31.01.17, 06:38
Zastanawiam się czy wszędzie tak jest, że zza procedur nie widać człowieka? Jakiś czas temu kupiłam mojej 83 letniej mamie telefon na kartę w Play-u. A że przyszedł ten czas, że trzeba taki telefon zarejestrować, to powiedziałam mamie, żeby poszła do salonu Play-a i to zrobiła. Niestety, nie udało mi się z mamą dogadać i nie wiem czy to zrobiła czy nie. Dzwonię więc do Play-a na podany nr telefonu i chcę sprawdzić czy zarejestrowany, a pani mi podaje ciąg cyfr i znaków, które moja mama ma wklepać w swój telefon, aby to sprawdzić. Moja mama, której musiałam kupić nowy aparat, bo nie mogła trafić w zieloną słuchawkę, a więc odbiera przez otwarcie klapki, ma wklepać *111*49*1# i zatwierdzić zieloną słuchawką big_grin no po prostu obśmiałam się. Sympatyczna pani nie może mi po prostu powiedzieć czy dany numer jest zarejestrowany czy nie, bo "rozumie pani - procedury". Zastanawiam się do czego taka zła kobieta jak ja mogłaby wykorzystać tę wiedzę o zarejestrowanym numerze telefonu? Ktoś może wie? Bo od wczoraj myślę i nie mogę wymyślić. Dodam jeszcze, że na swoje nazwisko mam zarejestrowane dwa inne numery telefonu w Play-u, a dzwoniłam z jednego z nich.
Obserwuj wątek
    • serek5555 Re: Procedury 31.01.17, 09:26
      Nie lepiej zarejestrować mamę na siebie przez dodanie jej nr. tel. do swojego profilu PLAY?
      • dorkasz1 Re: Procedury 31.01.17, 14:10
        Starsi ludzie im starsi, tym trudniej się z nimi dogadać. Ja po prostu nie wiem czy ona nie zarejestrowała tego numeru. Może tak, a może nie. Szkoda gadać, ale nie zawsze da się zrobić to, co lepiej. No takie życie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka