Dodaj do ulubionych

Linomag? Czerwona pupa :(

05.02.10, 21:58
Malutka ma czerwona i bardzo podrazniona pupe :( Placze przy kazdej zmianie
pieluszki. Stosujemy Sudokrem ale nie pomaga. Na polskim forum czytalam ze
linomag jest dobry, ale nie wiem czy tu dostane? A moze isc od razu do huisarts?
Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • kociara_28 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 05.02.10, 22:08
      Nie bardzo wiem ile lat/miesiecy ma Twoja corka, ale gdy Ola byla malutka i mielismy podobmy problem lekarka zapisala masc na infekcje grzybiczne (przy podraznieniu to wlasnie grzyby najczesciej 'zajmuja' sie tkanka). Pomoglo bardzo szybko. Jesli chodzi o linomag, to ma on podobne dzialanie jak sudokrem (jedyna roznica to dodatek wit F), wiec nie wydaje mi sie, zeby pomogl.
      Pozdrawiam.
    • mamamaxia08 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 05.02.10, 22:39
      Spróbuj Bepanthen Zalf - my też zwykle używamy sudocremu ale w przypadkach
      odparzeń (Młody ma nadwrażliwą skórę) bepanthen mu szybko pomaga.
    • magdulek2010 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 05.02.10, 22:43
      My tylko raz zastosowalismy sudokrem. Efekt- dupka była czerwona, jak
      poparzona. Od zawsze stosowalismy bepanthen. Do kupienia chyba
      wszędzie. W Etosie na 100 %.
      Powodzenia
      • anusjao Re: Linomag? Czerwona pupa :( 05.02.10, 22:47
        Sprobuj Zinkzalf z firmy Neutral baby, jest bardzo dobry, mojemu
        malenstwu zawsze pomagal. Znajdziesz go w etosie, da...
        • kociara_28 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 05.02.10, 23:23
          A widzicie, ciekawa rzecz bo Oli wlasnie ani Bepanthen ani Zinkzalf (ktore maja prawie identyczny sklad) w ogole nie pomagaly. I to wlasnie po nich miala pupe jeszcze bardziej podrazniona. Co dziecko to inny przypadek.
          • meliloti Re: Linomag? Czerwona pupa :( 06.02.10, 08:26
            Mala ma 8.5 mies i nigdy przedtem takich problemow nie miala. Sprobujemy
            Bepanthen, a jak do pon sie nie polepszy, to do lekarza idziemy.
            • magdulek2010 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 08.02.10, 21:53
              dziś poniedziałek, co powiedział domowy?
              • kasia191273 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 08.02.10, 22:40
                nam kiedys huisarts przepisala wlasnie masc p. grzybicza, bo czesto
                po 'zwyklym' podraznieniu wdaje sie grzyb i wtedy juz nic
                tradycyjnego nie pomaga. Poznaje sie to po malutkich czerwonych
                kropeczkach.

od tamtej pory zawsze mialam w domu Clotrimazol masc- w Polsce bez
                recepty za grosze
                • hycek3 Re: Linomag? Czerwona pupa :( 09.02.10, 07:44
                  ja z moja malutka tez mialam podobny problem jakis miesiac temu
                  pierwszy raz miala problem z pupa teraz ma 9 m-cy miala mocno
                  czerwona pupe i krostki smarowalam sudokremem i czesto dawalam jej
                  lezec bez pampersa zeby skora oddychala i po 4 dniach sie
                  polepszylo. teraz znowu widze lekke zaczerwienienie i kilka krostek
                  wczoraj kupilamkrem natusan baby luierzalf. taka czerwona pupa daje
                  maluszkowi duzo bolu dlatego czesto placze to strasznie piecze
                  lekarze porownuja bol do oparzenia juz nie pamietam ktorego stopnia
                  • aldakra Re: Linomag? Czerwona pupa :( 09.02.10, 09:09
                    Z linomagiem daj sobie spokój bo to mniej więcej to samo co sudokrem
                    (tak na marginesie - ja wypróbowałam oba i u nas sudokrem lepiej
                    działał od linomagu). Jak ani sudokrem ani bepanthen nie pomogą idź
                    do lekarza niech przepisze jakąś inną, może silniejszą maść apteczną
                    (?) często odparzenia pojawiały się u nas po chusteczkach
                    nawilżanych! (pupa zostawała mokra, albo chemia z chusteczek była
                    winna). Nie wiem co używasz, ale u nas najlepsza była woda z mydłem,
                    wytrzeć do sucha i ewentualnie sudokrem i nie było więcej problemów.
                    • meliloti Re: Linomag? Czerwona pupa :( 10.02.10, 12:51
                      Probowalismy juz maki ziemniaczanej i bedaphren zalf. Juz bylo troche lepiej, z
                      teraz znowu gorzej. Wiec jutro ide do domowego. Napisze co powie.
    • meliloti Re: Linomag? Czerwona pupa :( 12.02.10, 20:01
      Bylysmy wreszcie u domowego. Szybko stwierdzila grzybice, dala masc, kazala duzo
      wietrzyc i po 2 tyg ma przejsc. Pupa juz lepiej wyglada, wiec jestesmy dobrej mysli.
      • majadeblij Re: Linomag? Czerwona pupa :( 12.02.10, 20:22
        mam nadzieje, ze szybko malej przejdzie!
        • aldakra Re: Linomag? Czerwona pupa :( 13.02.10, 18:00
          dobrze że dostałaś fachową maść od lekarza i oby się wszystko szybko
          zagoiło! czego życzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka