Dodaj do ulubionych

do zwolenników PiS

26.11.05, 12:37
ciągle się zastanawiam dlaczego - wciąż wiekszej ilość matactw i politycznych
bubli - poparice dla tej partii rośnie. Coraz bardziej widzać, że nie spełnią
ani jednej deklaracji sprzed wyborów, podejmują coraz to dziwniejsze decyzje
i powołują dziwnych ludzi.
Jak myślicie co PiS zmieni w Waszym życiu, co zmieni w Waszym mieście,
dlaczego coraz bardziej ich wspieracie ?
Obserwuj wątek
    • gallen Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 15:23
      Litości ... ile mozna wałkować ciagle ten sam temat , jakieś kompleksy macie na punkcie PISu

ps. co sie martwisz za 4 lata bedzie kto inny rzadził a za 8 jescze ktoś inny i tak koło sie toczy
      • nokianin leboski jesteś nudny ! 26.11.05, 15:44
        gallen napisał:

> Litości ... ile mozna wałkować ciagle ten sam temat

jak to ile? ten facet będzie jęczał i jęczał, poczytaj jego posty (na innych
        forach także): albo pieje z zachwytu nad wyzyskiwaczami z Toyoty (jego
        pracodawca) albo narzeka na wynik wyborów smile

leboski! jak nie masz o czym pisać a mocno chcesz - to pisz o pogodzie!

pozdrawiam normalnych...
        • leboski Re: leboski jesteś nudny ! 26.11.05, 18:18
          skad w Tobie tyle agresji ?
          jesli nie chcesz dyskutowac o Polsce, o swojej przyszlosci to mogles nie
          otwierać tego posta ! Temat byl jasny i mogles go nie czytać. Ja nie otwieram
          postów jeśli temat nie jest dla mnie interesujący - polecam oszczędzi Ci to
          czasu wink
          Forum jest po to aby dyskutowac, aby sie wypowiedziec...
          Temat jest jasny, chce z kims porozmawiac o sytuacji w Polsce a Ty zabawiasz
          się w psychologa. Mogles zalozyc wątek "cała prawda o Leboskim" i tam napisać
          diagnozę leboskiego.
          Nie pracuje w Toyocie, ale byłeś blisko ! Napisałeś, że są wyzyskiwaczami...
          proszę, może podzielisz się z nami swoim zdaniem na ten temat ? Ciekawy jestem
          jakie masz uzasadnienie na takie zarzuty.

szacunek !

ps.
          Czy moje "jęczenie" Cię tak bardzo podnieca, że zadałeś sobie tyle trudu i
          przeczytałeś moje pozostałe posty na tym forum.
          • nokianin Re: leboski jesteś nudny ! 27.11.05, 21:44
            żadnej agresji we mnie nie ma, ale irytują mnie wypowiedzi w stylu: "wybraliście
            sobie burmistrza pijaka, to macie" lub "głosowaliście na PIS, więc się nie
            dziwcie, że jest źle"
            co ty sobie myślisz? że gdyby PO wygrała wybory to byloby lepiej? oni wszyscy są
            dobrzy przed wyborami, a kiedy dorwą się do koryta, to patrzą się tylko na
            siebie i swoje kieszenie...
            głosowałem na PIS i nie wstydzę się tego; decydując tak wybierałem po prostu
            najmniejsze zło; żałuję tylko, że wygrali tak małą przewagą, może gdyby zdobyli
            więcej miejsc w parlamencie nie musieliby wchodzić w układy z LPR-em i Samoobroną;
            PO nie toleruję od kiedy za ich przyczyną zmienionio Kodeks Pracy pod względem
            wynagrodzenia za nadgodziny (50% dodatku za wszystkie cztery zamiast 50% x2 i
            100% x2) co miało obniżyć bezrobocie i stworzyć miejsca pracy a faktycznie
            posłużyło nabijaniu portfeli tzw. pracodawcom i wyzykiwaniu pracowników;
            dziś przyznaje, że kiedy słyszę, że "premier Marcinkiewicz na falach radia
            maryja wypowiedział się o tym i o tamtym" to jestem bardzo zawiedziony...
            temat twojego postu wcale nie był jasny, kiedy przyczytałem zawartość i
            zobaczyłem kolejne narzekania napisałem, że jesteś już nudny z tym jęczeniem i
            ciągle podtrzymuję to zdanie; a to dlaczego wychwalasz toyotę pozostaje dla mnie
            zagadką, czyżbyś musiał to robić? może płacą ci za to?czy to może efekt tzw.
            "prania mózgu"? jak bardzo jesteś wierny i oddany im jesteś? zabiłbyś dla firmy
            ? smile))
            czy ta firma nie wyzyskuje swoich pracowników? a jak wytłumaczysz to że za taka
            ciężką pracę (duża powtarzalnosć operacji itd.) płacą tak nie wiele? czy to nie
            wyzysk? zresztą cały kapitalizm polega na wyzysku tongue_out
            wiem, że zawsze będzie ktoś niezadowolony z pracy, ale narzekanie to już wada
            narodowa Polaków (twoja chyba także), uważam jednak że gdyby pracownik zarabiał
            więcej to mógłby pogodzić się z trudniejszymi warunkami w pracy i jej
            charakterem oraz zaczął ją szanować i starać się żeby jej nie stracić i tyle...
            owszem, byłem blisko zatrudnienia się w toyocie i jestem szczęsliwy że mi się
            nie udało, bo kiedy pomyślę, że pracuje tam więcej podobnych tobie "oddanych
            pracowników" to cieszę się do dziś smile
            własciwie nie wiem czy dobrze robię pisząc o tym, nie odwiodę ciebie przecież od
            ślepego bronienia pracodawcy...
            bardzo chciałbym ustawić sobie taki filtr przy otwierani tegoż forum: nie
            pokazuj postów od autora leboski, niestety nie jest to mozliwe, z drugiej jednak
            strony gdybys zmienił sie w przyszłości trochę to nie zauważyłbym tego smile

mimo wszystko pozdrawiam

PS.
            są na świecie bardziej podniecające rzeczy niż twoje jęczenie, narzekanie i
            marudzenie, poza tym zapoznanie się z wypowiedziami pozwala na wyciągnięcie
            wniosków na temat autora;
            w tym <a
            href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=29101740&a=29101740"target="_blank">wątku</a
            pokazałeś prawdziwe oblicze ...
      • leboski Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 18:35
        gallen tu nie chodzi o sam PiS.
        trudno nie dyskutować o tym co się dzieje. Postów na temat wyorów było już
        sporo i dyskusje trwają nadal (choćby wątek o becikowym itp).
        Czy przyglądałeś się kiedyś składnikom Twojego wynagrodzenia ?
        Co miesiąc patrzę na swój pasek i widzę, że pracodawca potrąca z mojej pensji
        grubo ponad 1000 zł na ubezpieczenia zdrowotne, grubo ponad 1000 zł na
        podatek...
        Przez lekarzy mój ojciec ma teraz problemy (przez podawanie niewłaściwych leków
        zniszczył wątrobę i prawdopodnie znacznie więcej), kiedy poszedł na badania by
        sprawdzić co się dzieje, okazało się że za wszystko musiał płacić, na większość
        badań musi czekać 3 miesiące. Kiedy sobie policzę ile moich pieniędzy idzie na
        służbę zdrowia, ZUS... opłaciłbym za to prywatne leczenie ojca w najlepszej
        kliniece w polsce. Kiedy wpadam na drodze do dziury zasatanawiam się gdzie jest
        mój 1000 zł.
        I to właśnie powoduje we mnie tyle niepokoju. Nowy rząd dodatkowo jeszcze
        przykręca śrubkę ludziom takim jak ja i Ty. I martwię się, że tak będzie przez
        kolejne 4 lata i następne 8 wink
        • gallen Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 20:53
          Wiadomo że w tym ktaju wiele jest rzeczy które daja wiele do myslenia i które nalezy wyeliminować ale to trzeba byłoby wrócić do 1989r i pokolei rozliczać wszystkich rzadzacych którzy przez ten okres doprowadili do takiego stanu.
          A tak wogule to nie wszystko jest takie straszne w bólach bo w bólach ale jakoś jest lepiej (przynajmniej ja mam takie wrażenie)

ps. co sie tyczy służby zdrowia to faktycznie jak bym miał wybór to bym wybrał aby moje pieniadze szły na prywatną klinike( np. miałbym podpisaną umowe z nia i bym sie tam leczył na wypadejk choroby , wypadku itp) to przynajmniej wiedział bym na czym stoje a tak to nie wie sie co zastaniesz i ile bedziesz musiał dopałcić na państwowej służbie zdrowia zaleczenie
    • pataryna Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 20:00
      hahahhaha! No to się uśmiałam znów smile)))))
      • petit7 Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 22:30
        Poparcie dla parti, która wygrała wybory zawsze rośnie po wyborach. to zjawisko
        normalne.
        Tylko miodowy miesiąc szybko się kończy i jak sie popatrzy na fakty,
        popularność spada.
        Ekipa wywodząca z PiS, co trzeba im przyznać umie manipulować społeczeństwem.
        Populistyczne decyzje jakie ostatnio wydali (Włodowo, obrona maltretowanych
        dzieci czy becikowe) jasno wskazują do jakich ludzi skierowany jest ich
        działanie. Ostatnia plotka, o tym, że chcą podnieść akcyzę na paliwo, później w
        Gorzowie wypowiedź oficjana premiera, że nie będzie podwyżki cen paliwa. To
        czysty populizm i manipulacja.
        Zapędy PISu aby zdobyć włądzę nad państwowymi mediami, które na razie
        bewstydnie pokazują ich brak profesjonalizmu a wręcz nieudolstwo jasno pokazuję
        jaki będzie program tego rządu. Rządu dla którego gospodarka jest na szarym
        końcu.
        Myślę, że kolega Lebowski to czuje i dlatego rozpocząl taki wątek.
        Pewnie, że warto rozpisywać się jaka to zima mroźna, czy z jakiego kto jest
        znaku zodiaku. Tylko powidźcie mi kto się będzie martwił o nasz kraj i dobro
        naszego państwa jak nie my sami?
        Jednostka sobie poradzi, szczególnie młodzi i wykształceni oni już wyjeżdżają
        bądź wyjechli na zachód. Kto tu zostanie i jak będzie żył?

• pataryna Re: do zwolenników PiS 26.11.05, 22:48
          >Tylko powidźcie mi kto się będzie martwił o nasz kraj i dobro
          naszego państwa jak nie my sami?<

Martwieniem się nic nie zmienisz. Może zacznij coś działać, zamiast tylko
          gadać? No właśnie...tylko co robić, nie? ;P
          Narzekanie to jak widać cecha narodowa Polaków, na szczęscie nie wszystkich!
          Dlatego te dywagacje na ten temat niczemu nie służa... nic a nic.
        • jasfinks Re: do zwolenników PiS 27.11.05, 03:09
          A więc dla Ciebie każda dobra decyzja nowego rządu to manipulacja? Niech tak
          manipulują przez całą kadencję wydając dobre decyzje!!!Myślę, że wszyscy są za
          taką "manipulacją" oprócz Ciebie i innych czerwonych oderwanych od koryta!
          A wyjątkowy brak profesjonalizmu i nieudolstwo to wykazywały zawsze i wszędzie
          popierane przez Ciebie CZERWONE ekipy! Tak prawdę mówiąc to teraz mamy dopiero
          pierwszy od 60 lat niebolszewicki rząd! I dopiero ten rząd może zahamować to
          czerwone zło i zacząć odnowę!
          • leboski Re: do zwolenników PiS 27.11.05, 10:15
            jasfinks napisał:

> A więc dla Ciebie każda dobra decyzja nowego rządu to manipulacja?

a myślisz, że decyzje SLD były dobre, nie były manipulacjami ? A obecne decyzje
            PiS nie są tym samym. Na dzień dzisiejszy osobiście najlepiej z tych wszystkich
            rządów oceniłbym rząd Wałęsy.
            Rząd PiS właśnie jest najbliższy komunie poprzez ograniczanie swobud
            obywatelskich (np. zakazywanie pewnych sztuk, wybieranie sobie dziennikarzy na
            konferencje, ogłaszanie progamu rządu w radiu katolickim, zakazywanie marszów
            homoseksualnych, wcielanie do partii manipulantów takich jak Kurski, zapędy do
            likwidacji supermarketów itp). Jak tak dalej pójdzie to pewnie znow będziemy
            mieli komitet centralny (PiS), który będzie decydował jaka gazeta może istnieć,
            co można powiedzieć na antenie, jakie filmy można grać w kinie itd...
        • leboski Re: do zwolenników PiS 27.11.05, 10:06
          pisałem już maile do Tuska, pisłaem do Samoobrony, PiSu, pisałem do Wprostu,
          Rzeczypospolitej...
          Niestety nikt jakoś nie odpowiada. Pewnie nie po moich mailach ale również z
          czystej obawy o naszą przyszłość chyba z 40% treści w tygodniku Wprost to
          komentarze działań PiS, obawy, krytyka programu itp Czasami aż mi się nie chce
          już czytać i kupować tej gazety. Jeśli Wprost manipuluje opinią publiczną to
          robi to świetnie. Myślę, że tam jest bardzo dużo prawdy. Wprost i
          Rzeczpospolita to chyba jedyne na dzień dzisiejszy obiektywne media. Mam
          nadzieję że PiS nie zacznie manipulować przy Ustawie o mediach spychając takie
          tutuły na margines czy wręcz zakazując im publikowania.
          Na dzień dzisiejszy zajęli się manipulowaniem teatrem (np. zakaz grania
          przedstawień typu "o dwóch takich...") i życiem społecznym (eliminacja ze
          społeczeństwa gejów i lezbijek)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka