Dodaj do ulubionych

własnoręcznie zrobione prezenty

31.10.04, 18:28
Czy własnoręcznie zrobiłyście kiedyś jakiś fajny prezent? A może dostałyście
ciekawy prezent domowej roboty? Podzielcie się pomysłami!
Obserwuj wątek
    • deser_t Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 14:32
      Hmm, sama zrobiłam kiedyś świeczkę - stopiłam na gazie resztki różnokolorowych
      świeczek, nawtykałam "śmieci" (takie metalowe gwiazdki i goździki i skórkę z
      pomarańczy) i przelałam do wazonika, służącego za "obudowę" do świeczki.
      Kolorek wyszedł obrzydliwy :-/, ale rodzinie się podobało.
      Niedawno widziałam w którymś z supermarketów specjalne żele w różnych kolorach
      do robienia świec żelowych. Można też było dokupić najróżniejsze dodatki do
      ozdoby.
      Zawsze świetnym prezentem będą prezenty kulinarne: ciasta, aromatyczne oliwy
      (oliwa z oliwek + gałązki ziół + orginalna butelka), nalewki i likiery :-)
      • mroczna_panna Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 18:57
        A w którym sklepie widzialas te cuda do świec żelowych??
        • dominika_2003 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.11.04, 19:52
          ja ostatnio widziałam w Wola Parku (w W-wie)
        • winogroneczka swiece zelowe 03.11.04, 20:19
          ja widzialam te bajery do swiec w empiku w Arkadii, wprowadzili nowy dzial z
          takimi cudami.
          • moonika_l Re: swiece zelowe 08.11.04, 23:03
            Uwielbiam robić nietypowe prezenty. Znajomym, ktorzy obchodzili 25-ta rocznicę
            ślubu upiekłam ich ulubione ciasto - drożdżówkę i jeszcze ciepłą dostarczyłam
            do domu z bukietem kwiatów z własnego ogrodu. Kumplowi na urodziny (kumpel
            łasuch) usmażyłam "mrowisko" (to jest takie podobne do faworków, układa się w
            kopiec i polewa masą miodową - pyszne jak wszyscy diabli, tylko pracochłonne),
            a mąż złapał mu 3 szczupaki. Matce na 50-te urodziny zamówiłam taka tabliczkę
            złotą na drewnianym podkładzie - coś w rodzaju dyplomu ukończenia pierwszej
            pięćdziesiątki życia, oceny za "różne takie tam" były. Kumplowi innemu - lat 22
            zamówiłam koszulke z napisem - I'm sexy - z przodu, a z tyłu było jego imie i
            nazwisko. Dla innego - dość popularnego w mieście dziennikarza, nakręciliśmy z
            przyjaciółmi film - były wywiady z mnóstwem jego znajomych, napisaliśmy mu
            piosenkę i teledysk do tego nakręciliśmy, dostał też torta. Na święta
            Wielkanocne robilam przyjaciołom prezenty wielkanocne - piekłam baranki,
            malowałam jajka i umieszczałam na talerzyku baranka, zielone liscie, kilka
            jajek, to w folię, kokardka z sizalem - wszyscy mysleli, ze to kupne. Teraz
            zastanawiam się nad kolejnymi świętami - chyba upiekę i polukruję pierniczki i
            zapakuję je w jakieś kolorowe pudełeczka.
            Pozdrawiam
            M.
    • dorotka84 koszulki 15.11.04, 11:27
      fajne sa koszulki z zabawnymi i osobistymi nadrukami, w warszawie mozna je
      zrobic np. na Chmielnej.
    • dorotka84 a na mikolajki... 19.11.04, 23:31
      a na mikolajki mozna pomalowac duza bombke do zawieszenia na choince albo
      zrobic cale mini-drzewko do pokoju :)
    • iloneczka27 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 20.11.04, 10:26
      winogroneczka napisała:

> Czy własnoręcznie zrobiłyście kiedyś jakiś fajny prezent? A może dostałyście
      > ciekawy prezent domowej roboty? Podzielcie się pomysłami!

Ja zaplanowałam, ze uszyję fartuszki kuchenne - z materiałów kupionych w IKEI -
      tam gotowe kosztują 30 zł, a dla mnie to pestka je uszyc, może to banalne ale
      właśnie tak zrobię.Pozdrawiam
    • nuuuda Re: własnoręcznie zrobione prezenty 21.11.04, 21:53
      Jedynym własnoręcznie zrobionym prezentem był aniolek z masy solnej, którego
      podarowałam przyjaciółce. Posypałam go brokatem, dorobiłam aureolkę z drucika
      (u?), oczka z pieprzu i wyszedł - jak na moj kompletny brak zdolności
      artystycznych - całkiem całkiem. A ponieważ ona kolekcjonuje aniołki, więc
      prezent był strzałem w dziesiątkę, szczególnie, że takiego aniołka nigdzie nie
      kupi ;)
    • winogroneczka up :) 28.11.04, 22:05
    • justaa Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 06:34
      ja zrobiłam kiedys serduszko-poduszke=)kiedy indziej kupilam tanią ramke i pomalaowalam ja farbami=)wydaje mi sie że te prezenty były całkiem całkiem ładne:)
    • gasiorklaudia1 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 08:47
      dostałam kiedyś fajny kolaż w wielkiej antyramie ze zdjęciami rysunkami
      zasuszonymi kwiatuszkami prezent bardzo przypadł mi do gustu polecam
    • ania121 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 29.11.04, 08:49
      własnoręcznie robione prezenty to świetna sprawa, miło dostawać bo widać, że
      ktoś się postarał, a jeszcze milej się robi, gdyż jest naprawdę prezent od
      ciebie,wyjątkowy i niepowtarzalny, wystarczy zwykła kartka własnoręcznie
      ozdobiona
    • kamaoka Re: własnoręcznie zrobione prezenty 01.12.04, 23:45
      uwielbiam robic wlasnorecznie prezenty:)
      chlopakowi zrobilam na sweita domek z piernika, ale nie byle jaki, miescil sie
      na kartce A4, tzn to byla jego podstawka, takze wyobrazcie sobiejaki byl duzy,
      okna, drzwi, wszystko wykrojone i pzryklejone na lukier c ukru pudru i cytrymy,
      podobnie sciany, dach, komin, do etgo plot, i choineczki na okolo - cudo po
      rppstu pracochlonne jak cholera ale warto:)
      do tego kartki to juz standard:) robie sama kartki, koperty etz ozdabiam, teraz
      na mikoljaki tez, ale to nie bedzie nic wielkiego - przeciez to sa mikoljaki:)
      i mozecie sie ze mnie smiac, ale ma takie ksiazki "Kazde dziecko to potrafi",
      wszystkie czesci - to kopalnia pomyslow:)
    • kruszynka151 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 02.12.04, 21:33
      W ubieglym roku zrobilam rodzinie kalendarz. Format A4, zeskanowalam zdjecia
      takie stare i aktualne na kazdy miesiac inne. W danym miesiacy dalam zdjecie
      charakterystyczne dla niego i daty urodzin i mienin osob z naszej rodziny i
      oczywiscie rozpiske miesiaca. Calosc zbindowalam i zrobilam okladke "kalendarz
      rodzinny" ze zdjeciem calej rodziny :) tato byl zachwicony!! Polecam, jak cos
      moge pomoc, pisznie na maila
      • xaraa Do Iloneczki 03.12.04, 13:54
        Spodobal mi sie Twoj pomysl o fartuszkach,pisalas cos o materialach na
        nie,gdzie je mozna znalezc i w jakiej sa cenie?
    • asiulek_78 Re: własnoręcznie zrobione prezenty 03.12.04, 14:43
      Ja robię prezenty - albumy. Sama, własnoręcznie :)
      • dorotka84 up 18.12.04, 12:25
        up
    • zokak Re: własnoręcznie zrobione prezenty 19.12.04, 21:13

Jeśli mogę coś polecić na prezent,
      to cudne ramki na zdjęcia, które sama wykonuję.
      Dopełnieniem będzie tylko wasze wspólne zdjęcie:)
      Nieskromne to było,ale jeśli kogoś to interesuje to zapraszam
      do wysłania do mnie maila na zokak@o2.pl,wyślę zdjęcia,
      Pomyślcie o tym, niepowtarzalny prezent od serca

Kufka

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka