brygida_jonska 12.09.07, 22:10 8 nut to jednak za mało, by tworzyć cały czas coś nowego youtube.com/watch?v=nFJfr9KZ2co youtube.com/watch?v=AZ_X4DeEcKk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiamich Re: Feel 12.09.07, 22:24 Dzięki!!!!! Kurna ...u mnie w pracy szaleją...że super. A ja im wtóruję...no super... i taka skomplikowana linia melodyczna...i ta głębia poetycka....i dopiero po minucie się zorientowali że mam polewkę)) Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Feel 12.09.07, 22:36 taaa.... tylko muszę przyznać, że mi też się podoba))) może dlatego, że kojarzę pierwowzór i lubię kiczowatą muzę lat 80-tych Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Feel 12.09.07, 22:39 Toś mnie zawiodła...a mi wycie śp.Miszy przypomina...polski owczarek nizinny Eutanazja mi się otwiera...co by pomóc...co by nie cierpiał..brrrr Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Feel 12.09.07, 23:36 najdziwniejsze jest to, że studiowałam wokalistykę jazzową i kocham ten rodzaj muzyki. z drugiej strony lubię kicze w postaci właśnie elektronicznej muzyki lat 80-tych i (o losie, napiszę to): kawałki w stylu Septemeber oraz (rany, jeszcze gorzej): Jesteś szalona)))) Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Feel 13.09.07, 08:47 Kurcze...pracuję z młodzieżą zdemoralizowaną.Wiesz jaki rodzaj muzyki słuchają)) Mój kolega...bardzo wyrobiony muzycznie ciagle nucił : "Jesteś szalona...." Po czym trzaskał się w gębę z uśmiechem na ustach. Ja też lubię posłuchać czasami głupot...ale feel...nie trafia do mnie Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Feel 13.09.07, 09:57 no to jestem zdemoralizowana albo wyrobiona muzycznie Odpowiedz Link
wtyczka2000 Re: Feel 16.09.07, 22:28 sylwiamich napisała: > Toś mnie zawiodła...a mi wycie śp.Miszy przypomina...polski owczarek > nizinny > Eutanazja mi się otwiera...co by pomóc...co by nie cierpiał..brrrr no to jestem z tobą kobieto! Odpowiedz Link
marek_gazeta Re: Feel 13.09.07, 09:58 Mnie się podoba średnio. Wpada w ucho, tekst nie przeszkadza (np. kilka tekstów Dody, które słyszałem, razi nieporadnością), chociaż oczywiście do kompozycji Olewicza czy Dutkiewicza jest wiele kilometrów, teledysk w miarę ok, na pewno jest to produkt popkultury na odpowiednim poziomie. I słusznie, że "się podoba". Co do wokalu, to ja uwielbiam zdarte męskie głosy a'la Felicjan Andrzejczak. Ten gość trochę za bardzo skowycze. Z tego samego powodu denerwuje mnie niewątpliwie niezła grupa, jaką jest Myslowitz (no i dodam banały, jakie często wystają z ich tekstów). Co do kiczu lat 80-tych - M., PRZYWOŁUJĘ CIĘ DO PORZĄDKU!!! Kombi to oczywiście kicz, początki Depeche Mode też, jakieś Erasure też, ale na drugim biegunie są Ultravox czy OMD. No bez jaj. Natomiast stroje i fryzury to rzeczywiście odpał niezły. Odpowiedz Link
z_mazur Re: Feel 13.09.07, 10:18 OMD???!!! Ostatnio posłuchałem ich składankowej płyty i szczerze mówiąc jest to do strawienia jedynie na imprezie w stylu lat 80-tych. Obok Ultrovox, Midge Ure'a, Depeche Mode (od "Construction Time Again"), to dla mnie do strawienia teraz jest może jeszcze Yazoo, a i to głównie ze względu na wokal Allison. Odpowiedz Link
z_mazur PS 13.09.07, 10:20 Chodziło mi oczywiście o New Romantic, bo ogólnie to kocham muzę z lat 80-tych. Tyle wspomnień... Odpowiedz Link
chalsia Re: PS 13.09.07, 10:49 taaaak. Tyle, że ja z zupełnie innych klimatów - Deep Purple, AC/DC, Police itp. Odpowiedz Link
z_mazur Re: PS 13.09.07, 11:15 Z muzyki lat 80-tych to słuchałem wszystkiego, samego momentami mnie dziwiło to co mi się w danym momencnie podobało. Ogólnie to pierw był po prostu rock. Oczywiście Policjanci (efektem tej fascynacji jest imię mojej córki), Deep Purple jak najbardziej (do tej pory jako jeden z dzwonków w telefonie mam ustawione "Smoke on the water", chociaż moim ich ulubionym numerem jest "Perfect Stranger"), AC/DC uwielbiam, koncert na Śląskim oczywiście zaliczyłem. Ale z drugiej strony była też fascynacja Popem i New Romantic i audycje nieodżałowanego Beksińskiego, które popchnęły mnie w kierunku zimnej fali - Joy Division, The Cure, Bauhaus. Odpowiedz Link
chalsia Re: PS 13.09.07, 13:24 > kierunku zimnej fali - Joy Division, The Cure ooo, te 2 też b. lubię i lubiłam a także ZZ Top, Santana, Led Zeppelin, Queen, stary Maryllion, Odpowiedz Link
brygida_jonska z_mazur 13.09.07, 11:11 a jak b lubię OMD jak napisałam. i to nie tylko na imprezie lat 80- tych. trawię ten zespół lepiej niż normalnie jedzenie no i Yazoo... z "Only you"... rewelacja! dobrze, że o nich wspomniałeś. Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Feel 13.09.07, 11:02 podejście do porządku mam, jak każdy, indywidualnie. i dlatego ja właśnie wolę Kombi, DM i Erasure od Ultravox. wyjątek: OMD - też lubię. Ciebie jak widzę b ciągnie do "new romantic". Odpowiedz Link
marek_gazeta Kombi trąbi 13.09.07, 11:24 Depeszów uwielbiam, ale raczej z późniejszego okresu (który już raczej nie podpada pod muzykę elektroniczną, o której większość dyskutuje w tym wątku). Natomiast Kombi... no nie, mam sentyment, ale do Ultravox bym nawet nie porównywał, to inna liga. To, co Kombi teraz robi, jest żenujące. A może to tylko ja spoważniałem? www.youtube.com/watch?v=Lie7T6bTfbc www.youtube.com/watch?v=cznha2YTTh0 A to zna chyba każdy: www.youtube.com/watch?v=fOKMxMjc8Mk A tu Beksiński o New Romantic: www.krypta.whad.pl/html/artykuly_muzyczne/strzal_w_dziesiatke.htm Odpowiedz Link
z_mazur Re: Kombi trąbi 13.09.07, 11:53 Kurcze, przypomniało mi się Human League (Philip O'key), no i przystojniaki z Duran Duran. Ci to musieli mieć życie w tamtych czasach, gdy na ich widok sikały wszystkie laski. Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Kombi trąbi 13.09.07, 13:02 DM dobre, ale dla mnie ze starego okresu (ale nie z tego z czasów Vince'a Clark'a tylko raczej Black Celebration, te rejony). Kombi: zgadzam się: TYLKO te stare. Nasze Randez-Vous albo Victoria Hotel... lubię, lubię.... Odpowiedz Link
julka1800 Re: Kombi trąbi 14.09.07, 10:15 tak mi sie nasunelo, ktos tu wspomnial o glosach jakie lubimy. Byc moze sa osoby, ktore nie zwracają na to uwagi, mnie natomiast doslownie chwyta za serce niski glos (kobiecy i meski). I takie glosy lubie w muzyce, gdyby jeszcze dodac lekka chrypkę... miękna kolana Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Kombi trąbi 14.09.07, 10:26 www.lastfm.pl/music/David+Bowie/_/Suffragette+City Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Kombi trąbi 14.09.07, 10:28 Ale świnie z Was...miałam sprzątać do cholery...a siedzę i słucham muzy... Odpowiedz Link
chalsia Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:11 > Byc moze sa osoby, ktore nie zwracają na to uwagi, mnie natomiast > doslownie chwyta za serce niski glos (kobiecy i meski). > I takie glosy lubie w muzyce, gdyby jeszcze dodac lekka chrypkę... > miękna kolana > Alison Moyet (chyba tak siępisze) )) Odpowiedz Link
julka1800 Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:16 konkurs na najbardziej zachrypialy glos swiata? )) Numer jeden: Bruce S. Odpowiedz Link
brygida_jonska Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:22 Bonnie Tyler... pl.youtube.com/watch?v=55nTwg5NIPM Odpowiedz Link
julka1800 Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:30 fakt wole mezczyzn spiewajacych, ale tych dwoch panow powyzej hmmm chyba bym wykas(tr)owała Za to Malcolm McLaren, hmmmm Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:34 Daj spokój stachurskiemu...ale wiśniewskiemu by się przydało))) Odpowiedz Link
z_mazur Re: Kombi trąbi 14.09.07, 11:34 brygida_jonska napisała: > Bonnie Tyler... pl.youtube.com/watch?v=55nTwg5NIPM I jej brat bliźniak Rod Stewart. Odpowiedz Link
z_mazur Re: Feel 14.09.07, 18:04 > chociaż oczywiście do kompozycji > Olewicza czy Dutkiewicza jest wiele kilometrów, Tak mi się jakoś dopiero teraz skojarzyło, że Olewicz nie był kompozytorem tylko autorem tekstów, kompozycje robił przeważnie Hołdys. Odpowiedz Link
marek_gazeta Re: Feel 14.09.07, 19:31 Pisałem, oczywiście, o tekstach: "tekst nie przeszkadza (np. kilka tekstów Dody, które słyszałem, razi nieporadnością), chociaż oczywiście do kompozycji Olewicza czy Dutkiewicza jest wiele kilometrów" tekst jako kompozycja. Odpowiedz Link
z.odzysku Re: Feel 14.09.07, 14:08 Racja. W końcu ilość kombinacji przy budowaniu podziału jest ograniczona. Odpowiedz Link
julka1800 Re: Feel 17.09.07, 22:54 mozemy uznac ze jest juz 18 wrzesnia? wiem ze jeszcze godzina z hakiem, zapuszczam tę piosenke...chodzi mi po glowie caly dzien dzis www.youtube.com/watch?v=zHu_poijPKM Odpowiedz Link
z_mazur Re: Feel 18.09.07, 00:16 Zawsze jak oglądam ten film porusza mnie to w jaki sposób pokazano w nim relacje ojca i syna. Widać, że ojciec po prostu go kocha i jak ta miłość jest w stanie wiele rzeczy przeskoczyć, nawet pewną nieudolność życiową i wychowawczą ojca. Wiem, wiem, to tylko film, ale mnie się podoba. Odpowiedz Link
sylwiamich Re: Feel 18.09.07, 06:49 Jesooo...oglądałam!!Ja...co nie oglądam niczego...ufff.Ale się obśmiałam...dzięki Julka!! Odpowiedz Link