Dodaj do ulubionych

Nowa inicjatywa Palikota.

06.02.11, 18:58
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9062438,Palikot__Bedziemy_pomagac_opuszczac_Kosciol.html
Popieram Palikota.
Obserwuj wątek
    • petit7 Re: Nowa inicjatywa Palikota. 06.02.11, 21:49
      W okolicznej Oławie ludzie odchodzą od niegdyś bardzo lubianego tam kościoła (tego obok urzędu miasta). Tamtejszy proboszcz bawi się w politykę.
      • mieszkajacywpl Re: Nowa inicjatywa Palikota. 07.02.11, 09:12
        Jaką proponujecie alternatywę. Podatki na poziomie 80%..?
    • djodkurzacz666 Popieram! Super pomysł 07.02.11, 13:40
      Byłoby świetnie, gdyby Janusz Palikot zainaugurował taką akcję u nas i pomógł niektórym wychodzić z kościoła. Zauważyłem bowiem, że ludzie z wózkami lub poruszający się o kulach mają trudności z bocznym wyjściem. Mam nadzieję, że djmixer1 na fali popularności tego zacnego zrywu wraz z samym Januszem Palikotem i innymi Kocimi Skautami pomogą
    • djodkurzacz666 taka sugestia: 07.02.11, 14:10
      gdyby sam Palikot i Koci Skauci nie mogliby przyjechać, by wesprzeć ramieniem parafian i przenosić wózki, to może mógłby ufundować kostkę brukową, albo równię. Byłby to znaczny wkład w wychodzenie ludzi z kościoła. Propa na pewno wyczytałby go na mszy
    • makler4 Re: Nowa inicjatywa Palikota. 07.02.11, 18:44
      www.ruchpoparciapalikota.pl/
      Polecam tą stronkę. Palikot robi wiele dobrego. To człowiek, który chce zmienić Polskę. Jak większość Polaków ma dość zaścianka i kołtunizmu, w jaki próbują nas wprowadzać pisowcy z swoim guru Jareczkiem i całe radio maryja.
      • djodkurzacz666 Szanowny Pan też z Kocich Skautów? 07.02.11, 18:57
        Chwali się, oj chwali. Jeszcze kilkanaście osób i będzie można zorganizować nowy ruch harcerski. Trzymam kciuki. Tylko mam pytanie o sprawności, bo chciałbym się zapisać. A jak na razie widzę tylko ofertę w pomaganiu ludziom na schodach w kościele. A ja to chciałbym mieć sprawność Żeglarza i Leśniczego. Będę miał jeszcze kilka pytań, ale to później
      • djodkurzacz666 problem z umundurowaniem 07.02.11, 21:51
        Kolejne pytania, jak zapowiadałem. Chciałem się Druhu Drużynowy zgłosić w przepisowym mundurze na pierwszą zbiórkę Kocich Skautów. Ja mam ten problem, że mam i rogatywkę i mógłbym też skautowski kapelusz załatwić, ale Nadszyszkownik Palikot paradował kiedyś ze świńskim ryjem. Bardziej wstydliwy problem to symboliczne akcesoria. Nadszyszkownik Palikot machał kiedyś wojowniczo gumowym penisem, ale ja wolę klasyczną finkę, Finką można chociaż rybę filetować lub gałąź przyciąć. Czuwaj!
        • mono80 Re: problem z umundurowaniem 08.02.11, 09:39
          jeśli nie masz munduru to najlepiej zgłoś sie do mojej ulubionej GW prawdopodobnie mają tam niezły zapas "pasiaków" zakupionych na udaną spontaniczną, patriotyczną akcję w listopadzie na pl Zamkowym
          • djodkurzacz666 Wybornie 08.02.11, 10:13
            Może jeszcze są gwizdki?
      • djodkurzacz666 A czy będą też obozy? 08.02.11, 08:37
        Bo to w ruchu skautów podstawa, Druhu Drużynowy. Tak podaje wikipedia. Bo chodzi o transport na dalsze wyprawy. Żeby było jaśniej: w kilkudziesięcznotysięcznym Grudziądzu cała drużyna Kocich Skautów zmieściła się w małym busie. Tak pokazywali w mojej ulubionej TVN24, znaczy że prawda. Mam nadzieję, że wszyscy zmieścimy się w jakiejś furgonetce. Martwię się o plecaki i namioty. Bez tego jeżdżenie po regionie i pomaganie staruszkom, ludziń z wózkami i na wózkach w wychodzeniu po mszy z kościoła może być problemem
      • adamogo Re: Nowa inicjatywa Palikota. 08.02.11, 11:24
        Palikot robi wiele dobrego? Wymień...
        Chce zmieniać Polskę? Każdy polityk przekonuje,że chce ją zmieniać. Palikot jako medialny błazen,tez nas o tym przekonuje,ale on ma psychologiczną potrzebę istnienia medialnego i bycia w centrum zainteresowania,więc zamiast naprawdę działać,to wszystko robi pod publikę.
        Większość Polaków? Czyżbyś maklerku dysponował jakimiś danymi,że za większość się wypowiadasz,i to chyba nie po raz pierwszy... Nie wiem,kto Ci dał takie prawo,bo jeśli sam je sobie nadałeś,to chyba czas udać się na jakieś badaniasmile
      • djodkurzacz666 Druhu Drużynowy! 08.02.11, 13:42
        A na zbiórkach Kocich Skautów pijemy lubelską gorzką żołądkową? Bo ja wolę oranżadę
    • przystojna Re: Nowa inicjatywa Palikota. 08.02.11, 11:33
      "Gdy rozum śpi budzą się demony" Palikot to ciekawy i nietuzinkowy człowiek. Nie interesuję się polityką ale w wielu kwestiach się z nim zgadzam. Myślę, że takie ugrupowania powinny się znaleźć w Sejmie.
      • djodkurzacz666 popieram! 08.02.11, 12:33
        (OKLASKI!). Musi się znaleźć dla wszystkich Kocich Skautów jakiś mebel w Sejmie. Ale nie szalejmy: mała kanapa starczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka