374.4w 14.09.06, 12:00 gdzie to jest: ul. Międzyborska 50, tj. czy bardzo daleko od Dworca, dużo czasu trzeba na dojście/dojazd?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misbaskerwill Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:05 > gdzie to jest: > ul. Międzyborska 50, > tj. czy bardzo daleko od Dworca, dużo czasu trzeba na dojście/dojazd?? Oj daleko - to po prawej stronie Wisły... Od dworca wschodniego można jakoś dojechać Grochowską, ale Pragi nie znam, więc jak to zrobić nie podpowiem... Zajrzyj na mapę: um.warszawa.pl/mapa/ Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:06 Dojedza tam 6, 3, ale to juz z Al. Zielenieckiej. I jest przystanek Miedzyborska. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:07 Do Zielenieckiej dojedziesz od dworca 25. Odpowiedz Link
misbaskerwill Re: P.S. 14.09.06, 12:12 Dodam, że to są tramwaje, nie autobusy, bo nie każdy musi wiedzieć Już nie pamiętam, czy w Krakowie autobusy też mają "duże" numery (>100) ? A dojazd 25 to od centralnego, nie wschodniego... I jeszcze link komunikacji "na zachętę": www.ztm.waw.pl A co mi tam Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: P.S. 14.09.06, 12:14 Ze wschodniego to na piechote mozna dojsc, a z Grochowskiej to juz jezdzi tam od groma i ciut tramwajkow. Z centralnego tylko 8, ale podroz tez trwa najwyzej 20 minut. W sumie to niedaleko. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:10 3,6,8,21,26. 8 napewno jedzie z dworca centralnego. Powodzenia. Odpowiedz Link
374.4w Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 12:16 dziękuję jeszcze pytanie czy szefostwo pozwoli jechać, ale to już pytanie nie do Was Odpowiedz Link
jarkoni Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:49 Broń Boże nie jedź samochodem, bez wyjątku wszyscy warszawiacy, nawet ci z Białegostoku czy z Pcimia Dolnego, lądując w stolnicy robią się królami szos, 99% Polski to potwierdzi...Właściwie prawie każdy co mi zajeżdża drogę przed skrzyżowaniem, a potem rusza 5 sekund na zielonym to z Wa-wy, albo wyprzedza na podwójnej ciągłej...Dużo jest przedstawicieli handlowych w budkach, z chrupkami lub podpaskami...Ale cóż, to królowie świata.. Skorzystaj z autobusu lub tramwaju, nie waż się do stolnicy autem... Odpowiedz Link
phokara Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:57 > bez wyja˛tku wszyscy warszawiacy, nawet ci z Bia?egostoku czy z Pcimia Dolnego, la˛duja˛c > w stolnicy robia˛ sie˛ królami szos, Ci z Bialegostoku czy Pcimia Dolnego (pozdrawiam serdecznie rodowitych reprezentantow tych miast) to nie sa Warszawiacy. Wiec nie moga (cyt) "bez wyjatku wszyscy warszawiacy" taj jezdzic, jak Ty piszesz bo po prostu nie ma ich tu tylu. Wiekszosc od dawna spoczywa na Powazkach. A ci 'krolowie swiata', o ktorych piszesz, to ja nie wiem skad sa - trzeba grzecznie zapytac. Moze z Pabianic? Odpowiedz Link
scriptus Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 15:58 Jarkoni, nie przesadzaj. Myślę, że samochodem na Międzyborską najwygodniej i nie trzeba dojeżdżać do Dworca Centralnego, tylko Trasą Łazienkowską, wygodnie, bez korków, omijając centrum, skądkolwiek by się nie jechało Odpowiedz Link
jarkoni Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 16:08 Już się kajam..Po prostu jeśli ktoś wyprzedza na wariata albo zajeżdża drogę to po prostu wiem, że rejestracja będzie na W...I zazwyczaj się sprawdza, pewnie ktoś to potwierdzi..Przepraszam normalnie jeżdżących Warszawiaków, nie wolno uogólniać... Odpowiedz Link
misbaskerwill Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 18:10 Sorry, ja najgorsze przeżycia motoryzacyjne w Warszawie miałem z rejestracja nie na W., tylko na K. Dokładnie KR. Od razu powiem, że w Krakowie jeździ się o wiele lepiej niż w W-wie i kierowcy są kulturalni - np. o niebo częsciej niż w W-wie przepuszczają przy zmianie pasów. Ale jak KR przyjeżdżają do Warszawy - chyba ki diabeł w nich wstępuje... Odpowiedz Link
madalenka25 Re: pytanie do Warszawiaków 14.09.06, 20:21 ta chyba nie wiecie jak jeżdzą kierowcy z SY - Bytom albo z E na początku -Łódź Odpowiedz Link