Dodaj do ulubionych

Poparcie dla burmistrza

22.08.05, 09:57
Polityką sie interesuję mało. Wiem, że będą wybory bo wyrzucili burmistrza za
jazde pod wpływem.
Okazuje się, że prawo u nas nie zabrania ludziom skazanym ubiegać się o wybór
na burmistrza.
I co słysze on staruje do wyborów.
Mysle sobie jakie ma szanse? Kto o zdrowych zmysłach powierzy władzż
przestepcy. Ale co się okazuje znam ludzi, którzy będą na niego głosować i to
wcale nie mało!!!
Jak to możliwe. Ci ludzie mówią o nic takiego nie zrobił, przecież wszyscy
jeżdżą na fleku.
Jeżeli były burmistrz z wyrokiem wygra te wybory to znaczy, że prawo i sądy
nic nie znaczą w naszym mieście.
Ja uważam, że ludzi z wyrokiem należy piętnować, a prawo musi byc mocne wtedy
będziemy żyli w dobrym państwie.
Dlatego pójde na 4 września wybory i zagłosuję na kontrkandydatkę.
Obserwuj wątek
    • daox Re: Poparcie dla burmistrza 22.08.05, 12:29
      Wydaje mi się, że czeka cię duże rozczarowanie. Szczęśniak wygra i to w
      cuglach. Jak to będzie świadczyć o naszej - laskowickiej mentalności i
      kulturze? Chyba nie muszę odpowiadać.
      Ja też zagłosuję na Godlewską, choćby po to, by poczuć się trochę lepiej.
      • petit7 Tylko nie przestępca 22.08.05, 12:35
        Jeszcze nic nie jest przesądzone.
        Tu każdy głos się liczy.
        Jak się zmobilizujemy to wygramy.
        • ligia123 Re: Tylko nie przestępca 22.08.05, 23:06
          Mam dla was propozycję nie do odrzucenia, jeżeli wygra Szczęśniak, to
          przenieście sie do innej gminy.
          • daox Re: Tylko nie przestępca 22.08.05, 23:40
            A zrobisz to samo, jak wygra Godlewska? smile).
            • ligia123 Re: Tylko nie przestępca 23.08.05, 18:49
              Jak wygra Godlewska, to gmina przestanie istniec. Tak jak niedługo GS.
              • profanka70 Re: Tylko nie przestępca 24.08.05, 08:25
                Nie wiem ligia123 skąd masz takie niepochlebne informacje o GS, ale warto tu
                wspomnieć że w minionych latach większość GS i innych spółdzielni rolniczych w
                ogółe zostało zlikwidowanych. To skutek polityki naszego państwa a nie wina ich
                władz. Handel węglem, nawozami czy skup zbóż przejęli prywatni przedsiębiorcy
                którzy mają większe możliwości "dogadywania" się z dostawcami czy zatrudniania
                pracowników na czarno niż spółdzielnie pracujące na pełnym rozrachunlu
                finansowym. Te GS które pozostały musiały zmienić profil działania. Nasz GS
                wubudował pawilon w którym funkcjonuje "Plus", pawilon banku PKO, drogę
                dojazdową do nich wzdłuż przebudowanego pawilonu z księgarnią "Kwant" i wiele
                innych. Zresztą handel był zawsze domeną GS. Czy firmy wynajmujące pawilony GS
                nie stworzyły nowych miejsc pracy? Czy o aktywności na tym polu prezeski GS ma
                świadczyć tylko ilość zatrudnionych w GS urzędników? Trochę obiektywizmu ligio123.
    • profanka70 Re: Poparcie dla burmistrza 23.08.05, 16:40
      Wydaje mi się, że chociaż przypadek Szczęśniaka jest przykry i wstydliwy dla nas
      jako mieszkańców - najważniejsza jest zmiana wieloletniego i utrwalonego wokół
      Niego układu. Nie wszystko co Mu się przypisuje złego jest Jego winą, tak jak
      nie wszystkie osiągnięcia są Jego zasługą. I tak za rok nie będzie mógł
      startować w wyborach, po co więc przedłużać tą agonię. Miasto i gmina straci rok
      na gorączkowe przygotowania przedwyborcze potencjalnego kandydata - następcy z
      otoczenia Szczęśniaka.
      • petit7 Re: Poparcie dla burmistrza 23.08.05, 17:12
        Dobrze mówisz Profanka, tylko nie wszyscy idąc na wybory będą się nad wyborem
        zastanawiać....
        • ligia123 Re: Poparcie dla burmistrza 23.08.05, 18:51
          Myślę, że ty się powinienes dobrze zastanowić.
          • profanka70 Re: Poparcie dla burmistrza 24.08.05, 08:27
            Nie wiem ligia123 skąd masz takie niepochlebne informacje o GS, ale warto tu
            wspomnieć że w minionych latach większość GS i innych spółdzielni rolniczych w
            ogółe zostało zlikwidowanych. To skutek polityki naszego państwa a nie wina ich
            władz. Handel węglem, nawozami czy skup zbóż przejęli prywatni przedsiębiorcy
            którzy mają większe możliwości "dogadywania" się z dostawcami czy zatrudniania
            pracowników na czarno niż spółdzielnie pracujące na pełnym rozrachunlu
            finansowym. Te GS które pozostały musiały zmienić profil działania. Nasz GS
            wubudował pawilon w którym funkcjonuje "Plus", pawilon banku PKO, drogę
            dojazdową do nich wzdłuż przebudowanego pawilonu z księgarnią "Kwant" i wiele
            innych. Zresztą handel był zawsze domeną GS. Czy firmy wynajmujące pawilony GS
            nie stworzyły nowych miejsc pracy? Czy o aktywności na tym polu prezeski GS ma
            świadczyć tylko ilość zatrudnionych w GS urzędników? Trochę obiektywizmu ligio123.
            • ga12 Re: Poparcie dla burmistrza 24.08.05, 13:23
              To brzmi jak fragment sprawozdania Zarządu GS.
              • daox Re: Poparcie dla burmistrza 24.08.05, 15:18
                Może być. W końcu w takich sprawozdaniach najczęściej są fakty i tylko fakty.
                • ga12 Re: Poparcie dla burmistrza 24.08.05, 21:05
                  Gratuluję poczucia humoru. Juz dawno nikt tak mnie nie rozśmieszył.
          • petit7 Re: Poparcie dla burmistrza 27.08.05, 20:13
            Pani Lidziu dzis po zapoznaniu się z programami i stronami naszych kandydatów
            dalej jest pani pewna swego? Co merytorycznie przemawia za tym aby zmarnować
            następny rok. Do poprawy zaszłości nie trzeba dużo pieniedzy tylko trochę chęci
            i mobilizacji wartościowych ludzi. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji (bo jakoś
            mało tych co widzą plusy byłego)
            • ligia123 Re: Poparcie dla burmistrza 28.08.05, 22:01
              Napisano mi wiecej obiektywizmu. Szkoda tylko, że niektórzy uczestnicy forum
              nie stosują tej zasady wobec siebie. Te dyskuje można podsumować tytułem pewnej
              piosenki Sódme niebo nienawisci. Bawcie sie dobrze. Hej !
              • petit7 Re: Poparcie dla burmistrza 28.08.05, 22:26
                Jeżeli chodzi o mnie to naprawdę nie mam nic przeciwko byłemu burmistrzowi.
                Jednak ważne jest dla mnie poszanowanie prawa, w moim mniemaniu nie może
                człowiek z wyrokiem sądowym być burmistrzem!. Nie mieści się to w mojej głowie.
                Dziwię się ludziom, którym to nie pszeszkadza.
                • jasfinks Re: Poparcie dla burmistrza 28.08.05, 23:45
                  petit7 napisał:

> Jeżeli chodzi o mnie to naprawdę nie mam nic przeciwko byłemu burmistrzowi.
                  > Jednak ważne jest dla mnie poszanowanie prawa, w moim mniemaniu nie może
                  > człowiek z wyrokiem sądowym być burmistrzem!. Nie mieści się to w mojej głowie.
                  >
                  > Dziwię się ludziom, którym to nie pszeszkadza.
                  Jeśli piszesz na forum publicznym to pisz po polsku! PRZESZKADZA a nie
                  PSZESZKADZA!Nie mieści się to w mojej głowie jak można takie byki
                  strzelać!Dziwię się ludziom, że nie zwracają na to uwagi.
                  Poza tym takie mamy na razie prawo, i wyborcy wiedzą przez kogo ustanowione,że
                  można " pełnić " funkcję publiczną nawet przebywając w areszcie i jeszcze brać
                  za to pieniądze! Wyborcy wiedzą też kogo się u nas łapie i skazuje a kogo
                  toleruje i wybiela! W związku z tym "polowaniem" na naszego burmistrza
                  przypomina mi się bardzo podobna taktyka zastosowana kiedyś w JZS wobec
                  dyr.ekonomicznego - pana Ł.Też został wciągnięty do picia a potem
                  "prawy"obywatel(a może lewy towarzysz)doniósł na milicję, która już na niego
                  czekała za bramą fabryki. Pamiętam też nie tak dawno opisaną aferę właśnie w
                  Oławie związaną z wystawieniem do wiatru właśnie Koalicji 2002. To na razie tyle
                  skojarzeń..
                  • poodzian Re: Poparcie dla burmistrza 29.08.05, 07:23
                    W necie a szczególnie nie forum obowiązują sztywne reguły gramatyczne. Widać,
                    że p. Jasfinks jest tu nowy. Cieszymy się, że mamay kogo przekonywać do dobrej
                    kandydatki.
                    Śmieszy mnie, mowa, że Szcześniaka upolowano. To co on jest mały chłopczyk nie
                    wie, że nie wolno jeździć samochodzikiem po alkoholiku?
                    Ja jak sobie szczele drinka to idę na piechotę, korzystam z taksówki lub
                    przyjeżdża po mnie trzeźwy znajomy.
                    Ludzie bądźcie poważni, najpierw sami uwieżcie w to co piszecie...
                • ga12 Re: Poparcie dla burmistrza 29.08.05, 16:40
                  Czy Ty naprawdę nie czytasz własnych tekstów? A może kto inny je pisze?
    • makler4 Re: Poparcie dla burmistrza 30.08.05, 22:18
      Prawdziwa kampania wyborcza się rozkręciła. Poprzyjcie panią Godlewską, bo
      warto!
      • faranhaid Re: Poparcie dla burmistrza 01.09.05, 14:40
        Jak się pracuje w G.S. -ie , to się zawsze coś wyniesie ( pożyjemy ,
        zobaczymy).Ja głosuję na Godlewską ,bo nie mam wyjścia . Sam lubię syropik 60%
        ,od czasu do czasu, ale lepiej,, trzezwo patrzeć w przyszłość".Od pewnych ludzi
        piastujących take stanowisko ,powinno się wymagać autorytetu , honoru , a nie
        ,,palenie głupa "
        • jasfinks Re: Poparcie dla burmistrza 01.09.05, 15:22
          Jak się pracuje w G.S. -ie , to się zawsze coś wyniesie ( pożyjemy ,
          zobaczymy).Ja głosuję na Godlewską ,bo nie mam wyjścia

Ja bym nie ryzykował! Tu masz przykład typowej kariery wielu działaczy
          SLD:pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_P%C4%99czak
          • petit7 Re: Poparcie dla burmistrza 01.09.05, 17:54
            Mądra i prodesjonalna kampania w wielu mediach, podparta przejrzystym programem
            procentuje.
            Coraz więcej ludzi to dostrzega.
            W naszej gminy nie będzie powtórki z gminy Oława.
            U NAS WYGRA PRAWO!
            A mieszkańcy gminy nie będą wysmiewani w okolicy...
          • j.laskowice Prawicowa partia nie popiera Bogdana Sz. 01.09.05, 19:08
            Jelczańsko laskowicki komitet Prawa i Sprawiedliwości złożył oświadczenie w
            prasie lokalnej, że nie popiera Bogdana Sz....
            To kto popiera byłego burmistrza, już nikt?
          • kaja5013 Re: Poparcie dla burmistrza 01.09.05, 20:19
            Panie Szczesniak prosze zapewnic ,ze Pan zwroci koszty wyborow z Pana winy do
            godziny 20.00 dnia 02.09.05.Popre Pana i cala moja rodzina -27 glosow!
            • poodzian Ważny aspekt!!! 01.09.05, 20:27
              No właśnie. Przecież te wybory są z winy byłego byrmistrza czyli jeżeli chce
              wygrać to niech się zobowiąże, że zwróci koszty wyborów.
              Bardzo ważny aspekt pani wskazała Pani Kaju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka