Dodaj do ulubionych

Nebulizator, inhalator

21.05.07, 10:07
Byc moze powinnam ten post napisac na innym forum ..jednak tutaj czuje sie jak w domku dlatego Was postanowilam sie spytac o rade .Do tej pory chodzilismy z Sławciem na inhalacje do osrodka zdrowia jednak , po nocnej wizycie pogotowia i zaleceniach Pani dr. ze inhalacje rozkurczyly by oskrzela i dusznosci ustapily by szybciej postanowilam kupic taki nebulizator .No wlasnie ...tylko ze nie bardzo wiem czym kierowac sie przy wyborze takiego sprzetu a i nie ukrywam ze ceny sa rowniez bardzo zroznicowane .Moze ktos z was albo waszych dzieci uzywa takiego nebulizatora ...czym sie kierowac kupujac go ? Pan ze sklepu internetowego polecil nam jeden , no nie powiem bardzo dobry ... www.novamed.pl/sklep/?product=85
Ale nie ukrywam ze cena tez nie jest mala (przynajmniej jak dla mnie ) i chcialabym poznac Wasze zdanie ewentualnie propozycje .
Obserwuj wątek
    • aron95 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 10:16
      A może wystarczy mniej skomplikowany ?

www.allegro.pl/item193193095_inhalator_nebulizator_medel_family_3maski_smoczek.html
      www.allegro.pl/search.php?string=inhalator&sourceid=Mozilla-search
      • biedroneczka33 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 10:37
        Najwazniejsze dla mnie jest na ile on jest wydajniejszy ....ten drozszy model wchlania 100 % leku ten tanszy niestety mniej , pozatym czas inhalacji jest duzo krotszy .Dziekuje za podopowiedz :o)))
        • ladyhawke12 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 10:53
          Biedroneczko, nie potrafie Ci nic poradzic bo sie niestey na tym nie znam. Natomiast wiem że na forum choredzieckostratadziecka jest wiele osób które Ci pomoga i poradzą, są bardzo ciepłe i zyczliwe, do tego często jest tak że maja potrzebny sprzet i np sprzedadza za symboliczną złotówkę.Bardzo mi pomogli, jak ja mialam ciężkie chwile.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16556
    • ivone7 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 12:22
      droga biedroneczko..w aptece kupisz fajny inhalator za 150-160zl..masz
      gwarancje, paragon, punty gwarancyjne..sa to dobre sprawdzone firmy..
      spobuj najpierw na forach zaproponowanych przez lady..ale raczej nie radze ci
      sie skusic na ten inh z netu..po pierwsze uwazam, ze niepotrzebne
      bajery..nowoczesny design..ani czas inhalowania nie ma to takiego znaczenia..a
      poza tym ta firma dzis jest a jutro...
      moja mloda tez wymaga inhalowania nebulizatorem, bez tego niestety nie
      wyobrazam sobie zycia...mamy inhalator OMRON ma juz 4 lata i sluzy bez
      problemowo..przez 2 lata inhalowalam codziennie 2 x teraz tylko przy
      dusznosiach..
      uwierz mi, z doswiadczenia wiem, ze inhalator bedziesz stosowalo okresowo..wiec
      nie ma sensu wydawac duzej kasy...a czas..im dluzszy tym lepiej..dokladniej
      czastki nebulizowane wnikaja w okrzela..czasami wystarcza przeinhalowac dziecko
      sama sola fizjologiczna, zeby dusznosc ustala..
      • aron95 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 14:19
        Moja babcia z astmą dmucha przez słomkę do butelki z wodą .
        I jej to pomaga , duszności mijają .

Czy tu pocztę ktoś czyta ?
        • ivone7 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 14:41
          wiesz moja znajoma tez ugniata kuleczki z chleba i pajeczyny...na pekajace
          zylaki, liscie kapusty sa swietne na stany zapalne...ale to sa metody naturalne
          WSPOMAGAJACE a nie ZASTEPUJACE medycyne klasyczna...
          skoro Twojej babci na astme pomaga dmuchanie slomke do butelki...trzeba moze
          babcie wyslac na badania kliniczne i opatentowac sposob..jeszcze bys na tym
          kase zbil...
          nie wiem aron czy zartowales, czy pisales na serio..nie wiem czy naprawde nie
          zdajesz sobie sprawy, ze jesli ktos w to uwierzy i odstawi leki to grozi mu
          smierc???? i to nie sa zarty...
          a jesli zartowales..szczerze wspolczuje twojego watpliwego poczucia humoru..
          • aron95 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 15:07
            Absolutnie nie żartowalem . Nie namawiam do odstawiania leków tylko podaje
            sposób na łagodzenie stanów chorobowych . Może dziwaczny ale skuteczny .
            Nawet teraz zapytałem skąd babcia wzięla ten sposób . Jak była w szpitalu lekarz
            jej tak kazał dmuchac do butelki z solami .
            • ivone7 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 15:18
              dmuchanie w gwizdek, fujarke, czy butelke z woda czy solami to po prostu
              trening na codzien...dla astmatyka zeby wymusic na oskrzelach rozkurczenie...
              nie wiem jakie Twoja babcia ma dusznosci...moje dziecko nie ma sily wtedy nawet
              mowic..o dmuchaniu mowy nie ma..wiec to nie jest sposob w stanach ostrych aron
      • biedroneczka33 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 14:57
        Tak tez zrobie , jak narazie mamy serie inhalacji w poradni i jak dzis dusznosci nie ustapia to mamy skierowanie do szpitala na oddzial :o((( zapalenie płuc ......buuuu......
        Iwonko dziekuje za rade...nigdy wczesniej nie kupowalam takich rzeczy , do tej pory stosowalisy leki przez aeroscopic .
        • biedroneczka33 POCZTA 21.05.07, 15:04
          ja poczte czytam i w dodatku nawet odpisuje :o)))
          Iwonka dostalas zdjecia ze szpitala w Jaworzu , mam juz zdjecia z hipoterapi jak ktos by chcial zobaczyc chetnei wysle :o)))
          • ivone7 Re: POCZTA 21.05.07, 15:09
            hmmm no ja przyznam sie bez bicia...ze czasami niestety odloze na pozniej to
            odpisywanie i.....czasem bardzo rzadko ale zapomne....
            a zdjec nie dostalam biedroneczko...pszczolkalodz tak, a ja nie buuuuuu
            hihi poprosze teraz o jakies...
            pozdrawiam serdecznie..
            • biedroneczka33 ODBIERZCIE poczte 21.05.07, 16:53
              Zdjecia powysylane .... :o))) wystarczy odebrac poczte :o)))
        • ivone7 Re: Nebulizator, inhalator 21.05.07, 15:04
          biedroneczko..zorientuj sie tez czy nie mozesz pozyczyc nebulizatora..w
          niektorych aptekach w wiekszych miastach lub poradniach POZ mozna za marne
          grosze pozyczyc..przeciez dla ciebie droga do poradni ze slawkiem na inhalacje
          to tez szczegolnie dla niego meczace...wzmagajace dusznosc...a ty piszesz
          zapalenie pluc...i pewnie tylko 1 x dziennie..ta inhalacja..
          ale skoro przez aeroscopic podawalas leki..czyli ma problemy...sprobuj na
          tamtym forum..warto bys to miala w domu..grozba szpitala sie wtedy oddala..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka