Dodaj do ulubionych

Nasz Urząd

27.04.11, 11:12
Jakiś czas temu, czytałam w Gazecie Powiatowej o kodeksie urzędniczym (jakoś tak się to nazywało) wprowadzonym w Oławie. Czy nasz urząd też ma takowy kodeks, a jeżeli nie to czy uważacie, że powinien taki kodeks powstać? Czekam na wasze opnie.
Ze swojej strony: myślałam, że swoisty kodeks stanowią zasady ogólne kodeksu postępowania administracyjnego, no i nie pomijając Europejski Kodeks Dobrej Administracji, a jednak można coś polepszyć wprowadzając dodatkowe zasady. Pozdrawiamwink
Obserwuj wątek
    • kr-ok Re: Nasz Urząd 27.04.11, 16:47
      Nie wiem czy urzędnicy w naszym urzędzie mają jakiś kodeks czy też nie,ale w ciągu ostatnich kilku tygodni załatwiałem kilka spraw i spotkałem się z wielką życzliwością i kompetencją pań urzędniczek.Jedynie to mam zastrzeżenia do godzin urzędowania.Moim zdaniem urząd powinien być znacznie dłużej otwarty dla petenta, aby nie trzeba było brać urlopu do załatwienia sprawy.
      • dorka1986 Re: Nasz Urząd 27.04.11, 18:55
        Ja dawno nie miałam potrzeby udania się do urzędu, a po mojej ostatniej wizycie pozostała mi szczypta niesmaku. Panie są miłe (pomijając kompetentność), ale nie wszystkie (moje odczucie, być może trochę mojej winy, ale wkurzyłam się tym, że Pani w trakcie obsługi mnie była zajęta czytaniem "czegoś" i nie patrzyła w moją stronę, a i odp. na moje pytania, jako odbiorcy nie były satysfakcjonujące, po prostu chciałam wiedzieć więcej, ale zdaje sobie sprawę, że Pani urzędniczka, również nie wie wszystkiego i ma sporo pracy, być może moja oczekiwania przed wizytą były zbyt wygórowane). Oczywiście nie zawsze mają wpływ na daną sprawę. Akurat moją sprawę, gmatwają przepisy przez które nie mogę jej załatwić. Dałam sobie spokój. Może te przepisy w końcu kiedyś się zmienią.

Tak się zastanawiam, jakby to można było rozwiązać (czysto teoretycznie). W środy urząd jest otwierany w późniejszych godzinach, a co się z tym wiąże, jest dostępny po 15tej. Być może można by te godziny urzędowania przesunąć jeszcze bardziej, np. 10-18, ale na to nie mam wpływu. Pozdrawiamwink
        • mieszkajacywpl Re: Nasz Urząd 29.04.11, 10:17
          Tak, sama sobie odpowiedziałaś. Na pewno Twoje oczekiwania przed wizytą w Urzedzie były zbyt wygórowane...Nastepnym razem takiego błedu nie popełniaj.
          • przebudzonyx Re: Nasz Urząd 30.04.11, 22:47
            big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka