dmuchawcelatawce 06.06.13, 01:00 Kontynuujac niejako watek tygrysa, chcialam Was zapytac czy spotkalyscie sie z Holandii z przejawami dyskryminacji wobec Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonajana Re: dyskryminacja 06.06.13, 23:26 Ba! bo to jednymi ;) Jak z rekawa moglabym sypac, ale jaki to ma sens? Nawet nie o mnie chodzi, ale zawodowo ciagle slysze. I co by ta wyliczanka zmienila? Wiekszosc przypadkow jest robiona w bialych rekawiczkach, nikomu, niczego nie udowodnisz. Bedac emigrantem, czasem trzeba polknac zabe, ot co. Odpowiedz Link
aniatko2 Re: dyskryminacja 13.06.13, 15:36 dmuchawcelatawce napisała: > Kontynuujac niejako watek tygrysa, chcialam Was zapytac czy spotkalyscie sie z > Holandii z przejawami dyskryminacji wobec Was? Ja nie mogę sobie takiego doświadczenia przypomnieć, a mieszkam w NL ponad 6 lat. Odpowiedz Link
chocco79 Re: dyskryminacja 13.06.13, 16:11 bezposrednio tylko raz - jak chcialam wynajac mieszkanie, to agenci na zdanie, ze jestem z Polski stwierdzali, ze juz nieaktualne.....dla proby zadzwonila nasza babka z HR i mieszkania nadal byly wolne, a pan sie tlumaczyl, ze ma zalecenia od wlascicieli, zeby obcokrajowcom nie wynajmowac. Zawodowo - nie spotkalo mnie nigdy. Odpowiedz Link