Dodaj do ulubionych

Wybitny kompozytor popiera PiS

27.08.06, 23:10
Światowej sławy,wybitny kompozytor muzyki poważnej i filmowej,Wojciech Kilar
ma podobne do moich poglądy na obecną sytuację w Polsce...Polecam do
przeczytania wywiad z nim z "Dziennika" z 23.08 b.r.:

prawica.net/node/4442
Obserwuj wątek
    • librys Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 27.08.06, 23:31
      Podał w wywiadzie jedną prawdę: "Lecz proszę wybaczyć, je­stem muzykiem, nie
      analitykiem poli­tycznym." Tu się z nim zgadzam co do reszty - nie. Mój dziadek
      kiedyś mawiał "z prądem to i gówno popłynie" I tu widać, że są ludzie, którzy
      dla partykularnych celów sprzedają się. Robili to za tzw. komuny i robią teraz.
      Pamiętacie co napisała wybrana niedawno nasza miss.
      • jasfinks Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 00:32
        Wybacz, ale to że jakiś menel czy inne zero użyje ordynarnego epitetu wobec
        wybitnego człowieka zupełnie nic nie zmienia! Ten mówiący tak prymityw dalej
        jest prymitywem(a nawet bardziej!) a ten wybitny dalej jest wielki!
        Ja na przykład nigdy nie należałem i nie należę do żadnej partii i staram się
        przejść przez życie bez sprzedawania się i uzależniania się od kogokolwiek!Myślę
        że podobnie robią i myślą Wojciech Kilar i "nasza miss".Po prostu trzeba być
        (starać się być) silnym i dobrym w tym co się robi.Tylko silnych stać na
        szczerość,uczciwość i trzymanie się zasad! Natomiast z prądem płyną
        miernoty...Swoją słabość "nadrabiają" kłamstwem,chodzeniem "kupą",zdradą, obłudą
        i opluwaniem tych uczciwych.
        Podobnie jest u polityków.Wystarczy przejrzeć życiorysy...
      • mono80 Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 18:31
        librys napisał
        Mój dziadek
        > kiedyś mawiał "z prądem to i gówno popłynie"

i tu się z tobą zgadzam bo właśnie na tym forum wszyscy płyną z prądem
        oprócz kilku osób pozostali popierają linię wyznaczoną przez gazetę
        wyborczą,wyznaczjącą obowiązujący nurt w Polsce
        • librys Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 19:17
          Na dzień dzisiejszy z prądem to znaczy z PiSem, Samoobroną i LPR. Całe
          szczęście, że na tym forum większość trzeźwo ocenia sytuację i parafrazując
          poprzednika mocno odbiegają od lini wyznaczonej przez radio Maryja i telewizję
          Trwam. Chwała Wam za to.
          • mono80 Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 23:19
            librys napisał:

> Na dzień dzisiejszy z prądem to znaczy z PiSem, Samoobroną i LPR. Całe
            > szczęście, że na tym forum większość trzeźwo ocenia sytuację i parafrazując
            > poprzednika mocno odbiegają od lini wyznaczonej przez radio Maryja i
            telewizję
            > Trwam. Chwała Wam za to

i tu się własnie mylisz bo PiS niestety nie płynie z prądem tylko pod prąd
            a te wszystkie gówna płyną z prądem czyli z PO i SLD + PSL
    • skuterionex Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 15:04
      Po przeczytaniu wywiadu z p. Kilarem uznałem ,ze najlepiej to On się zna na
      muzyce. Tam każda fałszywą nutkę można wyłapac,niczym błąd na pięciolinii.
      A reszta do już tak pokręcona jak klucz wiolinowy. Polityk z niego żaden. Parę
      razy podparł się Zanussim dla dodania sobie splendoru. Wali takie "duby
      smalone ",że aż strach. Jak on nie widzi nic złego w koalicji z LPR i
      Samoobroną, to ręce same opadają. Ma rację To "kwestia smaku" Obawiam się ,żeby
      nie zachorował na "chorobę Macierewicza" ,ale już jest prawie zainfekowany.
      Jako muzykowi ,to bym odpowiedział: Panie Kilar, toż to kakafonia dziwięków.Co
      druga nutka brzmi fałszywie. De gustibus!
      • jasfinks Re: Wybitny kompozytor popiera PiS 28.08.06, 22:16
        do librysa:

Płynąć z prądem to chyba znaczy bezwolnie,ustalonym korytem,jak inni wokół,bez
        sprzeciwu aby się nie narażać...Kilar powiedział,że 95 % ludzi z którymi się
        styka mówi inaczej niż on,więc on NIE płynie z prądem! Z prądem płyną
        leniwi,będący w układach,tchórzliwi itp. A ci,którzy chcą zmienić ten zabagniony
        stan płyną pod prąd,do żródła gdzie woda jest czysta!
        Wielu z Was(płynących z prądem tej brudnej rzekiwink) jako argument,że PiS jest
        "be" wskazuje koalicję z SO i LPR a także poparcie Ojca Rydzyka...Mnie osobiście
        wiele "zagrań"tych koalicjantów(ale nie wszystkie!)też niezbyt się podoba...Ale
        mamy do czynienia z taką sytuacją wyjątkową w naszych dziejach,że tu chodzi o
        przyszłość,można powiedzieć, O ŻYCIE KRAJU! A jak się walczy o życie, to
        przyjmuje się pomoc WSZYSTKICH,którzy chcą to zrobić! Taka okazja aby
        zniszczyć"czerwoną hydrę",która od dziesięcioleci niszczy Polskę, może się długo
        nie powtórzyć.Tak więc na razie "przymykamy oko" na drobne przywary koalicjantów
        bo najpierw trzeba "zabić czerwonego smoka"! wink))Proste!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka