14.12.10, 09:51
Miód pragnęłabym kupić. Bynajmniej nie wyborczy wink
Co roku kupowałam w Kopalinie, a w tym roku było go tak mało, że gdy pojechałam o zwykłej porze, to było już po miodzie.
Znacie jakieś miodowe źródełko?
Wdzięczna będę niesłychanie smile
Obserwuj wątek
    • ww88ww Re: Miód 14.12.10, 10:09
      dorkasz1 napisała:

> Miód pragnęłabym kupić. Bynajmniej nie wyborczy wink
      > Co roku kupowałam w Kopalinie, a w tym roku było go tak mało, że gdy pojechałam
      > o zwykłej porze, to było już po miodzie.
      > Znacie jakieś miodowe źródełko?
      > Wdzięczna będę niesłychanie smile
      >

Jak nie w Kopalinie to w Dziuplinie. Nawet będziesz miała bliżej.
    • ww88ww Re: Miód 14.12.10, 10:17
      Wysłałam do Ciebie wiadomość z namiarem smile
      • dorkasz1 Re: Miód 14.12.10, 10:22
        A dziękuję bardzo smile
        • dorkasz1 Re: Miód 14.12.10, 10:48
          A mogłabyś wysłać namiary na:
          dorota.szczepaniak@betula-acer.pl
          Mail gazetowy chyba się "zawiesza". Nic do mnie nie dotarło, a już chyba powinno być...
          • s-mother Re: Miód 14.12.10, 13:43
            Na sobotnim targu kupiłam ostatnio nawet gryczany smile

Pozdrawiam.
            • dorkasz1 Re: Miód 14.12.10, 13:57
              Ja też kiedyś na targu kupiłam świetny lipowy, a później byłam ze dwa razy i nie było tej Pani z miodami. A że nie mam anielskiej cierpliwości do szukania miejsca do parkowania, więc na targ jeżdżę niezwykle rzadko. Poza tym lubię jeździć "do ludzi", bo jest to zawsze okazja żeby pogaworzyć chwilkę i można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Lubię słuchać, szczególnie miejscowych mieszkających tu od urodzenia smile
              • harpal Re: Miód 14.12.10, 14:29
                Ja zamówiłam miód u corki znajomej. Polecam
              • constants Re: Miód 14.12.10, 16:30
                Ho, hooo smile to musimy się kiedyś spotkać wink
          • ww88ww Re: Miód 14.12.10, 15:47
            Wysłałam smile
            • dorkasz1 Re: Miód 14.12.10, 17:53
              Ww, dzięki. Dostałam maila. Myślałam, że gdzieś się zagubił w sieci smile
              Constants, z przyjemnością spotykam się z nowymi ludźmi.
              Wam jest łatwiej, bo ja jestem rozpoznawalna, szczególnie, że samochód oklejony nazwami firm, pewnie nie raz się mijamy. Kiedyś Pim-pam pisał, że chciał mnie zaczepić pod Intermarche. Szkoda, że tego nie zrobił. Wystarczyło powiedzieć"cześć, znamy się z Forum". Byłoby mi miło smile
              • mikoj50 Re: Miód 15.12.10, 07:05

Witam serdecznie.

Mnie w tym roku udało sie zaopatrzyć w miodzik z okolic Lądka Zdroju. Blisko rynku pewien Pan prowadzi sklepik z ekologiczną żywnością i przebywając tam na przełomie września i października odwiedzalimy ten sklepik kilka razy zaopatrując się w przepyszny swojski sernik.
                Przed odjazdem umówiliśmy się, że Pan zostawi nam pewną ilość sernika, którym planowaliśmy poczęstować rodzinkę po powrocie do domu. Niestety wspomniany Pan zapomniał odłożyć nam serniczek i powstała niezręczna sytuacja. Był bardzo solidny, ponieważ zobowiązał się, że dopiecze specjalnie dla nas sernik i przywiezie wieczorem w umówione miejsce. Oczywiście odwiedliśmy go od tego ciekawego planu. Natomiast w jego sklepie zaopatrzyliśmy się w drogi, bo drogi, ale prawdziwy miód gryczany oraz oryginalny wiejski kozi ser. Na miejscu w JL miód kupuje żona. Zazwyczaj na tergu u tego Pana z Brzezinek. Czasami jakiś znajomy podrzuci słoiczek tej słodkości, więc nigdy jej w moim domu nie brakuje smile Do pracy przywozi miód pszczelarz z okolic Przemkowa. Koleżakni się nim zachwycają, jednak ja go nie kupuję, ponieważ jak już napisałem zaopatrujemy się na miejscu.

Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka