Dodaj do ulubionych

Pruderia&Koltuneria

09.01.11, 21:08
Powoli dobiega konca dzien wielkiego narodowego zebrania. Niezaleznie ile pieniedzy zbierze WOSP to i tak 23% trafi do Rostowskiego, czyli do nikogo. Prawie co czwarta zlotowka zostanie przeznaczona na wyglupy i pensje poslow, senatorow i innych wataszkow!!!!!!!!!!!
Okazuje sie, ze nie tylko dzieci sa w potrzebie, ale i klasa panujaca. Co czwarta zlotowka zostanie w bandycki sposob zabrana i oddana w rece "panstwa". W roku ubieglym nietrafione inwestycje przyniosly Owsiakowi 2 mln zl strat. Zainwestowl w obligacje skarbu panstwa!
Ja proponuje co innego i prosze sie nad tym zastanowic.
Kazdy z nas moze oddac 1% naleznego podatku na cele charytatywne. Dlaczego tylko znikomy procent spoleczenstwa to robi? Dlaczego nie slyszymy juz w styczniu Owsiaka, namawiajacego do zcedowania tego 1% na rzecz WOSP? Rozliczenie rocznego PiT przez 100.000 osob zarabiajacych srednia krajowa daje kwote znacznie wyzsza niz zbiera Owsiak na poczatku stycznia w ramach ogolnonarodowej zebraniny ( pnad 72 mln zlotych!!!!) Zakladajac, ze tylko 50% Polakow przeznaczy ten 1% na WOSP , Owsiak ma w legalny sposob ponad MILIARD zlotych!!! Dlaczego zatem ludzie tak chetnie oddaja przyslowiowa zlotowke na poczatku stycznia a skapia przy rozliczeniu PiT?
Odpowiedz na to pytanie pozostawiam otwarta, choc socjologowie doskonale ja znaja. Pozostaje tylko pytanie- czy aby tak od serca, tak z milosci chcemy pomoc chorym dzieciom?
Zbliza sie okres rozliczen PiT za 2010. Zamiast napelniac kieszenie poslow na poczatku stycznia, uszczknij troche z ich diet w rocznym rozliczeniu PiT. Oni nie martwia sie, ze nie stac Cie na leki, ze brak aparatury, ze na wizyte u specjalisty czekasz pol roku. Oni maja Cie po prostu gdzies. Zabierz im te pare zlotowek i przekaz tym co potrzebuja. Mozliwosci jest bardzo wiele.
Pozdrawiam
PS.
Mixerka informuje, iz jego GURU , Palikot wystawil na licytacje swoja legitymacje poselska. cena jest atrakcyjna, jakos ludziska sie nie kwapia do kupna , wiec licytuj. Jezeli cie na to nie stac, proponuje zdjecie z jakiegos serialu za 1 zl. Na aukcjach jest doslownie wszystko! Mysle, ze jak sie postarasz to znajdziesz i uzywane gacie po kilkunastu praniach!
Obserwuj wątek
    • anci-trus Re: Pruderia&Koltuneria 09.01.11, 21:29
      Jak zwykle łgarz i grafoman smile

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=466727
      • mooreland Re: Pruderia&Koltuneria 09.01.11, 21:34
        ANCI-TRUS! Konkrety dupku, konkrety prosze! Obawiam sie , ze obliczenia procentowe sa dla ciebie zbyt wysoka poprzeczka, ale moze uda ci sie. Uwierz we wlasne sily! I na temat prosze. Jezyk milosci Tuska i PO nie dociera do mnie.
        • anci-trus Re: Pruderia&Koltuneria 10.01.11, 07:51
          Ostojo wiedzy wszelakiej (we własnym mniemaniu oczywiście smile ). Konkrety masz w załączonym linku (do reszty twych bazgroł nie mam zamiaru się ustosunkowywać). Jeśli mijasz się z prawdą w tak błahym przykładzie, to nie ma sensu z tobą dyskutować.

Cytuję twoje słowa :
          "Mixerka informuje, iz jego GURU , Palikot wystawil na licytacje swoja legitymacje poselska. cena jest atrakcyjna, jakos ludziska sie nie kwapia do kupna"

Jeżeli dla ciebie 20 osób licytujących jest "nie kwapieniem się do kupna" to szkoda marnować resztę czasu na czytanie twych wypocin. Zajmij się lepiej szpiegowaniem CIA czy innego PO.
          • katjamd Re: Pruderia&Koltuneria 10.01.11, 08:41
            Pięknie punktujesz smile
          • kat_jakub Re: Pruderia&Koltuneria 10.01.11, 09:12
            big_grin Z pewnością legitymacja Palikota lepiej się sprzedaje na Allegro niż kaszanka jakiegoś moorelanda.
      • pimpam3 Re: Pruderia&Koltuneria 12.01.11, 22:23
        Aż dziw bierze, że taki człowiek popiera Jarosława Kaczyńskiego. A może to nic dziwnego?
        pozycja 157 KLIK
        • pug307 Re: Pruderia&Koltuneria 12.01.11, 22:47
          Pimpam3, skoro napisałaś, że z żadną partią polityczną się nie utożsamiasz, to napisz mi, czy w ogóle nie chodzisz na wybory? A jeżeli chodzisz, to pozwól, że Ciebie zapytam: na kogo głosowałaś w II turze wyborów prezydenckich? I jeszcze jedno: czy jesteś nauczycielką albo masz w rodzinie(może i nawet najbliższej) nauczyciela?
          • pimpam3 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 07:56
            Na wybory chodzę, ale nie wybieram z sympatii i twardogłowych przekonań politycznych. Zazwyczaj mój kandydat przegrywa wink Nie jestem nauczycielką.
            • pug307 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 07:59
              To w II turze nikogo nie poparłaś? No chyba, że nie chcesz odpowiedzieć na to pytanie, to napisz.
              • pimpam3 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 08:08
                Może moja odpowiedź była nieprecyzyjna. Powinno być - mój wybór nie należny do zwycięskich. Bywa, że w II turze głosuję się na innego kandydata niż w pierwszej.
                • pug307 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 08:18
                  Mój też czasem nie, a zwłaszcza we wspomnianych wyborach, ale tak to już jest, że niejednokrotnie w różnych wyborach wybieramy tzw. mniejsze zło. No i jestem, podobnie jak dorkasz, elastyczny. Gdybym nie był, to w wyborach samorządowych popierałbym zgodnie z decyzją II tury prezydenckich Dudkowskiego lub ewentualnie Putyrę, a w rzeczywistości poparłem Pana Konopkę (zdecydowanie najlepszego kandydata) i 2 tygodnie później Szponara. Pozdrawiam smile
                  • mongrovia Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 09:31
                    Dziwi mnie , ze szary tlum nie poparl Konopki. Byla to jedyna szansa na jakakolwiek zmiane i stylu i jakosci rzadzenia. Nie rozumiem tej decyzji mieszkancoe J-L. Znam gminy w Polsce gdzie to sie udalo i nowi ludzie w tak skuteczny sposob przeciwstawily sie istniejacym ukladom, ze po dokonanych zmianach ludziom zyje sie znacznie lepiej. Tutaj nie skorzystano z tej szansy a moze ludzie uwazaja, ze nic na lepsze nie mozna zmienic. Znam gmine, gdzie Burmistrz (PiS) dogadal sie z ludzmi z PO i razem Gmine wyprowadzili na prosta w ciagu 6 lat. Pozim bezrobocia to 2,5% i gdyby nie pewne decyzje wladz centralnych byloby znacznie lepiej. Co jest szczegolnie charakterystycznego dla tego miasta-gminy? Nie ma w nim ani jednej sieci handlowej nalezacej do "obcego kapitalu" !!!! W miasteczku dzialaja 3 duze zaklady przemyslowe (wybudowane od podstaw), Fabryka porcelany exportujaca wyroby na wszystkie kontynenty ( wlasnosc Gminy), piekarnia (czysto polski kapital) produkujaca chleb na export i do Warszawy !!!!! ( prywatny, polski wlascicil, zatrudniajacy ponad 100 osob z pensjami znacznie przekraczajacymi 2 tys zlotych) itd. Do miasteczka przyjezdzaja delegacje z roznych stron Polski aby cokolwiek podpatrzec. Sam Burmistrz jest absowentem Universytetu w Heidelbergu. Na terenie miasta znajduje sie 12 komisow samochodowych posiadajacych w swojej ofercie nie zlom ale samochody. Zagladaja tutaj ludzie z calej Polski chcacy kupic uzywane auto. W pobliskich wsiach na terenie gminy wiekszosc szkol ma wlasne kryte baseny oraz boiska pokryte tartanem. Nie czekali na Tuskowe ORLIKI z trawa MIRA. Normalnym widokiem jest, kiedy przychodzi zbior truskawek, stojacy przy polu niemiecki TiR , ktory ladowany jest polskimi owocami. Gleby maja zle, bo same piaski a jednak i z nich okazuje sie, ze mozna cos "wyciagnac". Tego nie mozna opisac, to trzeba zobaczyc.
                    Pozdrawiam
                    • pug307 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 09:39
                      Nie wiem dokładnie czemu nie poparł, ale nie brakuje też takich, którzy po prostu to, co usłyszeli od nieomylnego (według nich) księdza Jacka Dziadkiewicza z parafii ,,na wiosce" wcielili w czyn, głosując na Putyrę, ot na przykład taka pani Tabisz.
                      • pug307 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 09:41
                        Teraz wprawdzie oficjalnego wsparcia dla Putyry nie było, ale 4 lata temu i owszem, a zresztą nie ulega wątpliwości, że temu księdzu baaardzo podoba się to, że Putyra nadal jest burmistrzem.
                        • mieszkajacywpl Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 09:57
                          System administracyjny w Polsce jest tak zorganizowany, że bardzo, bardzo trudno jest zmienić urzedującego burmistrza. Przypomnij sobie jak było wcześniej i ile kadencji administrował poprzedni burmistrz?? Co więcej wraz z każdą kolejną kadencją mozliwość wymiany burmistrza zmniejsza się. Przypuszczam, ze po tej kadencji obecny burmistrz będzie burmistrzem jeszcze co najmniej kolejne dwie kadencje..To nie jest nic nadzyczajnego, to jest rezultat obowiazujacych przepisów i całej socjaldemokratycznej filozofii przyświecającej tworzącym zasady funkcjonowania samorządu w Polsce.. Podobnie sytuacja wygląda w setkach innych miast - dużych (np. Wrocław, Poznań, Kraków) i małych (np. Olawa, Jelcz)
                  • pimpam3 Re: Pruderia&Koltuneria 13.01.11, 16:06
                    No to jest coś co nas łączy. Takie same wybory - niestety przegrane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka