16.07.18, 14:48
Takie refleksje - jak zajrzałem tutaj - się pojawiły w moim wyjałowionym już ze świeżych, mądrych i odkrywczych myśli mózgu... wink

Bywałem tutaj niemal od początku, od wiosny 2005 roku przez jakieś 2 albo 3 lata. Wtedy forum raczkowało, potem się rozrastało. Ludzie przychodzili tutaj po radę (od tego zazwyczaj się zaczynało), po wsparcie, potem spotykali się w realu, rozwijało się życie towarzyskie również w realu. Ale - jakież to były inne czasy! Bez facebooka, twittera, nawet przed Naszą Klasą... Sieć nie oferowała tylu możliwości co dzisiaj. Na tamte czasy to było naprawdę świetne miejsce i z sentymentem je wspominam wspominam...

Teraz ciągle ktoś - jak widzę - przychodzi po radę i chyba na tym się kończy forumowa aktywność; nie widzę już niemal nikogo z osób które "rządziły" tutaj przed ponad dekadą...

Pozdrawiam wszystkich i znanych i nieznanych.

Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: Czas 19.07.18, 05:04
      no siema, coraz mniej ludzi bo się pożenili i odchodzą z forum

ale jeszcze wrócą smile
      • vertigo5 Re: Czas 23.07.18, 09:50
        Ja tam się rozwiodłem, żenić się już na pewno nie będę (wyciągam wnioski z życiowych doświadczeń!), z forum odszedłem, ale zajrzałem luknąć co tu się dzieje i czy kogoś ze starych znajomych nie ma. Pozdrówki
    • errormix Re: Czas 23.07.18, 18:10
      No hello, smile

Wszyscy starzy żyją i mają się dobrze.

Tak gdzieś koło 2011 roku większość przeniosła się na FB. Tam się poznali bliżej, były imprezy, spotkania, romanse, śluby, a były też kłótnie i "usuwanie z grona znajomych" big_grin

Ale generalnie nie jest źle. Każdy żyje swoim życiem. A dlaczego już tutaj nie zaglądamy? Może dlatego, że z czasem nawet tak traumatyczne doświadczenia jak te związane z rozwodem po prostu odchodzą w przeszłość. Już się nimi nie żyje, nie opowiada się, nie dyskutuje. Ot, po prostu jeden z etapów w życiu big_grin
      • vertigo5 Re: Czas 26.07.18, 08:47
        Wcześniej były postrozwodowe, dzisiaj już nieistniejące fora (np. "Po Przejściach", "Pokój bez Klamek"). Teraz to już coraz głębsza, zapomniana niemal historia wink Pozdrówki!
    • rybak Re: Czas 27.07.18, 06:20
      Cześćsmile
      Poza tym, nadszedł w życiu większości sprzed dekady, ten etap, który genialnie opisała kabaretowa aktorka: Bo to jeszcze nie starość, ale już nie radośćwink
      • vertigo5 Re: Czas 30.07.18, 13:21
        rybak napisał:

> Cześćsmile
        > Poza tym, nadszedł w życiu większości sprzed dekady, ten etap, który genialnie
        > opisała kabaretowa aktorka: Bo to jeszcze nie starość, ale już nie radośćwink

To wersja dla optymistów.
        Jest też wersja dla pesymistów: "Być może, i wiek przychodzi, zdrajca, i grozi nam gorszym. Człowiek już nie ma w sobie dość muzyki, żeby kazać życiu tańczyć, ot co. Cała młodość poszła już umierać na końcu świata w ciszy prawdy" wink

Pozdrawiam

L.F. Celine - "Podróż do kresu nocy"
        • rybak Re: Czas 01.08.18, 21:30
          Młodość już jest tam, gdzie część gości tego forum sprzed dekady właśnie się wybiera.Albo zaczyna się wybierać. Taki lajf.
      • yoma Re: Czas 02.08.18, 22:39
        Ja się nie zgadzam. Nastał cudowny wiek, w którym jeszcze (prawie) wszystko się może, a już nic nie musi smile
    • yoma Re: Czas 02.08.18, 22:37
      O, ilu starych znajomych. Sie macie ludzie smile
      • vertigo5 Re: Czas 03.08.18, 13:18
        Też słucham Dżemu smile
        • wawrzanka Re: Czas 04.08.18, 19:44
          vertigo5 napisał:

> Też słucham Dżemu smile

Zgadzam się z Yomą.
          Nie żebym nie słuchała pasjami Dżemu, gdy miałam 18 lat, ale teraz?
          To już Moniuszko lepszy wink

• anbale Re: Czas 06.08.18, 13:40
      Nie wiem czy mnie ktoś pamięta, ale mnie życie moje i bardzo pierwszorzędny związek kohabitacyjny tak wciągnęły, że właściwie już nigdzie w internetach nie gadam...smile Prawdę mówiąc to uporczywe zamieranie relacji internetowych tak mnie zmęczyło, że jednak real górą, chociaż bywa trudniej i nie da się tak łatwo ze wszystkiego wylogować.
      Pozdrawiam dawnych współdyskutantów smile
      • yoma Re: Czas 06.08.18, 15:29
        Ja. Pójdź w me ramiona smile

Jedną wieloletnią przyjaźń internetową wreszcie niedawno spotkałam w realu i nie było żadnej różnicy, tyle, że mogłyśmy wreszcie razem w góry pójść. A bez internetu bym jej nie spotkała nigdy. Internet nie takie zuo, jak się wydaje.
    • ibelach Re: Czas 08.08.18, 14:13
      Siemka wam wszystkim wink
    • czekolada72 Re: Czas 06.09.18, 21:33
      Vertigo! smile))))
      A wlaznam tu, boi jakiś dziwny, nieznany wątek na gazecie wyrzuciło...
      • yoma Re: Czas 13.09.18, 18:38
        To co, spotkanie po latach w realu? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka