04.06.06, 21:36
Juz kilka razy sie mnie zapytano, komu kibicuje - Polsce czy Holandii, a ja
- nie mam telewizji
- futbol obchodzi mnie tyle, co zeszloroczny snieg.
A jak tam u Was, ogladacie mecze? Komu kibicujecie? Wyprowadzacie sie na czas
WK z domu, czy wrecz przeciwnie, ogladacie z mezem i jego kumplami? ;-)
Obserwuj wątek
    • tere_tere Re: WK 2006 04.06.06, 22:02
      u nas tak: mojego meza to interesuje tak jak mnie, mnie tak jak jego, a nas
      razem to tak jak a.polonie... ;)
      ale kibicuje (nie ogladajac) i polakom, i holendrom. tyle, ze polakom to chyba
      tak troszke bardziej...
      • moni-bel Re: WK 2006 05.06.06, 09:58
        U nas nie ma problemu:))Poniewaz Belgia nie dostala sie do finalow wszyscy
        kibicujemy Polsce;)))
    • napolnoc Re: WK 2006 05.06.06, 12:17
      Oczywiscie Polsce!!!
      Na szczescie nie ma problemu bo chlop Rumunem jest,a jego druzyna sie nie dostala,wiec oboje
      bedziemy bialo-czerwonym kibicowac.(polskie flagi juz w oknie wisza,wyrozniajac sie drastycznie
      wsrod pomaranczowych,hehe)Zaczynamy w piatek,w gronie ok 20 polskich znajomych.
      Ale do WK sie przygotowalismy,kupilismy drugi tele,a ja na tydzien w miedzyczasie do PL uciekam,wiec
      moj bedzie mogl z kumplami wisiec na kanapie odzywiajac sie pizza i piwem:)pozdr.
      • beba3 Re: WK 2006 05.06.06, 20:06
        Dajcie znac kiedy sie konkretnie zaczyna abym wiedziala... ;-D
        Na ulicach w naszym miescie widac juz dekoracje i nwet pierwsze flagi sa juz na
        naszej uliczce. Na sasiadujacej jest cos na podobienstwo ubranak na dom. Flaga
        jest gigantyczna!
        Uparlam sie tylko, ze tym razem popstrykam zdjecia. Gdze ja spotkam jeszcze
        takich wiernych kibicow? ;-)
        Moze choc zrobie sobie wlosy na pomaranczowo jak sasiadka i jej synowie?
        PS A to Polska sie dostala? Fajnie!
        • beba3 Re: WK 2006 05.06.06, 23:40
          A ja sie zmartwilam, ze nie rozreklamowali rozowego festiwalu... Wlasnie w TV
          graja Red Hot-ci i smetno mi, ze tak blisko a daleko... :-(
        • napolnoc Re: WK 2006 06.06.06, 13:08
          W piatek mecz bialo-czerwonych,o 21.00 jesli dobrze pamietam.Powinnismy wygrac wiec kupcie
          dziewczyny szampany(albo co najmniej ruskoje igristoje,hihi).pozdr.
          • beba3 Re: WK 2006 07.06.06, 17:38
            No jak w piatek bialo-czerwoni beda grac... ;-) to sie skusze.
            Szkoda tylko ze mi LOST przepadnie...
            Pola! A jak Tobie idzie z ogladaniem LOSTa. Zakonczylas juz II serie?
            Ja tak. :-)
            • a.polonia Re: WK 2006 07.06.06, 17:51
              juz obejrzelismy wszysciutko ;-)
              a co Ty jeszcze chcesz ogladac? w tv? drugi raz? ;-)
              Kurcze, chyba doszlismy do porozumienia, ze nie bedziemy miec w ogole
              telewizji, ciesze sie, myslalam, ze M. nigdy na to nie pojdzie!
    • tijgertje Re: WK 2006 07.06.06, 20:25
      Mnie to pilka obchodzi mniej niz zeszloroczny snieg ( byl snieg w zeszlym roku???)Tylko sasiadka dzisiaj uznala, ze mi obywatelstwo chyba dobrze zrobilo, bo juz trzeci dzien w pomaranczowych koszulkach chodze:-))) Hehe, chodze, bo lubie:-)))
    • zuzka71 Re: WK 2006 07.06.06, 21:16
      gdzies czytalam ze na czas WK w pewnych hotelach ma nie byc wogole tv zero wiesci o futbolu, taka enklawa dla niezainteresowanych.
      a u mnie znowu lopocza megarzedy pomaranczowych chorogiewek, nawet sa odwazni i wieszaja swoje flagi. caly segment np w brytyjskich lub niesmialo tez w pl.. ciekawa jak dlugo powisza. jakos ani w druzyne holenderska ani polska nie wierze....no ale sobie poogladac lubie, zwlaszcza jak ladnie graja, na pewno bede brazyliancow mecze ogladac.pozdr.zuzka umiarkowany fan pilki noznej
      • napolnoc Re: WK 2006 07.06.06, 23:38
        Mecze sie oglada bo tam kupa fajnych facetow biega:)Do tego mozna piwska sie nazlopac i jeszcze
        kilka razy k...mi rzucic i nikt sie nie obruszy,hehe.
        Mieszkalam przez 2 lata z samymi facetami to mi takie niebabskie odruchy zostaly.pozdr.
        • a.polonia Re: WK 2006 07.06.06, 23:46
          a sa u Was w sasiedzctwie domy cale obklejone pomaranczowa folia?! sic!
          • natalya20 Re: WK 2006 08.06.06, 10:20
            buuu jak ja tego nie cierpie...moj oglada wszystkie mecze jakie sa:( telewizor
            bedzie okupowany:(
            • natalya20 Re: WK 2006 08.06.06, 10:20
              a kibicuje polsce ale jakos mi brak wiary w nich:P
          • go.ga Re: WK 2006 08.06.06, 10:21
            a.polonia napisała:

> a sa u Was w sasiedzctwie domy cale obklejone pomaranczowa folia?! sic!

U mnie w sasiedztwie NIE ma zadnych pilkarskich dekoracji!!! (w odroznieniu od
            poprzedniego miejsca zamieszkania, gdzie cala ulica bylaby na pomaranczowo).
            Ale jak kiedys pisalam, teraz mieszkam w "lepszej" dzielnicy ;-))))))
            A pilka sie nie intereusje, moj maz tez nie (jeden z nielicznych znanych mi
            facetow, ktory nie lubi pilki noznej :-)
            • go.ga Jeszcze dodam 08.06.06, 10:23
              ze moje mieszkanie bedzie pewnie w tym okresie sluzylo jako azyl kolezankom,
              uciekajacym z domu na czas, gdy ich mezowie z kumplami beda sie gapic w tv.
              • zuzka71 ladne lyski 08.06.06, 11:01
                pola sa ale nie w moim poblizu na szczescie;)
                a u mnie w domu toja wiekszy 'fan'
                napolnoc ujelas to genialnie, o to biega o tych facetow. oameitam kiedy mis ie
                bramkarz belgijski podobal, dawno to bylo nawet nie pamietam nazwiska..a teraz
                to chyba tylko ronaldo, ladne ma lydki;)) :))
                • beba3 Nie przepadam za pomaranczowym... 08.06.06, 17:39
                  ...a wlasciwie, to nie przepadlam za moimi ubraniami w tym kolorze. Wyjatek to
                  stroj do kapieli. Wlasnie obajrzalam swoje dwa zdjatka w wypadu na basen i
                  pomijajac fakt, ze jednak powinni mnie zepchnac do morza, to w pomaranczowym
                  nie jest mi do twarzy. Chyba...
                  LOSTa ogladam namietnie. ;-D Sa odcinki ktore widzialm po 3 razy ale to jeszcze
                  nie koniec! Maz zatrzymal sie na pierwszych odcinkach i bede kiedys z nim
                  ogladala reszte.
                  Generalnie jak usiade i zaczne ogladac to mnie wciaga, i komus tam kibicuje ale
                  5 minut po koncu meczu, nic mnie to nie obchodzi... ;-)
                  Przynosze ujme mojemu slubnemu! ;-D
                  • beba3 Dekoracje 09.06.06, 00:04
                    U nas chlopaki jada z praca! Powoli ale do przodu! O 16 mieli juz przyszykowana
                    ogromna drabine i kable. O 20, kiedy wystawialam pojemniki na smieci,
                    podjechalo autko z dostawa piwa a o 22:40 zaczeli wiercic w scianach dziury.
                    Teraz po malej przerwie dlaje zawieszaja.
                    Cos w tym roku mniej ozdob bedzie za to konkretne. Widzialm dwie spore flagi.
                    Jutro bedze to wyszystko fotografowac na pamiatke. :-)
                    • a.polonia Re: Dekoracje 09.06.06, 00:17
                      ja wczoraj i dzisiaj bylam na babysittingu w takiej wlasnie, ekhm, futbolowej
                      dzielnicy, panowie z wytatuowanymi torsami i ramionami uwijali sie jak
                      mroweczki przy wieszaniu choragiewek ;-)
                      • napolnoc Re: Dekoracje 09.06.06, 09:57
                        Moj znajomy udekorowal domek milionem malych flag,podloga salonu zaslana balonami a
                        mikroogrodek schowal sie pod pomaranczowycm parasolem.Ufff,troche sie nieswojo tam
                        czulam.Chorogiewki na wietrze robia potforny halas,jak on spi???
                        Aaaaa,i ma "tab",kurek do piwa wersje domowa z Philipsa,oczywiscie pomaranczowa.I brzuch jakby
                        kilka beczulek juz wypil:)
                        pozdr.
                        • beba3 Re: Dekoracje 09.06.06, 14:34
                          Wlasnie! Ja wczoraj dwa razy wypadlam z domu ratowac przed deszczem kapielowki
                          Jagi, na dzis potrzebne a tu zero deszczu!
                          Przypomnialo mi sie jak rok temu o malo w nerwice nie wpadlam przez ten udawany
                          deszcz i pranie wywieszone w ogrodzie. ;-D
                          U nas nwet 'stylowo' wyszlo. Nie przegieli za bardzo. Dwie wielkie flagi i
                          malenkie na sznurkach. ;-)
    • a.polonia Re: WK 2006 09.06.06, 23:08
      powiem wam, ze nie zaluje, ze nie widzialam tego meczu ;-)
      • beba3 Re: WK 2006 09.06.06, 23:12
        Ja slyszalm tylko kometarz: Pedaly jedne!!!
        (Bez urazy dla gejow. Maz tolerancyjny jest ale mu sie wyrwalao jak innym q)
        • beba3 Re: WK 2006 09.06.06, 23:21
          No wlasniew tej chwili odebralam wiadomosc, ze w Polsce tez wieszaja flagi
          namietnie! W oknach domow, taksowkach! Szaliki, te sprawy... ;-D
          Jakies pospolite ruszenie! ;-D
          • napolnoc Re: WK 2006 10.06.06, 02:06
            Taaaa,mama mi mowila.A jesli chodzi o mecz........szkoda slow....pozdr.
    • a.polonia Re: WK 2006 11.06.06, 15:19
      sadzac po okrzykach u sasiadow Holandia wlasnie strzelila bramke ;-)
      • diuna22 Re: WK 2006 11.06.06, 16:19
        Strzelila ;) ja juz sie poprawilam i ogladam :)) bo na smierc mi sie
        zapomnialo - nie ma to jak sasiedzi :)))).
        • zuzka71 Re: WK 2006 12.06.06, 10:12
          hihi a my ogladalismy (co porada od 2 polowy ale jednak) na bbc i okazuje sie ze
          sasiedzi mieli opoznienie, u nas trybuny 'wzdycha;y' sekunde wczesniej niz
          sasiedzi wrzeszczeli na ogrodku. kurka imprezke se zrobili pleberowa...muza typu
          knuffeldance...no milo;PP
    • antonina63 Re: WK 2006 13.06.06, 08:12
      moj maz ani ja nie znosimy pilki noznej a jezeli juz to stawiam na
      pomaranczowych
      • beba3 Re: WK 2006 13.06.06, 17:47
        Nam przez to cale warictwo nie podbito APK w piatek. Dwoch kolesi szybciej
        zakonczylo prace ze wg na meczyki, a jeden wybyl podobno 'w teren'. W
        poniedzialek maz zalatwil to bez problemu ale przez weekend bylismy bez autka.
        PS Oberwalo nam dwie flagi na naszej ulicy. Teraz mamy tylko te male
        szeleszczace, imitujace deszcz kiedy zawieje wiatr.
        • antonina63 Re: WK 2006 13.06.06, 19:02
          jak tam przygotowania od wyjazdu-Singapur na jak dlugo jedziecie?
    • go.ga Re: WK 2006 14.06.06, 23:08
      I po ptokach... Trzeba kibicowac Holandii...
      • natalya20 Re: WK 2006 15.06.06, 10:29
        ale nie ma co dobrze grali wczoraj chlopcy/...z moich paznokci nic nie zostalo,
        brzuch mnie boalal caly meczz a na koniec sie rozplakalam:(
        • zuzka71 Re: WK 2006 15.06.06, 10:45
          jezu my kibice od swieta, przejelismy sie tak ze nawet moj maz mowi no kurka 'a
          strzeliliby juz nasi tego gola, to mielibysmy wiekszy komfort ogladania';)
          szkoda, starali sie, ladny mecz. mnie serce tez walilo jak mlotem...fajnie by
          bylo utrzec niemcom nosa....slyszeliscie o gupich kawalach o palakach.....p.zuz
          • beba3 Re: WK 2006 15.06.06, 13:30
            Natalya!
            Ty sie tak nie przejmuj, dziewczyno! ;-) Wierny kibic jestes, szkoda, ze
            chlopaki sie nie popisali...
            Zuzka! Jakie kawaly, jakie? ;-D
            Antonina63!
            Witaj na Forum! A dziekuje, dziekuje, ze pytasz! Tydzien temu maz mial godzinna
            rozmowe kwalifikacyjna przez telefon i przeszedl bez problemow. No to
            jedziemy! :-) Szczegolw jeszcze nie znamy ale bedzie to najprawdopodobniej
            koniec wrzesnia i na poltoraj roku. Potem prawdopodobnie wracamy do Holandii.
            • beba3 Re: WK 2006 16.06.06, 20:16
              No po prostu: dzialo sie! ;-) Na mojej ulicy sa wierni kibice. Byly strzaly,
              petardy, pomaranczowy dym, smieszne czapki, cale stroje pomaranczowe itp itd
              Radosc nie z tej ziemi!
              Maz chicial pogadc z kims w pracy i dotarlo do niego, ze jest sam. Zwinol sie
              do domu a tu na drodze wyjazdowej pusto a zawsze zakorkowane... Mijajacy go
              samochod zaburczal kalksonem. Co sie dzieje?
              I nagle olsnienie i pedal gazu przycisniety mocniej! ;-D
              • a.polonia Re: WK 2006 21.06.06, 21:30
                Nieslychane, nikt nie kibicuje??
                A moze po cichutku kibicujecie Maximie zdrajczynie podle? ;-)
                Ja tak duchowo wspieram Holandie, bo wiecie, mnie tu w ogole nie ma :P
                • iza30_1979 Re: WK 2006 21.06.06, 21:53
                  ja tez jestem za holandia jak nasi juz w domu
                  ozdrawiam
                  • beba3 Re: WK 2006 22.06.06, 14:05
                    Nic nie wiem, co i jak. Wiem, ze musze odskakiwac od netu jak ktos bramke
                    strzeli bo maz obstawia na 'gieldzie'. Na szczescie nie pieniadze a jakies
                    gwiazdki czy cos tam... Bardzo sie angazuje. Za nas oboje. ;-D
                    Mamy tez fotel postawiony w przejsciu bo sie lepiej TV oglada. Fotel kibica. ;-D
    • zuzka71 Re: WK 2006 22.06.06, 22:18
      alez ladnie graja brazyliance. noi nawet ciezki ronaldo strzelil gola;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka