j.laskowice 02.01.08, 21:37 Na ul. Belgijskiej wybudowała się nowa firma. Czy ktoś wie czym się będzie zajmować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 12:50 Jadąc od strony Łęgu, tuż za pawilonem meblowym BRW powstała nowa firma. Na terenie dawnych ZS, po przeciwnej stronie ul. Zachodniej jest SIMOLDES PLASTIKOS. Brak tablicy informacyjnej, a fajnie to wygląda. Chodzi mi o ten parterowy pawilon z ładnie zagospodarowanym otoczeniem. Powiedzcie co tam będzie? POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
zdziwiona100 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 12:53 Tam będzie bardzo fajna restauracja "Arkadia" Rzeczywiście jest tam bardzo pięknie. Już niedługo będzie można samemu się przekonać. Są już tablice informacyjne, bo przejeżdżając wczoraj tamtędy widziałam. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 13:55 To dobra wiadomość. Dziekuję. Dobrze, żeby się utrzymała, ponieważ restauracja PASJA koło "dwójki" już chyba zaliczyła padaczkę? Szyldy zdjęte i pustka niesamowita. Smutno. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
ich82 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 08:14 Czy ktoś ma może jakiś nr.telefonu do Arkadi? Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 08:23 Numeru nie mam, ale przy wjeździe do Jelcza od strony Oławy, po prawej stronie drogi widziałem ich reklamę. Może to jest jakaś podpowiedź. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
kramxel2 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 09:20 Z tego co wiem to wczoraj było oficjalne otwarcie tej restauracji Odpowiedz Link
mamil Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 09:22 Lokalizację ma dobra więc powinna się utrzymać, przyjezdzajacy do strefy na pewno będą korzystać z ich usług. Odpowiedz Link
zdziwiona100 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 11:53 Tak, tak, wczoraj było otwarcie i wszyscy wychodzili zadowoleni Odpowiedz Link
biedroneczka1989 Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 21:40 a do mnie doszly sluchy, ze ludzie z firm, ktorzy maja wykupione obiady w restauracji ARKADIA nie sa zbytnio zadowoleni...z jedzenia;] Odpowiedz Link
nokianin Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 22:03 a czy prawdą jest, że właścicielką jest pani która kiedyś miała bar przy ul. Wrocławskiej, koło poczty, na przeciwko wjazdu na plac polmozbytu? Odpowiedz Link
www88www Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 22:27 Tak. Ta pani albo któreś z jej dzieci. Mój mąż zawsze sobie chwalił świerzonkę właśnie w tym już nieistniejącym barze koło poczty. Może i w tym nowym też podają. Muszę go wysłać niech sprawdzi i podniesie sobie trochę poziom cholesterolu Sama też wpadnę zobaczyć co to za lokal, czy można tam coś konkretnie zjeść za niewygórowaną cenę i czy nie jest to kolejny pseudo exklusiv co to bułkę przez bibułkę, kelner w pas, a klient wychodzi głodny i biedniejszy. Odpowiedz Link
petit7 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 10:23 Ceny w nowej kanajpie niestety wysokie. Okolica odludna. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 13:39 Już kiedyś o to pytałem, ale zapytam jeszcze raz, ponieważ informacja, którą uzyskałem nie była precyzyjna. Nowym pawilonem przy ul. belgijskiej jest skład materiałów budowlanych TERMENA. W dalszym ciągu nie wiem, budowa czego jest na ukonczeniu w głębi za omawianym pawilonem. Budynek z szarych pustaków. Z odległości widać troje dużych drzwi wjazdowych. Tablicy informacyjnej nie dostrzegłem. Budynek jest dosyć okazały. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
www88www Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 16:10 Chcesz i masz, chociaż wiedzę mam na zasadzie - Jedna pani drugiej pani, czyli może być ta plotka ale z tego co się orientuję bardzo prawdopodobna. Halę buduje szwagier wiesz czyj, ten od bryczki, albo ktoś bardzo z nim powiązany. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 17:24 Dzięki. Wszystko rozumiem. Sprawa ściśle tajna. Anglicy o tym się nie mogą dowiedzieć. Schodzę do podziemia. Dalsze zdobywanie informacji tylko w sposób poufny. Akurat na 2-ce leci Kloss. Muszę obejżeć, to się trochę podszkolę w tym szpiegostwie. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
wygibasy Re: Nowe firmy w J-L. 30.04.08, 16:32 witam.. chcialabym podzielic sie z Wami moja opinia na temat owej restauracji ARKADIA...bylam tam pierwszy i ostatni raz...zamowilam danie, ktore z wierzchu wygladalo calkiem calkiem...ale gdy sprobowalam nie dosc ze bylo zimne to na dodatek z wlosami!!! obsługa bardzo lekcewazaco podchodzi do klienta...aa co najbardziej mnie oburzylo to syff w ubikacji damskiej<nie wiem jak w meskiej> papieru brak, smierdzi szczochami...deska brudna... NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link
mono80 Re: Nowe firmy w J-L. 30.04.08, 22:22 to mamy pierwsze wrażenia z nowej restauracji jeśli tak jest po otwarciu to co będzie za kilka miesięcy Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 07:30 Przy ul. Chabrowej w okolicy masarni Bojakowskiego został wybudowany ładny budynek. Nie jest to budynek przeznaczony do mieszkania. Może mi ktoś podpowie jakie jest przeznaczenienie tego obiektu? POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 08:49 Wszystko co nowe w naszej okolicy mnie (i nie tylko mnie) cieszy. Też tak sobie myślałem, że jakieś biura, salon samochodowy, czy coś w tym rodzaju. Wygląda to dosyć atrakcyjnie, dlatego już się niecierpliwię i postanowiłem zapytać. Za tym budynkiem jest spore zaplecze magazynowe, a może hala produkcyjna? Myślę, że ktoś nam podpowie. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 16:33 Od osób dobrze zorientowanych słyszałem, że to p. Bojakowski wybudował sam sobie Centrum Dowodzenia z wieżą obserwacyjną...; ) Odpowiedz Link
subik Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 23:00 jutro Mandaryna w nowo wybudowanej firmie "budowlanej" wie ktos o ktorej ona wystapi? Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 12.05.08, 11:01 Trzeba przyznać, że jak na wielkość firmy pana Bojakowskiego to obiekt jest imponujący. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
mooreland Re: Nowe firmy w J-L. 14.05.08, 08:23 Proponuje zglodnialym obiad w czechach czy na wegrzech. Za 4 osoby okolo 50 zl wraz z piwem i deserem w wiecej niz dobrej restauracji. czekam kiedy Polacy zrozumia ze zyja w jednym z najdrozszych krajow Europy z jednej strony a z drugiej ze ich zarobki przypominaja azje poludniowa-wschodnia, tyle ze w Cinach kurczak kosztuje okolo 0,5 juana czyli za dzien pracy mozna kupic ich okolo 12! Pozdrawiam Odpowiedz Link