ania2806 09.04.05, 01:19 w szpitalu w woerden przyjmuje polak - chirurg, ponoc bardzo dobry Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania2806 Re: chirurg 09.04.05, 01:20 mialo byc do tematu o lekarzach mowiacych po polsku nie wiem dlaczego wyskoczylo jako nowy temat..:( > w szpitalu w woerden przyjmuje polak - chirurg, ponoc bardzo dobry Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 09.04.05, 22:37 Jak nie zapomne , to w poniedzialek zadzwonie tam i dowiem sie czy rzeczywiscie ta informacja jest pewna.Dzieki za typ.To sa cenne informacje. Pozdrawiam Serdecznie.WW:-)))) Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 25.04.05, 18:01 Oczywiscie zapomnialem. Zajrzalem tutaj bo szukam watku o chorym krzyzu. Otoz w Aldim od 27 bedzie w sprzedazy za 7,99 aparat do masazu na podczerwien. Mojej zonie pomaga, uzywa go juz od trzech lat. Wiec polecam.Zdaje sie ze polecalem go Mari Ludwice i jakiejs dziewczynie z licencjatem. No nie pamietam. Jak ktos ma kontakt z obydwoma dziewczynami niech im da znac. Bo ja pewnie znowu zapomne. Tak jak z tym lekarzem w Woerden . Jutro dzwonie. Zapisuje sobie w agendzie .Polski chirurg tutaj - to naprawde musi byc dobry!Serdecznie Pozdrawiam WW:-)))) Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 26.04.05, 16:39 Tak zgadza sie dzisiaj zadzwonilem Pani w Zuwe Hofport Ziekenhuis w Woerden , entuzjastycznie sie o nim wyrazala. Polski lekarz w tym szpitalu to doktor K. Sulzycki i jest ortopeda. telefon ogolny do szpitala w Woerden 0348-427911. W razie problemow ze stopami , wiem gdzie dzwonic i gdzie jechac. To dobra wiadomosc.Pozdrawiam Serdecznie.WW:-)))) Odpowiedz Link
samotna45 Re: chirurg 27.04.05, 15:12 A co ze skierowaniem?Ja tez szukam tu dobrego ortopedy,najchetniej Polaka,ale czy mozna sobie tak po prostu jechac i liczyc ze przyjmie?Cos mi sie tu nie zgadza... Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 27.04.05, 19:27 Masz racje ze tak na glupiego to sie nie da. Musisz miec skierowanie od swojego lekarza domowego i musisz ustalic to ze swoim ubezpieczeniem.Ale chyba warto. Kiedys chcialem zmienicszpital , to mi powiedzieli ze nie moge , co nie jest prawda.ale dla nich latwiej. Ty mieszkasz tu przynalezysz.Punt. Wedlug nich jest taki porzadek.Serdecznie Pozdrawiam.WW:-)))) Odpowiedz Link
martin.gov Re: chirurg 28.04.05, 11:41 widmowolnosci napisał: > Masz racje ze tak na glupiego to sie nie da. Musisz miec skierowanie > od swojego lekarza domowego i musisz ustalic to ze swoim > ubezpieczeniem. Coz trzeba uzgadniac z ubezpieczeniem? Ja jezdze do okulisty 60 km od mojego miejsca zamieszkania,a w miescie gdzie mieszkam jest niejeden okulista i nikt z tego powodu,ze wybralem innego nie robil mi problemu.W zadnym wypadku niczego nie nalezy uzgadniac z ubezpieczeniem?O czym ty piszesz widmo?Nic podobnego nie slyszalem... Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 28.04.05, 17:14 Wiec zamiast mnie atakowac odpowiedz kolezance jak to trzeba zrobic , bo to dla mnie nie jest jasne. Serdecznie Pozdrawiam.WW:-)))) Odpowiedz Link
martin.gov Re: chirurg 28.04.05, 17:44 widmowolnosci napisał: > Wiec zamiast mnie atakowac odpowiedz kolezance jak to trzeba zrobic , > bo to dla mnie nie jest jasne. Serdecznie Pozdrawiam.WW:-)))) Nie atakuje cie widmo,ale jestem zdziwiony wiadomoscia jaka przeczytalem ,a mianowicie,ze niby nalezy uzgodnic z ubezpieczeniem wizyte u specjalisty z tzw.nierejonu jesli ma sie w reku skierowanie.Uwierz mi,ze ja nigdy czegos takiego nie musialem robic,stad moje zdziwienie i pytanie,ktore zle odczytales jako atak. Moja zona nalezy do tzw.bardziej chorowitych i korzysta z porad 4 specjalistow.Tylko jednego mamy w szpitalu ,znajdujacym sie w naszym miescie;do pozostalych zona dojezdza nawet 100 km i jest to nasz wybor,nikogo nie musielismy pytac o pozwolenie.Jest skierowanie,dzwonimy do szpitala czy kliniki gdzie przyjmuje lekarz-specjalista,do ktorego mamy zaufanie(wczesniej robimy wywiad wsrod znajomych),dostajemy termin spotkania,czesto nawet potwierdzenie wizyty przysylaja nam listownie jesli termin jest dosc odlegly i jedziemy tak,zeby zdazyc na umowiona godzine.Coz tu jest do wyjasniania panie widmo? Ja nie rozumiem po co ty uzgadniasz to,czego nikt chyba nie uzgadnia.Jestem naprawde bardzo ciekawy,bo mieszkamy w tym samym kraju i pewnie mniej wiecej tak samo dlugo...Martin Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: chirurg 28.04.05, 20:30 No widzisz Martin nawet mnie mogles pomoc bo ja czasem kurcze za bardzo cywilizowany jestem , przeczuwalem ze mnie robia w balona z tymi pozwoleniami. Thanks. Serdecznie Pozdrawiam. WW:-)))) Odpowiedz Link
ania2806 Re: chirurg 30.04.05, 16:54 skierowanie nie zawsze jest potrzebne.. ja na przyklad idac do szpitala bronovo w hadze po prostu dzwonie i umawiam sie , chodze tam do ginekologa. i nigdy nie robiono problemow, ze nie mam swistka od lekarza domowego.. robie tak od 11 lat. tak samo jest z onkologiem w szpitalu daniel den hoed w rotterdamie. raz tylko odmowiono mi wizyty bez skierowania u reumatologa a raz ostrzezono mnie, ze nastepnym bez skierowania mnie odesla... Ja w 75% przypadkow umawiam sie na wizyte w danym szpitalu bez wiedzy mojego lekarza domowego. Raz chcialam od niej skierowanie do lekarza gastrologa, powiedziala nie. Na co ja, ze w takim razie ja nie wyjde dopoki mi skierowania nie da, bo to jest moj bol i ja najlepiej wiem kiedy potrzebuje leczenia. Bozeee, ale byla awantura. Ona stwierdzila ze to przez takich ludzi jak ja jest problem z brakiem lekarzy... i ze ja zmuszam, i ze jej sie to nie podoba etc... Ale skierowanie dostalam... Moj lekarz domowy dowiedzal sie po fakcie- szpital przyslal mu moje dossier- o usuwaniu nowotworu... Malo nie spadl ze stolka... Ja rok do niego chodzilam narzekajac na stan zdrowia, a on coraz to nowe badania wymyslal, najlepsze w tym wszystkim bylo to, ze robil to na odleglosc 3m (mial takie wielkie biurko, chyba po to zeby bakterie z pancjenta nie mialy szans przeskoczyc...:). Nigdy mnie nie obejrzal/obdotykal z bliska... W koncu sama zaczelam sie umawiac ze specjlistami i jeden z nich odkryl nowotwor slinianki i wyladowalam w szpitalu onkologicznym. Huisarts dowiedzial sie juz po operacji.... Bozee, ile ja lekarzy domowych w holandii mialam... co jeden to lepszy...:) a ubezpieczenie mam teraz drugie, zarowno to, jak i to poprzednie nigdy niczego nie zakwestionowalo a malo kto bywa tak czesto u specjalistow jak ja... I to w roznych szpitalach. Ubezpieczenie zaplacilo nawet za moja operacje plastyczna, a mam mam normalne ubezpieczenie opalcane przez pracodawce. Radze znalezc dobre ubezpieczenie a z lekarzami byc stanowczym... w koncu to nasze zdrowie........ Odpowiedz Link
dutchnaam Re: chirurg 30.04.05, 17:12 Bardzo sensowna rada.Ja mam podobne odczucia . Nie moge sie doprosic skierowania do ginekologa , juz od roku.W szpitalu bez skierowania nie chca mnie zapisac.Co robic ? Anka Odpowiedz Link
ania2806 Re: chirurg 05.05.05, 12:37 nie wiem, jak daleko mieszkasz od hagi radze sprobowac oddzialu ginekologi w bronovo ziekenhuis. ja chodze tam zawsze bez swistka. radze tez byc bardziej stanowcza z lekarzem domowym. albo go zmienic. Odpowiedz Link
blue_ice1 Re: chirurg- do ani 04.05.05, 16:28 a mnie ni cholery nie udalo sie bez tego przekletego swistka.:( Odpowiedz Link
te-en Re: chirurg- do ani 05.05.05, 16:54 Wszystko sie zgadza.Lekarze domowi sa wrecz tragiczni,owszystko nalezy sie wyklocac i walczyc.Nie doksztalcaja sie,o wielu ewidentnych medycznych kwestiach nigdy nie slyszeli!!A wiec by byc chorym nalezy miec energie kilku zdrowych!! TN Odpowiedz Link