Dodaj do ulubionych

Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze?

01.11.06, 17:11
Czytajac posty w innych tematach, obrazani sa wszyscy kandydujacy,
przedstawiane sa slabe i mocne strony. Jako, ze pan Putyra jest nowy i
naprawde nic konkretnego zlego sie o nim nie pisze, jedyne co sie powtarza
to, ze nie ma doswiadczenia - lecz co z tego, moze ma to we krwi, a moze jak
nie ma to szybko to doswiadczenie zdobedzie. Na pewno nie startuje do wyborow
bez zadnego przygotowania, napewno analizowal dokonania obecnych wladz
zadzacych. Pewne jest, ze prowadzac firme, ktora sie utrzymuje w dzisiejszych
czasach na rynku, juz pokazuje spore doswiadczenie. Krotko mowiac pozostali
kandydaci pokazali na co ich stac!
Obserwuj wątek
    • eska_pin Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 18:11
      Ja tez głosuje na niego.Reszta to pajęczyna.To że jest nowy i miał czelność
      wystartować w wyborach już skutkuje czarnym pijarem.Podobno ledwie wywiesili
      pierwszy plakat a już przyjechała policja sprawdzać pozwolenia.Potem były
      telefony po urzędach i sprawdzanie papierów itp.Mam nadzieję,że wygra, a do
      rady wejdą młodzi ludzie , którym się jeszcze chce coś dobrego zrobić.
      • emerytw Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 18:50
        To Wasz wybór i niech żyje demokracja. Nie próbójcie jednak wmawiać, że
        nowicjusz-indolent jest jedynym panaceum w tych wyborach. Nie róbcie z niego
        przy okazji męczennika. Wystarczająco dużo przykładów niekompetencji lub wręcz
        głupoty i ignorancji mamy wśród aktualnie sprawujących władzę w RP. Ta formacja
        wspiera Waszego tzw. "czarnego pijara". Ten Pan w takim towarzystwie zaserwuje
        naszej gminie podobną jeśli nie gorszą filozofię prowadzenia lokalnej polityki.
        Większość społeczeństwa polskiego zrozumiało swój błąd wyborczy i nich sam Bóg
        uchroni społecznośc jelczańsko - laskowicką przed powieleniem tego samego
        błędu. Chcecie uczynić podrzędnego lekarza bez specjalizacji, kierownikiem
        zespołu przystępującego do skomplikowanego zabiegu chirurgicznego? Już
        współczuję rodzinie tego pacjenta. Jego agonia jest tylko kwestią czasu.
        Popieram zmianę pokoleniową w Radzie Miejskiej. Ale jej młodość nie może być
        jedynym i przesądzającym atrybutem. Wiedza i kompetencja przede wszystkim.
        Zastanówmy się szczerze, który z kandydatów gwarantuje tak naprawdę
        kompetentną, a nie polityczną Rade Miejską.
        A swoją droga, czy tez korzystalićie z namiotów Pana P., jeśli tak to wszysto
        mi wyjaśni. A może przy jego dobrych intencjach, chcecie na jego "grzbiecie"
        dopchać się do władzy. To czym zatem różnicie się od wielu Wam podobnych,
        byłych już członków Rady Miejskiej. Miłego wieczoru i z wyrazami współczucia.
        • smg1234567 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:02
          Mój głos P. Putyra ma zapewniony.
        • matejkoo Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:03
          wiesz niektórzy mają wyższe cele niż $, widać że nie czytałeś wszystkich postów,
          na temat polityki na forum.. co w sumie uprawiedliwa po części ten post..
          Pamiętaj że startuje z listy PIS nie oznacza że utożsamia się z ich poglądami,
          pisałem to już pare razy.. a jest to jego debiut wyborczy, oby udany..
        • king291 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:06
          Stopień Pańskiej frustracji jest po prostu zatrważający.
          NIebywałe. Pozdrawiam.
          • king291 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:08
            Wyjaśniam: Mój post z godz. 19.06 kierowany jest pod adresem Pana emerytw.
            Pozdrawiam
          • smg1234567 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:09
            www.gazeta.olawa.pl/2000/wywiady/2006/41r2.htm stąd wynika, że p.Putyra
            nie tylko zajmuje się namiotami. Ma kontakt z wieloma samorządami. No cóż nikt
            na siłę Pana (emerytw) nie będzie przekonywał.

...
            • j.laskowice Ja napewno nie! 01.11.06, 19:29
              Nie zagłosuje na Putyrę z kilku przyczyn:
              1. Jest wystawiony z Pisu (argumenty zbędne)
              2. Nie ma zielonego pojęcia o samorządzie.
              3. Jeśli wygra (w co wątpie) jego zastępcami będą Skrzydłowski Szponar.
              4. Nie popierają go nawet członkowie Pisu z Jelcza Laskowic.
              5. Wcale nie jest człowiekiem z poza układu.
              6. Jest inny o wiele lepszy kandydat.
              • girardengo Re: Ja napewno nie! 01.11.06, 19:31
                do j.laskowice - a z kad wiesz jakie on ma pojecie o samorzadzie?
              • eska_pin Re: Ja napewno nie! 01.11.06, 21:35
                j.laskowice napisał:

> Nie zagłosuje na Putyrę z kilku przyczyn:
                > 1. Jest wystawiony z Pisu (argumenty zbędne)
                A przeszkadza Ci że wice minister sprawiedliwości z PIS -u jak była w Jelczu
                to zajęła się sprawą działek w Miłoszycach i Nadolicach? A co zrobili Twoi w
                tej sprawie jak byli u władzy?
                > 2. Nie ma zielonego pojęcia o samorządzie.
                Z wywiadu wynika,ze przez kilka lat współpracował z samorządami całej Polski.
                > 3. Jeśli wygra (w co wątpie) jego zastępcami będą Skrzydłowski Szponar.
                Wiadomości niesprawdzone
                > 4. Nie popierają go nawet członkowie Pisu z Jelcza Laskowic.
                Pewnie wiadomo kto, ten facet już się wykluczył z PIS-u,tak się rozpędził w
                walce o władzę ,że zaczął walczyć ze swoimi.
                > 5. Wcale nie jest człowiekiem z poza układu.
                A dowody?
                > 6. Jest inny o wiele lepszy kandydat.
                Jakie inicjatywy obywatelskie wniósł Twój kandydat będąc 8 lat w radzie? Co
                dzięki niemu zosłało dla miasta zrobione?( nie mówię o pracy w Spółdzielni, bo
                za to mu słono płacimy w czynszu)
                Przypomij bo jakoś nie pamietam.
    • girardengo Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 19:30
      ah, ludzie glosowali na Walese - bylo zle, glosowali na Kwasniewskiego - bylo
      zle, jest teraz Kaczynski - jest dalej zle... czy nick emeryt odnosi sie do
      Twojego wieku? (zaznaczam iz zgodnie z regulaminem forum zwracamy sie per
      TY smile ) Nigdy nie korzystalem z namiotow pana Putyry, no chyba ze stalem pod
      nim podczas jakiegos festynu... nie mam zamiaru sie pchac do polityki dzieki
      panu Putyrze... Mam za to nadzieje, ze stworzy nam mozliwosci, sciagnie
      inwestorow tworzacych miejsca pracy za godziwe pieniadze itd. Mam nadzieje, jak
      kazdy inny ktory pojdzie na te wybory, ze bedzie lepiej.
      Nie zebym gonil obecne wladze za obecna sytuacje w naszej gminie, ale czy praca
      za 1400zl/mies jest godziwa na obecne warunki? Ja sie powtorze, inni kandydaci
      sie zdayli zaprezentowac, a pan Putyra jeszcze nie, wiec ja moim glosem
      postaram sie dac mu szanse!
      Oczywiscie nie mowie, ze mam racje i jestem najmadrzejszy, przedstawiam tylko
      moje spostrzezenia, do tego sluzy forum, aby je wymieniac.
    • librys Tylko nie PiS 01.11.06, 19:41
      Pis z Samoobroną i Lperem wziął centralne władze w swoje ręce. Pis ma też
      prezydenta, media publiczne i Rydzykowe, zdobył ostatnio Trybunał
      Konstytucyjny. Marzy im się teraz władza w miastach i gminach - w samorządzie.
      Pisowcy mają najwięcej czasu antenowego na swoje spoty reklamowe, uruchomili
      agresywną kampanię wyborczą. Po roku ich nieudolnych rządów wiemy na co ich
      stać, nie możemy oddać samorządu w ręce ludzi niekompetentnych ale rządnych
      władzy. Nie mam nic przeciw p. Putyrze ale dlatego, że występuje z tej partii
      mojego głosu nie dostanie.
      • matejkoo Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 20:12
        >Nie zagłosuje na Putyrę z kilku przyczyn:
        >1. Jest wystawiony z Pisu (argumenty zbędne)

Powiedz mi jedno? czy uważasz że jest on powiązany z PIS? rozumiem jakby był działaczem, a póki co startuje tylko z tej listy.. wiesz skreślanie kogoś za to że startuje z listy PIS jest płytkie.. bez urazy.. wiesz ja nie lubię PIS i często pisze na ten temat ale w tym przypadku liczy się człowiek.. bo nie będzie on jednym z posłów który klika jak Pan Kacz.. mówi, tylko będzie burmistrzem.... więc pomyśl a jakby z tej listy startował jakiś twój dobry kandydat to też byś go skreślił? nie wiemy czy ma ten pogląd.. co oni.. a wątpię.. przynajmniej mam nadzieje.

>2. Nie ma zielonego pojęcia o samorządzie.

A skąd to wiesz? znasz go ? nie wiesz.. nie poparłeś argumentami.. zapewne nic o nim nie wiesz.. więc dyskutowanie bez wiedzy jest dyskutowaniem z Twoim "przeczuciem" a przeczucie to nie wiedza.. tak jakbym rozmawiał o teorii Einsteina nie rozumiejąc budowy układu inercjalnego (heh kijowy przykład)

>3. Jeśli wygra (w co wątpie) jego zastępcami będą Skrzydłowski Szponar.

Skąd to wiesz? pisał gdzieś o tym? czy kolejne przeczucie?

>4. Nie popierają go nawet członkowie Pisu z Jelcza Laskowic.

I dobrze..big_grin

>5. Wcale nie jest człowiekiem z poza układu.

Przykład dowód? czy kolejne paplanie.. pokaż papiery, .. przeczucie?

>6. Jest inny o wiele lepszy kandydat
        --------!!-------
        Co co wyżej.. czyli paplanie.. przykład?
        • j.laskowice Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 20:48
          Putyra to kandydat o którym wiemy najmniej ze wszystkich. To nie jest zaleta
          wręcz wada takiego kandydata! Moje argumenty brałem z wywiadu dla Gazety
          Powiatowej ( www.gazeta.olawa.pl/2000/wywiady/2006/41r2.htm ) ,
          pobieżnej znajomości (5 lat temu jego firma stawiała namiot dla firmy w której
          aj pracuję), jak równiez z opinii ludzi którzy mieszkają w okolicy gdzie
          wybudował się p. Putyra.
          1. On nie jest tylko wystawiony z listy Pisu - on sam powiedział, że jego
          poglądy są zbiezne z tą partią! (vide wywiad)
          2. Doświadczenie w samorządzie zdobył na Akademii Rolniczej i w prywatnej
          firmie smile. Ten człowiek nie był nawet radnym, nie skończył prawa więc skąd?
          Dobrze napisał emeryt, że nie daje się skomplikowanej operacji komuś kto nie
          kończył Akademii medycznej!
          3. "13 czerwca w Urzędzie Miasta i Gminy Jelcz-Laskowice odbyło się spotkanie,
          podczas którego uczestniczył pan w jakichś “rozmowach koalicyjnych” z obecnymi
          władzami ... Motywem przewodnim było utrzymanie jedności Koalicji 2002 i
          wybory. Rozmowy dotyczyły spraw koalicyjnych. Członkowie PiS przedstawili moją
          kandydaturę, druga strona przedstawiła kandydatury panów Skrzydłowskiego i
          Szponara...." vide wywiad w GP.
          4. Nie popierają go członkowie PIS z Jelcza Laskowic. A wiecie dlaczego?
          - "pan Kobielarz w piśmie do władz PiS zarzuca panu, że wykorzystuje pan
          majątek swojej firmy, czyli namioty na festynach parafialnych, do promowania
          swojej osoby. Uważa, że to nieetyczne. "
          5. Właśnie wszedł w układ z lokalnymi samorządowcami (wywiad) i parafią.
          6. Oczywiście, że jest lepszy kandydat dr Worwa - 8 lat w samorządzie. Obecny
          wygląd naszego miasta to w dużym stopniu jego zasługa.
          Szanuję Wasz wybór, proszę tylko o rozważenie moich argumentów.
          W cytowanym wywiadzie chciał pokazać pazur, na razie pokazuje jabłko na
          plakatach, które znów się odklejają.
          Ludzie nie warto.

• girardengo Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 21:02
            Przewaznie jest tak, ze nie lubimy partii nie z powodu pogladow jakie ona
            prezentuje, lecz bardziej przez osoby jakie stoja w jej szeregach.
            Ja osobiscie nie lubie najslawniejszych braci, same wypowiedzi glowy naszej
            ojczyzny w TV nasaczone sa "EEEE" "yyyy" i wielkimi objazdami, tak aby
            przypadkiem nie pokazac jakim prostakiem sie jest...
            Dokladnie jak mowi matejkoo i inni forumowicze, oceniajmy LUDZI! To ze akurat
            pan Putyra startuje z PISu nie moze oznaczac, ze plan bedzie spelnial w inny
            sposob nizby startowal z innej listy.

> 2. Doświadczenie w samorządzie zdobył na Akademii Rolniczej i w prywatnej
            > firmie smile. Ten człowiek nie był nawet radnym, nie skończył prawa więc skąd?
            > Dobrze napisał emeryt, że nie daje się skomplikowanej operacji komuś kto nie
            > kończył Akademii medycznej!

a wiec ma jakies doswiadczenie w samorzadzie :p
            wedlug mnie nic tak cie nie nauczy doswiadczenia, jak twoja wlasna firma, nikt
            sie lepiej nie stara jak sam dla siebie

> 4. Nie popierają go członkowie PIS z Jelcza Laskowic. A wiecie dlaczego?
            > - "pan Kobielarz w piśmie do władz PiS zarzuca panu, że wykorzystuje pan
            > majątek swojej firmy, czyli namioty na festynach parafialnych, do promowania
            > swojej osoby. Uważa, że to nieetyczne. "

to wedlug ciebie to dobrze, czy zle? bo witraze w kosciele tez posiadaja
            nazwiska kto je ufundowal i to tez nieetyczne?
          • marek287 Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 21:23
            Nie kompromituj się, wygląd naszego miasta to zasługa Worwy????
            Jeśli tak to powinien nas po prostu przeoprośić. On nawet nie jest taki
            najgorszy, ale ci jego liderzy list do gminy, wstyd i dramat, jak człowiek,
            który niby jest światły i mądry może otaczać się ludźmi nawet bez wyższego
            wykształcenia, odpowiedź jest prosta, ma gdzieś gminę, chce tylko wygranej
            • matejkoo Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 21:42
              Powiedzieć Ci czego zasługą jest wygląd naszego miasta?? naszej $$$$$$ i niczym więcej.. powiem tak chciałbym i marzy mi się kiedyś zobaczyć dokładne faktury za wszystko.. ciekawe czy by się zgadzały z faktycznymi stanami liczników na węzłach wody itp.. jakoś nie wierze.. ale cóż nigdy tego się nie dowiem.. parę ocieplonych bloków i asfalt ... to uważasz rewolucją? ludziom ma się dobrze i tanio żyć a nie ciągle drożej i drożej... śmieszne po prostu.. zdaje się mamy najdroższe ścieki w Polsce gdzieś ktoś pisał.. jeśli tak to nasz "gówno" jest na wagę złota.. skoro odprowadzanie chyba do banku jego jest takie drogie..
          • matejkoo Re: Tylko nie PiS 01.11.06, 21:49
            BTW.. fakt jest festyn, fakt jest namiot ale pamiętam zawsze logo z jego firmą a nie jego foto i Kazimierz Putyta.. z kolei rozumiem podziękowanie na ambonie.. bo jednak pewno kupe kasy kosztuje takie coś.. dlamnie to normalne.. ale cóż ... niektórzy chyba czują zawiść.... szanuje Pana Kobielarza ale tego nie rozumiem
            • mamil Re: Tylko nie PiS 03.11.06, 15:47
              Poza tym namioty na festyn dawał już wcześniej, zanim,zapewne pomyslał,o tym że
              za ileś tam lat będzie kandydował na burmistrza
    • nokianin Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 20:06
      na mój głos też może liczyć, i wcale nie patrzę na to z jakiej listy on
      startuje (z tego co wiem to Putyra nie należy do PiS-u)
      • pawluk1 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 20:16
        A niby na kogo by tu głosować????
        1. Pan Worwa od lat na stanowisku i praktycznie niczym sie nie wykazał, a to ze
        robi remonty blokowisk to jego za przeproszeniem zasrany obowiązek...

2. Pani Polakowska równierz w polityce od lat i potrafi tylko robic dobrą minę
        do złej gry...

3. Pan Grzesik w sumie dobry Polityk ale jak on zostanie Burmistrzem to w gmine
        będą rządzic układy i układziki...

4. Pan Skrzydłowski jesli jego rządzenie ma wyglądac tak jak w ZGM to w gminie
        będą tylko przekręty i przękręciki...

PAN Putyra to nowy człowiek i mam nadzięję na nowy styl rządzenia w naszej
        gminie i dlatego STAWIAM NA NIEGO!!!
    • matejkoo Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 01.11.06, 20:23
      no i ja też głosujebig_grin jakby ktoś nie zauważyłbig_grin
    • petit7 Ludzie co Wy? 01.11.06, 20:59
      "Jako, ze pan Putyra jest nowy i naprawde nic konkretnego zlego sie o nim nie
      pisze, jedyne co sie powtarza to, ze nie ma doswiadczenia - lecz co z tego,
      moze ma to we krwi, a moze jak nie ma to szybko to doswiadczenie zdobedzie. Na
      pewno nie startuje do wyborow bez zadnego przygotowania, napewno analizowal
      dokonania obecnych wladz zadzacych. Pewne jest, ze prowadzac firme, ktora sie
      utrzymuje w dzisiejszych czasach na rynku, juz pokazuje spore doswiadczenie.."
      to co napisałeś to jest tylko twoje marzenie (może zdobędzie doświadczennie,
      napeno analizował dokonania obecnych władz..) Na jakiej podstawie tak sądzisz?
      To co napisałeś nie przemawia aby na niego głosować wręcz odwrotnie.
      Jeśli mam wybrać to narazie mu nie ufam i wiem o nim stanowczo za mało, nie
      zaryzykuję. Jak sie ma dobrze prosperującą firmę to się ją prowadzi. Skąd takie
      nagłe zainteresowanie polityką? Może jednak ta firma tak dobrze nie prosperuje?
      Za dużo tu znaków zapytania i domniemań. Wolę wybrać kogoś kogo znam.
      • girardengo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:06
        > to co napisałeś to jest tylko twoje marzenie (może zdobędzie doświadczennie,
        > napeno analizował dokonania obecnych władz..) Na jakiej podstawie tak sądzisz?

zdobedzie doswiadczenie - kazdy je zdobywa smile
        analizowal dokonania - myslisz, ze tak sobie wymyslil pewnego ranka, stane
        sobie do wyborow?
        • matejkoo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:20
          zrobisz co chcesz.. czemu startuje jak ma firmę? może coś chce zrobić dla miasta? czy zawsze musi być coś? to taka pieprzona polska mentalność, ktoś ma kasę i chce coś zrobić.. to każdy już węższy w tym podstęp, inny interes.. ma sąsiad krowę..? niech mu zdechnie, czemu on ma a ja nie mam.. ktoś chce coś zrobić? pewno chce się nachapać kasy.. pewno będzie knuł.. w takim rozumieniu powinna być samowolka, najlepiej nie iść na wybory.. olać system, nie płacić ZUSU itp.....
          • poodzian Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:32
            Nic nie dzieje się bez przyczyny. Jeśli ma nadwyżkę kasy to nich coś zrobi dla
            miasta, np plac zabaw dla dzieci. Jeśli chce podziałać w samorządzie niech
            najpierw będzie radnym. Jeśli spodoba mu się, pozna zasady działania,
            możliwości budżetowe i zaufanie mieszkańców, damy mu szanse za 4 lata. Jest
            młody (ma 42 lata), jeśli ma dobre intencje to będzie się mógł jeszcze wykazać
            w przyszłości.
            • matejkoo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:35
              może i masz racje..
        • poodzian Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:25
          Ja bardzo często analizuje dokonania naszego samorządu. Jak mnie wybierzecie,
          szybko nabiorę doświadczenie. Girardengo nie przekonałeś mnie, a twoje
          argumenty są infantylne. Jeżeli uważasz, że to dobry kandydat to podaj
          konkretne zalety i program. Putyra oprócz plakacików z jabłkiem ma jakąś stronę
          lub bloga w necie? Organizuje jakieś spotkanie wyborcze? Jaki ma program, co
          chce zmienić?
          • matejkoo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:34
            wiesz.. naobiecywać to nie sztuka.. dla przykładu czytałem dziś plan naprawy Oławy pana Niemirowskiego.. no fajnie fajnie.. wszystko napisane ładnie.. zgadzam się w 100% ale pytanie skąd kasa na to.. choć jeden postulat "internet za darmo" musze przyznać że w tej materii troszke się znam i wątpie aby kiedy kolwiek Oławe było stać choćby na stworzenie infrastruktury dla całej Oławy, nie mówiąc o dzierżawie łączy.. więc napisał ładnie ale $ nie będzie na to chyba..zresztą wszyscy Ci politycy nasi słabo sie starają...
          • girardengo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:40
            > Ja bardzo często analizuje dokonania naszego samorządu. Jak mnie wybierzecie,
            > szybko nabiorę doświadczenie.

nie mozemy mowic za kandydata... przeciez to wymysl jakiegos forumowicza, ze on
            nie ma doswiadczenia.

A co do argumentow, to glosuje na niego dla tego, ze zaden z posotalych
            kandydatow mi nie odpowiada. I wcale nie staram sie przekonac nikogo do mojego
            zdania... ja w temacie sie tylko spytalem kto jeszcze na niego glosuje.

W moich odczuciach jest to czlowiek, ktory nie jest nam znany z powodow afer,
            czy tez z polityki. Jest to czlowiek, ktory jak sam powiedzial, w pewnej chwili
            wzial sprawy w swoje rece i otworzyl firme! Tacy ludzie sa dla mnie wzorem do
            nasladowania!
            • poodzian Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:47
              Dobry piekarz nie musi być dobrym malarzem. Inaczej mówiąc, jeżeli jest dobrym
              szefem firmy rozkładającej namioty, nie znaczy, że będzie dobrym burmistrzem.
              • matejkoo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 21:55
                ale nie znaczy też że nie będzie. tego nie dowiemy się do póki nie zagłosujemy, bo inni kandydaci pokazali na co ich stać...a tego nie będę komentował
                • girardengo Re: Ludzie co Wy? 01.11.06, 22:00
                  poodzianku... smile w formie lekkiego zartu, ja mam tylko liceum o profilu
                  informatycznym skonczone, a waleczkiem po scianie w anglii zasuwalem, az brytom
                  oczka wychodzily i ladne premie dokladali :p
                  • jasfinks Tez stawiam na p.Putyre... 01.11.06, 23:48
                    Dawno juz pisalem ze popieram p.Putyre...
                    Moge tu jeszcze dodac , ze poza wczesniejszymi moimi i innych forumowiczow
                    argumentami na korzysc p.Putyry jest jeszcze jeden znaczacy argument
                    przemawiajacy za nim, a mianowicie to, ze sa mu przeciwne paskudne komuchy! : D ; )
                    • pirania40 Re: Tez stawiam na p.Putyre... 02.11.06, 07:57
                      Ztych wszystkich spotów wynika,że np. najlepszym prezydentem Polski byłby ktoś
                      taki jak Gudzowaty, lub inny najbogatszy Polak, bo ma duże pieniądze i zna się
                      na biznesie. Wszyscy widzimy, że to bzdura i nigdzie tak nie jest. Gdzie
                      Putyrze do Burmistrza, trochę rozsądku.
                      To ujadanie PiSaków przypomina mi,jak ktoś kiedyś dobrze powiedział - PSY
                      SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ. Luzik
                      • matejkoo Re: Tez stawiam na p.Putyre... 02.11.06, 08:33
                        uogólniasz i używasz stereotypu... to jakby powiedzieć że KAŻDA blondynka jest głupia... bo jedną poznałeś która nic nie ma w główce..
    • mono80 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 02.11.06, 09:12
      wiadomo kto na kogo będzie głosował komuchy na komucha, różowi i im podobni na
      różowego czyli Worwę,ludzi opowiadających sie za jakąkolwiek opcją nie przekona
      się aby głosowali na przeciwników politycznych, najbardziej będą liczyły się
      głosy niezdecydowanych,którzy pójdą do wyborów, a nie wiedzą kogo
      poprzeć,śmieszą mnie argumenty,że ten zna się na samorządzie, a ten to się nie
      zna,a kilkanscie lat temu kto znał sie na samorządach gdy wchodziła ustawa o
      samorządzie trytorialnym,a jednak wybierano radnych i burmistrza, i czy wtedy
      burmistrz Szczęśniak znał sie na samorządzie,kto chce się uczyć to się nauczy
      i to szybko,a do dyspozycji ma się prawników, filozofia rządzenie polega na
      analizie faktów,stanu prawnego,wizji i podejmowaniu decyzji a przedewszystkim
      na uczciwości i niezależności,próbujmy argumentami przekonać niezdecydowanych
      aby poparli tę a nie inna osobę
      • petit7 Re: Ja glosuje na najlepszego. 02.11.06, 19:18
        Widzę, że nie brakuje ludzi, którym się wydaje, że każdy się sprawdzi na każdym
        stanowisku. Domyślam się odrazu z jakiej jest opcji politycznej (Pis) To oni
        mianują ministrami ludzi, którzy nie mają przygotowania pojęcia o tym co robią.
        (choćby minister rybołóstwa, który nie potrafi wymienić 3 gatunków ryb w
        Bałtyku)... Prawda jest jednak inna i okrutna dla ludzi niekompetentnych.
        Wszędzie na świecie ludzie wykształceni (po dobrych uczelniach) i z
        doświadczeniem wygrywają konkursy i zarządzają innymi. Miernoty mogą zarządzać
        w swoich firmach (czasem nawet z dobrym skutkiem). Miernotom nie pomogą
        prawnicy i podpowiadacze. Zgodzę się z mono w jednym - próbujmy przekonać
        argumentami niezdecydowanych aby poparli odpowiednią osobę.
    • voltman123 Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 02.11.06, 10:25
      A ja nie ide do wyborów! Wszyscy są siebie warci! Wolał zeby burmistrzem został
      były burmistrz! Conajmniej cos dla Jelcza-Laskowic cos zrobił!
    • heymdall Re: Ja glosuje na PUTYRE :] kto jeszcze? 02.11.06, 11:25
      ja nie i raczej na nikogo w J-L .. od fobika1 zaraziłem się przez forum fobią społeczną .. wink .. to już wolę u siebie, gdzie moja radna powalczy o wykup mieszkań (prosze o spokój - to nie SLD - nie będa kosztowały grosze!!smile)
    • makler4 To zabójca 02.11.06, 21:34
      zwierząt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka