07.16, 17:22
      ja również znam mecenas agnieszkę grzywkę z kancelarii z koszykowej, b profesjonalna i rzetelna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka