winogroneczka 31.10.04, 18:28 Czy własnoręcznie zrobiłyście kiedyś jakiś fajny prezent? A może dostałyście ciekawy prezent domowej roboty? Podzielcie się pomysłami! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deser_t Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 14:32 Hmm, sama zrobiłam kiedyś świeczkę - stopiłam na gazie resztki różnokolorowych świeczek, nawtykałam "śmieci" (takie metalowe gwiazdki i goździki i skórkę z pomarańczy) i przelałam do wazonika, służącego za "obudowę" do świeczki. Kolorek wyszedł obrzydliwy :-/, ale rodzinie się podobało. Niedawno widziałam w którymś z supermarketów specjalne żele w różnych kolorach do robienia świec żelowych. Można też było dokupić najróżniejsze dodatki do ozdoby. Zawsze świetnym prezentem będą prezenty kulinarne: ciasta, aromatyczne oliwy (oliwa z oliwek + gałązki ziół + orginalna butelka), nalewki i likiery :-) Odpowiedz Link
mroczna_panna Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 18:57 A w którym sklepie widzialas te cuda do świec żelowych?? Odpowiedz Link
dominika_2003 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 19:52 ja ostatnio widziałam w Wola Parku (w W-wie) Odpowiedz Link
winogroneczka swiece zelowe 03.11.04, 20:19 ja widzialam te bajery do swiec w empiku w Arkadii, wprowadzili nowy dzial z takimi cudami. Odpowiedz Link
moonika_l Re: swiece zelowe 08.11.04, 23:03 Uwielbiam robić nietypowe prezenty. Znajomym, ktorzy obchodzili 25-ta rocznicę ślubu upiekłam ich ulubione ciasto - drożdżówkę i jeszcze ciepłą dostarczyłam do domu z bukietem kwiatów z własnego ogrodu. Kumplowi na urodziny (kumpel łasuch) usmażyłam "mrowisko" (to jest takie podobne do faworków, układa się w kopiec i polewa masą miodową - pyszne jak wszyscy diabli, tylko pracochłonne), a mąż złapał mu 3 szczupaki. Matce na 50-te urodziny zamówiłam taka tabliczkę złotą na drewnianym podkładzie - coś w rodzaju dyplomu ukończenia pierwszej pięćdziesiątki życia, oceny za "różne takie tam" były. Kumplowi innemu - lat 22 zamówiłam koszulke z napisem - I'm sexy - z przodu, a z tyłu było jego imie i nazwisko. Dla innego - dość popularnego w mieście dziennikarza, nakręciliśmy z przyjaciółmi film - były wywiady z mnóstwem jego znajomych, napisaliśmy mu piosenkę i teledysk do tego nakręciliśmy, dostał też torta. Na święta Wielkanocne robilam przyjaciołom prezenty wielkanocne - piekłam baranki, malowałam jajka i umieszczałam na talerzyku baranka, zielone liscie, kilka jajek, to w folię, kokardka z sizalem - wszyscy mysleli, ze to kupne. Teraz zastanawiam się nad kolejnymi świętami - chyba upiekę i polukruję pierniczki i zapakuję je w jakieś kolorowe pudełeczka. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
dorotka84 koszulki 15.11.04, 11:27 fajne sa koszulki z zabawnymi i osobistymi nadrukami, w warszawie mozna je zrobic np. na Chmielnej. Odpowiedz Link
dorotka84 a na mikolajki... 19.11.04, 23:31 a na mikolajki mozna pomalowac duza bombke do zawieszenia na choince albo zrobic cale mini-drzewko do pokoju :) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 20.11.04, 10:26 winogroneczka napisała: > Czy własnoręcznie zrobiłyście kiedyś jakiś fajny prezent? A może dostałyście > ciekawy prezent domowej roboty? Podzielcie się pomysłami! Ja zaplanowałam, ze uszyję fartuszki kuchenne - z materiałów kupionych w IKEI - tam gotowe kosztują 30 zł, a dla mnie to pestka je uszyc, może to banalne ale właśnie tak zrobię.Pozdrawiam Odpowiedz Link
nuuuda Re: własnoręcznie zrobione prezenty 21.11.04, 21:53 Jedynym własnoręcznie zrobionym prezentem był aniolek z masy solnej, którego podarowałam przyjaciółce. Posypałam go brokatem, dorobiłam aureolkę z drucika (u?), oczka z pieprzu i wyszedł - jak na moj kompletny brak zdolności artystycznych - całkiem całkiem. A ponieważ ona kolekcjonuje aniołki, więc prezent był strzałem w dziesiątkę, szczególnie, że takiego aniołka nigdzie nie kupi ;) Odpowiedz Link
justaa Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 06:34 ja zrobiłam kiedys serduszko-poduszke=)kiedy indziej kupilam tanią ramke i pomalaowalam ja farbami=)wydaje mi sie że te prezenty były całkiem całkiem ładne:) Odpowiedz Link
gasiorklaudia1 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 08:47 dostałam kiedyś fajny kolaż w wielkiej antyramie ze zdjęciami rysunkami zasuszonymi kwiatuszkami prezent bardzo przypadł mi do gustu polecam Odpowiedz Link
ania121 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 08:49 własnoręcznie robione prezenty to świetna sprawa, miło dostawać bo widać, że ktoś się postarał, a jeszcze milej się robi, gdyż jest naprawdę prezent od ciebie,wyjątkowy i niepowtarzalny, wystarczy zwykła kartka własnoręcznie ozdobiona Odpowiedz Link
kamaoka Re: własnoręcznie zrobione prezenty 01.12.04, 23:45 uwielbiam robic wlasnorecznie prezenty:) chlopakowi zrobilam na sweita domek z piernika, ale nie byle jaki, miescil sie na kartce A4, tzn to byla jego podstawka, takze wyobrazcie sobiejaki byl duzy, okna, drzwi, wszystko wykrojone i pzryklejone na lukier c ukru pudru i cytrymy, podobnie sciany, dach, komin, do etgo plot, i choineczki na okolo - cudo po rppstu pracochlonne jak cholera ale warto:) do tego kartki to juz standard:) robie sama kartki, koperty etz ozdabiam, teraz na mikoljaki tez, ale to nie bedzie nic wielkiego - przeciez to sa mikoljaki:) i mozecie sie ze mnie smiac, ale ma takie ksiazki "Kazde dziecko to potrafi", wszystkie czesci - to kopalnia pomyslow:) Odpowiedz Link
kruszynka151 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 02.12.04, 21:33 W ubieglym roku zrobilam rodzinie kalendarz. Format A4, zeskanowalam zdjecia takie stare i aktualne na kazdy miesiac inne. W danym miesiacy dalam zdjecie charakterystyczne dla niego i daty urodzin i mienin osob z naszej rodziny i oczywiscie rozpiske miesiaca. Calosc zbindowalam i zrobilam okladke "kalendarz rodzinny" ze zdjeciem calej rodziny :) tato byl zachwicony!! Polecam, jak cos moge pomoc, pisznie na maila Odpowiedz Link
xaraa Do Iloneczki 03.12.04, 13:54 Spodobal mi sie Twoj pomysl o fartuszkach,pisalas cos o materialach na nie,gdzie je mozna znalezc i w jakiej sa cenie? Odpowiedz Link
asiulek_78 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.12.04, 14:43 Ja robię prezenty - albumy. Sama, własnoręcznie :) Odpowiedz Link
zokak Re: własnoręcznie zrobione prezenty 19.12.04, 21:13 Jeśli mogę coś polecić na prezent, to cudne ramki na zdjęcia, które sama wykonuję. Dopełnieniem będzie tylko wasze wspólne zdjęcie:) Nieskromne to było,ale jeśli kogoś to interesuje to zapraszam do wysłania do mnie maila na zokak@o2.pl,wyślę zdjęcia, Pomyślcie o tym, niepowtarzalny prezent od serca Kufka Odpowiedz Link