08.02.11, 20:05
Dziwi mnie znajomośc tematu norm budowlanych, które Pan/Pani tutaj stara sie interpretowac. Nie wiem czy zdaje sobie Pan z tego sprawe co czyni. Obawiam się, że błądzi Pan we mgle. Czy można sotosowac do mieszanki betonowej piasek wyłącznie piasek kopany? Nie, a stosowany jest masowo, prawie przez wszystkich. Czy można stosowac cement produkowany w miłoszyckim MIXIE? Nie, a jest stosowany ( nigdy nie uzyska się klasy B-20 a tym bardziej B-25). Czy pręty fi 12 mozna ot tak sobie zamienic na fi 10? Nie, a tak sie powszechnie robi. Wystarczy,że pracownice Powiatowego Inspaktoratu Nadzoru Budowlanego wezmą próbki i połowa domów jest do rozbiórki. Jak przebiegaja nadzory budowlane? Czlowiek, niezyjący juz miał ponad 20 budów i jedno duże osiedle! Oczywiście nigdy i nigdzie się nie pokazywał. Czy zdaje sobie Pan sprawe co by było, gdyby tym faktem zainteresował się ktokolwiek z nadzoru budowlanego? Nie wspomne o stopach fundamentowych, lanych czesto z betoniarek , gdzie na 150 litrów trafiał jeden worek cementu !!!! Prosze zabrac ze soba kamere termowizyjna i zobaczyc jak docieplone są budynki. Nie wiem jakim cudem otrzymały obowiazkowe swiadectwa energetyczne. Czy Pan zdaje sobie sprawe jaką burze może Pan wywołac swoimi kretynskimi postami? Ze wzgledu na dobro inwestrow (mam nadzieje, że chałupy nie runął im na głowy) zezwalam według uznania na wykasowanie tego postu. Takiej sprawy nie da się załatwic we własnym gronie kolesiów. To śmierdzi na 20 km, aż do wrocławskiej prokuratury!
Pozdrawiam
Jest cała duża grupa ludzi uczciwych na terenie powiatu i gminy. Wystarczy wymienic Kierownika Wydziału Architektury Pana Mariusza Wigdorczyka, który w pewnym momencie potrafił powiedziec NIE "wpływowemu" człowiekowi z Wrocławia, człowiekowi bardzo wysoko postawionemu z dużymi układami. Nie da sie wszystkiego zamieśc pod dywan i dusic we własnym smrodzie.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka