Dodaj do ulubionych

Prezydent Kukiz

• szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 15:54
      dlaczego?
      • playolawa Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 16:38
        Nie musisz głosować na Kukiza, lecz zagłosuj na któregokolwiek kandydata antysystemowego. Dlaczego? Obecnie politycy/partie, które sprawują otrzymywały władzę od nas Polaków, na tyle oderwały się od rzeczywistości (straciły swój kontakt z wyborcami), otrzymując dziesiątki już lat poparcie politycy zaczęli działać na naszą szkodę. Politycy PO uważają się za mądrzejszych i lepiej wiedzą co jest dla nas dobre, nie zważając na coraz liczniejsze głosy krytyki (takich nazywa się krzykaczami itd). Niszczą polski przemysł, jednocześnie wspierając przemysł naszych "sojuszników". Pomagają np. Ukraińcom, nie dbając o swoich rodaków. Biurokracja w tym kraju przerosła wszelkie wyobrażenia. Brak odpowiedzialności urzędników doprowadza do wielomilionowych strat w każdym mieście (a w skali kraju????) Służba zdrowia na poziomie niższych od krajów trzeciego świata itd itd

Wierzę, że przez wybór prezydenta spoza układu, doprowadzi do zmian w Polsce, że odzyskamy nasz kraj. Ja już lepiej mieć nie będę, ale może moje dzieci..... Pozdrawiam
        • szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 17:26
          bełkot, jakiego ostatnio w mediach wszelkiej maści i niezależnie od strony wiele.
          nie głosuj na nich, bo oni są be i fe, natomiast ci po drugiej stronie barykady są super i cacy.

u pawła "wincyj jowów" cookies niestety nie zauważyłem żadnego PLANU działania, prócz JOWów
          JOWy nie są lekarstwem na całe zło.
          a wczorajszy teleturniej mnie w tym utwierdził.

jakby tak od każdego z finalistów wczorajszego teleturnieju wziąć choć cząstkę ich planu, wyszłoby może z tego coś konkretnego, a tak będzie jak zawsze.
          już Bismarck zauważył: "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą." i tym właśnie nasze "elity" się od lat 90 zajmują - niezależnie od tego jaki skrót ma ich partia i od której strony zawiewa.
          • playolawa Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 19:51
            Dla Ciebie bełkot, dla wielu Polaków to szansa na zmiany. Wielu ma dosyć polityki antyobywatelskiej naszego państwa. "Zgoda i bezpieczeństwo" to jest dopiero bełkot, któremu przyklaskują jedynie media i uzależnieni od obecnej władzy. A Polacy chcą jedynie spokoju i większej pewności o byt swoich dzieci i swój.
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 20:12
              Jak JOW bezpośrednio wpłynie na gospodarkę lub obronność. Co z bezrobociem? Służbą zdrowia? Czy JOW to lek na słabą edukację i innowacyjność?
              Do Kukiza nic nie mam, a wyczerpujące i logiczne odpowiedzi na te pytania przekonałyby mnie do tej idei.
              • basiekkasiek76 Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 22:45
                Ja też głosuję na Pawła Kukiza. Wczytałam się w JOW-y. Jak ktoś chce, to może znaleźć bardzo dużo artykułów na ich temat. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale w tej chwili nie widzę lepszego.
                • szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 06.05.15, 22:51
                  zabrzmiało to jak reklama płynu do mycia naczyń.
                  • basiekkasiek76 Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 07:39
                    W reklamie płynu do naczyń usłyszysz, że produkt jest najwspanialszy na świecie. Wg mnie, jeśli ktoś jest zainteresowany, to szuka i znajdzie. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany i nie chce się przekonać, to na nic nasze starania big_grin wiem po sobie big_grin
                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 08:16
                      pozostaje mi tylko życzyć powodzenia przy takim marketingu
                      ciekaw jestem, dlaczego Paweł Kukiz jeździ po Polsce i tłumaczy
                      przecież zainteresowani mogą sobie sami znaleźć
                      sztuka to zainteresować
                • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 00:16
                  wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Jednomandatowe-okregi-wyborcze-Lekcje-z-Wielkiej-Brytanii,wid,17509526,wiadomosc.html?ticaid=114d18&_ticrsn=5

a w to też?
    • szelest_papierkow Re: alternatywa od alternatywy zawsze się znajdzie 07.05.15, 09:24
      • basiekkasiek76 Re: alternatywa od alternatywy zawsze się znajdzi 07.05.15, 10:37
        Ależ ja z chęcią wytłumaczę. Tylko że nie da się tego wyjaśnić w kilku zdaniach. Dlatego proponowałam,aby zajrzeć do lektury. Ja tak zrobiłam big_grin
    • basiekkasiek76 Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 10:49
      jow.pl/abc/
      Tu jest wszystko bardzo dobrze wytłumaczone. Polecam.
      • hersst Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 14:23
        basiekkasiek76 napisał(a):

> jow.pl/abc/
        > Tu jest wszystko bardzo dobrze wytłumaczone. Polecam.

najlepiej zrobisz jak 10.05. zostaniesz w domu, nie będziesz miał następnego dnia kaca i nie będziesz omijał lustra. Zresztą lepiej pogadaj z byłymi fanami Palikota to Ci poradzą - jak widzisz dziś siedzą cicho - czyżby wymarli ?
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 21:06
          Nie wymarli. Krótkie okresy fascynacji z późniejszymi napadami niepamięci wykazano w badaniach z młodymi małpkami będącymi nawet bardzo odległymi krewnymi człowieka. Małpki niezrażone porażkami znajdowały coraz to nowy obiekt zabaw. I tak na okrągło.
          ------
          Intelektualista to podobno człowiek automatycznie sypiący cytatami z ludzi, których twórczości nic nie czytał
      • szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 15:04
        wyjaśnione, a w zasadzie przedstawione zostały tylko plusy takiego rozwiązania.
        proszę skonfrontuj je z minusami

wtedy możemy porozmawiać i uznać, że temat przez Ciebie został zgłębiony.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 21:15
          Najbardziej cieszy i bawi opcja: prezydent Kukiz samotnie forsuje nową ordynację wyborczą przeciw parlamentowi. Czy ktoś tu, kurwa, zna jakikolwiek tryb uchwalania ustaw o zmianie ordynacji wyborczej i możliwościach prawodawczych prezydenta w ogóle. Czy znowu sobie tu fantazjujemy? Przepraszam za wulgaryzm, ale ten koncert dobrych chęci i prawnego dyletanctwa robi się niestrawny.
          --
          Intelektualista to podobno człowiek automatycznie sypiący cytatami z ludzi, których twórczości nic nie czytał
          • playolawa Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 22:16
            Patrzysz na sprawę jak rasowy urzędnik rodem z PRL. Kukiz jest szansą na powrót samodzielnego myślenia Polaków, co w końcu doprowadzi do poprawy życia w tym kraju, najogólniej mówiąc. Nie lekceważył bym ruchu który zaczyna rosnąć w siłę. Kilkanaście procent w niedzielę będzie ważnym sygnałem, jeżeli do tego dorzucimy porażkę Komorowskiego to już będzie otwarta droga.
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 23:17
              Nie, no tu zaczyna się jakieś uprawianie fantastyki wyborczej. A ja pytam się o prostą matematykę. Daj mi proszę sposób na przeforsowanie ustawy o zmianie ordynacji wyborze przez kilkanaście procent. Przeciw kilkudziesięciu. Przestań mi tu mydlić oczy nowości, zmianą. Ja chcę konkretu, sposobu. Wróć może do realnej polityki a nie polityki wyobrażonej.
              To już JOWy polepszą nie tylko status, ale i myślenie? Przedtem ludzie wybierali nieświadomie? to znaczy, że jak wybierali, to nie wiedzieli, że wybierali? Przy takiej pogardzie dla wyborców nie uciągniesz tego projektu daleko.
              Kolejny popis "JOWem oświeconego". Jak poprzemy JOWy, to nie tylko polepszy się nam samodzielne myślenie, ale kurwa skrzydła nam urosną i zaczniemy się teleportować. Poza tym, będziemy pomnażać pieniądze myślą i każdemu według potrzeb.
              • playolawa Re: Prezydent Kukiz 08.05.15, 01:13
                Jeżeli pytasz o prostą matematykę, to owszem wyliczenia jakie podałeś są jak najbardziej prawidłowe. Jednak matematyka to nie wszystko, co właśnie pokazuje wynik i rosnące poparcie Kukiza. Wg wcześniejszych wyliczeń wszelkiej maści analityków pan Kukiz mógł liczyć na maks kilka (2,3%), więc nikt tego pana nie brał poważnie. Wyborów prezydenckich pewnie nie wygra, jednak za chwilę mamy wybory parlamentarne. A tu Kukiz wchodząc razem z pozostałymi antysystemowcami może sporo namieszać. To nie JOW'y mają poprawić myślenie, tylko tacy właśnie kandydaci, kandydaci którzy uświadamiają społeczeństwo, pokazują co wyczynia z nimi obecnie panujący w Polsce system.
                • subik Re: Prezydent Kukiz 08.05.15, 08:53
                  proszenieregulowacodbiornikow :
                  Ja chcę konkretu, sposobu. Wróć może do realnej polityki a nie polityki wyobrażonej.

To masz ta pierdolona polityke Komorowskiego zajebiscie realną, oddajesz 70 % zarobkow łacznie z pracodawca na panstwo gdzie prawie nic z tego nie masz, zaloz firme i plac za free 1200zl , emerytura od 67 lat a kto wie czy nie bedzie od 75 ;] wysokie skladki zdrowotne a jak cos Ci sie stanie i trzeba na juz leczyc to tylko prywatnie
                  DLa mnie Kukiz, Korwin , Braun!!!!
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 08.05.15, 23:51
                    Ale wciąż realną.
                    Bo dla mnie, zachowujecie się jak kosmici, lub uczestnicy programu p. Jaworowicz.
                    Politycy szuje, prawo złe, państwo opresyjne, sami oszuści i my tu na dole czyści jak łza.
                    Brukowiec w zarysie.
                    Wejdzie proszę w politykę poważną a nie gazetową i zobaczycie, że to wszystko jest jak bańka mydlana. Żeby nie pękła, trzeba dozować ciśnienie. Gdzieś musi ubyć by gdzieś przybyło.
                    To nie jest tak, że wszyscy "przeciw" wam to same kanalie. Realna polityka to nie polityka dawania wszystkiego wszystkim, ale balansowanie. I patrzenie dobrych kilkanaście lat naprzód.
            • szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 23:24
              artykuł o JOWach sprzed ponad 2 lat (więc nie na fali okołowyborczej)
              www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1539641,1,jednomandatowe-306-poslow-platformy.read
    • szelest_papierkow Re: Prezydent Kukiz 07.05.15, 23:43
      no i dupa blada, bajka się kończy
      UKIP na tę chwilę ma 2 miejsca (na 650) --> m.bbc.com/news/election-2015-32633099
      • kukizomaniaczka Re: Prezydent Kukiz 24.08.15, 21:36
        wszystkich sympatyków Pawła Kukiza prosimy o pomoc w zbieraniu podpisów zapraszamy też na facebook do grupy Jelczańskiej www.facebook.com/groups/878499458886941/?fref=ts jak i na stronę oławskiej grupy www.facebook.com/pages/Spo%C5%82eczny-Ruch-Paw%C5%82a-Kukiza-O%C5%82awa-i-okolice/365469003662375?fref=ts
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 24.08.15, 23:08
          ja się bardzo cieszę, ze prezydentem RP jest Paweł Kukiz
          • kukizomaniaczka Re: Prezydent Kukiz 25.08.15, 08:26
            Paweł Kukiz na pewno jest rzecznikiem wszystkim polaków a Prezydent AD no cóż po PiS nigdy zbyt wiele dobrego nie można było się spodziewać.
            Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba brać się do pracy, jeżeli chcemy mieć coś do powiedzenia to po pierwsze primo referendum, po drugie primo referendum i po trzecie primo referendum smile
    • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 25.08.15, 14:43
      Samoobrona 2006 "hura!"
      Ruch Palikota 2010 "niech żyje"
      WoJOWnicy 2015 "zdobędziemy bazę złego lorda"

Zawsze podziwiałem entuzjazm zwolenników ugrupowań jedno- lub dwusezonowych
      • hersst Re: Prezydent Kukiz 25.08.15, 16:02
        proszenieregulowacodbiornikow napisał:

> Samoobrona 2006 "hura!"
        > Ruch Palikota 2010 "niech żyje"
        > WoJOWnicy 2015 "zdobędziemy bazę złego lorda"
        >
        > Zawsze podziwiałem entuzjazm zwolenników ugrupowań jedno- lub dwusezonowych
        >
        oj tam - czepiasz się szczegółów - ważne że jest jest po trzecie primo
        • kukizomaniaczka Re: Prezydent Kukiz 25.08.15, 22:19
          Na zabieg celowy po trzecie primo złapali się wszyscy ludzie człowieka małpy czyli jak mniemam POPiS i spółka polecam www.youtube.com/watch?v=pIi-QFZd7fA życzę miłego wieczoru smile łubu dubu niech żyje wam prezes waszego klubu smile
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 08.09.15, 14:45
            Pan Kukiz sympatyczny jest. Poważnie.
            Dlatego składam jego dziwnie milczącym entuzjastom serdeczne gratulacje z okazji wygranej w wyścigu po prezydenturę i oszałamiających wyników referendum. Powiedzmy politykom "nu, pogodi" raz jeszcze! Nie wstydźcie się, kochani, napiszcie to wyraźnie jeszcze raz. Popierają was przecież miliony w Internecie. To przecież większość.
            • aureolka1 Re: Prezydent Kukiz 09.09.15, 06:14
              Wolę Kukiza od Dudy, Szydła itp.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 09.09.15, 06:57
                Chciałaś, masz. Odniósł moralne zwycięstwo.
              • hersst Re: Prezydent Kukiz 09.09.15, 13:50
                aureolka1 napisała:

> Wolę Kukiza od Dudy, Szydła itp.

a co dzisiaj jedliście w przedszkolu ?
                • itakmamracje Re: Prezydent Kukiz 12.09.15, 00:42
                  Jeśli chodzi o Dudę, to był najgorszy wybór.
                  Najpierw chciał, aby jego obietnice wyborcze zostały zrealizowane przez rząd, a teraz słyszę, że te obietnice były konsultowane ze społeczeństwem i że w sumie to społeczeństwo tak chciało.
                  Więc ja się pytam, jeśli pod pytaniami referendalnymi podpisało się 6 000 000 polaków, czyli 20% społeczeństwa mogącego zagłosować, to dlaczego nikt z mojej rodziny, przyjaciół oraz znajomych nie miał się okazji podpisać pod tymi petycjami? Może to było 2 000 000 polaków razy 3 podpisy?
                  Myślę, że Kukiz lepiej by się nadawał na prezydenta, niż jakiś Duda i Komorowski.
                  Niestety, Kukiz nie ma zaplecza i na wyborach parlamentarnych nie zwojuje niczego - jeśli już, to będzie powtórka z Palikota.
                  PS.
                  Ja tylko czekam, aż Rysiek Czernecki, kiedy PIS będzie dołował, przyklei się do następnego "Kukiza" smile
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: Prezydent Kukiz 12.09.15, 08:50
                    Proszę o zdjęcia z koronacji Kukiza na Prezydenta RP. To musiała być tak podniosła uroczystość, że nikt nawet nie ośmielił się błysnąć fleszem.
                    Możesz winić tylko siebie. I statystykę. A że niektórzy nie podpisali? No, nie każdemu w szkole szło równo. I nie każdego interesowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka