mpiotr75 30.05.07, 07:40 Proszę o pomoc w sprawie podziału majątku,czy mogę i w jaki sposób to zrobić jeszcze przed pierwszą rozprawą rozwodową aby miało to moc prawną.Nie ufam żonie i żadne słowne zapewnienia nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menab Re: podział majątku 30.05.07, 07:49 Jeśli nie ufasz żonie lub w jakiś sposób utrudnia Ci, to można zrobić podział majątku sądownie.Znacznie mniejsze są koszty od notarialnego podziału a wyrok załątwia sprawy. Odpowiedz Link
z_mazur Re: podział majątku 30.05.07, 08:10 Temat był już wielokrotnie wałkowany, ostatnio przy okazji tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24087&w=62307367&a=62308571 W podpiętych wątkach też jest sporo informacji na temat podziału majątku. Jeśli po tej lekturze będziesz miał jeszcze jakieś wątpliwości i pytania bardziej szczegółowe, napewno ktoś na forum Ci pomoże. Odpowiedz Link
rafanetka Re: podział majątku 30.05.07, 14:12 Mój mąz też mi nie ufał dlatego przed rozwodem wszystko przelał na swoje konta i nie dał mi nic. Stwierdził chyba, że przy nim pieniążki sa bezpieczniejsze. Też jakas metoda, tyle, że stracił w moich oczach wszystko co jeszcze pozostało. Odpowiedz Link
majkel01 Re: podział majątku 30.05.07, 18:57 warunkiem dokonania podzialu majatku jest wczesniejsze uzyskanie rozdzielnosci majatkowej. Odpowiedz Link