Dodaj do ulubionych

A co z dentysta?

24.05.06, 18:19
Mam taka malutka sonde - jestescie zadowolone ze swoich dentystow w NL?
Ja do tej pory zawsze chodzilam w Polsce, ale ostatnio jezdze coraz rzadziej,
wiec chcialam sie rozejrzec tutaj, ale nikt z moich znajomych, kolezanek z
pracy, rodziny M. nie jest calkiem zadowolony ze swojego dentysty. Nie bardzo
wiem co mam zrobic :/.
Obserwuj wątek
    • agnieszkaela Re: A co z dentysta? 24.05.06, 18:31
      Nie zebym byla jakos szczegolnie zachwycona, zdarzaja sie poprawki tego co
      robil, ale generalnie jest OK. Korzystamy z jego uslug 3 lata.
    • saviera Re: A co z dentysta? 24.05.06, 18:33
      Ja mam SUPER dentyste tutaj :)))
      Przed stalym wyjazdem do Holandii , ponad 12 lat temu to bylo .....zrobilam
      dokladny przeglad uzebienia , wszystkie plomby na amerykanskie , takie z
      naswietlaniem porobilam , kupe szmalu stracilam , a co sie wysiedzialam na
      fotelu , zadna przyjemnosc byla .....chcialam miec uzebienie w jak najlepszym
      porzadku , juz wtedy slyszalam ze tutaj uslugi dentystyczne drogo kosztuja....
      niestety do roku czasu zostalam zmuszona wszystkie plomby powymieniac ,
      pocieszajace to bylo ze ostatnia wypadla mi przed wprowadzeniem ustawy o
      leczeniu zebow we wlasnym zakresie , czyli placisz z wlasnej kieszeni . Na
      tutejszego dentyste nie moge narzekac , zeby poplombowal mi super , plomby juz
      prawie 12 lat siedza i dziur nie ma :)))
      • beba3 Re: A co z dentysta? 24.05.06, 19:23
        Generalnie to mnie wstrzasa jak mysle o wizycie u dentysty... Tak bylo zawsze,
        przy czym kiedys robilam niezla awanture, gryzlam go nawet w reke i rodzice
        musieli przepraszac z czekolada 'zagramaniczna' w reku! ;-D Dawne czasy... ;-)
        Teraz pomijajac fak, ze jestem dorosla ;-P to mam lepszego dentyste. W sumie
        nie jest jakis niesamowity ale robi ze znieczuleniem wieksze rzeczy (pyta sie)
        a mniejsze bez ale z wiekszymi przerwami (znieczulenie boli chyba najbardziej
        ale po nim to juz tylko osluchowo nie jest fajnie). Plomby, odpukac, nie
        wypadaja. Robi i ze trzy zeby za jednym zamachem ale nigdy nie przegina i nie
        trzyma mnie dlugo. Jest delikatny i umie czytac z moich oczu ;-) i buczenia.
        Jesli chodzi o ceny to mi po przeliczeniu i po odjeciu zwrotu przez
        ubezpieczlnie wychodzilo tyle samo ile w Polsce u prywatnego. Po moim
        prywatnym, holenderki musial poprawiac wiec jakosc, jest jednk roznica.
        Podejscie do pacjeta tez inne. W Holandii grzeczne, chlodne ale uprzejme a w
        Polsce to gadanie bez konca wwierca sie w mozg. ;-/
        Jestem zadowolona i na tej fali sie wybiore i sprawdze jak sie ma moja pamiec
        do rzeczywistosci. Ciekawa tez jestem jak opieka dentystyczna wyglada w moim
        ubezpieczeniu... Nie zapoznalam sie z nowymi warunkami doladnie....
    • go.ga Re: A co z dentysta? 24.05.06, 20:58
      Po raz pierwszy w zyciu mam swietnego dentyste wlasnie tutaj.
    • napolnoc Re: A co z dentysta? 24.05.06, 21:37
      Mialam(mam)genialna dentystke w PL.Ten tutejszy to taki sobie,kiedys niedoczyszczona dziurke mi
      zaplombowal.Raczej wieksze nerwy mam na FBTO,ktore nie przestrzega reguly ze w ciagu 48 godzin
      ma oddac kase(oddali mi po prawie 2 m-cach),za to przestrzega reguly ze w pierwszych 6 m-cach
      ubezpieczenia nie zwracaja za m.in koronke,ktora mnie ponad 500 euro kosztowala.Wlasnie dzis im list
      wysmarowalam co o nich mysle.Oczywiscie niczego to nie zmieni,ale przynajmniej sobie
      ulzylam.Generalnie trafic na dobrego dentyste w NL to cud.Musisz czekac na liscie chetnych kilka m-cy
      a i tak nie latwo sie na te listy dostac,tylko jak Cie jakis holender wciagnie.Polscy sa znacznie lepsi i
      lepiej leczyc sie w PL a tu to tylko z wielkiego musu.pozdr.
    • nesla Re: A co z dentysta? 24.05.06, 23:07
      jestem zadowolona ze swojego dentysty, ale prowadzi cala praktyke i musze sie
      zawsze nabiedzic zeby wyperswadowac recepcjonistce zapisanie mnie do innego
      dentysty.
      • tijgertje Re: A co z dentysta? 25.05.06, 01:08
        Mam tu drugiego dentyste i w sumie nie narzekam. Z pierwszego bylam bardzo zadowolona, ten jako dentysta jest niezly, ale strasznie sztywny i urzedowy, a ja za takimi nie przepadam. Kiedys jezdzilam do dentysty do Polski, mialam tam fajnego, ale okazalo sie, ze dobrze leczyl przez kilka lat, a jak juz stalych klijentow sobie zgromadzil, to odpuscil i mi zeba tak zalatwil, ze sie korona skonczylo:-( Na ktoryms innym forum holenderskim mister podawal linka do bazy dentystow, ktorzy przyjmuja nowych klijentow. Ale chyba nie na swoim. Trzeba by bylo wrzucic w wyszukiwarke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka