Dodaj do ulubionych

Nowe firmy w J-L.

02.01.08, 21:37
Na ul. Belgijskiej wybudowała się nowa firma. Czy ktoś wie czym się
będzie zajmować?
Obserwuj wątek
    • djmixer1 Re: Nowe firmy w J-L. 13.01.08, 12:39
      Termena - Zaopatrzenie Rolnictwa.
      • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 12:50
        Jadąc od strony Łęgu, tuż za pawilonem meblowym BRW powstała nowa
        firma. Na terenie dawnych ZS, po przeciwnej stronie ul. Zachodniej
        jest SIMOLDES PLASTIKOS. Brak tablicy informacyjnej, a fajnie to
        wygląda. Chodzi mi o ten parterowy pawilon z ładnie zagospodarowanym
        otoczeniem. Powiedzcie co tam będzie?
        POZDRAWIAM.
        • zdziwiona100 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 12:53
          Tam będzie bardzo fajna restauracja "Arkadia"
          Rzeczywiście jest tam bardzo pięknie. Już niedługo będzie można
          samemu się przekonać. Są już tablice informacyjne, bo przejeżdżając
          wczoraj tamtędy widziałam.
          • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.04.08, 13:55
            To dobra wiadomość. Dziekuję. Dobrze, żeby się utrzymała, ponieważ
            restauracja PASJA koło "dwójki" już chyba zaliczyła padaczkę? Szyldy
            zdjęte i pustka niesamowita. Smutno.
            POZDRAWIAM.
    • ich82 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 08:14
      Czy ktoś ma może jakiś nr.telefonu do Arkadi?
      • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 08:23
        Numeru nie mam, ale przy wjeździe do Jelcza od strony Oławy, po
        prawej stronie drogi widziałem ich reklamę. Może to jest jakaś
        podpowiedź.
        POZDRAWIAM.
        • kramxel2 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 09:20
          Z tego co wiem to wczoraj było oficjalne otwarcie tej restauracjismile
          • mamil Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 09:22
            Lokalizację ma dobra więc powinna się utrzymać, przyjezdzajacy do
            strefy na pewno będą korzystać z ich usług.
          • zdziwiona100 Re: Nowe firmy w J-L. 11.04.08, 11:53
            Tak, tak, wczoraj było otwarcie i wszyscy wychodzili zadowolenismile
            • biedroneczka1989 Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 21:40
              a do mnie doszly sluchy, ze ludzie z firm, ktorzy maja wykupione
              obiady w restauracji ARKADIA nie sa zbytnio zadowoleni...z jedzenia;]
              • nokianin Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 22:03
                a czy prawdą jest, że właścicielką jest pani która kiedyś miała bar przy ul.
                Wrocławskiej, koło poczty, na przeciwko wjazdu na plac polmozbytu?
                • www88www Re: Nowe firmy w J-L. 15.04.08, 22:27
                  Tak. Ta pani albo któreś z jej dzieci. Mój mąż zawsze sobie chwalił świerzonkę
                  właśnie w tym już nieistniejącym barze koło poczty. Może i w tym nowym też
                  podają. Muszę go wysłać niech sprawdzi i podniesie sobie trochę poziom
                  cholesterolu smile Sama też wpadnę zobaczyć co to za lokal, czy można tam coś
                  konkretnie zjeść za niewygórowaną cenę i czy nie jest to kolejny pseudo
                  exklusiv co to bułkę przez bibułkę, kelner w pas, a klient wychodzi głodny i
                  biedniejszy.
                  • petit7 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 10:23
                    Ceny w nowej kanajpie niestety wysokie. Okolica odludna.
                    • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 13:39
                      Już kiedyś o to pytałem, ale zapytam jeszcze raz, ponieważ
                      informacja, którą uzyskałem nie była precyzyjna.
                      Nowym pawilonem przy ul. belgijskiej jest skład materiałów
                      budowlanych TERMENA. W dalszym ciągu nie wiem, budowa czego jest na
                      ukonczeniu w głębi za omawianym pawilonem. Budynek z szarych
                      pustaków. Z odległości widać troje dużych drzwi wjazdowych. Tablicy
                      informacyjnej nie dostrzegłem. Budynek jest dosyć okazały.
                      POZDRAWIAM.
                      • www88www Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 16:10
                        Chcesz i masz, chociaż wiedzę mam na zasadzie - Jedna pani drugiej pani, czyli
                        może być ta plotka ale z tego co się orientuję bardzo prawdopodobna. Halę buduje
                        szwagier wiesz czyj, ten od bryczki, albo ktoś bardzo z nim powiązany.
                        • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 16.04.08, 17:24
                          Dzięki. Wszystko rozumiem. Sprawa ściśle tajna. Anglicy o tym się
                          nie mogą dowiedzieć. Schodzę do podziemia. Dalsze zdobywanie
                          informacji tylko w sposób poufny. Akurat na 2-ce leci Kloss. Muszę
                          obejżeć, to się trochę podszkolę w tym szpiegostwie.
                          POZDRAWIAM.
                          • wygibasy Re: Nowe firmy w J-L. 30.04.08, 16:32
                            witam..
                            chcialabym podzielic sie z Wami moja opinia na temat owej
                            restauracji ARKADIA...bylam tam pierwszy i ostatni raz...zamowilam
                            danie, ktore z wierzchu wygladalo calkiem calkiem...ale gdy
                            sprobowalam nie dosc ze bylo zimne to na dodatek z wlosami!!!
                            obsługa bardzo lekcewazaco podchodzi do klienta...aa co najbardziej
                            mnie oburzylo to syff w ubikacji damskiej<nie wiem jak w meskiej>
                            papieru brak, smierdzi szczochami...deska brudna...
                            NIE POLECAM!!!
                            • mono80 Re: Nowe firmy w J-L. 30.04.08, 22:22
                              to mamy pierwsze wrażenia z nowej restauracji jeśli tak jest po otwarciu to co
                              będzie za kilka miesięcy
                              • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 07:30
                                Przy ul. Chabrowej w okolicy masarni Bojakowskiego został wybudowany
                                ładny budynek. Nie jest to budynek przeznaczony do mieszkania. Może
                                mi ktoś podpowie jakie jest przeznaczenienie tego obiektu?
                                POZDRAWIAM.
                                • nokianin Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 08:22
                                  wygląda na jakiś zajazd smile
                                  • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 08:49
                                    Wszystko co nowe w naszej okolicy mnie (i nie tylko mnie) cieszy.
                                    Też tak sobie myślałem, że jakieś biura, salon samochodowy, czy coś
                                    w tym rodzaju. Wygląda to dosyć atrakcyjnie, dlatego już się
                                    niecierpliwię i postanowiłem zapytać. Za tym budynkiem jest spore
                                    zaplecze magazynowe, a może hala produkcyjna? Myślę, że ktoś nam
                                    podpowie.
                                    POZDRAWIAM.
                                    • jasfinks Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 16:33
                                      Od osób dobrze zorientowanych słyszałem, że to p. Bojakowski wybudował sam sobie
                                      Centrum Dowodzenia z wieżą obserwacyjną...; )
                                      • subik Re: Nowe firmy w J-L. 09.05.08, 23:00
                                        jutro Mandaryna w nowo wybudowanej firmie "budowlanej" wie ktos o ktorej ona
                                        wystapi?
                                      • mikoj50 Re: Nowe firmy w J-L. 12.05.08, 11:01
                                        Trzeba przyznać, że jak na wielkość firmy pana Bojakowskiego to
                                        obiekt jest imponujący. wink
                                        POZDRAWIAM.
                  • mooreland Re: Nowe firmy w J-L. 14.05.08, 08:23
                    Proponuje zglodnialym obiad w czechach czy na wegrzech. Za 4 osoby
                    okolo 50 zl wraz z piwem i deserem w wiecej niz dobrej restauracji.
                    czekam kiedy Polacy zrozumia ze zyja w jednym z najdrozszych krajow
                    Europy z jednej strony a z drugiej ze ich zarobki przypominaja azje
                    poludniowa-wschodnia, tyle ze w Cinach kurczak kosztuje okolo 0,5
                    juana czyli za dzien pracy mozna kupic ich okolo 12!
                    Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka