30.03.06, 17:44
pamiętacie nasze poranne posty o kawie?smile
zapraszam na wieczorną, ja jeszcze siedzę w pracy kto jest równie
nawiedzony?smile
Obserwuj wątek
    • jarkoni Re: Kawa?:-) 30.03.06, 18:23
      brzoza, ja z największą ochotą wproszę się do Ciebie na wieczorną kawę...smile
    • maheda Re: Kawa?:-) 30.03.06, 18:28
      ja dziś nie jestem równie nawiedzona, ale przedwczoraj w pracy byłam do 20tej wink
      Pozdrawiam i napiję się mleka... smile
      • kordonia Re: Kawa?:-) 30.03.06, 21:02
        A ja dopiero przyszłam do pracy.... Na nocny dyżur.
        Cała noc przede mną więc jak najchętniej napiję się z Wami kawki smile
        • ba_mala Re: Kawa?:-) 30.03.06, 21:24
          To i sie dolączam, dopiero wróciłam z pracy, a jeszcze mnóstwo domowej pracy
          przede mną...a tak naprawde, to marzę o ciepłej kąpieli ,poduszce i krainie
          snów.
          pozdrawiam wszystkich prącujących ,odpoczywajacych, leniuchujacych i śpiących
          • vertigo5 Re: Kawa?:-) 30.03.06, 22:18
            Trochę za późno na kawę...
            Ale herbata plus parę suszonych moreli na przegryzkę
            jak najchętniej smile
            • zwierciadlo0 Re: Kawa?:-) 30.03.06, 22:24
              Oj to ja dzis zgrzesze, bo do kubka mleka zarzuce czekolade, ale o smaku
              cappucinosmile Czestujcie sie...
              • anja_pl Re: Kawa?:-) 30.03.06, 22:36
                ja poprosze o czrną cejlońska herbate smile
                a vertigo o morele wink, już się nie gniewam wink

mam świeżą szarlotkę, kto chętny?
                dla syna najwyżej upieke jutro nową wink
                • brzoza75 Anja 31.03.06, 09:11
                  dawno nie piekłam więc już mam pomysł na ciacho weekendowe smile))
                • mindsailor Re: Kawa?:-) 31.03.06, 14:29
                  ale mi narobiłaś ochoty na taką szarlotkę!!!
                  chyba dzis zakasam rękawy i tez zrobię ciastosmile chociaz spac mi się chce przez
                  to ciśnienie, jak nie wiemsad
                  • anja_pl Re: Kawa?:-) 31.03.06, 17:44
                    wyśpij się, to ostatnia możliwość, potem może być tylko coraz mniej snu ....
                    wiem cos o tym big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • jarkoni Re: Kawa?:-) 31.03.06, 16:49
                  Aniu, znowu się spóźniłem na szarlotkę?? sad
                  • anja_pl Re: Kawa?:-) 31.03.06, 17:42
                    właśnie przdostatni kawałek synek wkłada do buzi big_grinbig_grinbig_grin
                • scriptus Re: Kawa?:-) 06.04.06, 10:45
                  Czy ktoś wspominał o szarlotce??
                  Poproszę o kawałeczek smile
                  • anja_pl Re: Kawa?:-) 06.04.06, 12:29
                    szarlotki to już dawno nie ma, może na święta upieke znowu, spóźniłes się, ale
                    to dobrze świadczy big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    • scriptus Re: Kawa?:-) 06.04.06, 14:24
                      W święta będę pełnił honory pana domu. Będę chodził w krawacie i zachęcał
                      wszystkich do jedzenia jajek i żurku wink))))), może jeszcze nalewał czasem jakiś
                      zacniejszy płyn do szklaneczek i kieliszków.
                      Przynajmniej mam jeszcze w domu chociaż te oficjalne małżeńskie obowiązki.
    • brzoza75 Jarkoni! 31.03.06, 09:10
      Patrząc na częstotliwość pojawiania się Twojego na forum myślę, że byłoby to
      możliwe dopiero w przyszłym rokuwink
    • joasia69 Re: Kawa?:-) 31.03.06, 10:38
      na wieczorną kawe sie nie załapałam....
      na wczesnoporanną już za późno
      ale może w takim razie na pierwszą po śniadaniu (chociaż jeszcze śniadania nie
      jadłam) ktoś wyrazi chęci....
      zapraszam smile
      • to.ja.kas Re: Kawa?:-) 31.03.06, 12:03
        a ja na taką polunchową smile)))
        Słuchajcie, a moze jakas mala kawa w realu? W końcu. Nie mówie o zlocie, tylko
        o takim kameralnym pogadaniu przy małej, aromatycznej, czarnej. smile)))
        • libra22 Re: Kawa?:-) 31.03.06, 12:49
          To ja białą, rozpuszczalnąsmile
          Ciekawy sposób na mleko z tą czekoladą. Do tej pory tak z kawą robiłam tylko.
          Dziękujęsmile
        • maggie11 Re: Kawa?:-) 31.03.06, 15:16
          Bardzo chetnie bym poszla z Toba na kawe. Tylko, ze Ty sie po jakis Brodnach i
          Jelonkach paletasz a ja Centrum i Ursynow wink
          Pogadalybysmy sobie tez o pewnej bardzo niezrownowazonej osobie do ktorej
          zwracasz sie Marysiu, temat rzeka...
          • libra22 Re: Kawa?:-) 31.03.06, 15:17
            czas na drugą kawęsmile
            • vertigo5 Re: Kawa?:-) 31.03.06, 15:59
              Siedzę dziś w pracy do 20 to wypiję guaranesę na lepsze myślenie wink
              • anja_pl Re: Kawa?:-) 31.03.06, 17:51
                szykuj herbate i morele, biorę ostatni kawałek szarlotki i jade big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • to.ja.kas Re: Kawa?:-) 01.04.06, 10:25
            Maggie, centrum mi czasem po drodze z prscy na Bródno smile))) No Tak, Marysia,
            to temat rzeka smile)))
            • libra22 Re: Kawa?:-) 01.04.06, 10:32
              Chyba czas na kawę w nagrodę za posprzątaniesmile
              Przydałby się kawałek domowego ciasta....murzynka np
              • to.ja.kas Re: Kawa?:-) 01.04.06, 10:34
                A ja w pracy sad(((
                • libra22 Re: Kawa?:-) 01.04.06, 10:43
                  w sobotę?
                  to życzę szybkiej!
                  • to.ja.kas Re: Kawa?:-) 01.04.06, 11:06
                    Zaczynam sie załamywać. Musze zatrudnic z jedna , dwie osoby bo nie dam rady,
                    tylko szef stoi na drodze do takiego rozwiazania.
                    • libra22 Re: Kawa?:-) 01.04.06, 14:41
                      Świnia nie szefwink
              • joasia69 zapraszam.... 01.04.06, 16:48
                .....ja mam ciasto...
                napracowałam się dzisiaj jak dziki osioł sad
                na zły humor i głupie myślenie dobrze mi to zrobiło...teraz tylko chce mi się
                odpocząć
                ciasto "stygnie" w lodówce.....zapraszam smile
    • julka1800 Re: Kawa?:-) 06.04.06, 09:46
      ... dziś kawa bedzie miła przewa w czasie trudnego i z pewnością dlugiego dnia..
      ktoś jeszcze ma ochotę?
      • mindsailor Re: Kawa?:-) 06.04.06, 10:00
        ja, ja, ja!!!!
        jesli mozna, to słabą, ze smietana i bez cukru. i cos słodkiego może? rogalik
        francuzki, albo andrut domowej roboty?wink)

zaraz usnęsad((
        • scriptus Re: Kawa?:-) 06.04.06, 10:50
          Same sobie jedzą takie dobre rzeczy, a Scriptusa nie zaproszą.... A ja mam
          pączki z adwokatem smile)))) właśnie wróciłem z piekarni !!
          Dobre, ale mają trzy wady: nie są tanie, nie wolno po nich prowadzić samochodu i
          po jednym takim trzy dni ciężkich robót na siłowni, żeby utrzymać wagę smile)))))
          • mindsailor Re: Kawa?:-) 06.04.06, 11:03
            własnie jeszcze nic nie jemy!!!
            a na kawę serdecznie zapraszamy, szczególnie z tymi paczkamiwink))) mniaaaaaamsmile))
            podzielisz sie???
            dla usprawiedliwienia dodam, że wczoraj bylam na basenie, w piatek tez idę, a
            tak w oóle to tycie mi nie grozi, a do auta wsiadam dopiero ok 16wink
            • scriptus Re: Kawa?:-) 06.04.06, 14:20
              Jaasne, czy ja wyglądam na takiego, co by sam zjadł?? jeszcze są pączki, ale
              trzeba szybko, bo za pół godzinki wpadnie mój synek i się z nimi rozprawi
              błyskawicznie big_grinDDDDD
              • julka1800 Re: Kawa?:-) 06.04.06, 14:39
                .. dziecka Scriptusie objadać nie bedziemy...

jeszcze czekolade dorzucimy smile)
                • mindsailor Re: Kawa?:-) 06.04.06, 14:45
                  nie? nie będziemy???crying(

ja nie miałabym takich skrupułów, jestem bardzo łasa na słodyczewink))
                  • joasia69 Re: Kawa?:-) 06.04.06, 15:02
                    no właśnie! ja tam objem dzieciaki ze słodyczy smile
                    tylko moze nie teraz.....teraz na diecie jestem znowu sad
                    • scriptus Re: Kawa?:-) 06.04.06, 17:08
                      spoko, piekarnia z pączkami jest o 150 metrów, nie zabraknie smile)))
                      • daleko_do_siebie Re: Kawa?:-) 06.04.06, 22:00
                        Co z tą kawą? Ktoś o tej porze chętny jest??
                        • scriptus Re: Kawa?:-) 07.04.06, 08:09
                          Witam wszystkich, kawusia czeka smile))
                          Zaraz zresztą skoczę do cukierni po coś dobrego tongue_out
                          • ak70 Re: Kawa?:-) 07.04.06, 08:11
                            Scri... jak juz będzie coś dobrego to ja sie piszę! Kawusia + ciacho z rana...
                            mmmhhmm... najlepszy początek dnia... jeszcze w TAKIM Towarzystwie smile)
                          • joasia69 Re: Kawa?:-) 07.04.06, 08:41
                            mocna, czarna, bez cukru.....i bez ciastek dodatkowych!!!!
                            • mindsailor Re: Kawa?:-) 07.04.06, 08:47
                              a ja poproszę małą, slabą, białą bez cukrusmile

za to koniecznie z czyms słodkim - dzis mam ochotę na takie ciastka z maszynki,
                              takie zwykłe herbatnikismiledługie i chudewink ma ktos takie pod ręką???
                              • scriptus Re: Kawa?:-) 07.04.06, 08:59
                                No, wreszcie mam towarzystwo do porannej kawusi smile
                                Po takim ciasteczku zaraz jest lepszy humor na cały dzień, czego wszystkim życzę.
                                Szczęśliwego dnia.
                                • to.ja.kas Re: Kawa?:-) 07.04.06, 09:02
                                  Własnie sobie parze małą czarną, aromatyczną. Komu, komu....!!!!
                                  • scriptus Re: Kawa?:-) 07.04.06, 10:30
                                    Przysiądź się do nas smile))
                                    • kurka_wodna2 : Kawa? Ze śmietanką? :-) 09.04.06, 12:46
                                    • kurka_wodna2 Kawa? 8 ) 09.04.06, 12:47

Mogę się dosiąść ?
                                      • scriptus Re: Kawa? 8 ) 09.04.06, 13:13
                                        kurka_wodna2 napisała:
                                        > Mogę się dosiąść ?

jasne, ale ciasta dzisiaj nie ma sad
                                        • kurka_wodna2 Kawa? 8 ) 09.04.06, 13:19

Zawsze jako niezapowiedziany gość przychodzę z ciastem,a może wolicie owoce?
                                          • scriptus Re: Kawa? 8 09.04.06, 16:31
                                            Przychodź, może owoce zdrowsze, ale ciasto bardziej pasuje do kawki smile)))
                                            Ja jeszcze mam babską nalewkę, słodka i straszliwie wchodzi w nogi, żeby goście
                                            nie wyszli smile)))))
                                            • kurka_wodna2 Kawa? 8) 09.04.06, 17:04

No tak,powrót dwoma samochodami:w jednej ja z taksówkarzem a w drugiej drugi
                                              taksówkarz ale w moim aucie 8).

A teraz humor,autentyczne wspomnienie taksówkarza:
                                              Zlitował się nad dwiema niewiastami przy zepsutym samochodzie,uczepił ich autko
                                              na hol a paniom nakazał powrót do samochodu.
                                              Hamując przed skrzyżowaniem poczuł uderzenie i huk z własnej taxi.
                                              Wypada,patrzy,a ONE OBIE SIEDZą NA TYLNYM SIEDZENIU !!!!
                                              • scriptus Re: Kawa? 8) 09.04.06, 22:49
                                                Odważny ten taksówkarz, smile)))))))
                                                Wiesz co? Na takie okazje, to po prostu lepiej od razu pojechać taksówką
                                                • kurka_wodna2 Nalewka, sok, kawa? 8) 09.04.06, 23:14

1/ Odwaga często pochodzi z niewiedzy.
                                                  Tym razem z niewiedzy zgodziliby się dostarczyć prawiebabcię i jej autko pod
                                                  bramę i przekazać obojga ochronie nie znając zawartości kufra (z turbomiotłą).
                                                  2/ Przecież wyjechałam z domu na kawkę z ciastem... -taxi nie było w planach.
                                                  • scriptus Re: Nalewka, sok, kawa? 8) 10.04.06, 13:00
                                                    Ppanie władzdzuchno kochana, tylllko jeddno ppyfko było, przysięgam !!! ekć

Jak się jedzie na kawkę, to się trzeba liczyć z tym, że mogą być pączki z
                                                    adwokatem, wiśnie w czekoladzie, kukułki i ciastka ponczowe, czasem sama kawka
                                                    jest po irlandzku - z zaqwartością wsadu dewizowego smile))))
                                                    A wtedy sałata jest niezastąpiona smile)))
                                                  • kurka_wodna2 Kropelki 10.04.06, 13:38

Raz już przerabiałam balonik i kropelki żołądkowe...
                                                    Strachu starczyło do dziś,bo prawomocny wyrok i zakaz pracy byłby aż do zatarcia 8(
                                                  • scriptus Re: Kropelki 10.04.06, 14:55
                                                    Toż przecież piszę, że taksówką, bowiem drożdże występują w każdym środowisku i
                                                    zjadając nieopatrznie coś słodkiego do kawy zyskujemy owe zabronione za kółkiem
                                                    promile smile))))
    • mindsailor a dziś nikt nie pije???? 10.04.06, 10:31

• to.ja.kas Re: a dziś nikt nie pije???? 10.04.06, 10:32
        Mind, ja pije, ale mleka nie mam sad(( Pozdrawiam
        • mindsailor Re: a dziś nikt nie pije???? 10.04.06, 10:41
          mogę Ci podrzucić, mam całą puszkęsmile
      • brzoza75 pogoda barowa 10.04.06, 10:37
        pije kurcze już trzeciąsmilewczoraj od popołudnia była barowa pogoda dziś podobnie
        nachodzą mnie ponure myśli kurcze najchętniej bym się zaszyła na plaży pod
        parasolem i piwkiem...
        • to.ja.kas Re: pogoda barowa 10.04.06, 10:38
          No moja droga masz wymagania. Ja tez tak chce smile))
          • mindsailor Re: pogoda barowa 10.04.06, 10:41
            ooo, piwa zimnego tez bym sie napiłasmile)))
            nawet bez parasolawink
          • brzoza75 Re: pogoda barowa 10.04.06, 10:41
            a widzisz wiedziałam, że nie ma jak w Chałupach gdy zaczyna się upał wink
      • scriptus Re: a dziś nikt nie pije???? 10.04.06, 11:28
        Jak too nie ppije, niektórzy się tu wwywiązujją i ppiją od sssammego rrana,
        ekć... big_grin;D;D;D
        • brzoza75 ;-) 10.04.06, 11:29
          od razu lepiejwink
        • mindsailor Re: a dziś nikt nie pije???? 10.04.06, 11:37
          no! w końcu ktos porządnywink)
          • libra22 poranna 11.04.06, 07:20
            dziś wyjątkowo poranna kawa przed pracą
            smacznegosmile
            miłego dnia Wszystkim
            • to.ja.kas Re: poranna 11.04.06, 08:19
              ja juz po porannej w domu, zaraz bede parzyc w pracy. Buziaki Kochani
              • mindsailor Re: poranna 11.04.06, 08:20
                to ja znad porannej przesyłam pozdrowieniasmile
                • scriptus Re: poranna 11.04.06, 08:45
                  Dzięki za pozdrowienia, ja też wysyłam znad porannej kawki serdeczności dla
                  wszystkich smile
                  • ak70 Re: poranna 11.04.06, 08:59
                    Ja też sobie chyba strzelę kawusię... w Kielcach leje, a moje powieki ważą
                    chyba ze dwie tony... surprised
                    • scriptus Re: poranna 12.04.06, 04:41
                      No i wstaje kolejny dzień,
                      dzisiaj ja mówie wszystkim dzień dobry jako pierwszy smile))
                      mmmm. kaawka smile
                      • kurka_wodna2 Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 06:35

Właśnie moja poranna się zaparza,kto ze mną zaraz usiądzie?
                        • ak70 Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 07:57
                          Witajcie, witajcie smile
                          Czy można gdzieś przycupnąć niedaleko ekspresiku?
                          Pozdrawiam wszystkich kawoszy, kawowiczów i kawomanów smile
                          • mindsailor Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 08:24
                            jeszcze kawujecie? ja dopiero zaczynamsmile)
                            miłego dnia wszystkimbig_grinD
                            • brzoza75 Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 08:38
                              zaczynam i głodna jestem kurcze no...
                              kto ma rogaliki dzisiaj?smile
                            • scriptus Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 08:39
                              no to ... wypiję trzecia kawę, chyba też czas coś przetrącić... może jakieś
                              ciasteczko, kto ze mną ?? smile)))))))))
                              • brzoza75 Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 08:43
                                podziel się nie bądź wiśniasmile
                                • mindsailor Re: Odpowiadam-dzień dobry 12.04.06, 09:02
                                  a jakie masz ciastka???
                                  • tricolour Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:05
                                    ... nawet nieźle pasuje do świeżego pieczywa...

Dzień dobry!
                                    • brzoza75 Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:09
                                      kanapeczki do pracy smilekto robił?smile
                                    • mindsailor Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:10
                                      łeee, to się nie popisałeścrying((
                                      teraz jest pora posniadaniowa, czyli czas na mała kawe z czyms słodkim na ząbwink)
                                      jestem za rogalikami francuzkimi. kto sie przyłacza?smile
                                      • brzoza75 Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:12
                                        ja idę własnie kupić do bufetu kupić Ci jeden czy zaszalejemy 5?smile
                                        • mindsailor Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:18
                                          szalejemy, co tamsmile)))
                                          ja juz ma z bufetu 4 sztsmile)))) ale dzielę się z koleżnkąsmile
                                          • brzoza75 Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:28
                                            mniamsmile
                                            • scriptus Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 09:54
                                              Miałem drożdżóweczki, kto wpada do mnie, obok piekarnia, nie ma problemu się
                                              podzielić, drożdżówek nie zabraknie, można jeść do oporu smile)))) .

Tri, dla mnie salami za cienko kroją, wolę swojski, ręcznie krojony salceson z
                                              kiszonym ogórkiem, na ciemnym chlebku big_grinDD
                                              Jest tu w sąsiedztwie sklepik, gdzie jest taki prawdziwy salceson z malutkiej ,
                                              rodzinnej wytwórni. Tylko drogi .... bardziej niż szynka w markecie, ale warto.
                                              • ak70 Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 10:15
                                                Scri... salcesonik... mniam! Kurcze, ale mi narobiłeś smaka! Chyba skocze sobie
                                                kupić big_grin
                                                • scriptus Re: Ja mam salami do herbaty... 12.04.06, 11:30
                                                  Koniecznie, mówi się, że jak Polak głodny to zły, rozwijając, głodna Polka jest
                                                  swarliwa... lepiej się solidnie najedz smile
                                                  • kurka_wodna2 Samotna była moja poranna kawka :( 12.04.06, 15:11

śpiochy...
                                                    Jutro to wam rano koguta zacznę skubać o 6.00 aby się darł...i Was pobudził.
                                                  • scriptus Re: Samotna była moja poranna kawka :( 12.04.06, 21:02
                                                    No zaraz, ja dzisiaj wstałem o wpół do czwartej, czemu mnie chcesz budzić??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka