sibeliuss 03.12.06, 16:53 Jeszcze nie ma tego tekstu w wersji internetowej, ale nasze forum zostało opisane przez Lidię Ostałowską w Wysokich Obcasach z 2.12.2006 r. Polecam lekturę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
decymka czytałam 04.12.06, 00:50 nawet i mój cytat tam jest. a nawet miałam do was wpaść ostatnio z najnowszymi informacjami Odpowiedz Link
prabucianka Re: czytałam 04.12.06, 09:20 ja tez czytalam, moja wypowiedz tez jest, ale artykul uwazam za bardzo uproszczony. Odpowiedz Link
decymka Re: czytałam 04.12.06, 10:57 ale w wyborczej często idą na łatwiznę. Po co im to całe forum - żeby mieć tematy na wyciągnięcie ręki. Odpowiedz Link
babe007 Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 04.12.06, 12:44 A w opiniach na forum to obrzydliwe indywiduum pt. mangolda uznało, że Gazeta popiera jej chore poglady. Nie dość, że podła to jeszcze głupia! Odpowiedz Link
prabucianka Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 05.12.06, 14:23 Wlasnie ten artykul uswiadomil mi, jak Gazeta czasem idzie na latwizne. Niestety Odpowiedz Link
cocosgood Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 05.12.06, 18:53 Przeczytałam ten artykuł i zajrzałam na to forum, żeby przyjrzeć sie bliżej wypowiedziom mangoldy. Na początku myślałam że to jakis ponury żart, mistyfikacja.Musze przyznac, że pierwsze z czym mi sie skojarzyły wypowiedzi mangoldy to poglady nazistowskie- dobro ogółu kosztem niektórych jednostek, tzw. "podjednostek". Skoro mangolda uwaza, iz powinno sie odizolowywac dzieci z niepełnych rodzin to moze najpierw odizolujemy niepełnosprawnych, chorych psychicznie, kalekich? Odpowiedz Link
decymka Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 07.12.06, 01:23 a czy nie uważacie że mangolda została stworzona na potrzeby artykułu? Odpowiedz Link
prabucianka Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 07.12.06, 10:12 ja w ogole NIE ROZUMIEM po co Gazeta ja cytowala. Jak byl cel?? Czy ktos jeszcze uwaza,ze ten artykul byl uproszczony? Poczulam sie jakby mi ktos przybil stygmat. Odpowiedz Link
your_and Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 09.12.06, 20:39 No cóż wiem skądinąd dobrze, że na niektórych forach wystawca opłaca etat trolla, aby podgrzewać i nakręcać dyskusję, ale w sumie Gazety o to nie podejrzewam, tu i tak jest życie bez troli Odpowiedz Link
mary.austin Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 07.12.06, 20:26 decymka napisała: > a czy nie uważacie że mangolda została stworzona na potrzeby artykułu? Nie. To dobrze znana na innych forach trollica. Jako milu_tka, rififi ...plus mnóstwo innych nicków. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 13.12.06, 13:02 W związku tym, że e_wok ma pewne wątpliwości co do wspomnianego tekstu, wklejam jego/jej? wypowiedź z "S@lonu", być może ktoś zechce odnieść się do tego postu Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
prabucianka Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 13.12.06, 16:45 Ania.zalogowana dzieki za ten cytat. To wlasnie byly moje odczucia po tym artykule, dodalabym tylko tyle, ze jest bardzo uproszczony i z tendencja do stygamtyzowania. NA tym forum pisalam pare razy ze sobie poradzilam z rozwodem moich rodzicow, przekulam to w pozytywne doswiadczenie, poddalam glebokiej refleksji. Artykul byl plytki i takiej opcji nie uwzglednial. poza tym pomijam, ze np, moja wypowiedz byla na tyle charakterystyczna ( ile osob bylo swiadkiem na slubie swojej mamy?) ze oczywiscie mozliwa do zidentyfikowania po samej tresci. Odpowiedz Link
towita Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 14.12.06, 08:46 Przeczytałam dopiero wczoraj i byłam zaskoczona. Artykuł taki sobie. A swoją drogą ciekawe kogo Sloggi zaprosi na swój ślub? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 14.12.06, 20:13 towita napisała: > Przeczytałam dopiero wczoraj i byłam zaskoczona. Artykuł taki sobie. A swoją > drogą ciekawe kogo Sloggi zaprosi na swój ślub? To ma być dowcip? Odpowiedz Link
towita Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 15.12.06, 12:31 > To ma być dowcip? Absolutnie, nie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 16.12.06, 17:53 towita napisała: > > To ma być dowcip? > Absolutnie, nie. Mimo wszystko odniosłem przykre uczucie. Odpowiedz Link
towita Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 18.12.06, 08:14 sibeliuss napisał: > towita napisała: > > > > To ma być dowcip? > > Absolutnie, nie. > > Mimo wszystko odniosłem przykre uczucie. Zatem przepraszam. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 15.12.06, 14:40 ojjj.. a jeszcze niedawno Towitka mnie skrytykowala za 'wyjscie z fasonu'. Zalosne. Odpowiedz Link
towita Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 15.12.06, 15:10 Ja nie używam wulgaryzmów Skielo. A poza tym ta odpowiedź nie była skierowana do Ciebie, nie zauważyłaś? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Jest o nas w dzisiejszych Wysokich Obcasach 15.12.06, 18:57 I co z tego,ze nie byla. Pisac kazdy moze. Ty myslisz,ze fason sie traci tylko poprzez uzywanie wulgaryzmow? Nie osmieszaj sie. Nic na to nie poradze,homofobow moge omijac szerokim lukiem bo na nich szkoda energii,ale na dulszczyzne mam wyjatkowo silna alergie. Wyczuwam na odleglosc. Odpowiedz Link
decymka odpowiadam 15.12.06, 00:54 ania.zalogowana napisała: > W związku tym, że e_wok ma pewne wątpliwości co do wspomnianego tekstu, wklejam > > jego/jej? wypowiedź z "S@lonu", być może ktoś zechce odnieść się do tego postu > > > Pozdrawiam wszystkich Jeżeli logujesz się na gazeta.pl podpisujesz regulamin czyli zgodę na publikacje swoich tekstów na łamach gazety a kontekst? pf....... > Odpowiedz Link
bez_senna ych. 17.12.06, 15:14 Wiem, że teoretycznie jest to zgodne z prawem, ale mimo wszystko czuję ogromny niesmak. To nie było w porządku. Bardzo źle się czuję po przeczytaniu tego artykułu, przez ukazanie maksymalnie uproszczonego psychologicznie schematu, przez wycinanie wypowiedzi, które nie powinny wyjść poza forum, uzewnętrznianie tego wbrew woli dyskutantów. I myślę, że przez takie działania wiele osób traci zaufanie i zaczyna obawiać się pisania czegokolwiek osobistego na forum. Dodam ze swojej strony, że w moim przypadku to nie był pierwszy raz, kiedy coś, co zostało tutaj napisane, wyszło na zewnątrz. Ogromny minus dla Wyborczej za potraktowanie miejsca prywatnych zwierzeń jako obserwatorium prasowego. Odpowiedz Link
prabucianka Re: ych. 18.12.06, 12:05 o wlasnie to mi sie nie podobalo- psychologiczne uprszczenie, stereotypizacja, Wiadomo, ze gazeta moze sobei drukowac z forum co chce, ale i tak pozostaje mi uczucie niesamku, wykorzystanie wypowiedzi do stworzenia schematycznego i krzywdzacego artykulu. Ja jestem DDRR, ale dla mnie to zaden stygmat w zyciu, kazdy ma w zyciu jakies wydarzenia mniej lub bardziej przykre, tu nie ma schematu. Odpowiedz Link
decymka zawsze mozna napisac do autorki 27.12.06, 16:22 podejżewam że coś a la lidia.ostalowska@gazeta.pl ???? Odpowiedz Link