Dodaj do ulubionych

Powrot do dawnej figury

18.01.06, 00:40
No dobra mamuski porocznych dzieci: jak Wy to zrobilyscie, ze miescicie sie w
te ciuszki przedciazowe?
Przyznaje, ze u mnie to porazka i to z tych wiekszych.... :-(
Konkretenie: co robicie z cialkiem i co jecie? Jakie cwiczenia, jak wyglada
Wasza dieta?
Mamusie starszakow oczywiscie prosze sie tez wypowiadac. :-)
_P_o_m_o_c_y_! Za ciezko mi dzwigac te kilogramki...
Obserwuj wątek
    • dada32 Re: Powrot do dawnej figury 18.01.06, 10:03
      ja mam 2 latka i u mnie powrót do wagi z przed to porazka. została mi 5 i nie
      chce sie wyniesc. co prawda w sierpniu przez 3 tygodnie byłam na diecie i
      pozbylam sie tej znienawidzonej cyferki ale pozniej upadla moja silna wola bo
      przyjechala rodzinka jedna i druga a potem byly swieta a teraz wyjezdzamy -ale
      postanowilam zaczac od 30 od nowa!
      dieta polegala na tym ze 3 razy dziennie w wolnych chwilach robilam po 50
      brzuszkow, wieczorem biegalam jedno okrozenie po parku (kilometr -wstyd sie
      przyznac wiecej nie bylam w stanie bo padalam na twarz - okropnie sie czulam
      kiedy minie mijaly holenderscy emeryci:-(
      w ciagu dnia nie jadlam ziemniaków, makaronów, pieczywa i zadnych slodyczy
      (rano jogurcik, owoc a na obiat salatka + miesko) po 18 nic juz do ust nie
      bralam i herbatka (bez cukru -fe...) no i zadnych gazowanych i alkoholi. jeden
      dzien w tygodniu (w soboty - mozna bylo jesc i pic wszystko).
      wciagnelam w to meza (on pozbyl sie 8 kg) i podzialalo tylko pozniej tego nie
      sie nie trzymalismy. wczesniej mialam motywacje bo szlismy na wesele i musialam
      sie zmiescic w sukienke a teraz...
      ale znowu zaczynam bo sie lzejsza lepiej czulam a nie taki klocek
      Beba moze razem zaczniemy?:-) w grupie razniej. kazda moze swoja diete stosowac
      i co tydzien bedziemy wyznawaly swoje grzeszki oraz to co sie udalo nam
      osiagnac?
      pozdrawiam
    • tere_tere Re: Powrot do dawnej figury 18.01.06, 15:01
      ja polecam diete niskoweglowodanowa. ja przed 2ga ciaza przy diecie plaz
      poludniwyc (south beach d.) schudlam 10 kg w 6 miesiacy. poleca ja, bo nie
      dosc,ze efekt jest trwaly, to jeszcze je sie ile ma sie ochoty.
      po drugiej ciazy musze z 5 kg zrzucic, ale czekam z dieta az skoncze ninke
      karmic, wiec jeszcze jakis miesiac.

• nesla Re: Powrot do dawnej figury 18.01.06, 15:08
      Beba, najproscie jak sie da: nie porownuj do innych, bo kazdy ma inna przemiane
      materii i byc moze inny tryb zycia, wiec polecam ci jedzenie tego samego co do
      tej pory ale o cwierc mniejsze porcje, i ruszac sie jak najwiecej, rower,
      spacery, bieganie, co chcesz i lubisz :-)
      • jolavo Re: Powrot do dawnej figury 18.01.06, 19:29
        Popieram. Kazdy pozbywa sie tych kg na swoj sposob. Dla mnie najlepszy sposob
        to: duzo ruchu i po prostu nie jesc slodyczy, rzeczy tlustych, majonezow, sosow
        itd. Za to codziennie 2 owoce i warzywa (surowki).Choc to brzmi latwo, a ciezej
        z realizacja. Ja w ciagu pierwszej ciazy przytylam 11 kg i juz po 3 tyg
        karmienia piersia bylam 12 kg chudsza (wiec widocznie taka przemiana materii).
        Tylko ten brzuszek zostal jak detka. Wiec chodzilam codziennie na spacery po 3
        km, potem jezdzilam na rowerze, po pewnym czasie zapisalam sie z sasiadka do
        grupy "biegaczy" i tak przez 3 m-ce biegalysmy 5 km 1 raz tyg.
        No i wszystko wrocilo do normy, a nawet mialam przez pewnien czas rozmiar
        mniejszy niz przed ciaza!
        Moj znajomy mowi, ze to kwestia silnej woli, bo podczas gdy on nie potrafi
        sobie odmowic niczego co kusi, ja nawet moge czekoladzie powiedziec NIE!
        • beba3 Re: Powrot do dawnej figury 18.01.06, 23:16
          Dzieki dziewczynki! :-)
          No to juz rusze ten tyleczek chyba i jakos rozsadniej bede jesc. Nie chce mi
          sie nawet myslec o jedzeniu ostatnio, po prostu cos tam chwytam i jem to co
          rodzinka...
          Dada!
          Pewnie, ze razem razniej! Mowisz, ze od 30 stycznia? Ok. Moze zaczne wczesnej
          ale hm.. moze i specjalnie na Ciebie poczekam...;-)
    • emilanova Re: Powrot do dawnej figury 19.01.06, 11:14
      W ciazy przytylam 25 kg, bylam zalamana. Jutro mijaja 3 miesiace od urodzenia
      synka, a ja mam mniej 17 kg, jeszcze 8 kg pozostalo, ale te juz trudniej sie
      zrzuca. Nie stosuje zadnej diety, bo jeszcze troche karmie malenstwo, ale jak
      skoncze to sie musze wziasc za siebie. Mieszce sie tylko w niektore rzeczy
      sprzed ciazy. Nie uprawiam zadnego sportu, zato chodzimy na dlugie spacerki.
      Zamierzam, jak maly podrosnie chodzic na joge, dla lepszego samopoczucia.
      Pozdrawiam i zycze sukcesow w gubieniu kilogramikow :)
      • beba3 Re: Powrot do dawnej figury 21.01.06, 01:59
        Dzieki wilkie!
        Ja _planuje_ jutro powrot do cwiczen. Bedzie ciezko bo jestem zmurszala....:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka